amigdas.com

FSG - motivele pentru creșterea și scăderea, cum să ridice sau să scadă hormonul

Care este fsg-ul hormonului?Oamenii efectuează o examinare aprofundată a hormonilor, înainte de a deveni părinți sau înainte de a trata infertilitatea și alte boli. Este necesar să se înțeleagă înainte de începerea tratamentului, ce este hormonul de stimulare a foliculului. Cât de corect să treci această analiză pe FSG? De ce este acest hormon important pentru sănătate? Când se duce în jos, dar unde se ridică? Faza foliculară - ce este? Toate detaliile pe care le vei învăța ceva mai mult.

Deci, să înțelegem: hormonul FSH ce este sau folitropina sau numele complet folicul-stimulator hormon Este un hormon care este responsabil pentru maturizarea sexuală a unei persoane și pentru multiplicarea oamenilor. La femei, este responsabil pentru stimularea dezvoltării foliculare, adică maturarea ovocitului și dezvoltarea de estrogen (hormon sexual feminin), și la bărbați, acest hormon ajută la crearea de sperma.

Normă a hormonului de stimulare a foliculului

Determinarea normei și a cantității de FSH din organism este foarte importantă pentru detectarea problemelor sistemului reproducător. Cantitatea de FSH din sângele unei persoane se schimbă rapid, aceasta este influențată de diferiți factori, chiar și de timpul zilei și starea emoțională a unei persoane, femeile fiind de asemenea afectate de ziua ciclului menstruației.

La copii, crește la naștere și scade brusc la 6 luni la băieți și la fete într-un an sau doi. Apoi, din nou crește înainte de pubertate. Hormonul care stimulează folicul nu este eliberat întotdeauna, ci prin deversări individuale în organism la fiecare trei până la patru ore, moment în care se reflectă în rezultatele testului.

Valorile FSH din diferite laboratoare diferă una de cealaltă, calculul acestora depinzând de reactivi, tehnologii și tehnici.

Cantitatea de FSH la femei depinde de ziua ciclului menstrual, de vârstă, de menopauză. In faza foliculară hormonul FSH este norma 2.45-9,47 UI / ml în timpul ovulației 3,0-21,5 mU / ml, în timpul fazei luteale a 1.0-7.0 mU ml în premenopauză 25.8- 134,8 mU / ml, în timpul postmenopauzei 9,3-100,6 mU / ml.

La bărbați, FSH promovează dezvoltarea spermatozoizilor. Rata hormonului de stimulare a foliculului la bărbați este de 0,96-13,58 mU / ml.

Niveluri ridicate de hormon de stimulare a foliculului

Cum să treci o analiză a fsgCând hormonul de stimulare a foliculului este crescut - este un semnal pentru medici de a căuta probleme de sănătate. FSH poate fi crescute numai în perioada de premenopauză. Dar dacă crește în alte momente, este posibil ca aparatul folicular din ovare să fie epuizat și estradiolul să fie redus, ceea ce înseamnă că este redusă probabilitatea scoaterii copilului și a rămas gravidă.

Cauzele cresterii FSH

La femei, FSH este crescut pentru alcoolism, tumori pituitare, raze X, performanțe slabe ale ovarelor și chisturilor. La bărbați, cauzele creșterii FSH sunt inflamația testiculară, tumorile hipofizice, creșterea nivelului de hormoni sexuali, alcoolismul, aportul anumitor substanțe chimice și insuficiența renală.

Cum de a scădea nivelul FSH

Reduceți nivelul FSH numai atunci când se constată cauza creșterii hormonului. De exemplu, atunci când radiația cu raze X este normală, hormonul FSH vine pe cont propriu în 6-12 luni. În alte cazuri, medicii prescriu o terapie pentru tratamentul bolilor primare, după care hormonul FSH scade.

Nivel scăzut de hormon de stimulare a foliculului

Foarte adesea, acei oameni care nu-și urmăresc sănătatea, nici nu bănuiesc că au probleme cu fondul hormonal. Prin urmare, acestea sunt identificate în timpul studiilor de laborator. Oamenii nu pot merge chiar la doctori, deoarece, la prima vedere, problemele lor nu sunt legate de medicină, dar totul se dovedește contrariul.

De exemplu, FSH scăzut se poate datora:

 • De ce este scăderea nivelului de fsgAspectul accelerat al ridurilor;
 • Scaderea dorintei sexuale;
 • Reducerea cresterii parului pe corp;
 • Impotență, infertilitate;
 • Încetinirea copiilor de pubertate;
 • Atrofia organelor responsabile cu procrearea.

FSG inferior se poate datora:

 • greutatea corporală excesivă;
 • tumorile glandei hipofizare;
 • hipopituitarismul este o scădere a activității pituitare cauzată de o operație pe aceasta sau o tumoare;
 • hipogonadismul sunt sindroame diferite care reduc activitatea gonadelor;
 • Sindromul lui Kalman;
 • creștere sau deficit 5-alfa-reduceri;
 • Sindromul Shihan;
 • o femeie - post, tulburare mentală, anorexie, chisturi ovariene;
 • la bărbați - deficitul de androgen, insuficiența hipofizei.

Cum se creste FSH

În primul rând, pentru a mări FSH, prescrie o dietă care include ginseng, legume verzi și verde închis, alimente care conțin multe acizi grași naturali. De asemenea, trebuie să monitorizați greutatea corporală, să respirați aer curat și să jucați sport. Pentru a crește FSH este necesar să se reducă stresul. Dacă corpul este încărcat fizic și moral, atunci corpul nostru eliberează un hormon care suprimă producția de folitropină.

Doctorul diagnostichează și tratamentul principal se numește numai după studiile efectuate. Principalele recomandări pe care le puteți efectua pe cont propriu sunt somnul și mâncarea adecvată, sportul, băile calde, un psihoterapeut bun și practicarea yoga. Dacă sunt prezente mai multe boli complicate, de exemplu, ca o tumoare sau chist, intervenția chirurgicală este necesară, iar în cazul problemelor cu hormoni feminini, atunci numai terapia de substituție hormonală va ajuta.

Cum să luați un test pentru FSH

Cât de corect trebuie să predați această analiză? În ce zi ar trebui să o iau? Cum este necesar să se pregătească pentru analiză?

Și așa, pentru analiză definiția folitropinei în sânge trebuie:

 • Cum să descifrăm analiza fsgScrieți o listă medicului pentru toate medicamentele pe care le luați nu numai hormoni, ci și alții;
 • femeile trebuie să aștepte 4 - 7 zile din ciclu, iar bărbații nu trebuie să aștepte, o puteți lua în orice zi;
 • analiza trebuie efectuată pe stomacul gol;
 • Timp de trei zile înainte de testare, trebuie să întrerupeți sexul și sportul;
 • Dacă fumați, nu fumați o oră și jumătate înainte de testare;
 • Înainte de a lua testul timp de 15 minute, trebuie să vă relaxați și să vă liniștiți, deoarece acest lucru afectează rezultatul analizei.

Că nu au existat probleme cu rata hormonului de stimulare a foliculului, este necesar monitoriza sănătatea ta, exercițiu, evitați stresul și consultați periodic un medic pentru a lua testele și a fi supuși examenelor necesare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilorCare este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilor
De ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbațiDe ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbați
Sterilitatea în timpul sarcinii, cum să luați supozitoareSterilitatea în timpul sarcinii, cum să luați supozitoare
Ce inseamna atunci cand un hormon TTG special este redusCe inseamna atunci cand un hormon TTG special este redus
Tabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstăTabelul normei TTG pentru femei și bărbați în funcție de vârstă
Medicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbațiMedicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbați
Acneea: ce este această boală, factorii de risc pentru această boalăAcneea: ce este această boală, factorii de risc pentru această boală
Estradiol: ce este, descrierea și scopul hormonuluiEstradiol: ce este, descrierea și scopul hormonului
Lista de produse care cresc testosteronul la bărbațiLista de produse care cresc testosteronul la bărbați
Finasteride: preț, manual de instrucțiuni, recenzii pentru bărbațiFinasteride: preț, manual de instrucțiuni, recenzii pentru bărbați
» » FSG - motivele pentru creșterea și scăderea, cum să ridice sau să scadă hormonul
© 2021 amigdas.com