amigdas.com

Cum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practice

Obișnuiți pisica cu toaletaDe îndată ce apare o mică bucată de puf în casă, trebuie să înceapă imediat să explice unde se află locul unde merge la toaletă. Pentru a face acest lucru, toți proprietarii cumpără pentru tăvile pentru animale de companie tăvi și materiale de umplere speciale, care, de regulă, nu apar probleme cu instruirea unei pisici la toaletă. Dar mulți încearcă să-i învețe mai mult pe animalele de companie, de exemplu, pentru a merge la toaletă. În primul rând, este convenabil, și în al doilea rând, o astfel de pisică va impresiona oaspeții cu bună reproducere și minte. Dar cum se poate face acest lucru?

De ce tren o pisică să meargă la toaletă

Mai întâi trebuie să-ți dai seama despre ce este vorba. De fapt, beneficiile unei astfel de feline utilă abilitate vor fi suficiente:

  • Nu trebuie să căutați un loc potrivit pentru tavă;
  • nu trebuie să cumpere în mod constant un umplutură;
  • în apartament va fi mult mai curat, pentru că mulți boboci pufos cum ar fi să săpați în umplutură și trageți-l în jurul casei pe labe.

Nu uitați că tava nu este curățată în timp - este întotdeauna un miros neplăcut în întregul apartament sau acasă. Cu toaleta obișnuită, totul este mult mai ușor: apăsați butonul și scurgeți apa. De aceea mulți iubitori de pisici se gândesc serios cum să obișnui animalele lor de companie la toaletă, mai ales că acum există multe exemple bune, când oamenii pot să-și învețe pisicile și pisicile.

Cum să înveți o pisică la toaletă: de unde să începi

Imediat trebuie remarcat faptul că pentru a obișnui animalele de companie la toaleta este cel mai bun din copilărie, pentru că este într-o pisică mică de vârstă cea mai bună educație percepe. Tu ar trebui să înceapă să se obișnuiască copilul la tavă, ca și în cazul în care doar încerci să-l pună pe toaletă, întreaga idee poate fi complet dezastruos: animale mici speriat dimensiunea noului vas și zgomotul de apă, după care acesta nu a lucrat pentru el. În plus, pisoiul este prea mic pentru a urca pe el.

Ce să facem în acest caz? Cum de a obișnui o pisică la un bol de toaletă? De fapt, totul este foarte doar:

  • Tava trebuie să fie instalată lângă toaletă.
  • De îndată ce puiul mănâncă, trebuie să fie așezat în tavă (copiii la o vârstă fragedă merg la toaletă aproape imediat după ce au mâncat). Dacă faceți regulat această procedură, atunci o pisică mică se va obișnui cu toaleta mult mai devreme.
  • În ghiveci trebuie să existe umplutură, deoarece pisicile din natură sunt folosite pentru a săpa în excrementele lor (hârtie sau ziare aici nu se potrivesc).

Ce se întâmplă dacă pisoiul a ales un alt loc pentru a merge la toaletă și a reușit deja să moștenească acolo? Pentru a blestema animalul de companie în acest caz este imposibil, pentru că el este încă mic și nu înțelege imediat ce vor de la el. Pentru a obișnui pisica cu tava, trebuie să luați o bucată de hârtie sau șervețele, să-l îmbibați într-o băltoacă și să puneți-o în tavă: lăsați mirosul copilului să determine oală - acesta este locul unde trebuie să mergem.

Cum să obișnuiți pisica la toaletă după tavă

De îndată ce pisica învață să meargă în tavă, puteți trece treptat la toaletă. Cel mai bine este să începeți acest lucru atunci când animalul va avea vârsta de cel puțin 6 luni. Întregul proces va avea loc în mai multe etape:

  • tavăÎn primul rând, trebuie să începeți treptat scădere cantitatea de umplutură din tavă. În timp, pisica fără stres se va obișnui cu tava goală, după care va fi mai ușor să se obișnuiască cu toaleta în sine.
  • Un alt truc este de a începe hidroizolatie sub tavă de ziare și reviste, astfel încât în ​​timp ar deveni mai mare. Trebuie să începeți cu un mic, de exemplu, cu un ziar subțire, apoi fiecare se pune sub tavă din nou și din nou. Se recomandă creșterea înălțimii tăvii cu cel mult 2 cm pe zi. Astfel, animalul de companie va fi inconspicuos pentru el însuși să se obișnuiască cu această înălțime.

Atenție vă rog! Când creșteți înălțimea tăvii, este foarte important să o fixați astfel încât să fie cât mai stabil posibil! Dacă pisica, interzisă Dumnezeu, cade din pot în timpul procesului, va fi posibil să uităm pentru totdeauna nu numai pentru călătoria pe toaletă, ci și pe tava însăși. După un astfel de stres teribil animalul va găsi în mod necesar un loc mai sigur, de exemplu, undeva într-un colț pe un covor sau în papuci de masă.

  • Tava pentru pisiciDe îndată ce tava este ridicată la nivelul toaletei, va trebui să o lăsați pe aceasta înălțime pentru o vreme. Pisica să se obișnuiască să meargă la toaletă la o anumită înălțime. În timp, tava poate fi mutată la toaletă, iar designul ziarelor și revistelor să fie curățat. Dacă animalul de companie nu acceptă noua locație a tăvii sale, teancul de ziare poate fi returnat la loc, dar apoi repetați procedura cu mutarea.
  • După ce animalul de companie este obișnuit să intre în tavă, stând pe toaletă, puteți merge la etapa finală, adică scoateți tava și observați comportamentul pisicii. Câteva coadă, care au sărit pe o margine și nu au găsit acolo oala, nu s-au pierdut și au afacerile direct într-un bol de toaletă. Și unii oameni văd încă din podea că nu există tavă pe toaletă și, prin urmare refuză să acolo să urce. Ce să facem în acest caz? Va trebui să acoperim pentru o vreme patul în toaletă. Lasă-l să stea acolo pentru o vreme și să încerce să-și facă propria toaletă și să-și facă propriile lucruri în ea. În cazul în care pisica sa dovedit, trebuie să fie lăudat (da un tratament și pat), atunci animalul de companie va înțelege că totul a fost făcut corect.

Cel mai important lucru nu este acela de a critica pisica in orice caz, daca a facut ceva gresit, altfel va refuza pur si simplu sa continue acest training.

Dacă pisica totuși a refuzat să meargă la toaletă, ar trebui să-i întorci tava și după un timp repeta procedură.

Sfaturi de proprietari cu experiență

Toaletă pentru o pisicăÎn cazul în care animalul de companie continuă să refuze să se obișnuiască cu toaleta, puteți merge pentru un mic truc: în tavă puteți face o gaură mică, crescând treptat diametrul său. Faceți acest lucru din nou, neobservat, păsărică nu ar trebui să observe că ceva se întâmplă cu oala ei. Treptat, din oală, vor exista doar bare laterale, care pot fi complet eliminate, astfel încât animalul de companie pur și simplu nu observă diferența și va începe să-și facă toată afacerea chiar în toaletă.

O altă opțiune bună este achiziționarea la un magazin de animale de companie special O tavă destinată fixării la un vas de toaletă. Există deja o gaură necesară și, probabil, este mai ușor să re-instruiți pisica cu un astfel de dispozitiv.

Dacă una dintre stadiile de antrenament eșuează prima sau a doua oară, este necesar să reveniți cu un pas și să procedați din nou. Poate că pisica pur și simplu nu a înțeles ce voiau de la el și ar trebui să explice din nou regula. În plus, orice formare va depinde de caracteristicile individuale ale naturii animalului de companie. Pentru oricine este nevoie de un timp diferit pentru a înțelege esența unui astfel de joc ciudat.

Este important să vă amintiți acest lucru ușa camera de toaletă ar trebui să fie întotdeauna aranjată și capacul vasului de toaletă ar trebui să fie înălțat, în caz contrar pisica pur și simplu nu poate merge despre afacerea sa.

După ce fuzzy va face totul așa cum ar trebui, îl puteți lăuda, puteți scurge apa din spatele ei și ștergeți scaunul de toaletă cu o cârpă umedă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapidCum să dezactivați o pisică de fault într-un loc greșit ușor și rapid
Cum să înveți un pisoi să meargă la tavăCum să înveți un pisoi să meargă la tavă
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să ai grijă de o pisică acasăCum să ai grijă de o pisică acasă
Cum să ascundeți țevile în toaletă?Cum să ascundeți țevile în toaletă?
Cum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradăCum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradă
Învățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentăÎnvățați corect un pisoi sau cum să aduceți o pisică inteligentă
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
Cum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de eaCum se manifestă alergia la pisici și cum să scapi de ea
Învățând pisoiul în tavăÎnvățând pisoiul în tavă
» » Cum să antrenezi o pisică la toaletă: sfaturi practice
© 2021 amigdas.com