amigdas.com

Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere

Burghie pentru lemnOrice lucrări de construcție include prelucrarea lemnului. Aceasta include procedura de găurire. Pentru a face găurile netede și de calitate, aveți nevoie de o unealtă bună. Înainte de a cumpăra un set de burghie pentru un burghiu sau un burghiu, trebuie să cunoașteți caracteristicile tehnice și de performanță.

Tipuri de unelte

Orice burghiu electric modern include un set standard de burghie, care diferă în funcție de dimensiune și lungime. Dar, uneori, pentru anumite tipuri de lucru, acest set nu este suficient, prin urmare anumite tipuri de produse trebuie cumpărate suplimentar.

Produse cu șuruburi

Pentru găurirea găurilor de diametru și adâncime mari Șuruburile cu diametru mare sunt potrivite pentru lemn. Acest produs este ușor de folosit și este adesea folosit de lucrătorii care construiesc clădiri cu jaluzele. Produsele sunt fabricate din două tipuri: cu un vârf conic și cu o freză. Ele sunt identice în performanță. Puteți începe să lucrați imediat după conectarea aparatului la scula electrică. Modelele cu șurub sunt produse în lungimi de 220, 450 și 600 mm. Caracteristicile instrumentului:

 • Cea mai comună opțiune este o lungime a modelului de 600 mm. Este potrivit pentru găurirea găurilor în produse de grosime mare.
 • Modelul cu șurub este utilizat dacă este necesar să se găsească găuri în bușteni prin 3 jurnale.
 • Nodul din mandrina de foraj este fixat bine cu un șurub hexagonal.
 • Pentru a lucra mai eficient, trebuie să utilizați un burghiu cu o viteză de rotație de 800 rpm.
 • Marginile găurilor sunt uniforme, iar pereții interiori sunt netede.

Forsterul lui Forstner

Forsterul lui Forstner are multe avantaje pozitive. Acesta este motivul pentru care este adesea utilizat în producția de mobilier. Acestea sunt noduri masive de încredere cuprinse între 10 și 60 mm. Adâncimea de găurire este de aproximativ 10 cm. Dacă aveți nevoie să găuriți o gaură mai adâncă, puteți achiziționa o extensie suplimentară de 300 mm. Avantajele instrumentului:

 • Forsterul lui ForstnerSpre deosebire de alte modele, acest burghiu creează o margine perfect lină în apropierea găurii și o suprafață interioară netedă.
 • Are o durată lungă de viață.
 • Potrivit pentru crearea de depresiuni orizontale pentru încuietori și bucle de cupă.
 • Datorită construcției masive, scula nu se supraîncălzește.

Spike-ul de centrare la burghiu se ridică câțiva centimetri, ceea ce permite găurirea găurilor orizontale. Alte instrumente nu au o astfel de funcție.

Modele de pene

Modele de pene sunt cele mai populare, deoarece sunt simple și ușor de utilizat. Chiar și o persoană fără experiență va fi capabilă să stăpânească lucrul cu acest instrument. Diametrul găurii este de 10 până la 60 mm, cu o adâncime maximă de găurire de aproximativ 150 mm. Avantajele instrumentului:

 • Puteți cumpăra un burghiu cu bucăți sau cu un set. Setul include produse de 5-6 piese, care sunt de dimensiuni mici. Uneltele de găurit mari pentru lemn sunt vândute pe bucată.
 • Datorită absenței îndepărtării cipurilor, crearea unei găuri adânci devine problematică. Dar puteți evita acest lucru utilizând un cablu prelungitor. Un cablu de prelungire suplimentar va ajuta fixarea sigură a burghiului și creșterea lungimii acestuia cu 300 mm.
 • În prezent, a apărut un nou model de burghie cu pene, numită pene reglabile. Instrumentul vă permite să creați găuri la viteză mică, cu un diametru de 22 până la 76 mm. Dar, în același timp, mașina electrică trebuie să aibă o putere suficientă.

Dezavantajul penelor constă în găuri de slabă calitate. Dacă lucrați destul de repede, nu puteți obține rezultatul perfect. Având o structură fragilă, este imposibilă în timpul găurilor de găurire să exercite o presiune puternică asupra sculei.

Balet-dansator pe lemn

Trageți balerinaPrin designul său, dispozitivul este similar cu busola. Burghiul este instalat în mijloc. O parte de tăiere este atașată de două laturi, se deplasează de-a lungul barei transversale și se fixează într-o altă poziție. Mulți oameni cunosc acest dispozitiv sub alt nume. Oamenii îl numesc ballerin în lemn. Spre deosebire de alte modele, acest dispozitiv are cea mai variată gamă de toate tipurile de găurire. Diametrul poate varia de la 30 la 140 mm. Cumpărați acest model ar trebui să fie cu atenție, deoarece de vânzare există multe falsuri. Avantajele instrumentului:

 • Balerina tratează perfect produsele din lemn cu o grosime de cel mult 20 mm, precum și semifabricatele din tablă.
 • Se comportă bine cu diferite materiale: placaj, plăci aglomerate și plăci aglomerate etc.
 • Kitul include un pumn, care marchează suprafața produsului. Cheia hexagonală ajută la reglarea unităților de tăiere în poziția dorită.

Unitățile de tăiere sunt supuse unor sarcini grele în timpul lucrului. Pentru a nu se rupe, procesul de foraj trebuie să aibă loc la turații reduse.

Modele de inel

Inelul are multe avantaje, astfel încât acestea sunt foarte populare cu maeștrii. Acest dispozitiv este conceput pentru a crea găuri de diametru mare. Produse din inel au primit al doilea nume - coroane pentru un copac. În exterior, ele seamănă cu un inel a cărui margini sunt echipate cu dinți ascuțiți.

 • Cu acest instrument, puteți executa rapid și ușor o gaură mare. Gama de găurire variază de la 19 la 127 mm.
 • Burghiile sunt vândute în seturi de 6 până la 12 bucăți, deci costul setului este destul de ridicat.

Seturile de inele ieftine sunt disponibile, deoarece au o calitate foarte scăzută.

Freză de frezat

Dacă este necesar să se efectueze procesarea complexă a elementelor din lemn sau metal subțire, utilizați modele de frezat. Cu ajutorul lor puteți face caneluri de diferite parametri. Mai întâi, este forată o gaură circulară și apoi este plictisită la o anumită formă. Partea din spate a instrumentului are o formă cilindrică, poate fi de asemenea conică, triunghiulară, tetraedrică și hexagonală:

 • Freze de forajColoana conică este utilizată în echipamentele de producție.
 • Stema triunghiulară este instalată numai în mandrina cu trei mandibule. Încărcăturile mari nu pot roti în cartuș, deoarece sunt foarte bine fixate.
 • Uneltele dreptunghiulare sunt folosite în cazuri rare.
 • Un burghiu hexagonal este potrivit pentru un mandrină standard și cu trei falcuri. La sarcini mari, se poate întoarce cartușul.

Unelte de găurit flexibile

Nu există o unealtă cum ar fi un burghiu flexibil. Acest nume a fost dat arbori flexibili. Ei lucrează pe principiul conducerii. Un capăt al arborelui flexibil este instalat în suportul pentru unelte, celălalt este pus pe un dispozitiv de frezat sau element de foraj. Rotația este transferată de la cartuș la burghiu. Acest instrument este convenabil în sensul că poate fi utilizat pentru a ajunge în locuri greu accesibile. Un burghiu de dimensiuni mari nu este potrivit pentru scule, fiind adecvat doar un diametru mic și mediu.

Lemn de găurit lung

Lungimea burghiului depinde de diametrul său. Produsul prea subțire se poate rupe, deci modelele prea subțiri și lungi nu produc. Burghiul, a cărui lungime este de 45 cm, are un diametru de 10 mm. Un produs cu o lungime de 60 cm - 12 mm. Dacă nu forați o gaură în bare groase, cumpărarea unui astfel de produs nu are sens. Când cumpărați orice mașină de găurit, trebuie să respectați proporțiile. De exemplu, un burghiu simplu de uz casnic nu poate manevra o unealtă, a cărei lungime este de 45 cm, iar diametrul este de 52 mm.

Ascuțirea burghiului

Utilizând burghiulÎn timpul utilizării frecvente, forajele pot deveni plictisitoare. Aveți posibilitatea să vă ștergeți unealta sau să consultați un specialist. Dacă decideți să faceți acest lucru singur și nu aveți abilitățile, este mai bine să practicați un instrument vechi. Atunci când ascuțiți lucrul principal - Nu rupeți geometria dorită și nu respectați o anumită măsură. Ascuțirea se poate face manual sau pe o mașină electrică.

 • Analogii metalice ai burghiilor sunt realizați din metal mai moale. Măcinarea lor se poate face manual folosind un fișier.
 • Folosind o mașină electrică, burghiul este foarte supraîncălzit. Acest lucru poate fi evitat dacă este în mod constant înmuiat în apă. Sau puteți aranja un jet de apă turnând pe vârful burghiului.

Sfaturi pentru alegere

Instrumentul de orice formă are propriile criterii și trebuie să le corespundă. Determina calitatea instrumentului achiziționat prin aspectul său, culoarea și, de asemenea, prin materialul din care este fabricat.

 • material. Determinarea vizuală a calității materialului este imposibilă. Prin urmare, înainte de a cumpăra, trebuie să vă asigurați că produsul are un certificat de calitate. Fenomenele chinezești sunt adesea vândute fără documente.
 • apariție. Produsul de calitate are o suprafață uniformă, netedă. Diverse fisuri, zgârieturi și daune sunt o căsătorie. Zona de tăiere trebuie să fie bine ascuțită. Exercițiile lungi trebuie să fie uniforme. Verificați-le pentru calitate este foarte ușor, suficient pentru a le rostogoli pe o suprafață plană. Toate neregularitățile vor fi vizibile imediat.
 • Fântâni de forajculoare. Pentru a face instrumentul mai durabil, acesta este fabricat folosind o tehnologie specială. Pentru a afla care metodă de tratament a fost utilizată, este posibilă prin culoarea produsului. Culoarea oțelului indică faptul că nu a fost efectuată nicio prelucrare suplimentară. Sputtering culoare galben-aur elimină tensiunea metalică. Produsul tratat cu nitrură de titan (un instrument de culoare auriu luminos) va avea o durată lungă de viață. Un burghiu negru a crescut rezistența. Când a fost procesată, sa folosit aburi.
 • ambalare. Produsele producătorilor bine-cunoscuți au un ambalaj bun, de calitate. Toate contrafacerile sunt slab ambalate, iar textul este uneori scris cu erori.
 • preț. Cu cât prețul este mai mare, cu atât produsul este mai bun. Toate instrumentele bugetare au o durată scurtă de viață.

Grija pentru reputatia lor, faimoasele magazine nu vor vinde falsuri. Și nu contează ce unealtă cumpărați, pentru a fi calitativ și a durat mult timp, ar trebui să vă adresați furnizorilor de încredere și de încredere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faiantaCum sa alegeti burghiele pentru placi ceramice si faianta
Cum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiuluiCum de a alege un burghiu bun pentru metal: Dimensiuni și caracteristici ale burghiului
Cum sa alegi un burghiu pentru placi ceramiceCum sa alegi un burghiu pentru placi ceramice
Cum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atențieCum să găuriți o gaură într-o țiglă cu atenție
Scopul și tipurile de burghie pentru metalScopul și tipurile de burghie pentru metal
Aplicarea unui burghiu de forajAplicarea unui burghiu de foraj
Caracteristicile și parametrii coroanelor pentru metalCaracteristicile și parametrii coroanelor pentru metal
Fabricarea unei mașini de găurit cu mâinile taleFabricarea unei mașini de găurit cu mâinile tale
Cum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile taleCum de a ascuți un burghiu: mașină de rectificat pentru exerciții cu mâinile tale
Semănătoare de foraj pentru lemn: aplicațiiSemănătoare de foraj pentru lemn: aplicații
» » Burghie pentru lemn: tipuri și sfaturi de alegere
© 2021 amigdas.com