amigdas.com

Jig-cap pentru filare: caracteristici, sfaturi despre alegere

Cum sa faci un cap de jigPentru a prinde peștii de pradă, de exemplu, se folosesc știulete, diferite pietre și unelte de pescuit. Dintre acestea, este necesar să se sublinieze capetele de rotire, care permit pescarilor să obțină un vânător de dinți din cele mai inaccesibile locuri. Astfel de produse sunt disponibile în orice priză, și sunt foarte ieftine.

Informații generale și caracteristici

Utilizarea capetelor de jig permite pescarilor să recolteze în mod eficient zone cu teren complex, lemn de pluș și alte obstacole în partea de jos, unde, de regulă, se păstrează trofeele reale. Pentru a nu lăsa iazul fără cap, este important să pregătiți în mod adecvat momeala și uneltele, precum și abordarea subtilităților cheie ale capturilor.

Capul de jig este un element important al tachetului echipamentului de filare, care constă dintr-un platon și un cârlig, conectate rigid unul la celălalt. Acest produs este echipat cu momeală de captură și apoi atașat la un plumb din oțel sau fluorocarbon.

În plus față de aceste instrumente pentru pescuitul de fund Picurile folosesc de asemenea montură articulată, care include un Cheburashka de dimensionare și un singur cârlig, un dublu sau un tee montat pe inelul de înfășurare.

Capul clasic este mai eficient, deoarece are multe avantaje, printre care:

 1. Mici și stabile mișcări de momeală după imersie în apă.
 2. Nu lipiți cârligul din inel, unde este fixată sarcina.
 3. S-au crescut șansele de tăiere reușită datorită poziționării corecte a cusăturii cârligului, care aproape întotdeauna privește în sus.

Cum se utilizează un cap de jigUtilizarea capetelor de jig demonstrează rezultate excelente atunci când capturarea unui vânător de toothy care este capabil să ia momeala "acoperi" atunci când liberă plutesc la o adâncime. De îndată ce peștele artificial se află în câmpul de vedere al știucăturii, acesta se va lăsa în mod inevitabil pe ea și o va face cu o viteză și o forță specială.

Dacă intenționați să prindeți bibanul sau șuncul, care se disting prin capacitatea de a studia preliminar prada propusă și numai după aceea pentru a începe o urmărire, atunci în acest caz este recomandabil aplică ansamblul balama.

Dezavantajele capetelor de jig sunt:

 1. Unelte de pescuitReducerea distanței de turnare datorită rezistenței ridicate din partea frontală.
 2. Lipsa posibilității de a folosi momeli diferite, deoarece numai produsele care se potrivesc cu mărimea cârligului pot fi plantate. De exemplu, în cazul montajului articulat, puteți schimba cu ușurință plăcuțele sau cârligele.
 3. Înalta probabilitate de coborâri din cârlig. Acest lucru se datorează unui motiv simplu: atunci când pescuitul, peștii folosesc adesea un cârlig atașat de încărcătură ca o pârghie pentru a se elibera.

Criterii pentru alegerea unui cap de jig

Alegerea unui cap bun pentru un jig este ușor, dar începătorii au multe întrebări și dificultăți în această chestiune. Dacă, de asemenea, nu sunteți sigur, că puteți lua decizia corectă, asigurați-vă că ați luat în considerare astfel de parametri ai produsului:

 1. greutate
 2. forma chiuvetei.

Dacă vorbim despre greutate, atunci este aleasă ținând seama de condițiile în care va avea loc pescuitul. Principalul lucru este că capul de jig se scufunda rapid în partea de jos, iar după detașare cu ajutorul cablajului pas cu pas, acesta se scufundă în 2-3 secunde. Nu este un secret faptul că greutatea încărcăturii este mărită împreună cu creșterea adâncimii și forței curentului.

Dacă aveți de gând să prinde un prădător drăgălaș pe un mic lac sau iaz, urmați acești parametri:

 1. La o adâncime de până la doi metri, se folosesc capete cu greutatea de 2-6 g.
 2. Dacă adâncimea ajunge la 2-4 m, atunci este mai bine să folosiți 5-10 grame.
 3. Atunci când pescuim în intervalul de adâncime de la 4 la 6 m, greutatea este eficientă de 8-12 g.

Utilizarea corectă a jig-uluiDe asemenea, este important să se țină cont de o astfel de caracteristică încât, atunci când capturați un rezervor mare de la un dispozitiv de înot, greutatea greutăților se mărește automat cu o treime. Este recomandabil să folosiți cabluri mai rapide care să vă intereseze un prădător înfometat care se ascunde în orice adăpost și așteaptă prada lui.

Nu este un secret faptul că șansele de a prinde o vânătoare medie de dimensiuni reduse sunt foarte mari, așa că este obișnuit să se ia obiecte universale mari, cu încărcătură grea ca momeli.

Apropo, atunci când alegeți un cap este, de asemenea, important să se țină seama de amploarea momelei de filare:

 1. Dacă prindeți pești de dimensiuni medii cu momeli de 5-8 centimetri, atunci în acest caz ar trebui să luați o încărcătură de 5-10 g.
 2. Pentru pescuitul cu momeli de 8-10 centimetri, merită aplicat un cap de jig cântărind 14-21 g.
 3. Vasele mai mari necesită transport de la 10 la 21 g.

Forma de încărcare pentru manipulare

Cum sa faci o jigExistă o varietate decentă de forme de capete de jig, dar cea mai comună opțiune este forma mingii. Aceste modele sunt excelente pentru orice corp de apă, dar au un dezavantaj semnificativ sub forma strângerii produsului pe partea sa, care agravează eficiența tăieturilor.

Rugby este un alt tip popular de cap de jig cu o formă caracteristică alungită. Atunci când se utilizează un astfel de model, cârligul cu momeală va fi întotdeauna plasat cu un vârf în sus, iar caracteristica tipului anterior nu este în lateral. Cu toate acestea, rugby are un alt dezavantaj, asociat cu cârligele frecvente pentru pietre.

De asemenea, în punctele de vânzare sunt oferite capete de jig, sub formă de cap de pește. Sunt capabili să efectueze deplasări lungi maxime datorită îngustării din partea din față a matriței, care taie aerul în timpul zborului. În plus, cu ajutorul unor astfel de produse este mult mai ușor să studiem zone complexe sub formă de fund stâncos, hrișcă, pășuni ierboase și alte obstacole.

Alegerea unui jig-cap pentru un stiuca, să acorde o atenție la o altă formă populară, care se numește călcat. O astfel de invenție reprezintă un cap de jig, în partea inferioară a căruia există o platformă specială. Cârligul nu numai că își asumă o poziție verticală, ca și în cazul rugby-ului, ci și o poziție ridicată. Din cauza acestor caracteristici, șansele de reușită se măresc substanțial.

Dacă aveți abilitățile necesare, atunci înainte de a vizita locul de prindere puteți alege greutatea și forma corespunzătoare a capetelor de jig.

Materiale pentru fabricarea capetelor

Reguli pentru fabricarea capetelorPescarii experimentați cumpără doar capete de plumb, susținând că sunt destul de grele, ieftine și foarte eficiente. În punctele de vânzare există o mare varietate de produse similare, care extinde sfera de alegere a modelului ideal.

De asemenea, este ușor să faceți șefi de plumb cu propriile mâini, deoarece acest metal este disponibil în viața de zi cu zi, are un punct de topire scăzut și nu necesită procesare complicată.

În plus, capetele de tungsten jig sunt, de asemenea, foarte populare, deoarece demonstrează o gamă largă de avantaje, și anume:

 1. Jig pentru filareDensitate sporită (este de două ori densitatea plumbului). Datorită acestei caracteristici, articolele din wolfram pot avea dimensiuni mici, dar o greutate similară. În procesul de producție nu se utilizează tungsten pur, ci aliajele sale, în timp ce diferența de mărime în comparație cu plumbul este foarte semnificativă.
 2. Pătrunzând spre fund, unde există pietre sau alte obstacole, un cap de tungsten creează un sunet caracteristic care provoacă un interes sporit pentru pești. Această proprietate îl face un instrument excelent pentru găsirea unui copac lenes sau pikeperch. Cu toate acestea, stiuca reacționează pozitiv la semnalul generat, așa că se grăbește să se întâlnească.

Dar modelele de tungsten au și dezavantaje, și anume:

 1. costul ridicat,
 2. inaccesibilitate (la vânzare nu sunt ușor de găsit).

Dar chiar și aceste neajunsuri nu împiedică pescarii să aibă în inventarul lor o duzină sau două articole din tungsten. Ele devin cu adevărat indispensabile în următoarele situații:

 1. Cum sa faci o jigDacă intenționați să prindeți un vânător toothy dintr-o distanță lungă - datorită densității și compactului său, tungstenul are proprietăți aerodinamice excelente, reprezentate de un interval de turnare mărit.
 2. Dacă intenționați să prindeți un trofeu trofeu folosind momeli mari, atunci produsele fabricate din plumb îl pot speri cu dimensiunea și greutatea enormă. Dar capetele de wolfram lucrează pe un principiu diferit, sporind automat șansele de succes.
 3. Mergând la pește într-un loc cu un fund de pietre tare, produsul tungsten va cauza interesul suplimentar datorită sunetului caracteristic din coliziune.

Selectarea momelilor de captură

Cum sa alegi materialul potrivitPentru jigging stiuca se obisnuieste sa se utilizeze toate tipurile de produse din silicon si cauciuc spongios. Printre acestea se numara si tocilari si vibrospeari variate, cu dimensiuni de la 5 la 15 cm. Versiunea cea mai curata are dimensiunile de 8 si 10 cm.

În cercurile pescarilor, există multe dezacorduri cu privire la momeala care este cea mai eficientă. Cu toate acestea, pentru a căuta un vânător de trofee pentru culegerea de dinți, este recomandabil să folosiți vibro-coada, deoarece demonstrează un joc unic și atrage pește.

Alegerea culorii potrivite, puteți fi ghidată de recomandările reale privind momentele de filare: în cazul în care apa este tulbure sau prinsă în condiții de noros, atunci culoarea momelei trebuie să fie luminată și intensă. Dacă apa este clară - mai mult decolorată.

Deși această regulă are și excepții, ceea ce face necesară experimentarea prin schimbarea culorilor. Dacă vă prindeți la o adâncime impresionantă, luați în considerare o caracteristică - în astfel de condiții, culoarea nu diferă mult, deci este mai bine să oferiți unui prădător un produs albastru deschis.

Înțelegerea forma și alte caracteristici ale momeală nu este necesar, pentru că principalul lucru - pentru a găsi un loc promițătoare și de a începe de pescuit.

Tehnica Jig

Pentru a face pescuitul interesant și productiv, este important să înțelegeți în prealabil tehnicile existente de capturare. Când se lucrează cu un cap de jig este obișnuit să se folosească așa-numitele cablaje în trepte, ceea ce implică o detașare uniformă a platformei de la bază, după care înoată pe o distanță scurtă și apoi cade înapoi. În acest fel, este posibilă crearea unei imitații exacte a comportamentului peștilor bolnavi și slăbiți, care este considerată o pradă ideală pentru știuca. Pentru a efectua cablarea, este suficient să urmați această instrucțiune:

 1. Tehnica de creare a unui jigDupă turnarea tachetului, tija trebuie plasată sub un unghi de 45 de grade față de suprafața apei. De asemenea, este important să așteptați ca platforma să se scufunde în fund, controlând momentul căderii de-a lungul liniei de rupere.
 2. Dacă observați că tensiunea este slăbită, rotiți mânerul bobinei de 2-4 ori, astfel încât momeala să se ridice și să înoate o mică distanță în coloana de apă. Apoi, faceți o scurtă pauză.
 3. După ce capul de jig este coborât în ​​mod repetat până la fund, ciclul se face din nou.

Cum de a face un jig de prinderePlasat la un unghi de 45 grade față de suprafața apei, tija vă permite să efectuați tăieri mai precise și mai convenabile. Cu o creștere a unghiului de înclinare, probabilitatea de deteriorare a uneltelor necostisitoare crește într-o luptă agresivă cu un prădător. În ceea ce privește numărul optim de revoluții, acesta este selectat prin experimentare.

În cazul în care stiuca demonstrează o ferocitate și o viteză deosebită, este recomandabil să utilizați cabluri rapide pentru pescuit, efectuând 3-4 rotații ale mânerului cu pauze alternante. Dacă după astfel de acțiuni peștele încă nu reacționează la momeală, numărul de virajuri este redus la două.

Puteți utiliza un alt tip de cablare pas, conform acestui manual:

 1. Odată ce momeala se află în apă, tija este plasată paralel cu suprafața.
 2. După scufundarea capului de jig, martorul este ridicat în poziție verticală prin forță și apoi cade puternic, astfel încât un unghi de 45-60 grade să fie menținut.
 3. De îndată ce vibrotelul sau cocoșul cade în partea de jos, centrifugarea coboară din nou în apă, iar o mică cantitate de linie de pescuit este înfășurată, după care se efectuează o altă tăietură.

Cum să utilizați dispozitivulOpțiunea de cablare de mai sus funcționează bine atunci când căutați producție activă. Ciorchinele clare de momeală fac ca momeala să se rupă rapid de jos și să creeze o răsucire puternică, care va provoca cu siguranță interes pentru știuca.

Există multe modalități de a utiliza un cap de jig. Pentru a înțelege care este cea mai bună, este important să experimentezi constant, să schimbi tehnicile și să muncești neobosit. Numai în astfel de condiții, un alt pescuit vă va oferi un trofeu de captură.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al veriiCum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al verii
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Totul despre pescuit în rezervorul MozhaiskTotul despre pescuit în rezervorul Mozhaisk
Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momealăPike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Blies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicațieiBlies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicației
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Bezmotlka mormyshka ochi de pisică cu propriile mâiniBezmotlka mormyshka ochi de pisică cu propriile mâini
Momeală pentru propriul tău pește pentru o super muscaturaMomeală pentru propriul tău pește pentru o super muscatura
Catcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuitCatcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuit
» » Jig-cap pentru filare: caracteristici, sfaturi despre alegere
© 2021 amigdas.com