amigdas.com

Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei

Aspectul camionului greu sovieticCamionul greu sovietic este o rasă mare, masivă de cai. Acești cai sunt capabili să transporte o mulțime de tone. În aceste scopuri, rasa este folosită în principal - acestea transportă căruțe încărcate și căruțe. Greutatea sovietică este considerată un cal unic datorită unui număr mare de avantaje.

Istoria apariției

Primele grele au apărut în țările Europei Occidentale în secolul al XVIII-lea, iar Rusia a început să-i crească puțin mai târziu. Printre multe specii grele cel mai popular a fost transportatorul greu sovietic, care a glorificat crescătorii de cai din Rusia. Această rasă a fost derivată din Brabansonii importați din Belgia la sfârșitul secolului al XIX-lea. A fost retrasă în timpul Uniunii Sovietice. Masculii locali de clasă muncitoare au fost încrucișați cu Brabansonii belgieni și, ca urmare, a apărut o rasă de cai sovietici grei.

Pentru a îmbunătăți rasa, au fost efectuate multe lucrări de crescători. Deasupra îmbunătățirii animalelor, profesorul Kislovsky și soțul de animale Antsin. Datorită selecției lungi și a abordării rezonabile a procesului, caracteristicile cailor grei s-au îmbunătățit semnificativ. Caii au devenit mai pretențioși la condițiile locale de păstrare și hrănire, fizicul a devenit mai puțin uscat.

Scopul principal al reproducerii acestor cai a fost nevoia agricultorilor care sunt în stare de îndemânare și capabili să transporte o mulțime de animale grele. La mijlocul secolului al XX-lea, rasa a continuat să se îmbunătățească - deja de la cai crescuți în fermele de pășuni sovietice. În 1952, rasa sovietică grele a fost aprobată. A îndeplinit toate cerințele. Strămoșii cailor, din care a fost crescut rasa, erau mai puțin armonioși și nu aveau aceeași mobilitate ca și camioanele sovietice grele. Printre altele, camionul camioanelor sovietice grele dețineau un coeficient mare de productivitate a laptelui.

apariție

Transportorul greu sovietic se distinge prin creșterea sa mare și dimensiunea generală a structurii.

 1. Aspectul unui calCrește până la 170 centimetri la greabăn.
 2. Greutate de până la o tonă.
 3. Toracele este masiv și larg.
 4. Gâtul este puternic, muscular.
 5. Șeful de dimensiuni medii, proporțional.
 6. Urechile sunt medii, sunt sigure.
 7. Spatele este moale, vă permite să utilizați calul și sub șa.
 8. Coapsa este lată și uniformă, iar crupa este bifurcată și ușor sagușă, astfel încât calul să poată stoca o greutate mare.
 9. Picioarele sunt uscate și musculare, cu copite puternice.
 10. Costumul este roșu, roșiatic-maron, bay sau potir.
 11. Coama și coada sunt minunate.

O greva sovietică poate avea incorectă a picioarelor, dar acest defect nu reflectă negativ abilitățile sale. Deși încă încearcă să evite reproducerea. Particularitatea vehiculelor grele este șoldurile ușor scurte, lamelele umărului alungite, pastilele scurte, coapsele mari și o pasteră largă.

Natura omului sovietic este greu și foarte energică.

Caracteristicile de productivitate

Caracteristicile rasei de caiAceastă rasă de maturitate timpurie, care se caracterizează printr-o productivitate foarte ridicată. Creșterea cailor este, de asemenea, foarte intensă. Mânzii de un an cântăresc mai mult de o jumătate de tonă. Cu doi ani și jumătate, caii pot fi deja folosiți pentru muncă grea, iar de la vârsta de cinci ani pot participa la competiții speciale. Această rasă are o durată de viață foarte lungă. Mareea are un descendent chiar și după douăzeci de ani.

În plus, un avantaj imens al animalelor este că pot fi hrănite cu furaje destul de ieftine, principalul lucru fiind că acestea sunt voluminoase. De asemenea, acești cai sunt potriviți pentru aproape orice condiții de detenție și sunt extrem de rezistenți. Producția de cal de lapte este, de asemenea, foarte ridicată.

Prin tracțiune, un cal poate înlocui aproape un tractor. Acești cai pot transporta greutăți inaccesibile pentru ridicarea altor tipuri de cai. Ele pot lucra, de asemenea, cu mașini agricole. Testele de lucru dovedesc în mod regulat capacitatea acestei rase. Deci, la testele standard calul trece doi kilometri cu pas, tragând o greutate de patru și jumătate de tone.

Datorită sângelui raselor locale, caii se disting prin viteza lor mare. Un camion sovietic care cântărește o tonă și jumătate cântărește chiar un trot, chiar și fără efort.

În general, pentru o fermă mică, capacitatea unui camion greu sovietic este chiar superfluă. Și având în vedere că acesta este un cal mare, cu un apetit considerabil, conținutul său, chiar și în ciuda impreciziei generale, pentru economia personală va fi dificil. Cel mai bine, această rasă este potrivită pentru fermele mari și producția agricolă.

Tipuri de camioane sovietice grele

Înmulțirea rasei camionului greu sovietic a fost efectuată de două plante ecvestre - Pochinkovski și Mordovian. În această privință, au existat două tipuri de rase, fiecare cu propriile sale diferențe:

 1. Caii Pochinkovsky sunt foarte greu corp. Ei au un fizic masiv, picioare mari și lungi, un corp alungit.
 2. Caii mexicani au păstrat calitățile cailor sufolieni, care au un schelet destul de compact și uscat.

Și, de asemenea, trebuie să vă amintiți înregistrările obținute de rasă. Recordul absolut al capacității de încărcare a fost stabilit de camioneta sovietică. A fost Ford armasar de culoare bay-Roan, care în 1957 a adus în hipodromul Tambov sarcina de aproape 23 de tone în greutate, având cu el o distanță de 35 de metri. După aceasta, greii sovietici au stabilit în mod regulat și noi înregistrări la competițiile All-Union din 1960 până în 1990.

Vehicul greu și capabilitățile saleÎn prezent, în contextul dezvoltării stadiului actual al tehnicii și al automatizării agriculturii, forța de muncă este înlocuită din ce în ce mai mult. În legătură cu aceasta, numărul de cai de rasă pură este, de asemenea, în scădere, cererea și nevoia de cai sunt în scădere. Acum, caii grei de rasă pot fi aproape inclusi în Cartea Roșie. Principalul obstacol în calea utilizarea acestor animale valoroase este lipsa de oameni care sunt capabili să învețe, să educe și să lucreze cu această rasă de cai. Dar totuși există și cei care continuă să folosească camioane sovietice grele și pe teritoriile Rusiei.

Și în țările europene, cererea pentru această rasă, dimpotrivă, a crescut considerabil. Grupele grele sovietice se întâlnesc în mod regulat la concursuri internaționale și fac parte din programe de îmbunătățire a rasei grele.

În Rusia, cea mai bună vită de camioane sovietice grele a fost acum concentrată în regiunile Vladimir, Nizhny Novgorod și Yaroslavl. Dacă doriți să achiziționați purtător de carton sovietic greu de purtat cu cel mai bun set de calități genetice, merită să ne întoarcem la fermele din Mordovia sau regiunea Nizhny Novgorod.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Camionul greu sovietic este o rasă eroicăCamionul greu sovietic este o rasă eroică
Rase ale celor mai mari iepuri din lumeRase ale celor mai mari iepuri din lume
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Descriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcțiiDescriere și fotografii ale raselor de vaci de diferite direcții
Cât cântărește calul, parametrii mediiCât cântărește calul, parametrii medii
Ayrshire rasă de vaci, descriere, descriereAyrshire rasă de vaci, descriere, descriere
Rasa de cai Trakehner - caracteristicăRasa de cai Trakehner - caracteristică
Vladimir camion greu - caracteristicile raseiVladimir camion greu - caracteristicile rasei
Toate faptele interesante despre cai. Rase, profesiiToate faptele interesante despre cai. Rase, profesii
Care sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristicăCare sunt avantajele și dezavantajele rasei de vaci Schwick: o caracteristică
» » Camion greu sovietic - descrierea și caracteristicile rasei
© 2021 amigdas.com