amigdas.com

Puii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începători

Creșterea puiilorPana acum, cresterea puiilor de acasa pentru incepatori este considerata o afacere cu venituri mici si aduce profituri bune. Crescătorii nu au probleme cu carnea dietei, ouăle proaspete nu sunt transferate la fermă. Este important să faceți alegerea potrivită, alegeți rasa potrivită pentru reproducere. În prezent, au fost identificate mai multe rase de păsări de curte, care sunt complet adaptate pentru reproducere acasă.

Rasă de pui la domiciliu

Aproape toți fermierii au convenit că următoarele sunt cele mai potrivite pentru agricultura și întreținerea internă: rasă:

 • Loman Brown;
 • Rasa Pushkin dungi-pătate;
 • Kuchinskaya jubilee rasa;
 • Stâncă de lut din Poltava;

Puii Lomon Brown sunt considerați ca deținători de înregistrări de către producția de ouă. Crucea este considerată ouă, a fost crescută în Germania, în ferma Lohmann. Lucrătorii acestei ferme s-au stabilit ca obiectiv de reproducere a unei noi rase de ouă de găini, nemaipomenită în viața de zi cu zi. Scopul a fost atins.

Reprezentanții acestei rase au o greutate mică, în principiu, ca toate găinile de găini. Greutatea păsării nu depășește 2-2,5 kg, acest pui mic pe an poartă aproximativ 320 de ouă, mari, într-o coajă brună. Se cântăresc ouă de aproximativ 70 de grame, gălbenuș de culoare portocaliu saturate.

Începătorii crescătorilor trebuie să știe că vârsta găinilor ouătoare este extrem de scurtă. Puii Yaitsen, în aproximativ 3 ani, duc foarte mult la degradarea organismului, astfel încât efectivul va trebui adesea să fie actualizat.

Puii de reproducție acasă și cultivare puii de acasă pentru începători nu vor fi dificili. În plus, puii de rasă pe bază de sex pot fi identificați din prima zi a vieții, femelele Loman Brown sunt maro, cu o nuanță roșiatică, iar bărbații sunt galbeni.

Pushkin Strip-Fur PuiPushkin Strip-motley rasa puii au apărut acum 20 de ani, în 1997. Standardizat oficial în 2007, și de atunci această pasăre și-a luat locul potrivit, cultivat de crescători și agricultori.

Această rasă este considerată a fi ouă de carne. Conținutul, cultivarea și reproducerea puilor din această rasă nu necesită multe probleme. Puiul câștigă rapid greutate, gustul cărnii este excelent, dar această pasăre nu este nici rău, până la 220 de ouă pe an. Greutatea oului este medie, 58 g, dar fertilitatea ridicată, aproximativ 90%. Îmbătrânirea sexuală a acestei rase atinge 5,5 luni.

Nesushek are o culoare colorată, culori predominante negru și alb, dar uneori bărbații sunt de culoare albă pură. Puii cântăresc puțin puii, aproximativ 2 kg, masculii ajung la 3 kg.

Această rasă are o trăsătură. Dacă o persoană ajunge la mâini, puiul stă pe pământ și o împinge împotriva ei. Acest lucru sugerează că această rasă nu are o teamă de om

Kuchinskaya jubilee rasa de puiKuchinskaya rasă jubiliară cel mai recent, are doar 17 ani. În 1990, această rasă a fost înregistrată oficial, iar fermierii au apreciat imediat noua rasă. Mai mult atribuite tipului de broiler, cocosii cântăresc aproape 4 kg. Femelele ating o greutate de până la 3 kg, pe an purtând aproximativ 180 de ouă. Ouăle sunt mari, cu o greutate de aproximativ 60 de grame.

Conținutul, cultivarea și reproducerea găinilor Kuchinskaya jubileu, așa cum spun crescătorii, este destul de simplă. În primul an există cea mai mare productivitate, În anii următori, productivitatea scade. Rasa este capabilă să transporte ouă pe tot parcursul anului, producția de ouă este suspendată numai în timpul molirii.

Îmbătrânirea sexuală a acestei rase atinge la vârsta de 5 luni, ouăle găinilor încep să suporte în 6 luni.

În aparență, este o pasăre mare cu penaj roșu-brun, bărbații au pene de culoare neagră și albastru închis în coadă. Pene au o muchie dublă, datorită căreia se creează efectul pulverizării.

Extrem de agresivi, lipsiți de legătura cu ceilalți și cu alte rase de pui. Atunci cand creste carnea de pui acasa cu aceasta rasa nu se recomanda sa se stabileasca un numar de alte rude, cocosii sunt extrem de gelosi pe teritoriul lor, strainii nu sunt tolerati.

Poltava rasă de lut de puiPiatra de lut din Poltava straturile au fost crescute în Ucraina .. Conținutul, cultivarea și reproducerea puilor de pui Poltava vor aduce profit deja în prima jumătate a anului. Este general acceptat că această rasă este ouă, găinile ouătoare au o greutate mică, de ordinul a 2 kg, masculii cântăresc aproximativ 3 kg. Ouăle de la găini Poltava de dimensiuni medii, cântăresc până la 55 g. Coaja este maro.

Culoarea variază de la galben la galben-roșu. Uneori, pe fondul culorii principale, există pete albă. Adulții sunt extremi modest la condițiile meteorologice, dar puii tineri și foarte mici ar trebui să fie protejați de frig, trebuie întreținută întreținerea lor. Personajul este destul de iubitor de pace, intră în lupte cu răbdare, în caz de urgență.

Sfaturi privind hrănirea

Un ameliorator începător, înainte de a începe să reproducă și să păstreze la domiciliu ouă sau rase de carne de pui, trebuie să învețe totul despre rasa de interes.

Creșterea puii de găină acasă pentru începători cu pregătire corespunzătoare nu va fi dificilă.

special atenție la ar trebui să fie acordată tinerilor. Puii sunt numiți copii mici de la 6 zile până la vârsta de 3-4 luni. În această perioadă de viață, persoanele sunt în special în nevoie disperată de îngrijire și îngrijire.

Este important ca toate componentele importante să intre în organism în timp util.

Dieta corect compilate pentru fiecare zi va ajuta tinerii să câștige mai repede, pentru a întări imunitatea.

În mod convențional, există trei principale componente, care sunt necesare pentru puii tineri:

 1. Alimente sub formă de mălai;
 2. Alimente uscate;
 3. Produse lactate și ouă;

hrănirePorumbul de alimentare este numit mashanka. Este pregătită înainte, mâncarea este turnată cu apă clocotită și insistată timp de o oră sub un capac bine închis. Gătitul este necesar în fiecare zi, astfel încât, pentru a economisi trebuie să calculați cu atenție porțiuni. Mashanka nu este stocată pentru o lungă perioadă de timp, deoarece își pierde toate proprietățile utile.

Apoi vine rândul de alimente uscate. Puii trebuie să primească hrană mixtă, deja pregătită și aranjată corespunzător. De obicei, în furajele mixte deja existente, există deja suficiente vitamine și minerale necesare puiilor tineri.

În ceea ce privește lactat produse, nu puteți da categoric lapte proaspăt. Ea supără digestia. Începând cu vârsta de 6 zile, se recomandă să se dea brânză de cotă fină, un ou fiert și ceapă verde mărunțită.

Nu trebuie să uităm că furajul verde este o parte integrantă a dietei și întreținerii zilnice. Expertii recomanda ca aditivi utilizați:

 1. Urzica (tineri);
 2. Frunze de păpădie;
 3. Pentru Moistice;
 4. trifoi;

Aranjamentul corespunzător al găinilor

O cochilă de pui echipată corespunzător va salva persoanele hrănite și adulte de hipotermie și degerături. Mai întâi de toate, trebuie să alegeți o cameră. Pentru fiecare individ este necesar să se aloce până la 0,3 m de spațiu liber. Podeaua din cameră poate fi betonată în cazul în care o așternut bun este așezat pe partea superioară a betonului. Cea mai obișnuită utilizare a rumegușului sau a face odată podeaua din lemn. Acest lucru va ajuta la evitarea degerarilor in sezonul de iarna.

Aranjamentul coopului de puiVentilația este extrem de necesară. Problema va ajuta la rezolvarea instalării unei ferestre obișnuite. În timpul iernii, pur și simplu nu poate fi deschis, atunci toată căldura va rămâne în cameră. În sezonul cald, ventilatorul va furniza aer proaspăt și va împiedica înfometarea cu oxigen.

Trebuie să se găsească cuiburi și cuiburi pui coop. Puii nu știu cum să doarmă pe pământ, așa că trebuie să oferiți dormitoare spațioase pentru somn și doar odihnă. Fiecare pasăre ar trebui să aibă 30 cm de spațiu liber. Și să călătorești confortabil în cuib, decât pe pământ.

Hrăniți un adult

Alimentația adulților nu diferă în niciun fel de hrănirea puilor pe care indivizii adulți trebuie să li se administreze componente cu conținut de calciu. Pietrele crestate, cojile mici, făina de oase vor ajuta păsările să mențină nivelul necesar de calciu în organism.

Adesea, datorită lipsei de calciu și a altor microelemente utile, pasărea cade în picioare. Acesta este primul semn al dezvoltării bolii.

În general, puii sunt susceptibili la trei tipuri boală:

 • Infecțioase (salmoneloză, colibacterioză, pasteureloză);
 • Non-infecțioase (gonda de atonie, avitaminoză, cloacit)
 • Boli de natură parazitară (purici, acarieni, puhoedy);

Ca măsuri de prevenire a tuturor celor trei tipuri de boli, este considerată o îngrijire corespunzătoare. O pasăre ar trebui să fie nerăbdătoare în viața de zi cu zi, grija trebuie luată după ea. Cel mai important lucru este să asigurăm o alimentație adecvată și un spațiu adecvat amenajat. Dezinfecția în lupta împotriva bolilor infecțioase și parazitare este necesară, cel puțin o dată pe lună este necesară efectuarea unei dezinfecții complete a spațiilor unde puii trăiesc și o examinare amănunțită a păsărilor. Dacă o pasăre infectată sau infectată cu paraziți se găsește în timpul inspecției, aceasta trebuie izolată în mod necesar.

Dacă aveți simptome de maladie, în cazul în care pasărea a căzut în picioare sau dacă aveți alte maladii, este necesar să sunați la un specialist asemănător. Nu faceți auto-medicamentul categoric.

.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoareCele mai bune rase de ouă pentru găinile ouătoare
Cele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografieCele mai bune rase de pui Carne de direcție de ouă: descriere și fotografie
Specii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domesticeSpecii de rațe cu fotografie și descriere: pentru creșterea animalelor domestice
Nesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieriNesushki: numele raselor de pui, cu fotografii și descrieri
Chick Master Gray: descriere detaliată a raseiChick Master Gray: descriere detaliată a rasei
Rasă de pui de rasă neagră: descriereRasă de pui de rasă neagră: descriere
Specii de pui araucanSpecii de pui araucan
Kuchinskaya jubilee rasa de pui: descriereKuchinskaya jubilee rasa de pui: descriere
Pui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproduceriiPui de rasă Pushkin: descriere și subtilități ale reproducerii
Specii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășareSpecii de gâște domestice: gâște de reproducție și îngrășare
» » Puii de reproducere acasă. Sfaturi pentru începători
© 2021 amigdas.com