amigdas.com

Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile

Pike aparține familiei de șobolani. Peștele este considerat foarte obișnuit. Habitatul său este cel mai adesea limitat la zonele de coastă, cum ar fi păduri și locuri similare, întrucât îi atacă victimele din adăposturi. Preferă și ape liniștite. Pescarii experimentați au fixat captura de știucă imensă: lungimea lor a ajuns până la un metru și jumătate, cu o greutate de 35 kg.

Pike de pescuit pentru filarePeștele este un prădător cu reacții foarte agresive de atac. Victima ei vânează de la acoperire sau de ambuscadă, acolo se ascunde, de asemenea, dacă încercarea de atac a eșuat. Prinde acest pește este foarte interesant și în curs de desfășurare. Iată câteva secrete greșite despre cum să prindă în mod corect știucul pe filare.

Alegerea uneltelor de pescuit pentru știuca

Un punct important este alegerea uneltei potrivite. Comoditatea dvs. în pescuit depinde de mulți factori, de la tijă și bobină și se termină cu momeală diferită.

Despre tijele de filare

Dacă doriți să alegeți o tijă bună, atunci trebuie să luați în considerare următoarele:

 • Ce să prindă știuca în luna maiTrebuie să înțelegeți în mod clar ce metodă de pescuit veți folosi la pescuit.
 • Aflați mai multe despre locația pescuitului, deoarece acest factor va afecta durata de rotație. Dacă în zona fără vegetație densă și ramuri, tije lungi sunt foarte convenabile, atunci în păduri și arbuști este mai bine să profiți de tije scurte.
 • Un alt factor important este momeala, deoarece depinde de momeală tehnica de prindere.
 • Dacă vă decideți să utilizați un echipament de trolling, atunci sunteți cel mai potrivit pentru tijă, care au o lungime medie.
 • În cazul jigging-ului, este necesar să alegeți o bară de pescuit cu un izvor bun al vârfului.
 • Pentru pescuitul momelei mici și ușoare, bastonul trebuie să fie ușor sau ultra-ușor.
 • Și dacă vă prindeți pe vrăjitori și folosiți spasm în tehnica dvs., atunci folosiți o tijă rigidă.

Sfaturi utile:

 • Atunci când pescuitul de coastă pe râurile mari, folosiți tije lungi de pescuit de până la patru metri.
 • Atunci când capturați curenții rapizi, folosiți teste mai puternice.
 • Dacă pescuitul are loc pe un mic râu sau pe un iaz mic de pe țărm, cele mai confortabile modele vor fi de două și jumătate sau trei metri.
 • Pescuitul cu barca necesită o tijă mică (de obicei două metri).

Selecția bobinei și a liniei

Mărimea și modelul bobinei depind de tija selectată. Dacă aveți o bară ușoară sau super-ușoară, veți fi suficienți pentru o mie sau două mii de role pe Shimano și, dacă tija ta este lungă, atunci merită să crești proporțiile.

Foarte adesea pescarii profesioniști aplică metoda de animație. În caz de trolling - aceasta este mai mult o necesitate decât o capriciu.

În general, aici totul este în mâinile tale, dar nu uita de ce specimene de pește se găsesc în iaz:

 • Linia monofilamentului este cea mai potrivită pentru rezervoarele mici și centrifugările, are o întindere bună - acest lucru oferă un avantaj la o distanță mică, deoarece are loc compensarea jarkingului știucului.
 • În ceea ce privește panglica, este cel mai bine aplicat la înfășurători lungi și în locuri unde trebuie să aveți o linie de pescuit sensibilă.

Sfaturi pentru a alege o lesa si o lingura de momeala

Pike pentru filareExistă opinii complet opuse cu privire la alegerea leasurilor. Unii dintre ei spun că acest lucru nu este atât de important, și cu atît cei mai pretențioși au punctul de vedere opus. Iată toate avantajele și dezavantajele folosirii leșurilor:

 • O lesă bună și prezența ei nu permite prădătorului să mănânce o linie de pescuit, în consecință, nu fugi cu un strălucitor sau un wobbler.
 • Mulți pescari spun că o mușcătură fără o leșie aduce o captură mai bună.

Dacă peștele este activ, purtați o lecție și o momeală scumpă sau o altă momeală. În cazul mușcăturilor proaste, fie scoateți lesa, fie faceți o panglică.

În total, există două tipuri principale sau subspecii de momeală. Primul tip este numit ezitant, în poporul comun se folosește termenul "oscilație". Al doilea tip se referă la tipul de rotație, în oamenii obișnuiți numiți "turntables" sau "swivels".

Tehnica de spinare

Dacă sunteți un proprietar norocos de filare, probabil că vă întrebați ce să prindeți știuca. Există o mulțime de momeli diferite, vrăjitori și jerk-bate - nu este ceva neobișnuit pentru pescari. Dar dați doar duza puțin, trebuie să aderați la o anumită tehnică de captură:

 • Dacă sunteți un pescar novice, atunci începeți cu ambalajul lent de momeală. Faceți acest lucru fără probleme și în mod egal, uneori puteți să vă întrerupeți pentru o vreme și să utilizați tehnica de susținere, adică să vă răsturnați ușor vârful spinării.
 • A doua opțiune va fi tehnica de cablare pas cu pas. El atrage perfect atenția "monstruului de apă". Puneți lingura în apă și așteptați să cadă în fund, apoi răsuciți ușor bobina și faceți o altă pauză. Nu este neobișnuit ca o captură de succes să fie dacă momeala este mișcată orizontal.
 • O altă variantă comună a pescuitului este considerată a fi "șchiopătare". Pentru această tehnică, bobina trebuie rotită într-un mod uniform, sprijinind în același timp centrifugarea. Dacă distanța este mică, atunci este posibil ca momeala să fie vizibilă și pentru dvs.

Aceste lecții de pescari profesioniști vor ajuta începătorul să învețe cum să prindă în mod corespunzător un stiuc. Deci, pentru a prinde un stiuc nu este o sarcină foarte dificilă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al veriiCum să prindeți știucul: prindeți pește în timpul iernii și al verii
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Pike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momealăPike de pescuit pentru filare: sfaturi pentru pescuitul de succes, alegerea de momeală
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuitul pe Baikal în timpul iernii și al veriiPescuitul pe Baikal în timpul iernii și al verii
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Catcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuitCatcher catcher pe maimuță de pe țărm: trăsături de pescuit
» » Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
© 2021 amigdas.com