amigdas.com

Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuri

Cum să începeți apiculturadpchelovodstvo pentru începători - este foarte simplu. Apicultura poate fi atât un hobby minunat, cât și o afacere profitabilă, totul depinde de mărimea stupului și de nivelul de competență al apicultorului. Principalul lucru este să știm unde să începem apicultura. Cu o abordare competentă, stupoarea pentru începători nu necesită cheltuieli speciale. Principalul lucru este că apicultorul începător a petrecut mult timp în stupină și a tratat serios apicultura. Și apoi apicultura pentru începători

treptat transforma într-o ocupație care aduce un venit serios.

Recomandările practice privind apicultura pentru începători pot fi găsite pe Internet și în literatura de specialitate. Dar, în primul rând, apicultorul începător trebuie să-și stăpânească ambarcațiunile direct pe furaj. Ideal, atunci când există o oportunitate de a vorbi cu apicultori experimentați și proprietari de succes de apiculturi private, vizitați apicultorii mari. De asemenea, pentru apicultorii începători, se organizează adesea o varietate de seminare de formare cu demonstrații video și distribuirea literaturii de specialitate. Principalul lucru este de a percepe apicultura ca o sarcină serioasă și responsabilă și de a respecta regulile de bază ale comportamentului în furaj.

Apicultura pentru începători: de unde să începem

În cazul în care starea de sănătate vă permite să începeți cariera unui apicultor, deschiderea unui stupar trebuie să fie pregătit corespunzător. Poate că acesta este principalul lucru pentru un apicultor începător. Pregătirea teoretică a unui apicultor începător pentru deschiderea unui stupnic include următoarele aspecte:

 • Apicultorul trebuie să colecteze informații de bază despre stupinele private în locul domiciliului său (într-un anumit oraș, sat, district, regiune);
 • Este utilă stabilirea de legături de afaceri cu deținătorii locali de apicultori privați, atât cei cu experiență, cât și începători;
 • Este necesar să se discute cu ei diverse metode de lucru cu albine, aplicabile în condițiile unei regiuni geografice specifice;
 • Recomandările experților sunt importante pentru apicultorul începător să nu facă greșeli brutale.

Proprietarul inițial al stupului ar trebui să acorde cu siguranță atenție celor două întrebări importante. Aceste întrebări pot fi rezumate după cum urmează:

 1. Cum se dezvolta apiculturaDeschideți un pui privat și lucrați cu albine în practică numai într-o regiune în care există un număr suficient de culturi melifere. Vioara poate fi staționară (pe un loc permanent) sau mobilă (care este transferată periodic în zona de creștere a plantelor de miere, de regulă, acest lucru are loc în timpul perioadei de înflorire). Albinele ar trebui să poată avea acces permanent la plantele de miere în timpul sezonului cald, aproximativ între sfârșitul lunii aprilie și începutul lui octombrie, însă în diferite regiuni această perioadă poate varia, în funcție de climă. Astfel, este necesar să se decidă ce va fi apariția nou deschisă - nomadică (mobilă) sau staționară. Bineînțeles, problemele mobile ale apiculturilor vor fi mult mai multe, deoarece apicultorul de început va trebui să rezolve probleme grave cum ar fi mușcarea stupului de la loc la loc, protejarea stupilor în timpul perioadei de călătorie, pomparea mierei în condiții nomade. De asemenea, este necesar să se găsească o persoană de încredere care să negocieze cu el despre migrarea stupului.
 2. Este, de asemenea, necesar să știți sigur cum albinele hibernează în condițiile unei anumite regiuni - într-un stup sau în condiții naturale. Acest lucru depinde în principal de caracteristicile climatice ale unei anumite regiuni, precum și de lungimea sezonului rece. Nu este exclus faptul că va fi necesar să se construiască o cameră specială destinată albinelor de iernare în căldură. Mulți apicultori folosesc un magazin, un garaj sau o baie veche pentru acest scop, iar stupii sunt îndepărtați acolo pentru iarnă.

De asemenea, un apicultor începător ar trebui să fie pregătit pentru faptul că în curând va avea nevoie de o construcție grăbită de clădiri economice suplimentare. Apicultura este, de asemenea, asociată cu anumite costuri financiare, uneori sunt foarte semnificative.

Formarea practică a unui apicultor începător

Pentru a vă deschide propriul apiar, un apicultor de început va avea nevoie de:

 1. Cum să învăț regulile apiculturiiAtelier de lucru al apicultorului. Sub atelierul de lucru, puteți scoate complet garajul vechi sau magazia de pe parcelă. Este de dorit ca energia electrică să fie furnizată în atelier. În atelier se poate face simplu tamplarie, tamplarie, de cotitură munca (în funcție de mașinile disponibile, instrumente și alte echipamente de la îndemână), în cazul în care vă puteți pregăti pentru măștile apicultură magazin cadru și costume.
 2. Alimentele pentru albine trebuie adesea înlocuite din cauza deteriorării sau a expirării termenului de valabilitate. În orice caz, furajele cu valabilitate expirată nu trebuie să fie date albinelor. Apicultorii adesea suplimentează dieta obișnuită a albinelor cu sirop de zahăr, obținut din apă și zahăr. În primăvară, apicultorii recurg adesea la hrană stimulantă. În acest sens, un apicultor începător trebuie să aibă în mod necesar suficienți bani pentru a achiziționa zahărul granulat cu ridicata pentru hrana albinelor și livrarea zahărului către stupină.
 3. În fântână trebuie să existe o cameră specială pentru a stoca cadre cu cretă și pergament.
 4. De asemenea, un apicultor începător are nevoie de un ceară-up. Cu ajutorul unui ceară, este posibilă procesarea rapidă și eficientă a ceară și a zabrusa.
 5. În plus, un apicultor începător trebuie să dispună de fonduri suficiente pentru a achiziționa colonii de albine (albine), stupi și echipamente de bază pentru apicultură. Achiziționarea de familii, stupi și echipamente este recomandată colegilor mai experimentați.

În acest fel, organizarea propriilor apicole presupune anumite costuri financiare. În acest sens, primii doi-trei ani (în funcție de vreme, de oameni în picioare, de numărul de colonii de albine), un apicultor de început poate păstra o fermă apicolă fără pierderi.

Ca un incepator apicultorul ar trebui sa se pregateasca pentru primul sezon

Apicultura pentru incepatoriPregătiți-vă pentru primul său sezon de apicultură, proprietarul începător al stupului ar trebui să cadă și iarna. Pentru a face acest lucru este necesar să citiți literatura de specialitate și să descrieți ceea ce a fost citit într-o formă scurtă sau mai detaliată, să participați la seminarii pentru începătorii apicultorilor și să căutați informații utile pe Internet. Astfel, în timpul iernii, un apicultor începător are cu adevărat o mulțime de lucruri.

Se recomandă să cumpărați sau să luați în bibliotecă un scurt ghid pentru apicultor. Utilizatorii avansați de Internet pot adresa în mod activ întrebări pe site-uri web și pe forumuri pentru apicultori. De asemenea, este necesar să se studieze diferite tipuri de inventar și să se obțină treptat tot ceea ce este necesar pentru vară. Este de dorit să cumpărați un inventar cu un apicultor cu experiență care să poată oferi sfaturi competente și să ajute la alegerea corectă.

Ce se recomandă să acordați atenție

Începutul apicultorului în timpul citirii literaturii de specialitate trebuie să tragă neapărat atenție la următoarele aspecte importante:

 • relațiile insectelor din cadrul familiei, rolurile și responsabilitățile acestora;
 • comportamentul caracteristic al albinelor în vara și toamna - principalele diferențe;
 • amenajarea corectă a iernării și instalarea unui cuib special pentru iernarea albinelor;
 • eliminarea uterului și formarea unui strat;
 • lupta cu vărsarea albinelor;
 • amenajarea internă a caselor de albine și particularitățile organizării ventilației;
 • lucrul cu ceara de albine și prelucrarea ulterioară (reîncălzirea);
 • boli ale albinelor, precum și dăunători și paraziți care trăiesc pe ele.

Este necesar să se investigheze funcția de bază din cadrul familiei de albine lucrători, drone și albine-uter. Apicultorul trebuie să cunoască etapele de bază ale dezvoltării lor. începând de la o larvă mică și terminând cu insecte adulte și imaginând în mod clar durata fiecărei etape. Este, de asemenea, necesar să învețe să cunoască vârsta de pui, este utilă în timpul reviziilor periodice vizuale ale familiilor.

De asemenea, un apicultor începător ar trebui să aleagă o varietate de stupi pentru a fi folosiți în industria apiculturii. Caracteristicile structurale ale casei de albine depind de cât de bogat este mierea într-o anumită regiune. Dacă mita, de regulă, este nesemnificativă, nu este nevoie să cumpărați stupi care să fie alcătuită din mai multe corpuri.

Cum să începem creșterea albinelorCel mai convenabil pentru a menține un stup este așa-numitul "șezlong". Nu este nimic de genul că acest tip de stup este experimentat de apicultori adesea numit "stup de stup", sau "stup pentru pensionari." Această specie de stup este cea mai bună opțiune pentru cei care abia încep să învețe elementele de bază ale apiculturii. În șezlong există cuiburi, accesibile în mod liber pentru inspecție. Acest lucru este foarte convenabil pentru un apicultor începător, deoarece observarea directă a creșterii și dezvoltării unei familii de albine poate fi de neprețuit și ajută la dobândirea unei experiențe practice valoroase.

Bee începătorq ar trebui să determine cât de multe familii de albine merită să cumpere. Pentru a stăpâni cu succes noțiunile de bază ale apiculturii, experții recomandă achiziționarea a cel puțin patru familii. Atunci când există patru familii în ferma de apicultură, apicultorul începător are deja posibilitatea de a realiza straturi prefabricate și, de asemenea, să consolideze familiile și familiile slabe care s-au răsturnat recent.

Problema oportunității extinderii stupului este uneori controversată. Răspunsul la acesta nu este întotdeauna fără ambiguități. De exemplu, un apicultor, dacă se dorește, poate dubla numărul de colonii existente într-un singur sezon al apiculturii. Dar, în același timp, există un mare risc de a nu obține miere, ceea ce pune la îndoială oportunitatea unei astfel de extinderi a economiei.

Ce trăsături de caracter ar trebui să aibă un apicultor?

În munca unui apicultor începător este necesar să se utilizeze trăsături de caracter ca:

 • responsabilitate;
 • observare;
 • iubirea naturii vii și a albinelor în special;
 • abilitatea de a rezista durerilor de stingere de la mușcături;
 • capacitatea de a sistematiza experiența practică dobândită;
 • curiozitate și curiozitate;
 • capacitatea de a atinge obiectivul stabilit.

Sfaturi de apicultori experimentațiDacă un apicultor începător are cunoștințe elementare în botanică și biologie, știe cum arată culturile de miere de bază vizual, imaginează structura anatomică a albinelor. Toate acestea vor ajuta la prevenirea greșelilor grave în timpul lucrului.

Pentru un apicultor începător a avut succes, trebuia, în primul rând, să-și trateze în mod responsabil munca și să înțeleagă că apicultura nu este doar o vacanță plăcută în stupină, ci și o muncă zilnică. Acest lucru este foarte important pentru a percepe în mod corect mediul și a le trata corespunzător. Dacă aveți dificultăți serioase, nu vă închideți. Dimpotrivă, Este necesar să discutăm problemele cu colegii mai experimentați și să căutăm modalități de a le rezolva. Și apoi să lucrezi în stupină cu siguranță va fi cu adevărat de succes.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să verificați și să determinați calitatea mierei la domiciliuCum să verificați și să determinați calitatea mierei la domiciliu
Cum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bunăCum să alegeți corect un rookie de filare: ce opțiune este mai bună
Sugestii pentru grădinari începători: inocularea unei pere în primăvară pas cu pasSugestii pentru grădinari începători: inocularea unei pere în primăvară pas cu pas
Apicultura si apiculturaApicultura si apicultura
Cum de a face un stup?Cum de a face un stup?
Furaje pentru albineFuraje pentru albine
Rase de albine cu fotografie și descriereRase de albine cu fotografie și descriere
Stăpânim acasă cu ceara de mâiniStăpânim acasă cu ceara de mâini
Rase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albineRase de albine: descriere și fotografii ale celor mai populare rase de albine
Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?Care este nevoia de retragere artificială a albinelor regine?
» » Apicultura pentru începători: sfaturi și trucuri
© 2021 amigdas.com