amigdas.com

Sfaturi pentru alegerea și utilizarea unui pistol adeziv

Pistol de lipireDin punct de vedere estetic, rezultatul conectării pieselor cu clei pare mai atrăgător decât montarea cu dispozitive de fixare mecanice. Cu toate acestea, dacă lipiți obiecte în mod tradițional, procesul poate fi lung - pentru ca suprafețele să se îmbine bine împreună, este nevoie de timp. În plus, adezivii convenționali sunt rareori fără miros specific, iar tehnologia aplicării acestora nu este întotdeauna simplă și universală. În mod substanțial, accelerați și facilitați munca

poate fi utilizată cu topituri fierbinți de înaltă adezivă aplicate cu un pistol de topire la cald.

Unde se utilizează termo-arme

Utilizarea unui termo-pistol adeziv în viața de zi cu zi este limitată doar de imaginația meșterilor locali. Cu acest instrument puteți conecta aproape orice suprafață. Datorită designului convenabil și a accesoriilor care pot fi înlocuite, acestea pot fi operate în locurile cele mai inaccesibile. Profesionale sunt folosite de designeri, florariști, constructori, decoratori, lucrători în domeniul comerțului. Instrumentul este convenabil pentru a face față problemelor minore: reparați jucăria ruptă a copilului, restabiliți paharul spart, fixați cutia. Oportunități imense clei de lipit se deschide în arta de a lucra cu ace. Este dificil să se supraestimeze rolul tehnologiei în scrapbooking, producția de suveniruri, crearea de păpuși.

Avantajele și principiul muncii

Avantajele adezivului topit la cald:

 • rezistența ridicată a îmbinărilor adezive;
 • polimerizare rapidă;
 • rezistență la influențe externe ale umidității, înghețului, luminii solare;
 • durata lungă de viață a îmbinării lipite.

Cum se utilizează un pistol adezivDispozitivul unui pistol termic nu este dificil. Un cartuș cu adeziv special, sub forma unei tije cilindrice, este așezat în sculă. Alimentatorul mișcă tija într-o cameră de încălzire în care se topeste cleiul. Soluția lichidă sub presiune este presată prin duza când se apasă declanșatorul. Încălzirea cleiului are o anumită inerție, așa că se face în avans.

În pistol se realizează încălzitoare electrice, care sunt pornite fie cu ajutorul unui buton, fie prin conectarea dispozitivului la rețeaua de alimentare. Compoziția topită tinde să curgă din camera însăși. În diferite modele, această problemă este eliminată de dispozitive suplimentare sau de diverse soluții tehnice pentru execuția unității.

Ce materiale pot fi lipite împreună

Hot melt este potrivit pentru o gamă largă de materiale. Nu contează ce și ce trebuie să lipiți împreună. Fie că este vorba de hârtie, carton, textile, ceramică, cauciuc, lemn, polistiren, metal, flori - principalul lucru este să alegeți compoziția adecvată a lipiciului. Este necesar să determinați în mod corect tipul de tija potrivită pentru sarcină. Pentru lipirea unor materiale există chiar și amestecuri de lipici cu două componente. Tijele sunt colorate în funcție de scopul lor:

 • Termo-pistol de uz casnictransparent - consumabilele cele mai populare și cele mai populare;
 • opac orice culoare, cu excepția alb-negru - tije universale pentru producerea unei cusături adezive colorate sau scopuri decorative;
 • alb opac - pentru lipirea metalelor și a sticlei;
 • galben transparent - pentru lucrul cu lemn, carton, hârtie;
 • Negru și gri - material de etanșare și izolație.

Acestea sunt marcatorii principali pentru atribuirea cartușelor. Ele nu sunt întotdeauna norma pentru diferiți producători, deci este întotdeauna logic să se familiarizeze cu instrucțiunile pentru tije. Dacă există complexitatea cu înțelegerea, ce tip specific de lipici este necesar pentru lucrare - o tijă transparentă este aplicabilă în aproape toate situațiile.

Termeni de utilizare

Cum să aplicați o armăDacă aparatul de topire la cald nu a fost folosit niciodată, trebuie să-l pregătiți pentru prima pornire. Pentru aceasta, introduceți tija în suportul din partea din spate a dispozitivului și împingeți-l până la opritorul complet.

După aceasta, acesta poate fi conectat la priză dacă dispozitivul este alimentat de la rețea și pornit. Instrumentul trebuie încălzit, sprijinit pe suport, întotdeauna cu o duză în jos. În funcție de puterea și caracteristicile modelului, acesta va fi gata să lucreze în 2-10 minute. Apariția unei picături de topire de la duza este un semn sigur că instrumentul sa încălzit. Pentru a începe hrănirea lipiciului, trebuie doar să trageți trăgaciul. Nu este necesar să depuneți eforturi mari - presiunea excesivă nu crește debitul și poate deteriora mecanismul.

Puteți începe munca. Adeziv lichid extrudat, răcirea suprafețelor care urmează a fi lipite, se întărește în câteva secunde.

Alegerea unui termo-pistol pentru uz casnic

Cum sa alegi un pistol termicEvident, pentru folosirea ocazională la domiciliu, este mai bine să cumpărați un model de uz casnic, iar pentru a produce o cantitate mare de lucru, aveți nevoie de un sistem de încredere instrument profesional. Care este diferența dintre ele?

Pistoalele amicale de lipit sunt atât de ieftine încât se încadrează în categoria instrumentelor "trebuie să fie" pentru maeștrii acasă. Costul lor scăzut nu înseamnă că acestea sunt defecte în îndeplinirea sarcinilor de uz casnic, în comparație cu un instrument scump.

În primul rând, dispozitivele pentru scopuri amatori sunt ușoare și compacte, ceea ce le face convenabile pentru un utilizator neexperimentat. Aparatele de uz casnic nu au nevoie de o viteză mare de aprovizionare cu clei fierbinți - nu este greu să lipiți rapid suprafețe mari. Utilizatorul necalificat al lipiciului puternic aplicat nu va putea stivui fara nici o picurare si sigur. Prin urmare, dispozitivele amatori nu trebuie să fie puternice. Este mai important ca ei să nu-și împovăreze mâna și era ușor pentru ei să manevreze.

Deoarece se presupune că lucrează acasă cu acces ușor la rețea, dispozitivele sunt echipate doar cu un cablu și cu un conector pentru alimentarea cu energie electrică. În plus, scula poate fi echipată cu funcția de desfacere a cablului de alimentare. În acest caz, după o călătorie datorată inerției Răcirea pistolului continuă să se adună timp de 10-15 minute, care este suficient pentru majoritatea muncilor casnice.

O altă diferență cu profesionistul este dimensiunea cartușelor la care este proiectat instrumentul. Este puțin probabil ca gospodăriile să aibă nevoie de tije de diametru mare. Numai dacă trebuie să creați ceva enorm, este posibil să aveți nevoie să măriți secțiunile transversale la maximum. Pentru funcționarea normală, dimensiunea optimă va fi de 7 mm.

Posibilitatea de a schimba duza poate fi utilă pentru rezolvarea problemelor artistice. Designerii experimentați știu cât de expresivă pot fi modelele de relief când se folosesc tije lucioase.

Pentru volume mari de lucru

Unde se folosește arma termicăDe regulă, dispozitive amatori alimentat de la rețeaua electrică. Instrumentele mai grave asigură funcționarea în condiții care nu implică posibilitatea conectării la o sursă de alimentare cu ajutorul unui cablu. De exemplu, pot fi unele sarcini de reparare și construcție. În astfel de cazuri, există modele pe baterii. Timpul de funcționare continuă depinde de capacitatea bateriei, de posibilitatea de a le înlocui și de puterea proprie. Dezavantajul acestor termo-pistoale este necesitatea de a avea grijă de încărcarea bateriei.

În plus, profesioniștii se ocupă deseori cu suprafețe mari pentru lipire, cantități mari de lucru, condiții dure de funcționare a sculei și, de asemenea, cu amestecuri de lipici care necesită temperaturi ridicate de încălzire. Prin urmare, Thermo pentru nevoile noncasnici, executate într-o carcasă robustă capacitate ridicată de obicei, fiabile și echipate cu mecanisme mai sofisticate și au capacitatea de a folosi lung și tulpini groase, pentru a asigura un consum ridicat de adeziv. Toate acestea, împreună cu autonomia alimentării cu energie, le face mult mai grele și mai scumpe decât un instrument de amator.

Uneori tehnologiile de lipire necesită utilizarea unor compoziții speciale cu două componente. La vânzare sunt mașini pentru lucrul cu amestecuri. Principiul funcționării lor este același cu cel al modelelor standard. Singura diferență este că materialele care urmează să fie conectate sunt introduse în cameră separat, uniform și în conformitate cu proporțiile.

Toate cele de mai sus trebuie luate în considerare atunci când alegeți un instrument profesional - spre deosebire de cel amator, datorită specializării sale mai mari, este mai puțin universal.

Factorii care influențează alegerea modelului

Tije adezive pentru armaEvident, cu cât modelul este mai scump, cu atât mai complexă este și conține mai multe caracteristici și capabilități. Dar, uneori, suficient pentru a lucra și ceea ce poate oferi echipament chinez ieftin. Prin urmare, pentru a alege o armă termică este foarte important să înțelegem ce tipuri de muncă ar trebui să efectueze, în ce condiții și cu ce intensitate va fi folosită. Și, bineînțeles, alegeți lista materialelor pentru lipire.

Dacă pentru sarcinile viitoare nu aveți nevoie de o mulțime de putere - nu-i urmăriți performanța ridicată. Căci casa va fi suficientă de la 30 la 150 de wați. Valorile de la 300 wați și mai mult sunt inerente echipamentului profesional sau semiprofesional. Este necesar să se acorde atenție fiabilității elementelor termice. Aceasta este o parte importantă a dispozitivului.

Un alt factor la fel de important pentru selecție este dispozitivul declanșatorului. Ele sunt pivotante sau glisante. Se crede că declanșatorul este mai fiabil și mai convenabil în funcționare. Există, de asemenea, modele bezkurkovye în care alimentarea de tije se efectuează împingând manual cu degetul.

Indicatorul, care contează în mod unic atunci când alegeți un pistol de lipire, este punctul de turnare al amestecului. Pentru a lucra cu textile, hârtie și unii polimeri sensibili la temperaturi înalte, se aplică pistoale adezive cu un punct de topire scăzut de 105 ° C. Unele sarcini profesionale necesită utilizarea compozițiilor adezive cu o temperatură mai mare de 200 ° C.

Ar trebui să se acorde atenție prezenței și amenajării standului pentru arma topită la cald. Acest lucru este necesar nu numai din motive de confort sau siguranță. Poziția corectă a dispozitivului încălzit în intervalele dintre alimentările adezivului este duză în jos. Astfel, intrarea compozitului topit în exces la mecanismele din cochilie este împiedicată.

Siguranță și consiliere

Acesta este un instrument foarte ușor de utilizat. Cu toate acestea, unele reguli ale muncii confortabile și sigure sunt inutile:

 • Principiul de funcționare a pistoluluiverificați întotdeauna instrumentul, cablul de alimentare și fișa înainte de ao activa pentru a vă deteriora;
 • Nu atingeți vârful fierbinte și cleiul topit;
 • Pentru a evita arsurile cauzate de picături accidentale, utilizați mănuși;
 • Nu lăsați nesupravegheat pistolul fierbinte la cald, nu uitați să opriți aparatul după finalizarea lucrului;
 • organizarea locului de muncă inaccesibil pentru animalele de companie și copii;
 • Nu utilizați unealta atunci când contactul cu apă este posibil;
 • Pentru a evita formarea de filamente de lipici și picături accidentale, nu păstrați arma prea departe de suprafețele tratate;
 • fiți atenți în timpul lucrului, dacă aveți nevoie să distrageți atenția - opriți aplicarea de clei și puneți pistolul pe suport;
 • Nu schimbați niciodată duza pe o pistol rece pentru a evita deteriorarea acesteia;
 • Nu ridicați-o cu o duză și nu încercați să lipiți elementele în poziția verticală a sculei;
 • nu îndepărtați niciodată părțile barelor topite prin partea din spate;
 • Utilizați numai cartușele specificate.

Trebuie reținut faptul că arma topită la cald este un aparat electric și necesită reguli de manipulare adecvate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege un pistol de sablareCum de a alege un pistol de sablare
Cum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu aceCum de a alege un pistol de lipit pentru lucrul cu ace
Airless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicăriiAirless Painting: principiul pulverizării tehnologiei și aplicării
Pistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegereaPistoale termo-adezive: tipuri, dignități, sfaturi privind alegerea
Cartuș pentru aplicații de tencuialăCartuș pentru aplicații de tencuială
Cum să lipiți produsele din plastic spongios cu mâinile lorCum să lipiți produsele din plastic spongios cu mâinile lor
Cum să faci un pistol de pulverizare acasăCum să faci un pistol de pulverizare acasă
Trebuie să pregătesc pereții înainte de a picta tapetul?Trebuie să pregătesc pereții înainte de a picta tapetul?
Adezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalareAdezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalare
Adeziv pentru penokpleksa, ce ar trebui să fie?Adeziv pentru penokpleksa, ce ar trebui să fie?
» » Sfaturi pentru alegerea și utilizarea unui pistol adeziv
© 2021 amigdas.com