amigdas.com

Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire

Câți câini Yorkie trăiescYorkie - animale de companie fermecătoare care pot cuceri inima oricui. Cine vrea să aibă acest lucru cel mai bun prieten este necesar pentru a înțelege întrebarea cum terrieri vechi Yorkshire trăiesc ca în cele din urmă pierderea unui membru al familiei și prieten apropiat poate deveni o lovitură grea.

Caracteristicile Terrierilor Yorkshire

Câinii din această rasă cântăresc în medie 3 kilograme, păr lung. Datorită mărimii lor, acești câini arată ca un catel etern drăguț cu ochi blânzi. Blana este suficient de groasă, întunecată la rădăcini și strălucește la vârfuri. Datorită acestui lucru puteți face multe coafuri, dar nu uitați să vă tăiați în mod regulat animalul din motive igienice.

Caracteristicile distinctive ale lui Yorkies sunt afecțiunea lor față de proprietari, activitatea nefericită și caracterul jucăuș.

Yorky nu trăiesc mult pentru rudele lor mai mari - o medie de 10-12 ani. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt mai mici (mărimea mini în clasificarea câinilor) și au un organism mai puțin robust decât alți câini.

Având în vedere că corpul lor nu este stabilit prin natură pentru a vâna, dar este perfect adaptat la un stil de viață activ, mini-york live pe deplin va fi de aproximativ 11 ani. Dar această cifră va fi adevărată pentru moartea naturală.

Yorkshire Terrier - caracteristicile raseiCu toate acestea, cu îngrijire și grijă de proprietarii săi, Yorkshire Terrier poate trăi mai mult de 13 ani în medie.

Pentru a face acest lucru, este important să îi oferiți îngrijire și nutriție. Dacă respectați aceste reguli simple, atunci câți trăitori Yorkshire trăiesc:

 • o alimentație corectă, în funcție de nevoile animalului și de vârsta sa;
 • o vizită periodică la medicul veterinar;
 • sănătate;
 • stilul de viață activ.

De asemenea, animalul de companie are nevoie de o examinare periodică, care va ajuta la identificarea în timp a potențialelor boli și la prevenirea acestora. Este mult mai ușor să tratați un animal de companie dacă se identifică potențiale probleme în stadiile inițiale.

Ceea ce afectează anii de viață ai lui Yorkshire Terrier

În afară de o nutriție adecvată și o îngrijire a îngrijirii, există factori pe care proprietarul York nu le poate influența:

 • ereditate. Acest articol este primul pe lista, deoarece acele gene care sunt transferate de la câine la părinții săi într-o mare măsură, determină durata vieții sale, precum și bolile genetice care l-ar putea depăși pe tot parcursul vieții.
 • Dieta alimentelor. Câinele trebuie să primească toate microelementele necesare și vitamine din dietă. Pentru a face acest lucru, este important să alimentați câinii o masă echilibrată, o hrană excelentă potrivită pentru terrierii yorkshire de diferite vârste. Este strict interzis să dați câinii prajit și dulce - acest lucru va dăuna foarte mult animalelor de companie.
 • mod de viață. Deși Yorkerii sunt considerați a fi animale "plate", este important ca ei să petreacă câteva ore pe zi pe stradă pentru sănătate și viață îndelungată. Este modul activ de viață care va ajuta Yorkerii să aibă numărul de ani și cât de mult vor putea să trăiască pe deplin.
 • Starea de spirit și intimitatea emoțională cu proprietarul. Multe animale nu au murit din cauza malnutriției, ci din dor și singurătate. Câinii simt perfect starea de spirit a proprietarilor lor și își pot prelua emoțiile. Afinitatea afectivă cu animalul de companie îi va da o încărcătură de energie și forță pentru distracție activă. Dar lăsarea terrierului din Yorkshire, închisă toată ziua în apartament, nu este cea mai bună idee.

Care sunt diferențele dintre Yorkies și mini-Yorkers

Câți Yorkii trăiesc cu grija adecvatăDin ce în ce mai mulți proprietari de câini preferă să înceapă mini-yorkies, deoarece acest tip de terrier Yorkshire este mult mai compact.

Numai câți câini trăiesc mini-rasă din Yorkshire, este dificil. Datorită dimensiunilor mici, ele sunt mai fragile și, prin urmare, sunt supuse unor riscuri mai mari. Corpul lor este mai slab decât frații lor mai în vârstă, iar oasele sunt mai slabe. Cu bună grijă, mini-Yorkerii pot trăi până la 9 ani.

Dar acest lucru este valabil numai pentru moartea naturală. Adesea, acești câini mor din cauza accidentelor: sunt destul de ușor să zdrobească ușa sau să treacă. În familiile cu copii mici, este mai bine să păstrați de la cumpărarea unui astfel de animal, deoarece un copil poate face mult rău animalului, fără ao înțelege. Oasele lor sunt fragile și chiar și un copil este capabil să le spargă.

Pentru ca mini- Yorkii să-și trăiască cel mai îndelungat termen, este important să eviți sarcina. Datorită particularităților corpului lor, femeile Yorkie nu sunt în măsură să suporte pe deplin descendenții, iar pentru organismul lor acest lucru devine un stres puternic, ceea ce le scurtează semnificativ viața.

Cum să prelungească viața mini-york

După cum am menționat mai devreme, mini-yorkii sunt animale incredibil de fragile, ceea ce înseamnă că au nevoie de îngrijire specială, ceea ce le va permite să trăiască mult mai mult:

 1. Sursă de alimentare. Mini-Yorkerii sunt predispuși la alergii, așa că nu schimbați dramatic dieta și traduceți-o treptat într-o dietă echilibrată. Proteina excesivă duce la obezitate, care este fatală pentru animalele de companie mici.
 2. Igiena ochilor. Ochii trebuie spalati zilnic. Optimal va fi un decoct de mușețel, dar cea mai bună opțiune va fi picături speciale. Amintiți-vă, indiferent cât costă medicamente pentru un animal, îl pot ajuta. Când există puroi pe ochi - o călătorie la medicul veterinar este obligatorie.
 3. Vizite la medicul veterinar. În plus față de vizitele preventive, este important să se efectueze un curs de vaccinări care vor evita complicații semnificative în viitor.
 4. Îngrijirea părului. Chiar dacă haina de york nu afectează în mod direct durata de viață, un animal de companie neplăcut va arăta anxietate care nu-l ajută să trăiască deloc.
 5. Secure Mini-York. Având în vedere că aceste animale de companie sunt supuse unor riscuri semnificative, este important să se asigure că acestea nu pas cu pas pe animal sau îl prinde cu o ușă.

Este important să ne amintim că toate cifrele sunt doar statistici și nimeni nu poate ști exact cât va trăi cel mai tânăr prieten. O bună îngrijire și un stil de viață activ vă va permite să prelungiți numărul de ani, dar nu uitați de genetică, de condițiile în care catelul a crescut și de caracterul său. Toți acești factori afectează foarte mult sănătatea sa și viața lungă. Orice accidente și daune mecanice vor juca, de asemenea, un rol în cât de mulți terrier Yorkshire trăiesc.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Australian silky (mătăsos) terrierAustralian silky (mătăsos) terrier
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Numele raselor mici de câini și caracteristicile lorNumele raselor mici de câini și caracteristicile lor
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câini decorative (de interior) de câiniCâini decorative (de interior) de câini
Irish Soft Coated Wheaten TerrierIrish Soft Coated Wheaten Terrier
» » Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
© 2021 amigdas.com