amigdas.com

Sugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonale

Șurub cu cap cilindricOrice maestru acasă știe ce este un bolt. De fapt, acesta este un element de fixare elementar, necesar pentru conectarea cu elementele diferite ale structurilor metalice, din lemn, din plastic. Sunt fabricate din diferite materiale, au diferite forme și dimensiuni. O gamă largă de șuruburi este disponibilă la orice magazin de hardware.

De obicei, gospodăria este dominată de cele mai obișnuite șuruburi, fără clopote și fluiere inutile. Cu toate acestea, în ultimii ani, raționalizatorii îmbunătățesc în mod activ acest dispozitiv de fixare. Deci, așa-numitul bolț pentru hexaedru este foarte solicitat în magazinele specializate. Acesta asigură fixarea sigură a pieselor și este cu adevărat universală. Principalul lucru este să alegeți dimensiunea potrivită, deoarece gama lor este foarte largă.

Principalele avantaje

Un astfel de bolț are multe avantaje. La un capăt este capul, iar pe de altă parte - firul (poate fi de diferite calibre). Dar capul lui este aranjat destul de interesant: conține așa-numita "gaură sub hexagon". Datorită acestei găuri este foarte convenabil să folosiți astfel de detalii. Acest lucru este evidențiat de numeroase recenzii proprietarii de acasă care utilizează în mod activ aceste șuruburi "îmbunătățite". Iată principalele avantaje ale acestor accesorii de neînlocuit:

 • Cum să alegeți șurubul potrivitEste foarte dificil să se dezbrace firele, chiar dacă lipsit de experiență „lomaster maestru“, încercați într-adevăr În mod normal, om bun, cu nici o experiență, fac o greșeală comună :. Efectuarea de rezistență fizică atunci când sunt încorporate într-o piuliță Astfel, elemente de fixare urzeală într-o direcție sau alta, de obicei .. se termină cu un ruperi ale firului de șurub și devine improprii pentru utilizarea în continuare, cu toate acestea, în cazul în care există o gaură în capul unui hexagon, această problemă poate fi ușor evitată .;
 • De obicei, șuruburile sunt acoperite cu un strat de protecție gri deschis, care previne coroziunea (coroziunea este aspectul ruginei datorită oxidării metalului). Aceste elemente de fixare au o culoare argintie frumoasa. Există, de asemenea, șuruburi fără o acoperire, culoarea neagră. Dar chiar și aceste accesorii sunt de obicei fabricate din material de calitate și nu se pot ruja dacă sunt depozitate corespunzător;
 • Ele fixează foarte fiabil detalii diferite;
 • De asemenea, în funcție de mărimea hexagonului, există dimensiuni diferite, astfel încât există astfel de șuruburi pentru orice chei de vânzare. Este recomandabil să achiziționați produse interne, nu străine, astfel încât să nu existe confuzie în marcarea și desemnarea dimensiunilor. Înainte de a cumpăra un astfel de șurub, trebuie să clarificați dimensiunea necesară a șurubului intern. Și puteți să aduceți un chei în magazin, iar un consultant de vânzări calificat vă va recomanda un dispozitiv de fixare potrivit.

În magazine se găsesc buloane de producție internă și străină. Prețul lor este, de obicei, cam la fel, și materialul. Cel mai adesea aceste produse sunt fabricate din oțel. Acoperirea poate fi gri închis, gri deschis (argint) sau galben auriu. Dacă dispozitivele de fixare sunt complet negre, niciun strat de protecție. Aceste elemente nu sunt adecvate dacă sunt utilizate într-o cameră cu umiditate ridicată. De asemenea, ele nu sunt potrivite pentru structurile care intră în contact cu apa (de exemplu, pentru instalații sanitare). Puteți ajunge imediat la șuruburi și piulițe.

Cum de a alege buloane

Le puteți cumpăra:

 • Șurub hexagonÎn magazine specializate cum ar fi "Umelets", "Boss";
 • În magazinele economice sau universale obișnuite. Astfel de magazine se mai găsesc în orașe mici și în zonele rurale unde nu există supermarket-uri mari;
 • În departamentele economice ale hypermarketurilor de rețea;
 • La automobile "se prăbușește", pe piețele de piese de schimb pentru automobile;
 • În magazinele de internet cu livrare prin curier sau cu livrare "Mail of Russia".

Ce să caute atunci când alegi

Cum se utilizează șuruburileEste cel mai convenabil să achiziționați elemente de fixare pe Internet. În acest caz, ordinul trebuie să indice în mod clar numărul și numele pieselor, precum și dimensiunile acestora (calibru). Dacă maestrul de origine nu știe ce dimensiune are nevoie, trebuie să consultați un angajat al magazinului online.

Este cel mai convenabil de a cumpăra elemente de fixare în vrac, în cantități mari, de vreme ce, de obicei, cu un maestru experimentat, astfel de detalii se cheltuiesc rapid, "ca semințe". Țineți dispozitivele de fixare acasă într-un loc răcoros și uscat. Acesta este cel mai potrivit pentru acest scop, de exemplu, cutie rotundă de la un cadou de cookie-uri sau o cutie de tablă plană, care seamănă cu un creion caz (în care vinde în mod normal, specialități de ciocolată).

O cutie de carton este incomod. Dacă există multe șuruburi, se poate șterge treptat și se pot desprinde sub greutatea lor. De asemenea, cutia de carton poate fi grav rănită dacă este deseori deschisă și închisă. Dacă bolțurile sunt mici, acestea pot fi depozitate în borcane de sticlă cu capace cu șuruburi din alimente pentru copii sau conserve. Este de dorit ca șuruburile diferitelor calibre să fie stocate în cutii diferite. Este foarte convenabil. Pe cutii puteți scrie elemente de fixare a dimensiunilor (gabarit). Este, de asemenea, convenabil să depozitați într-un borcan (cutie) șuruburi și piulițe care se potrivesc împreună.

În timpul achiziției, ar trebui să acorde o atenție la culoarea lor. Vopseaua de protecție trebuie să acopere suprafața șurubului cu un strat gros uniform. Dacă sunt vizibile pete și "pete călduțe", prin care strălucește oțelul negru, înseamnă că acoperirea de calitate slabă începe să se desprindă. Nu merită să cumpere astfel de produse, acestea vor ruja rapid. Acoperirea trebuie aplicată într-un strat subțire. Dacă pe suprafața șurubului există tuberculi care seamănă cu bule pe tapet, atunci stratul de protecție este distribuit neuniform. Aceasta indică o calitate scăzută a produsului.

Înșurubați un șurub

Pentru a înșuruba în mod corespunzător șurubul, trebuie să cunoașteți secretele profesionale ale meșterilor meșteșugărești. Acest lucru pare simplu simplu, de fapt, există o mulțime de nuanțe. Iată ce ar trebui să rețineți:

 • Aplicarea șuruburilorÎnainte de a lucra, trebuie să pregătiți în prealabil piulițele și buloanele de calibru corect, precum și cheile potrivite, pentru a nu căuta nimic în căldura de lucru;
 • Nu presărați șuruburile și piulițele pe podea, deoarece acestea se rostogolesc ușor în locuri greu accesibile. Toate dispozitivele de fixare trebuie să fie în cutie;
 • Înainte de a utiliza șurubul, trebuie să-i inspectați firul. În cazul deteriorării firului (așa-numitul "fir rupt"), șurubul poate fi aruncat, deoarece nu va fi posibil să-l înșurubați oricum;
 • Rotirea în timpul instalării se face în sensul acelor de ceasornic, derulând în timpul dezasamblării - în direcția opusă. Când deșurubați și răsuciți, în nici un caz nu puteți aplica forța fizică, trebuie doar să o direcționați cu ușurință. Dacă șurubul este foarte strâns, verificați conformitatea dimensiunilor. În cazul în care se potrivesc, poate fi cazul la rugină (coroziune). În acest caz, trebuie să vă lăsați pe ea cu un compus special anti-coroziune care dizolvă rugina și așteptați puțin. Cel mai probabil, atunci când rugina se dizolvă, șurubul va merge ca un ceas.

Domeniul de aplicare

Descrierea șurubului cu hexaedru internBolțurile sunt utilizate pe scară largă în instalarea și dezmembrarea diferitelor structuri. Este deosebit de convenabil să le folosiți în locuri greu accesibile. Aceste dispozitive de fixare sunt utilizate în instalații sanitare, în industria feroviară (repararea căilor ferate și a materialului rulant), la repararea autoturismelor, instalarea și demontarea ferestrelor, ușilor, mobilierului.

Este de dorit ca maestrul de origine să aibă în arsenalul său șuruburi de mai multe calibre. Dacă sunt necesare dispozitive de fixare pentru a repara autovehiculul, trebuie să alegeți șuruburile cu un strat de protecție, astfel încât acestea să nu rugină atunci când contactați uleiul auto și alte lichide. Același lucru este valabil și pentru șuruburile necesare lucrărilor de instalații sanitare (repararea scurgerilor, chiuvetelor, mixerelor).

La reasamblarea mobilier din lemn, care a fost deja analizat, trebuie amintit că găurile de montare în structuri din lemn in timp poate fi crescută (de exemplu, în cazul în care mai groase din lemn gândaci de viață, mâncând treptat lemn). Prin urmare, dacă șurubul care se potrivește nu se potrivește cu adevărat în soclu, ar trebui să ridicați un alt dispozitiv de fixare, un calibru mai mare.

Elementele de fixare sunt perfecte pentru a lucra în locuri greu accesibile, de exemplu, sub chiuvetă. O astfel de lucrare se desfășoară cel mai convenabil de către doi oameni: o persoană strălucește o lanternă, iar cealaltă în acest moment răstoarnă nucile. Cheia trebuie să corespundă calibrului. Dacă utilizați o cheie necorespunzătoare, șurubul poate fi ușor deteriorat.

Șuruburile cu o gaură sub hexagon sunt pur și simplu de neînlocuit atunci când se repară autovehicule, deci un set de astfel de elemente de fixare trebuie păstrate în rezervă în garaj. Puteți, de asemenea, să o transportați cu dvs. în mașină, deoarece uneori nu există nici o modalitate de a contacta stația de service și trebuie să vă reparați.

Acesta este un dispozitiv de fixare foarte convenabil și ușor de utilizat. Principalul lucru este să le folosiți în mod corect și să le păstrați în mod corect, pentru a nu pierde și a nu fi confundați cu șuruburile de calibre diferite. Acestea au apărut relativ recent, dar se bucură deja de o popularitate deosebită în rândul șoferilor autohtoni. Când cumpărați, acordați atenție materialului din care sunt realizate dispozitivele de fixare, precum și stratul de protecție. Accesoriu este întotdeauna util în gospodărie, și chiar și elevul mai mic poate face față răsucirii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firulCum să deșurubați șurubul rupt fără a deteriora firul
Ce sunt niturile filetate cu filetCe sunt niturile filetate cu filet
Fabricarea de șuruburi cu mâinile lor și încuietori foto pe poartăFabricarea de șuruburi cu mâinile lor și încuietori foto pe poartă
Caracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwichCaracteristicile șuruburilor de fixare pentru fixarea panourilor sandwich
Reclamanții pentru căptușeală: cea mai bună alegereReclamanții pentru căptușeală: cea mai bună alegere
Tipuri de șuruburi și elemente de fixare pentru metal cu burghiuTipuri de șuruburi și elemente de fixare pentru metal cu burghiu
Nagel (șurub) pe beton: toate informațiile despre șuruburiNagel (șurub) pe beton: toate informațiile despre șuruburi
Suportul de fixare consolidat: avantaje și alegereSuportul de fixare consolidat: avantaje și alegere
Echipamente și mașini-unelte pentru fabricarea șuruburilor cu auto-filetareEchipamente și mașini-unelte pentru fabricarea șuruburilor cu auto-filetare
Piulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizarePiulițe conform GOST 5927-70: elemente de fixare și standardizare
» » Sugestii pentru alegerea unei șuruburi cu șuruburi hexagonale
© 2021 amigdas.com