amigdas.com

Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?

Șobolanul decorativ - întreținere și îngrijireȘobolanii câștigă din ce în ce mai multă popularitate în fiecare an. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că animalele sunt minunate animale de companie, care sunt nu numai foarte afectuos, prietenos si sociabil, dar, de asemenea, au inteligenta relativ ridicat, adică, o memorie excelenta. În plus, îngrijirea lor nu este împovărătoare și nu necesită mult timp și efort.

Dar, în ciuda demnității lor, șobolanii au încă câteva deficiențe, dintre care una este scurta viață. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în multe moduri, cât de mulți trăiesc șobolan depinde de îngrijire și de întreținere, precum și asistență medicală în timp util.

Câți șobolani trăiesc decorativ acasă?

Animalele sălbatice care trăiesc pe străzi tind să nu trăiască mai mult de un an, ceea ce este asociat cu pericolele constante care urmăresc acești rozătoare.

Dar cât de mulți șobolani trăiesc acasă? Sobolanii locali pot trăi de la un an și jumătate până la doi ani și jumătate. Printr-o varietate de manipulări, crescătorii au reușit să aducă roci decorative care pot dura până la trei ani. În cel mai rar caz, un șobolan poate supraviețui timp de patru ani sau chiar mai mult. Menționarea singurului ficat de șobolan, cu vârsta de șapte ani, poate fi găsit în Cartea Recordurilor Guiness. Mulți proprietari experimentează foarte serios pierderea animalului iubit, întrebându-se de ce a murit atât de devreme, dacă îngrijirea lui a fost organizată cât mai bine posibil. Totuși, nu uitați că durata de viață a șobolanului este afectată nu numai de conținut, ci și de genetică.

Cum sa alegi un animal sanatos?

Cât durează un șobolan la domiciliuDurata medie de viață a unui șobolan, așa cum sa menționat deja, este de maxim trei, în cazuri rare, de patru ani. Este important să alegeți un șobolan sănătos. Pentru a face acest lucru, ar trebui să-l cumpărați fie în magazine speciale, fie de la crescătorii buni. Se recomandă aducerea animalelor de casă în casă care sunt mai vechi de o lună și jumătate și, înainte de cumpărarea lor, o examinare amănunțită a animalului pentru diverse daune.

Diferite rase de șobolani ornamentali

Există multe rase de șobolani ornamentali care diferă una de alta nu numai prin date și dimensiuni externe, ci și prin lungimea vieții.

 1. Cele mai frecvente iar șobolanii cunoscuți sunt standarde, deoarece pot fi cumpărate în aproape fiecare magazin de animale de companie. Deși nu au un aspect neobișnuit, sunt foarte inteligenți și vicioși. Standardele nu trăiesc mai mult de trei ani și jumătate.
 2. Șobolani ai Sfinxului mai ales iubită în rândul persoanelor cu alergii la părul părului la animale. Sfinxurile sunt absolut cheile care nu le fac mai puțin atractive, ci, dimpotrivă, le atrage, deoarece pielea acestor animale este foarte moale, caldă și caldă. Doar vor să le ia în brațe și să nu-i lase să iasă.
 3. Șobolani din rasa dambo diferă de celelalte prin mărimea lor. Au fost retrase în California în 1991, iar numele lor a fost dat pentru urechi mari, ceea ce le face similare cu elefantul pe nume Dambo, eroul desenului popular.
 4. Despre ceea ce distinge Rasa fără coadă de la frații săi poate fi înțeleasă pe nume. Absența unei coadă la aceste animale este rezultatul unei mutații. Ei au fost retrași, în contradicție cu opinia generală, nu au fost niciun om de știință ameliorator, ci un iubitor obișnuit de șobolani, în Marea Britanie în 1983.
 5. Foarte gros și incredibil de plăcut când este atins de păr are o rasă de șobolan de șobolan. Ele sunt similare standardelor, cu toate acestea, părul pe corp este mai subțire și mai lungă. Sunt foarte frumoase datorită stralucirii puternice a lânii.
 6. Șobolan 6 luni - roci decorativeDublu Rex Au o acoperire diferită a părului, care este dublă. Printr-un strat special subțire, puteți vedea cu ușurință pielea translucidă. Uneori părul lor se răsucește într-o spirală. Proprietarii acestei rase trebuie să ia în considerare faptul că dublurile au proprietatea de a vărsa.
 7. Mai ales imunitate slabă au șobolani albi. Cu toate acestea, ele sunt bune prin faptul că ele devin repede atașate proprietarului. Cu o îngrijire foarte bună, șobolanii pot trăi aproximativ doi ani, dar, de obicei, durata lor de viață nu depășește un an.

Starea de șobolan

Pentru a spori șansa de longevitate a șobolanului, este necesar să îi oferim condiții favorabile de viață, inclusiv o alimentație bună, o îngrijire medicală corectă și la timp.

Dieta șobolanului trebuie să fie compusă din cereale integrale de cel puțin optzeci de procente. Rata zilnică a șobolanilor ar trebui să includă următoarele cereale:

 • grâu;
 • orez;
 • ovăz;
 • orz;
 • hrișcă;
 • porumb;
 • secară.

Douăzeci la sută rămase trebuie să combine fructe și legume proaspete, cum ar fi morcovi, castraveți, banane și mere, precum și o varietate de ierburi proaspete, cum ar fi pătrunjel, mărar. Trebuie avut grijă să se asigure că în cusca animalului există suficientă apă. Este necesar să se introducă o hrană specială minerală pentru rozătoare, care să nu conțină sare.

În timpul creșterii șobolanilor este necesar să se alimenteze cu carnea fiartă, care nu va fi foarte grasă, și este de asemenea util să le dați ouă fierte. Șobolanilor li se permite să mănânce și nuci în cantități mici. Ei bine informați în creșterea și păstrarea șobolanilor, oamenii susțin că boabele încolțite influențează pozitiv starea de sănătate a acestor animale.

Aranjarea unei case confortabile pentru animalul dvs. de companie este importantă. În mod ideal, celula ar trebui să fie o rețea, spațioasă și, dacă este posibil, cu două și chiar mai multe etaje. Aceste animale iubesc distracția activă și o varietate de jocuri, astfel încât ar trebui să stocați pe scări diferite, roți, hamace și alte accesorii pentru a le pune într-o cușcă. Dar nu le face tot teritoriul, pentru că cea mai mare parte a spațiului ar trebui să fie libertate. Și o parte trebuie să fie luată sub casă pentru animal. Prezența unui astfel de adăpost este foarte importantă, astfel încât animalul dvs. de companie, în caz de oboseală, să intre în adăpostul său sigur în orice moment și să se relaxeze acolo.

Așezați cușca astfel încât să nu fie suflată din toate părțile și nu este supusă curenților. în caz contrar, animalele se pot îmbolnăvi.

Aveți grijă de șobolani la domiciliu - o nutriție adecvatăÎn cazul în care dobândiți un animal, rețineți că va trebui să îi alocați suficient timp, astfel încât șobolanul să nu se simtă singur și să nu se plictisească. Cu toate acestea, dacă știți că nu aveți prea mult timp la domiciliu și când veniți la apartamentul dvs. aveți multe lucruri de făcut, atunci ar fi mai înțelept să achiziționați mai multe animale, de preferință două femei. Deci, animalele de companie nu te plictisesc și te vor întâlni întotdeauna de la muncă în spirite înalte. Oferiți-i îngrijitorului atenție suficientă și oferiți cât mai multă căldură, deoarece sănătatea sa emoțională este direct legată de bunăstarea fizică.

Ai nevoie de un loc de baie?

Dacă instalați o baie mică în cușcă, animalul dvs. de companie va fi cu siguranță încântat și veți fi fericit să îl urmăriți.

Dacă nu există căzi de baie în cușcă, trebuie avut în vedere că șobolanul nu este posibil numai, dar este necesar și să se facă baie. Pentru femele, această procedură se efectuează aproximativ o dată pe lună. Cu masculi un pic mai complicat: ei nu ar trebui să facă baie numai cu aceeași frecvență ca și femelele, dar, de asemenea, ștergeți tampoane între tratamente de apă.

Nimic complicat în acest lucru, dacă urmați anumite reguli, atunci această procedură va fi distractivă pentru dvs. și pentru animalul dvs. de companie.

 • În acest caz, dacă animalul pe care îl îmbăieți pentru prima dată, atunci nu va face rău să luați o persoană în plus pentru siguranță, în cazul în care animalul este speriat.
 • Foarte puternic Aceste animale sunt expuse la curenți și se pot răci chiar și de la o ușoară eroare de vânt. Prin urmare, aranjați spațiul astfel încât toate ușile și ferestrele să fie închise.
 • Apa nu ar trebui fi prea cald.
 • important, astfel încât cantitatea de lichid din cada de baie nu este prea mare, deși șobolani și înotători excelenți. Animalul va fi mai puțin speriat dacă poate sta în cada.
 • Spălați animalul de companie mijloacele speciale necesare. Șampoanele pentru rozătoare sunt vândute în aproape fiecare magazin major. Acestea nu vor provoca reacții alergice la animal și nu vor face blana mai frumoasă la atingere și mai strălucitoare. Avantajul acestor șampoane este că nu durează prea mult pentru a le spăla.

tratament

Cum să faci șobolani să trăiască cât mai mult timp posibilMedicul este un medic veterinar implicat în tratamentul șobolanilor. Ei sunt capabili să ofere îngrijire cu înaltă calificare și, dacă este necesar, să efectueze o intervenție chirurgicală pentru a salva animalul. Înainte de a începe un șobolan, soluția perfectă ar fi găsirea unui medic care ar putea să dea sfaturi și sfaturi privind păstrarea animalului și să ajute, dacă este necesar.

Dacă observați semne că animalul dvs. este rănit, consultați-vă imediat cu un specialist și puneți șobolanul bolnav de la restul.

Salmonella este o boală foarte periculoasă. Intrați în corpul animalului cu bacterii mortale prin hrană și apă. Un mare pericol stă în așteptarea animalelor în timpul verii, deoarece în căldura salmonellei se reproduc mai repede. Simptomele sunt în permanență galopantă și balonare. Din păcate, șobolanii bolnavi ar trebui să fie distruși și după spălarea profundă a mâinilor și tratarea cuștii, deoarece această boală amenință sănătatea unei persoane.

Într-o suta la suta de cazuri care sufera de o boala infectioasa, ca cea descrisa mai sus, sobolanul fie ucide de maestri, fie moare pe cont propriu, iar corpul este ars. Trebuie să urmați măsuri de precauție pentru a vă ajuta să evitați infecțiile.

Câți ani de viață trăiesc șobolani direct depinde de proprietarii lor. Prin urmare, dacă doriți ca animalul dvs. de companie să trăiască o viață lungă și fericită, atunci nu vă pierdeți energia și timpul să vă îngrijiți!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de șobolani în găină?Cum să scapi de șobolani în găină?
Cum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme privateCum să scapi de șobolani în apartamente sau în ferme private
Cât costă un dihor acasă?Cât costă un dihor acasă?
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Cum să hrăniți un șobolan decorativ acasăCum să hrăniți un șobolan decorativ acasă
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
» » Câți șobolani trăiesc pe piața internă și în ce condiții?
© 2021 amigdas.com