amigdas.com

Displazia la câini

Crescătorii experimentați știu bine acest lucru Câini-displazie în articulațiile șolduluiboli genetice

, Ca displazie de șold la câini la care sunt expuse anumite rase mari. Boala poate fi diagnosticată la o vârstă fragedă, dar în absența tratamentului necesar, aceasta poate duce la imobilizarea completă a câinelui.

Cauze și trăsături ale displaziei articulare la câini

Pentru prima dată, displazia articulațiilor de șold la câini a fost retrasă și descrisă în America în urmă cu 70 de ani, în timp ce la oameni această boală a fost definită și tratată cu mult timp în urmă. În viitor, medicii veterinari ai Suediei au demonstrat că boala este o regulăo, apare la rasele mari și este cauzată de factori ereditare. În acest caz, mărimea câinelui nu este un factor determinant în apariția bolii, deoarece chiar și rasele mici, de exemplu, chow-chow, pot suferi și de displazia articulației șoldului.

Observațiile medicilor au demonstrat că puii se pot naște cu articulații în mod normal dezvoltate, care, după ce sunt susceptibile la boli, sub influența dispozițiilor ereditare. Și la câinii mari boala progresează cu viteză mare, deoarece câștigă rapid greutate, ceea ce reprezintă o sarcină pentru articulațiile slabe. Mai mult, această boală este periculoasă pentru rasele cu picioare scurte.

De regulă, displazia șoldului are loc în Newfoundland, ciobani germani, rottweilers, st. Bernards, buldogi englezi, boxeri și danes. Liber de această boală de oi. În 90% din cazuri, displazia este observată simultan la cele două articulații de șold, 4% cad la înfrângerea unilaterală stângă, 6% - la dreapta.

Displazie de sold la câini singuri reprezintă un defect de dezvoltare articulație în regiunea cavității articulare. Inițial, boala a fost numită subluxație a articulației, deoarece spațiul a crescut între cavitatea articulară și capul osului. Oasele articulației se învecinează ușor, rezultând astfel frecare și uzură a capului. Îmbinarea este aplatizată și deformată.

Până în prezent, sub definiția displaziei la câini, orice abateri de la formarea naturală a articulației șoldului.

Simptomele expuse ale bolii apar în 1,2-1,5 ani, după creșterea intensivă a animalului. Cu toate acestea, locația genetică nu poate fi pe deplin un impuls suplimentar pentru dezvoltarea bolii. Veterinarii au demonstrat că apariția bolii este afectată de o combinație de localizare ereditară și impactul factorilor de mediu.

Atenție: Nu presupuneți că displazia față de displazie este cea mai bună la etapa de cumparare a unui catelus. Înainte de a cumpăra, trebuie să citiți cu atenție documentele părinților. Dar trebuie să ne amintim că și câțiva cățeluși din aceeași așternut dispuși la această boală, după ce au intrat în diferite condiții de viață, pot avea o dezvoltare diferită a bolii.

Există motive care provoacă boală și să contribuie la dezvoltarea sa:

 • Displazia la câiniCantitate excesivă în organism de calciu și fosfor. Suprasolicitarea lor în alimente afectează în mod negativ dezvoltarea țesutului osos.
 • Dezechilibru de putere. Cantitatea excesivă de carne în absența fructelor, a cerealelor și a legumelor din dietă determină foarte rapid apariția durerii în articulații.
 • Activitate fizică gravă.
 • Obezitatea. Greutatea în exces duce la o sarcină mare asupra articulațiilor și crește deformarea acestora.
 • Leziuni ale membrelor.
 • Lipsa mobilității.

Semnul cel mai evident al bolii poate fi stânjenirea animalului.

Proprietar atent el va fi capabil imediat să stabilească că ceva nu merge bine cu câinele său. O schimbare în aspectul și mersul animalului indică evoluția bolii.

Urmatoarele simptome pot fi indicate in boala:

 • Displazia în articulațiile câinilorSetarea incorectă a labei în timpul funcționării (de la suprafață, repulsia apare simultan cu două picioare).
 • Învârte în timp ce mersul pe jos, plângând.
 • Poziționarea greșită în timp ce se află - picioarele posterioare sunt desfășurate în direcții diferite.
 • Rigiditatea mișcărilor.
 • Durerea când atingi labele.
 • Puternicitatea articulațiilor.
 • Asimetria corpului. Animalul transferă greutatea corporală principală în partea anterioară, iar pelvisul devine îngust, deoarece mușchii membrelor posterioare sunt atrofiați.

Orice dintre simptomele de mai sus ar trebui să fie o ocazie pentru o vizită la medicul veterinar. Asistența în timp util pentru animal poate ajuta la încetinirea sau stoparea complet a dezvoltării bolii. Displazia la câini, care descoperit la o vârstă fragedă, când oasele încep să se dezvolte, este tratată mult mai repede.

Simptomele distincte ale displaziei la câini apar la vârste diferite și vor depinde de caracteristicile individuale ale animalului. În stadiile ușoare, boala este exprimată doar în unele puncte slabe ale picioarelor posterioare, aceasta nu va afecta starea de lucru a câinelui. Lamele progresează cu sporirea efortului fizic. Animalul devine repede obosit și refuză să execute anumite comenzi.

Diagnosticul bolii

Grade de displazie articulară la câiniDisplazia este determinată numai de un medic veterinar după o examinare cu raze X, precum și o examinare aprofundată a câinelui. doctor simte articulațiile unui animal, determină mobilitatea, ascultă pentru prezența frecării sau scârțâilor în timpul prelungirii și îndoirii picioarelor. Cel mai adesea, un medic veterinar profesionist poate stabili un diagnostic primar cu aceste caracteristici în minte.

Un animal primește un examen cu raze X. Imaginea este luată numai după introducerea anesteziei, deoarece este imposibil să se asigure imobilitatea câinelui fără ea. O fotografie cu raze X va permite veterinarului să ia în considerare localizarea gâtului șoldului și cavității articulare, pentru a descoperi prezența deformațiilor.

Pentru a obține imagini de înaltă calitate, trebuie să urmați aceste reguli:

 • Imaginea este efectuată în poziția de sus pe spate, cu picioarele paralele cu ea.
 • Fiecare câine este îndepărtat de două ori.
 • Rasele mici sunt examinate numai după un an, câini mari după 2 ani.

Artroscopia este un test care vizează recunoașterea displaziei și o evaluare reală a stării comune. Procedură directă este un endoscopic. Prin introducerea unei mici perforări printr-o mică puncție în zona articulației, medicul veterinar poate examina structura cartilajului. Acest examen este destul de scump și nu este efectuat în toate clinicile.

Tratamentul la câinii DTS

Displazia în articulațiile câinilorPentru tratamentul displaziei șoldului la câini, ținând seama de starea caracteristicilor individuale ale țesutului animal și articular, se utilizează un tratament chirurgical și conservator.

Căi conservatoare

Bolile articulației de șold sunt supuse terapiei cu medicamente numai în stadiile incipiente ale dezvoltării. Această metodă vizează ameliorarea durerii și umflarea, precum și refacerea țesutului cartilaginos.

Tratamentul conservator se bazează pe utilizarea:

 • Spasmolitice, care scutiți cidrul dureros - Analgin, Baralgin, No-shpa.
 • Hondoprotectorii - mijloace care sunt îndreptate spre restaurarea țesuturilor articulare și cartilaginoase (Glucosamine, Adekwan, Teraflex, Arthra, Hondrolon, Hionate, Pentosan, Mukosat). Toate fondurile sunt utilizate sub formă de injecții în injecții articulare, intramusculare, prin picături intravenoase. Medicamentele se utilizează singure sau într-un complex.
 • Complexe complexe minerale pe bază de glucozamină și condroitină - complexe Omega 3 sau 6.
 • Medicamente antiinflamatoare - Rimadil sau Nimesulid.

Împreună cu preparatele medicinale, animalul este prescris fizioterapie.

Cele mai eficiente sunt:

 • Ozocherită.
 • Parafina.
 • Masaj.
 • Tratamentul cu laser.
 • Tratament magnetic.

Metoda chirurgicală

Displazia articulațiilor unui câineConservatoare nu tot timpul poate da un rezultat eficient în tratamentul DTS. Dacă boala a atins ultimele etape, este necesară o operație chirurgicală. Complexitatea și durata operației vor depinde de starea articulației. În unele cazuri, este suficientă îndepărtarea doar a unei mici creșteri cartilaginoase în articulație.

Atunci când articulația este puternic deformată, se utilizează următoarele tipuri de operațiuni:

 • Osteotomie - corecția localizării fosei articulare și disecția osului. Îmbinarea își asumă poziția corectă. Operația poate fi efectuată în stadiul ne-agravat al bolii.
 • Excizia capului și a gâtului femural. Operația este destul de traumatizantă, iar timpul de recuperare după ce poate fi foarte lung. Articulația este complet restaurată după excizie, iar câinele se poate mișca liber fără a folosi proteze.
 • Endoproteze. Folosit în ultima etapă de displazie. Îmbinarea este înlocuită de o îmbinare artificială, din aliaj de titan. Protezele sunt folosite în cazurile în care alte metode au eșuat. După cursul de reabilitare, animalul continuă să ducă o viață normală și să se miște fără un sindrom de durere.
 • Rezektsionnaya artroplastie - o rezecție a articulației pentru a reduce sindromul de durere. Această operație reduce contactul cavității articulare cu capul de îmbinare. După operație, în timpul mișcării, fricțiunea capului împotriva cavității încetează, animalul încetează să mai simtă durerea. Acest tip de operație chirurgicală este folosit pentru speciile mici de câini, cu o greutate de până la 25 kg.
 • Mioectomie - îndepărtarea mușchiului scoici în timpul dezvoltării catelului. Practica dovedește că această metodă nu oferă un tratament complet, dar poate restabili în mod semnificativ funcția motorie a articulației și reduce tulburarea.

Prevenirea bolilor

Principala garanție a absenței displaziei șoldului la câini este profilaxia de selecție genetică. Pentru producția de câini sănătoși, împerecherea părinților sănătoși. Producătorii de câini și cei care lucrează cu câini ar trebui să fie cei mai interesați de rezolvarea problemei pentru a menține sănătatea câinilor care sunt eclozi.

Dar părinții pot fi purtători ai bolii la nivel genetic, astfel încât să nu puteți asuma întotdeauna probabilitatea de manifestare a acesteia în urmași.

Proprietarii de rase de câini care sunt predispuși la displazia șoldului monitorizează îndeaproape normalizarea dietă zilnică a animalului pentru a evita obezitatea. Greutate în exces este o povară crescută a articulațiilor, care, desigur, este un factor provocator în dezvoltarea displaziei.

Important: Reducerea consumului caloric prin reducerea cantității de carne consumată și înlocuirea acesteia cu carbohidrați este o metodă greșită. Această metodă va duce la noi probleme de sănătate pentru animal. Dieta dvs. trebuie concepută astfel încât să primească toate mineralele, vitaminele și substanțele necesare dezvoltării și creșterii.

Aspectul displaziei șoldului este influențat în mod semnificativ de organizație activitatea fizică. Pentru sistemul musculoscheletal, activitatea fizică excesivă și inadecvată este dăunătoare. Nu dați o încărcătură mare în timpul creșterii catelului. La orice vârstă, cursele permanente la distanțe foarte lungi sunt dăunătoare.

Atunci când displazia este deja în curs de dezvoltare, atunci este necesar să se reducă imediat timpul de jocuri și exerciții cu animalul, și, de asemenea, pentru a limita sarcina. Un semn de tulpină excesivă asupra corpului poate fi stânjenirea animalului după o plimbare. Experții recomandă mersul pe o peluză de câini cu displazie, cu excepția circulației pe un drum asfaltat. Un animal este util pentru inot, deoarece apa reduce sarcina asupra articulatiilor, iar restul gruparilor musculare primesc sarcina necesara.

Câinii bolnavi, umiditatea și frigul sunt contraindicați, ceea ce duce la agravarea bolilor comune. Câinii cu displazie trebuie să se afle într-o încăpere caldă și uscată, altfel vor începe să fie chinuiți de dureri de noapte și dureri în articulații.

Displazia șoldului la câini, care este stabilită la nivel genetic, afectează mai devreme sau mai târziu animalul, în ciuda măsurilor preventive luate. Principala sarcină a proprietarului este de a reduce durerea și de a ajuta animalul bolnav să păstreze activitatea motrică a câinelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ceea ce face femeile să sufere de articulații de șoldCeea ce face femeile să sufere de articulații de șold
Tratamentul dislocării articulației șoldului la adulțiTratamentul dislocării articulației șoldului la adulți
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Până la nivelul 2 de articulație de șold: simptome și tratamentPână la nivelul 2 de articulație de șold: simptome și tratament
Pinscher german: descriere și standardePinscher german: descriere și standarde
Chondroprotectori pentru câini normali și câini de rasă mareChondroprotectori pentru câini normali și câini de rasă mare
Australian Terrier: caracteristicile raseiAustralian Terrier: caracteristicile rasei
Simptomele bolii articulare și tratamentul acestoraSimptomele bolii articulare și tratamentul acestora
Displazie la nivelul șoldului la sugariDisplazie la nivelul șoldului la sugari
» » Displazia la câini
© 2021 amigdas.com