amigdas.com

Mini-ferăstrău circular: caracteristici, reguli de funcționare

Circulară SawProfesioniștii trebuie să efectueze o cantitate mare de tâmplărie, deci pentru ei cea mai potrivită opțiune pentru scule este ferăstraiele circulare staționare. Maeștrii de la domiciliu, care rareori au nevoie să efectueze astfel de operațiuni, o astfel de unealtă fără a fi nevoie și, pe lângă aceasta, nu au suficient spațiu pentru a găzdui un astfel de echipament greoi.

De obicei, ele aleg o opțiune mai convenabilă pentru ei înșiși - mini-ferăstraie pe disc. Acest tip de instrument, care face parte din clasa circularelor manuale, este creat special pentru amatori. Ea are dimensiuni compacte, este ușor de manevrat și are suficientă funcționalitate largă. Și în multe specificații tehnice El nu se află mult în urma fraților săi "mari".

Caracteristici de ferăstraie de mână

Scopul principal al unei scule electrice miniatură este de a prelucra bucăți mici de lemn. Vă permite să efectuați următoarele activități:

 • Taie metal subțire și moale;
 • pentru a tăia orice produse obținute din lemn, inclusiv PAL, MDF, laminat și placaj;
 • a văzut un copac peste și de-a lungul fibrelor.

Principalele caracteristici ale acestui tip de instrument sunt:

 • mică adâncime de tăiere;
 • dimensiune redusă a discului;
 • greutate ușoară - până la 2 kg;
 • dimensiuni compacte.

Luând în considerare acest instrument Caracteristicile acestui mini-ferăstrău sunt ideale pentru realizarea sarcinii de prelucrare a profilelor fine de lemn și de metal moale.

Mini-design de fierăstrău

Cum sa alegi un mini-ferastrauDacă vă familiarizați cu acest instrument, puteți afla că are un dispozitiv destul de complex.

Funcția unității principale de lucru este realizată de o lamă de fierăstrău cu dinți, care este acționată de un motor electric. Cel mai adesea, discul este plasat în partea din față a instrumentului. Producătorii produc lame de fierăstrău de diferite grade de oțel care au forma de dinți corespunzătoare materialului prelucrat - metal, placă presată sau lemn.

Pentru mini-circulare a fost posibilă vădirea unor materiale dure, aplicarea unor cleme de carbură pe dinți. Ca urmare, fluxul de lucru este mult mai rapid, dar, în același timp, linia de tăiere este un pic neuniformă.

Pentru a vă asigura că vrăjitorul este protejat de răniri în timpul funcționării, lama de ferăstrău este protejată de o carcasă de protecție. De obicei, partea superioară a cutiei este fixată în siguranță, în timp ce la tăierea semifabricatelor, jumătatea inferioară se ridică.

Motorul este amplasat într-o carcasă mică, transformându-se într-un mâner. Modelele compacte sunt executate în mod tradițional într-o carcasă din plastic, suplimentată cu elemente cauciucate. Dispozitivul are un buton de pornire pentru motorul electric, care se află pe mâner. La modelele mari, mânerul este situat de sus, iar la mini-circulare este în spate.

Un aranjament similar al mânerului face ca scula să fie mai mobilă și mobilă. Modelele de ferăstrău circular pot fi completate cu un suport, datorită căruia comandantul nu trebuie să țină scula pe greutate și oferă o poziționare mai precisă a ferăstrăului în timpul funcționării.

Modele reîncărcabile

Saw caracteristiciDatorită dimensiunii mici a mini-circularelor din carcasă, nu există aproape niciun spațiu pentru o baterie capabilă să fie introdusă în ea. Prin urmare, în clasa dispozitivelor autonome, dispozitivele puternice nu sunt practic reprezentate.

Cu toate acestea, acest lucru vă permite să utilizați instrumentul în locurile în care nu există nici o legătură cu rețeaua electrică: la dacha, acoperiș înalt și în pădure. Datorită lipsei unui cablu electric, este mult mai ușor și mai convenabil să utilizați ferăstrăul cu acumulator. Cu toate acestea, o astfel de unealtă nu este potrivită pentru tăierea intensivă a unor volume mari de material. Pentru a mări durata muncii, majoritatea modelelor sunt echipate cu o baterie de rezervă, ceea ce vă permite să încărcați a doua baterie în timp ce lucrați.

Dacă este necesar, cumpărătorul poate achiziționa o baterie suplimentară. Bateria destinată mini-circularelor suportă o tensiune standard de 18 V. Dar bateria utilizată trebuie să fie același producător ca și instrumentul propriu-zis. Același lucru este valabil și pentru încărcător. Dacă utilizați adesea încărcătorul altcuiva, bateria nu va dura mult și se va rupe rapid.

Nu este atât de ușor să alegeți instrumentul de calitate adecvat pentru tăiere. Faptul este că în magazine sunt oferite în principal unități universale și grele. Este recomandabil să faceți o alegere între ferăstraiele de discuri ale unor branduri renumite. Luați în considerare ieftine circulare asiatice mini ar trebui să fie ultima datorită calității extrem de slabe.

Caracteristicile fierăstrăului circular

Ferăstraiele circulare miniatură aparțin clasei de scule ușoare și au caracteristici tehnice modeste.

 • Descrierea miniaturiiPutere. Acest parametru afectează în mod direct productivitatea și curățenia tăierii. În astfel de modele, puterea nominală variază între 400 și 800 W. Ele pot fi utilizate exclusiv pentru tăierea placajului și a șinelor subțiri.
 • Frecvența de rotație a discului. Precizia tăierii depinde de acest parametru. La viteze mari, tăierea din material plastic este interzisă, altfel se va topi. Pentru materiale cu texturi diferite, este necesar să selectați vitezele optime de tăiere în mod individual. Tăierea metalului trebuie efectuată la viteză mică, iar atunci când lucrați cu lemn, acesta poate fi mărit. Cel mai bine este să cumpărați modele care să ajusteze viteza de tăiere.
 • Adâncimea tăieturii. Acest parametru este direct afectat de dimensiunea discului și de caracteristicile carcasei. Se întâmplă adesea ca modelele cu același diametru al lamei de fierăstrău să taie piesa în diferite adâncimi. Nu trebuie să sperăm că un ferăstrău circular compact cu diametrul unui cerc de 65 mm va prezenta rezultate impresionante. Au o adâncime maximă de tăiere de 50 mm.
 • Reglați unghiul tăieturii. În multe modele de mini-circulare, producătorul oferă posibilitatea de a alege unghiul de tăiere dorit, care este limitat la o distanță de la 0 la 45 de grade. Cu toate acestea, în practică, această opțiune este foarte rar utilizată de proprietari. Prin urmare, este recomandabil să vă concentrați asupra acestuia atunci când alegeți un instrument, dacă acesta este achiziționat pentru acest tip de muncă.

Pentru a ține cont atunci când selectați un instrument, trebuie să aveți, de asemenea, funcții suplimentare care vor face ferăstraiele mai convenabile și mai sigure pentru a lucra cu. totuși costa un astfel de instrument vor fi ușor mai scumpe decât modelele care au funcționalitate standard.

 • Set de ferăstraie circulareSubansamble. În magazine există astfel de modele cu ajutorul cărora este posibil să se efectueze propil nu dintr-o margine a unui material și în mijlocul unei frunze. Designul lor poate asigura posibilitatea ridicării, coborârii și fixării lamei de ferăstrău în orice loc. Acest lucru devine foarte convenabil atunci când trebuie să tăiați o fereastră în aragaz sub o lampă, o țeavă sau o priză.
 • Un cuțit de sprijin. Deoarece fibrele lemnoase sunt supuse stresului atunci când lama de ferăstrău este expusă acestora, acestea se închid la sfârșitul lucrului, ceea ce poate determina blocarea discului. Însă blocarea acestui element de lucru poate fi evitată dacă un disc de înțepare este instalat în spatele discului. Pentru a asigura funcționarea eficientă a acestui mecanism, vârful acestuia trebuie să fie la 3 cm deasupra dintelui inferior al discului.
 • Soft start. Această opțiune vă permite să introduceți discul de lucru treptat, fără a începe un jaf. Funcția oferă nu numai o muncă mai confortabilă pentru comandant, ci și condiții mai blânde de lucru pentru motor.
 • Controlați cifra de afaceri atunci când schimbările de sarcină. Avantajul acestei funcții este că, atunci când lucrați cu un material de duritate mărită, motorul își mărește automat puterea, menținând stabilitatea indicatorilor de viteză.
 • Prevenirea blocării. Această sarcină este îndeplinită datorită prezenței în construcția ferăstrăului a unui mecanism special - alunecarea ambreiajului. Prin urmare, chiar și în momentul blocării lamei de ferăstrău, motorul va continua să se rotească fără a se deteriora.
 • Preveniți declanșarea accidentală. Incluziunea accidentală poate apărea cu orice instrument. Pentru a evita acest lucru, producătorii instalează un buton de pornire suplimentar pe ferăstraie. Ca rezultat, dispozitivul va fi pornit numai dacă două taste sunt apăsate simultan. Deși această soluție face mai puțin convenabil utilizarea ferăstrăului, acesta ajută la prevenirea situațiilor periculoase.
 • Protecție la suprasarcină. Această opțiune este deosebit de importantă pentru dispozitivele cu consum redus de energie și dispozitive ușoare. Mecanismul funcționează automat numai atunci când sarcina de acționare electrică atinge limita.
 • Conectarea aspiratorului. În ciuda faptului că aceste dispozitive diferă de omologii lor în dimensiuni mai mici, pot fi conectați și la acest dispozitiv util.
 • Pointer laser. Datorită prezenței acestui mecanism, tăierea materialelor poate fi efectuată fără aplicarea unor marcaje preliminare. Cu toate acestea, o astfel de muncă se dovedește adesea destul de "murdară". Prin urmare, ele nu recurg la aceasta când se efectuează lucrări de înaltă precizie.

Selectarea discurilor

Lucrul cu un mini-ferăstrău, nu uitați că este în primul rând o unealtă de tăiere și, prin urmare, discul său de lucru poate deveni la un moment dat blunt. Puteți remedia această situație numai prin ascuțirea sau înlocuirea acesteia cu una nouă. În plus, trebuie avut grijă ca discul utilizat să se potrivească cu caracteristicile specifice ale materialului care este prelucrat:

Diametrul exterior

Atunci când alegeți un consumabil pentru un mini-instrument, acest parametru trebuie să primească o atenție deosebită. Obțineți toate informațiile necesare, referindu-se la instructiuni.

Diametrul găurii de aterizare

Producătorii produc discuri cu diametre standard diferite. Prin urmare, trebuie să vă apropiați corect de alegerea sa și să nu faceți o greșeală cu aceasta. Fiți foarte atenți la studierea marcajului, care oferă întotdeauna acest indicator.

Parametrii dinților

Cum sa alegi un mini-ferastrau pentru casaDinții mari sunt destinați tăierii exacte și precise. Deși calitatea tăierii se dovedește a fi departe de cea ideală, dar economisește mult timp pentru tăiere. Folosiți dinți mari pentru a tăia materialul presat nu merită, deoarece îl vor rupe. Pentru tăieri exacte și corecte, se recomandă utilizarea unor tăietori mici, care sunt ideale pentru prelucrarea placajului și plăcilor din lemn.

Vă sfătuim să achiziționați imediat mai multe tipuri de lame de ferăstrău pentru toate ocaziile. Este de dorit ca printre ele să existe și cercuri cu sloturi care se disting prin durabilitate sporită. Datorită găurilor metalul nu se va deforma în timpul încălzirii. Deși mini-uneltele sunt foarte rar folosite atât de intens.

Reguli de lucru cu un mini-ferăstrău

Chiar și în ciuda dimensiunilor mici, un mini-ferăstrău, dacă nu respectă regulile de lucru cu acesta, poate provoca vătămări grave. Prin urmare, aveți grijă și atenție în timpul tăierii.

 • Caracteristicile dispozitivuluiPurtați întotdeauna mănuși și ochelari de protecție înainte de a lucra.
 • Când ferăstrăul este sub sarcină, nu îl activați sau dezactivați. Mai întâi trebuie să scoateți discul din material.
 • Dat fiind faptul că rotirea discului are loc în direcția de jos, este întotdeauna necesar să se respecte procesul de tăiere numai de sus.
 • Pentru o poziționare mai precisă a lamei de ferăstrău, trebuie să utilizați un slot special în platformă, care este doar pentru acest scop.
 • Dacă este necesar să expuneți vizorul, mai întâi efectuați câteva încercări în bucăți inutile de material.
 • Nu acționați prea mult timp ferăstrăul fără întrerupere. Odată la fiecare 15 minute, opriți-l astfel încât motorul să se răcească.

Cerințe de bază pentru ferăstraieÎn ciuda faptului că mini-ferăstraiele de disc sunt inferioare modelelor fixe în anumite parametri, ele sunt mai convenabile și mai ușor de manevrat. Prin urmare, pentru masterat acasă, aceasta este cea mai potrivită variantă a instrumentului. Deși nu trebuie uitat că este necesar să alegeți acest dispozitiv foarte atent.

În plus față de faptul că trebuie să vă uitați la performanța unui anumit model, este important să respectați regulile pentru lucrul cu un miniatură de disc. La urma urmei, este un instrument de tăiere care, dacă este utilizat necorespunzător, poate provoca vătămări grave. Prin urmare, înainte de a utiliza pentru prima dată, vă recomandăm să citiți cu atenție instrucțiunile producătorului pentru utilizarea acestui instrument.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un ferastrau electric pe discCum sa alegi un ferastrau electric pe disc
Cum de a alege un ferăstrău circular electric de birouCum de a alege un ferăstrău circular electric de birou
Lemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegereLemn tăiat manual: numire, varietăți și sfaturi de alegere
Chainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegereChainsaw `calm `: avantaje, tipuri, sfaturi despre alegere
Saiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegereaSaiba pentru ferăstrău circular: sfaturi privind alegerea
Avantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemnAvantajele și caracteristicile ferăstrăului electric pentru lemn
Alegerea uleiului pentru lanț cu lanțAlegerea uleiului pentru lanț cu lanț
Circular circular pentru lemn interskolCircular circular pentru lemn interskol
Tipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electriceTipuri de ferăstrău - manual, benzină, scule electrice
Descrierea și caracteristicile mașinii de tăiat miterDescrierea și caracteristicile mașinii de tăiat miter
» » Mini-ferăstrău circular: caracteristici, reguli de funcționare
© 2021 amigdas.com