amigdas.com

Remineralizarea dinților la domiciliu: indicații

remineralizareaSensibilitatea ridicată a emailului, formarea cariilor și apariția crăpăturilor dinți - contribuie la spălarea smalțului de macro-, microelemente și minerale. Pentru a restabili structura dintelui, a fost dezvoltată o procedură numită remineralizare a dinților, în special a smalțului. Această procedură este împărțită în mod natural și artificial.

De ce este remineralizarea dinților?

Remineralizarea naturală continuă a smalțului în cavitatea bucală este efectuată cu o microfloră sănătoasă și cu compoziția chimică corespunzătoare a saliva, oferind un echilibru optim de minerale în smalțul dinților. Dar este de remarcat că moda modernă de viață nu poate fi atribuită mai corect modului, de aceea smalțul este deteriorat și este susceptibil la diverse boli. Să ne uităm la factorii care afectează negativ starea de smalț dinți:

 • stres;
 • prezența obiceiurilor proaste;
 • lipsa de macro-, microelemente și vitamine în organism;
 • abuz de cafea, ceai și alcool;
 • utilizarea unui număr mare de dulciuri și zahăr;
 • slabă calitate a apei potabile;
 • încălcarea regimului alimentar, precum și dieta nesănătoasă.

Toți factorii nocivi contribuie la pierderea mineralelor din smalț și alte componente necesare pentru sănătatea cavității bucale, ca urmare a expunerii directe la rândurile dentare ale mediilor acide sau alcaline. Acest proces se numește demineralizare. Ca urmare, modificările în compoziția smalțului, precum și slăbirea semnificativă a funcțiilor sale de protecție.

Enamelul suferă modificări ca urmare a lipsei următoarelor componente în organism:

 • carbonați;
 • apatit;
 • fluor.

Demineralizarea dințilorEste demn de remarcat faptul că lipsa acestor componente în organism contribuie la începutul unui proces carios - formarea de pete albe. Remineralizarea în timp util și de înaltă calitate a smalțului permite nu numai oprirea tuturor proceselor carioase, dar și refacerea fiecărui dinte a aspectului original.

Indicații pentru procedura de remineralizare

Procedura de remineralizare este prezentată în următoarele condiții și condiții:

 1. sensibilitatea excesivă a smalțului la diverse surse de iritare;
 2. etapa pregătitoare pentru implementarea albinizării dinților cu laser;
 3. restaurarea după folosirea prelungită a diferitelor structuri ortodontice;
 4. demineralizarea smalțului dintelui, care a avut loc pe fundalul depunerii tartrului;
 5. o ștergere mai mare a dentiției;
 6. hipoplazia smalțului dinților;
 7. patologia patului în dezvoltarea cavității orale;
 8. înmuierea țesutului dentar;
 9. carii, rămânând în stadiul inițial, când se observă deformarea stratului superior al smalțului și se formează și pete albe.

Remineralizarea smalțului dinților

Cum se mineralizează dinții?Mineralizarea dintilor este reechilibrarea componente minerale în structura dintelui, pentru a nu numai pentru a îmbunătăți durabilitatea, ci pentru a proteja împotriva agresiunilor externe, și, de asemenea, servește ca un preventiv împotriva manipulării diferitelor boli dentare.

Cea mai importantă sursă de minerale pentru dentiție este saliva. Cea de-a doua sursă, mai puțin semnificativă, este calea din pulpă prin dentină. De fapt, din acest motiv, baza acestei proceduri este prima modalitate de a satura dentiția cu toate substanțele utile necesare.

Pentru a restabili dentiția slăbită, puteți utiliza două metode, la care se adaugă poate fi recurs la un cabinet stomatologic sau la domiciliu:

 1. Utilizarea aparatelor de electroforeză remineralizantă și a aparatelor de fonoforire;
 2. Tratamentul stomatologic cu aplicații din preparate mineralizante (soluții, paste și geluri).

Procedura de remineralizare constă în aplicarea alternativă la fiecare dinte a unui miez special, cu care este posibilă întărirea emailului și creșterea semnificativă a proprietăților protectoare. Componența acestor instrumente cuprinde următoarele componente:

 • stronțiu;
 • fluoruri ionizate;
 • zinc;
 • fosfor;
 • calciu.

De asemenea, compoziția preparatelor pentru remineralizarea dinților include:

 • preparate medicinale complexe: Remodent, Fluorodent și altele;
 • glicerofosfat de calciu - 2,5%;
 • fosfat de calciu - 5-10%;
 • fluorură de sodiu - 0,2%;
 • Gluconat de calciu și clorură de calciu - 10%.

Algoritmul pentru remineralizarea dentiției:

 1. Procedura de remineralizareMedicul dentist, folosind echipamente speciale, curăță profund dinții de placa acumulată.
 2. Este necesar ca smaltul să se usuce bine.
 3. Pe rândurile dentare se aplică aplicații care sunt umezite abundent cu soluție de gluconat de calciu (10%). După ce aplicația se usucă, o nouă este plasată în locul ei, bogat umezită cu aceeași compoziție. Procedura trebuie repetată timp de cinci minute.
 4. Apoi, timp de trei minute pe dinți ar trebui plasate tampoane, care sunt bine impregnate cu fluorură de sodiu (0,2%).

Ca rezultat al tuturor manipulărilor de mai sus, dinții de dinți sunt saturați cu toate componentele necesare pentru aceasta. Procedura are un efect cumulativ, compușii fluorapapatiți se formează treptat.

Este demn de remarcat faptul că, în conformitate cuProcedurile adecvate trebuie efectuate zilnic sau în fiecare zi pentru 5-20 zile. Manipularea finală a cursului este aplicarea la dinți a unui lac special, care include fluor.

Fluoridarea smalțului dinților

Fluorizarea smalțuluiFluorurarea este o metodă de saturare a smalțului cu toate substanțele necesare și consolidarea directă a acestuia, precum și creșterea rezistenței sale la iritanții de mediu.

Ionii de fluor care intră în structura dintelui, pentru a forma pe acesta un strat protector care împiedică pătrunderea agenților patogeni smalțului și a acizilor, și de asemenea, previne scurgerea de substanțe minerale din straturile adânci ale dentină și smalț.

Saturarea dinților cu fluor poate fi efectuată într-unul din următoarele moduri:

 • Metoda expresă este de a impune pe dentiție proteze speciale de unică folosință cu un gel care conține fluor, timp de cel puțin 5-10 minute. Pe baza numeroaselor recenzii, gelurile sunt agenți eficienți.
 • Utilizarea PAC. În cabinetul stomatologic se realizează o capacitate individuală reutilizabilă, care poate fi folosită pentru a acționa fluoridarea dentiției la domiciliu. Durata fiecărei proceduri și a cursului trebuie determinată de medicul dentist. Uneori trebuie să purtați capacuri toată noaptea în timp ce dormiți.
 • Gelul pentru remineralizarea dinților este utilizat pentru daunele minore ale rândurilor dentare, de regulă, daunele nu se extind la mai mult de doi dinți. În marea majoritate a cazurilor, medicul recurge la o combinație de mai multe metode de remineralizare pentru a obține un efect maxim. Trebuie să vă atrageți atenția asupra faptului că efectul dorit nu va veni imediat, dar, după un timp, după terminarea cursului terapeutic.

Prevenirea demineralizării cavității orale

Pentru a se asigura că smalțul dinților nu își pierde toate proprietățile protectoare, este necesar să se acorde atenție următoarelor recomandări:

 1. Cum să preveniți demineralizareaO dietă completă, care include alimentele corecte și de înaltă calitate;
 2. Consumul regulat de produse lactate și de lapte acru;
 3. Este necesar să se includă în dietă produse saturate cu fluor, de exemplu ceapă, ceaiuri și linte de calitate;
 4. Îngrijirea corectă și regulată a cavității orale;
 5. Utilizarea pastelor de dinți remineralizante, care includ fluorură (dar numai după consultarea unui dentist);
 6. În mod regulat, de cel puțin două ori pe parcursul anului, efectuați examinări preventive la medicul dentist;
 7. Detectarea și tratarea în timp util a bolilor dentare dobândite;
 8. În plus față de toate cele de mai sus, pentru a întări dinții și smalțul ei vă va ajuta: brânză de vaci, soiuri de brânză tare, nuci, produse din carne, legume verzi, leguminoase.

Cum să vă reanimați dinții acasă?

Poate că metoda cea mai accesibilă și mai ușor de pus în aplicare este utilizarea de paste de dinți și geluri de înaltă calitate. Dentiștii recomandă cu insistență utilizarea produselor de îngrijire orală testate de producători.

Să ne uităm la unele dintre cele mai eficiente și bine-dovedite paste și geluri pentru îngrijirea orală:

 1. Elmex - testată clinic de pasta de dinți europeană, care se comportă excelent cu manifestările primare și minore ale cariei și restaurează structura dintelui, mărind rezistența sa la stimuli externi.
 2. Lacalut Alpin - pastă de dinți cu o compoziție bine gândită, care permite nu numai curățarea temeinică a smalțului, ci și asigurarea echilibrului optim al microelementelor din structura dinților.
 3. Apa Care - un produs de îngrijire orală, care include hidroxiapatita medicală, care, datorită proprietăților sale chimice, umple toate microciclurile din straturile superioare ale smalțului dintelui.
 4. Vivax Dent - Gel de remineralizare, care reduce susceptibilitatea acizilor la smalțul dinților. Obiectivele principale ale gelului sunt lupta împotriva cariilor dentare, creșterea sensibilității dinților, precum și combaterea eroziunii smalțului.
 5. R. O. C. S. Minerale medicale - pastă, cu ajutorul căreia este posibil să se restabilească echilibrul nutrienților în straturile superioare ale dintelui, să se albească ușor smalțul, să se satureze structura dinților cu fosfor, magneziu și calciu.

Beneficiile remineralizării la domiciliu

 • Posibilitatea de a efectua proceduri într-un moment convenabil pentru dvs.;
 • Există posibilitatea de a alege un preparat pe cont propriu, pornind de la preferințele individuale și posibilitățile financiare.

Sfaturi pentru maximizarea efectului terapeutic

 1. Prevenirea demineralizării: ce trebuie făcutÎn mod regulat și profund periați dinții cel puțin de două ori pe zi.
 2. Este necesar să scapi de obiceiurile proaste: fumatul, alcoolul și drogurile.
 3. Nu luați mâncare prea caldă sau rece.
 4. Reduceți aportul de ceai și cafea puternice. După fiecare utilizare de dulce este necesar să se clătească bine cavitatea bucală.
 5. Excludeți sau minimalizați utilizarea băuturilor carbogazoase și a altor dulciuri.
 6. Pentru a îmbunătăți alimentarea cu sânge a gingiilor, trebuie să le masați. Pentru aceasta, este necesar să masați gingiile cu mișcări circulare ale degetelor câteva minute după toate procedurile de igienă.
 7. Se recomandă folosirea apei îmbogățite cu fluor. Trebuie să se țină seama de astfel de produse, astfel încât să nu existe o suprasaturație a unor astfel de elemente chimice.
 8. Preferați laptele acru sau produsele lactate, precum și varietățile grele de brânză, legume verzi, legume și fructe cu coajă lemnoasă.
 9. Se recomandă efectuarea resuscitării într-un complex, folosind după pasta terapeutică, clătiți în compoziția căruia intră fluorură. Acesta va reține calciul, care a intrat în structura smalțului dinților.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliuCum de a întări smalțul dinților în cazul pierderii la domiciliu
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Hyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratamentHyperesthesia smalțului dintelui: cauze, simptome și tratament
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Fluorizarea dinților la copii: beneficiu, prețFluorizarea dinților la copii: beneficiu, preț
Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dințilorRefacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților
Pete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copiiPete albe pe dinți: simptome, cauze de apariție la adulți și copii
» » Remineralizarea dinților la domiciliu: indicații
© 2021 amigdas.com