amigdas.com

Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică

Cum să determinăm cât de mare va crește catelulMulți oameni iubesc câinii foarte mult. Aproape toți copiii mici sunt rugați să aibă un câine. Când se ridică întrebarea de a lua un animal de casă cu patru picioare, toți se întreabă ce fel de rasă va fi prietenul lor mic. Este clar, dacă aveți nevoie de un individ pentru a păzi casa, atunci rasa Chihuahua nu vă va potrivi.

Fiecare rasă are un caracter propriu. Sunt agresivi, flexibili, jucăuși. Totul este clar, ia un catelus de rasa, vezi ce fel de parinti sau reprezentanti ai acestei rase. Dar dacă catelul a fost luat de pe stradă, ce creștere va fi câinele, va fi posibil să se afle abia după un timp.

Până la ce vârstă cresc câinii?

Până la ce perioadă este animalul considerat un catelus?

Există mai multe etape în dezvoltarea:

 1. embrionar. Este considerată o perioadă cheie în formare. El stabilește toate calitățile de bază ale viitorului câine. Datele genetice trec de la generație la generație. În primul rând, atunci când alegi un cățel, câinele pedigree se uită la pedigree, la prestigiul crescătorilor.
 2. alăptat. Primele luni și jumătate de la naștere. Crescătorii urmăresc hrănirea, dezvoltarea și bunăstarea cateluselor. Puii au toate caracteristicile exterioare ale rasei. Măriți greutatea de 5-6 ori. Diferențele în sex sunt discernebile.
 3. Când catelusul este complet crescutcăței. Perioada de creștere activă. Formarea dinților permanenți. Cel mai bun moment pentru a începe educația. Viitorii proprietari încearcă să ia un animal de companie în acest stadiu de dezvoltare.
 4. animalele tinere. Timp de la 6 la 1 an. Adolescenții continuă să crească intensiv. În acest moment, trăsăturile individuale ale dezvoltării câinilor de rase diferite sunt vizibile.
 5. Câine tânăr. Se consideră de la un an la trei ani. Multe persoane, până în acest moment, completează complet formarea corpului.

Mai multe detalii despre evoluția fiecărei etape

De ce în primele luni ar trebui să se monitorizeze cu atenție nutriția. Perioada pompelor pentru cățeluși este important ca laptele mamei să primească toate elementele necesare. După o lună, femeile nu au voie să se hrănească. Este timpul să crească și o dietă variată de hrană.

Norme stricte, tabele pentru dezvoltarea de quadrupede nu există. Cu toate acestea, există norme generale pentru indivizii unei anumite rase. Reprezentanții de rase mari cresc puțin mai mult decât micile lor omologi.

Oasele tubulare se opresc în curs de dezvoltare cu șase luni. În acest timp, câinele ar trebui să crească (gâfâie) de două ori și să câștige în greutate de trei ori mai mult decât a fost o lună. Dacă, din anumite motive, oasele de țevi nu au timp să se formeze corect, animalele de companie vor rămâne cu proporții distorsionate. Și această trăsătură fiziologică nu poate fi rezolvată. O astfel de persoană este respinsă, adică nu poate participa niciodată la niciun concurs sau expoziție.

Cultivarea cățeiAceastă perioadă de creștere nu este suficientă. Până la șase luni puii sunt amuzanți. Ei cresc rapid labele și urechile. Iar urechile se formează rapid într-o formă matură. La o vârstă mică, majoritatea câinilor sunt urechi.

Rezultatul. În primele șase luni de viață, proprietarii respectă strict dieta și bunăstarea, se fac tot felul de vaccinări preventive. Protejați-vă de boli. Timpul decisiv pentru formarea scheletului osos.

Starea tinerilor se caracterizează prin dezvoltare în lățime. Oasele plate ale sânului cresc. Acest proces are loc în decurs de șase luni și până la aproape trei ani. În trei ani se poate spune cu certitudine că animalul dvs. de companie sa format pe deplin.

În reprezentanții mici, procesul de formare completă se termină mult mai repede.

Încetează creșterea, prima este vâscoasă. Experții cu experiență sfătuiesc să dea mai întâi câinelui să crească, să intre în maturitate. Numai după aceea, pentru a reproduce descendenții.

Până la ce vârstă cresc câinii? Persoanele care sunt implicate serios în rasele de reproducere nu controlează procesul de creștere decât prin ochi. Efectuați înregistrări privind indicatorii:

 • de creștere;
 • greutate;
 • inaltimea la greaban;
 • Volumul sânului;
 • membrelor.

Înregistrările se fac în primul an la fiecare 10 zile, apoi până la vârsta de trei ani este suficient să se monitorizeze o dată pe lună.

Mâncarea catelului

În mod ideal, rația de hrană pentru fiecare câine ar trebui să fie proprie și ar trebui dezvoltată de către cineologi. Există mai multe opțiuni pentru ce și cum să se hrănească.

La vârsta de până la trei luni, el primește mâncare de 5-6 ori pe zi. De la 3 la 6 încercați să reduceți consumul de hrană de până la patru ori. De la șase luni de antrenament pentru a mânca de două ori pe zi, ca adult.

Ce să dați: alimente naturale sau alimente? Alegerea hranei este pentru proprietar.

Cum sa hraneasca puiiCând alegeți alimente uscate, uitați-vă cu atenție la ce fel de pietre este și la vârsta animalului. Producătorii notează aceste două puncte și chiar mai mici nuanțe. Selectarea corectă va da animalului dvs. un regim alimentar echilibrat și, ulterior, o dezvoltare proporțională.

Masa musculara incepe sa recruteze de la sase luni. Mai multe proteine, vitamine, macro și micronutrienți. Amestecurile pregătite simplifică sarcina comandantului în căutarea unei vitamine.

Principalul lucru de reținut când mănânci în mod natural:

 1. Toate alimentele ar trebui să fie rare, slabe, moderat sărate, nu prea fumoase.
 2. Carnea și peștele trebuie fierbe. În forma sa brută, aceste produse pot fi infectate cu invazii helmintice.
 3. Oasele nu sunt practic digerate. Este recomandabil să nu le dați.
 4. Dulce pentru a exclude.
 5. Alimentele trebuie să fie calde pentru o digestie bună și pentru a evita consecințele neplăcute ale tractului gastro-intestinal.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege porecle pentru câini de rase miciCum de a alege porecle pentru câini de rase mici
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Ce este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățelușCe este o rasă de câini `boston terrier`, cum să alegi un cățeluș
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Antrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentuluiAntrenăm câinii în tavă în condițiile apartamentului
Rasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu UrsiiRasa câinelui Pomeranian Pomeranian și Chow Chow sunt similare cu Ursii
Descrierea rasei Laika din Siberia de EstDescrierea rasei Laika din Siberia de Est
Sahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte HuskySahalin Husky: istorie a rasei, descriere, diferențe față de alte Husky
Basenji este o rasă de câini care nu latrăBasenji este o rasă de câini care nu latră
» » Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
© 2021 amigdas.com