amigdas.com

Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratament

Simptomele boliiBoala varicocelă la bărbați - acesta este un fenomen destul de frecvent, care uneori conduce la consecințe foarte grave. Și, deși această boală nu amenință sănătatea și viața unui bărbat, varicocele conduc adesea la infertilitate. De aceea, trebuie să consultați imediat un medic la primele semne ale acestei boli.

Varikotsele: ce este această boală

Cauzele de varicocel la bărbați sunt asociate cu încălcarea funcțiilor supapelor, care înconjoară cordonul spermatic. Ca urmare, există un obstacol în calea circulației sângelui venoas, ceea ce duce la retragerea și stagnarea acestuia. Din acest motiv, navele cresc, devenind mai slabe. De aceea, există anumite eșecuri în activitatea anumitor organisme.

Există diferite cauze ale acestei boli și factori care contribuie la apariția acestui proces. Acestea sunt împărțite în două grupe: primare și secundare. Refluxul primar sau factorul primar se explică prin caracteristicile individuale ale structurii anatomice a omului. Acest pacient are anomalii congenitale în structura valvelor și a venelor. În acest caz, supapele pot fi complet absente, deformate sau au unele diferențe de la supapele sănătoase. Adesea, boala începe să conducă cel mai activ în timpul pubertății.

Există o probabilitate de a avea o boală asociată cu vasele umane. Acest factor este sub influența localizării genetice, deoarece în timpul bolii tatălui varicocele este mai probabil să apară patologia și fiul său.

Factor secundar este asociată cu achiziționarea de varicocelu sub influența mai multor condiții. Este posibil să se dezvolte insuficiența valvulară, o creștere a presiunii în vena renală sau cavitatea. Acest lucru se întâmplă la bărbați, când există o îngustare a lumenului în venă, venă stângă este situată în poziția greșită sau există fistule arteriale.

Cel mai adesea varicocele la bărbați apar pe partea stângă, datorită prezenței în acest loc a legăturii dintre vena renală și seminală. Această conexiune creează un unghi. Dar partea dreaptă a bolii se poate dezvolta, de asemenea, aceasta demonstrează statisticile. Aproximativ 15% dintre bărbații cu varicocelu suferă de această formă a bolii. În acest caz, boala nu apare mereu doar pe o parte - 3% dintre bărbați pot fi observate patologia bilaterală.

Factorii secundari ai apariției varicocelului în testicule sunt, de asemenea, boli. De regulă, acest lucru se întâmplă în prezența venei varicoase pe picioare sau cu apariția hemoroizilor. Provoca formarea testiculelor varicocelu și a unor astfel de factori:

 • De ce există o boală varicocelăStai mult timp pe picioare.
 • Formarea frecventă a constipației.
 • Munca fizica.
 • Lipsa unei vieți sexuale regulate.

Cum de a determina varicocele?

Simptomele acestei boli la bărbați nu sunt foarte pronunțate. Nu este întotdeauna posibil să faceți acest lucru pe cont propriu, deoarece boala pot fi ascunse, a apărut în forță deplină mult mai târziu. Acest curs este caracteristic stadiului inițial al dezvoltării varicocelu, când boala dobândește doar forță. Pentru a dezvălui această condiție este posibilă numai la diagnosticare, dar bărbații nu recurg adesea la serviciile medicilor chiar și în timpul simptomelor puternic pronunțate, ceea ce agravează o poziție a pacientului.

Identificați boala poate fi atunci când semnele de varicocele au început să se manifeste. Un om trebuie să acorde atenție scrotului. Când boala a început să se dezvolte, atunci pe partea stângă se poate observa o ușoară omisiune. Ocazional, venele translucide sunt văzute prin piele. Dacă simptomele neplăcute ale varicocelului au apărut sub formă de disconfort și durere, atunci aceasta indică evoluția bolii. Un bărbat ar trebui să consulte un doctor urgent.

Principala manifestare a varicocelei este legată cu incapacitatea de a avea descendenți. Adesea, la astfel de pacienți care încearcă să vindece infertilitatea, este diagnosticată varicocelul. Prin urmare, atunci când este imposibil să concepeți un copil, există o mare probabilitate ca cauza acestui fenomen să fie tocmai această boală.

Adică, o persoană trebuie să solicite asistență de la un medic în astfel de cazuri:

 • Un sentiment de greutate în zona scrotului.
 • Apariția disconfortului în timpul actului sexual.
 • Creșterea durerii în timpul somnului sau în mișcare.
 • Aspectul durerii in zona inghinala.

Clasificarea și diagnosticarea

Diagnosticul boliiExistă o clasificare a bolii, ceea ce face posibilă evaluarea poziției pacientului. Există mai multe surse, care diferă unul de celălalt. În plus, boala este împărțită în zona de apariție a patologiei, localizarea sursei și alți factori. Organizația Mondială a Sănătății definește trei etape ale varicocelei, deși există clasificări în care există 4 grade de dezvoltare.

În cel de-al doilea caz, se adaugă o perioadă subclinică, atunci când boala nu se manifestă prin semne și se poate detecta numai atunci când este diagnosticată. Oricum, această etapă este destul de periculoasă pentru bărbații care intenționează să aibă copii.

Odată cu dezvoltarea a 1 grad, de asemenea, nu există semne vizibile, dar ele creează disfuncții ale testiculului. Sunt utilizate mai multe metode pentru a determina boala. Metoda cea mai comună este testul Valsava. La gradul II boala este determinată de palpare, Deoarece boala sa dezvoltat suficient, acest lucru face posibilă determinarea venelor dilatate. Oamenii observă uneori manifestarea durerii în timpul muncii fizice, dar mărimea testiculului nu se schimbă.

Când apare gradul al treilea al bolii, varicocele pot fi văzute vizual, deoarece venele cresc în mod semnificativ, coerența testiculelor afectate se schimbă, iar dimensiunile devin mai mici. Fiecare dintre acești pași necesită asistență imediată, dar cel mai bine este să vă adresați medicului dumneavoastră cât mai curând posibil pentru a preveni apariția bolii.

Există o clasificare care ia în considerare un alt aspect al bolii - localizarea varicocelei. În acest caz, se disting trei forme: bilaterale, drepte și stângace. Numele lor indică localizarea bolii într-un anumit loc: partea dreaptă a scrotului, stânga sau ambele în același timp. În plus, în funcție de metodele fizice de diagnostic, tipurile subclinice și clinice sunt împărțite.

Problemele din partea intimă fac ca majoritatea oamenilor să se simtă jenat în legătură cu acest lucru. Acest lucru este inacceptabil, deoarece acțiunile oamenilor nu depind numai de sănătate, ci și de posibilitatea de a deveni tată. În timpul apariției semnelor sau, atunci când există chiar o mică suspiciune, este necesar să se solicite ajutor medical de la un medic.

În stadiul inițial al tratamentului, se determină cauzele dezvoltării bolii. Pentru aceasta, este necesar să consultați andrologul și urologul. Pentru a stabili diagnosticul, se utilizează mai multe metode. Cel mai simplu este palparea, dar eficacitatea sa este destul de mică atunci când boala se află în stadiul 1 al dezvoltării. Palparea se face într-o poziție în picioare. În plus, de multe ori folosind ajutorul unei alte metode - Probele din Valsava. Când examinăm testiculul, un specialist poate afla starea venei. Când boala a început să se dezvolte, este necesar să se diagnosticheze cu ajutorul unui echipament special care va detecta chiar și cele mai mici modificări patologice.

Examinarea cu ultrasunete are o precizie buna. Utilizat în mod activ și Doppler, în timpul căruia puteți afla tipul de patologie și identificați vena modificată. În plus, metodele enumerate pot diagnosticați astfel de parametri:

 • Natura circulației sanguine.
 • Mărimea testiculei.
 • Prezența îngroșării cordonului spermatic.
 • Prezența nodurilor.

Toate aceste metode produc în mod necesar atunci când poziția unui om în două poziții - în picioare și minciună. După efectuarea tuturor studiilor, rezultatele diagnosticului sunt comparate, ceea ce face posibilă prevenirea posibilității unei erori. Ca urmare, persoana este diagnosticată cu un diagnostic precis.

Uneori, medicul recurge la metoda de examinare cu o spermogramă. Acest studiu determină starea ejaculării pacientului, diagnosticând calitatea și volumul acestuia. Un medic poate determina numărul de spermatozoizi morți și activi, inactivi și mobili.

Tratamentul varicocelului

Cum să tratați varicoceleleTratamentul varicocelelor la bărbați în intervenția medicală la timp. Boala descrisă este o afecțiune care nu poate trece pe cont propriu, deci nu trebuie să vă bazați pe faptul că boala în sine va fi vindecată. Acest lucru se datorează lipsei capacității de a normaliza circulația sângelui, deoarece supapele deteriorate au nevoie de tratament.

Deseori a recurs la tratamentul chirurgical de intervenție al bolii, acest lucru se datorează eficacității slabe a tratamentului medicamentos. În situații rare, ultima metodă, simultan cu metodele tradiționale de tratament, conduce la un efect pozitiv. Adesea, acest lucru se întâmplă în primele etape. De aceea, nu este recomandat tratarea bolii pe cont propriu, deoarece metodele descrise vor conduce la un rezultat pozitiv numai într-o fază incipientă, care nu poate fi întotdeauna determinată de un om.

Pacientul, împreună cu medicul său, poate decide cu privire la importanța tratării varicocelei. Cel mai bine este să scapi de această boală la o vârstă fragedă, pentru că această boală se reflectă în funcția de reproducere. Când pacientul este deja în vârstă adultă și are copii, iar boala nu amenință viața, uneori se decide că nu este nevoie să se trateze boala. Este necesar să se înceapă tratamentul în astfel de cazuri:

 • Amenințarea de infertilitate sau prezicerea acestui fenomen.
 • Aspectul unei dureri frecvente la nivelul bustului.
 • Prezența disconfortului.

Tratamentul chirurgical

Până în prezent, există multe modalități de intervenție chirurgicală. Numărul acestor tactici a trecut mult timp de peste 100 de ani. Cele mai frecvente sunt variante de tratament chirurgical:

 • Tratamentul varicoceluluiOperațiunea Palomo.
 • Scleroterapia.
 • Metoda Marmar.
 • Varicocelectomia laparoscopică.
 • Metoda lui Ivanissevich.

O anumită metodă este selectată ținând cont de starea și bunăstarea pacientului, de experiența chirurgului și de echipamentul instituției medicale. În plus, este necesar să se acorde atenție restricțiilor care interzic utilizarea unei anumite metode. Astfel de factori sunt situația dificilă a pacientului, prezența bolilor în formă și formă acută coagulare sanguină slabă.

Aproape în toate operațiile, chirurgul este obligat să împletească vena testiculei, ceea ce face posibilă schimbarea circulației sângelui și oprirea fluxului acestuia în plexul groin. De multe ori a folosit metoda de laparoscopie. Operația chirurgicală în acest caz trece rapid. La operație nu există pierderi puternice de sânge, complicații și risc de apariție a unei infecții.

După terminarea operației, fertilitatea este restabilită. Eficacitatea intervenției chirurgicale va fi vizibilă numai după o anumită perioadă de timp, aceasta se va manifesta în îmbunătățirea indicatorilor de spermogramă și alte examinări. Un bărbat are nevoie introduceți restricții după intervenția chirurgicală. Va fi adesea necesar să consultați un medic dacă aveți întrebări. Trebuie să fim mai atenți la activitatea fizică și la contactele sexuale.

Probabil pericol

Boala la bărbațiVaricocele nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea și viața pacientului. Rezultatul fatal datorat apariției bolii este aproape imposibil, dar numai dacă pacientul nu are alte boli în stadiul avansat pe fondul apariției varicocelului.

Dar intervenția chirurgicală trebuie făcută în timp util, deoarece boala reprezintă un risc pentru funcția reproductivă a unei persoane. În acest caz, dezvoltarea infertilității este cea mai frecventă complicație a bolii. Dar, în absența tratamentului, există o posibilitate de complicații mai periculoase - inflamația sau atrofia testiculului.

Adică, această boală nu amenință viața unui bărbat, cu toate acestea, este necesar să se trateze în timp util o varicocelă. Nu recomandați să efectuați un tratament independent al acestei boli, deoarece lipsa de informații despre cauzele apariției patologiei reduce semnificativ eficacitatea tratamentului la domiciliu.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Durerea în testicule la bărbați: cauze și tratamentDurerea în testicule la bărbați: cauze și tratament
Varicocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 aniVaricocelă la copii și adolescenți la vârsta de 14 ani
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
Dermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratamentDermatita dermatita la barbati: diagnostic si tratament
Varicocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratamentVaricocelă la nivelul feței: simptome, semne și tratament
Varicocele la bărbați: tipuri de operațiiVaricocele la bărbați: tipuri de operații
Primele semne de ciroză: diagnostic și simptomePrimele semne de ciroză: diagnostic și simptome
Primele semne de prostatită la bărbați și tratamentul boliiPrimele semne de prostatită la bărbați și tratamentul bolii
Gonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbațiGonoreea simptome, tratamentul unei boli la bărbați
Durere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratamentDurere in zona inghinala la stanga la barbati: cauze si tratament
» » Varicocelul la bărbați: semne, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com