amigdas.com

Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților

Utilizând parantezeCâte brațe ar trebui purtate? Aceasta este una dintre principalele întrebări pe care pacienții le cer în clinica dentară după determinarea diagnosticului - malocluzie. Cu toate acestea, indica timpul de a purta aparat dentar, nimeni nu poate, pentru că este cauzată de mai mulți factori: vârsta, nivelul de anomalii severe, instalare de precizie și de sistem de selecție, implementarea tuturor regulilor de funcționare a sistemului ortodontic. Să încercăm să determinăm toți acești factori

, care afectează timpul de purtare a sistemelor de suport.

Câte brațe ar trebui purtate ținând seama de severitatea patologiei?

În ortodonție, conform lui Engel, toate încălcările ocluziunii sunt împărțite în trei clase, luând în considerare poziția dentiției. Prima clasă este fiziologică, dacă rândurile de dinți au raportul corect, dar puteți vedea anumite defecte în locația unora dintre dinți.

 • Care sunt opțiunile pentru corectarea mușcăturii?Plictisitatea incisivilor anteriori. A generat o anomalie în cazul în care dimensiunea dintelui nu se potrivește cu dimensiunea arcului, partea permanentă a premolarilor și molarilor erupe în mod corespunzător, dar nu are suficientă incisivilor față spațiu. În acest caz, medicul dentist poate oferi pentru a rezolva problema prin eliminarea unui tăietor și apoi prin utilizarea unui sistem de colț pentru alinierea dinților rămași.
 • Prezența diastemei medii este un mic decalaj între incisivi. În timpul mușcăturii timpurii interschimbabile, această patologie este normală, dar la vârsta pacientului de 5 ani intervalul este obligat să sapă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, patologia trebuie să fie corectată prin utilizarea unui capac sau a unor bretele.
 • Dentiția nu se află în zona în care se presupune că este - o transpunere sau o distopie. Cauzele acestei anomalii pot fi foarte diferite: bolile suferite în primul trimestru al mamei in timpul sarcinii, improprii rudimente locația originală a dinților, pentru copii traume în timpul nașterii - de multe ori din cauza folosirii forcepsului speciale folosite în timpul nașterii. Un dinte localizat necorespunzător este îndepărtat pentru a corecta anomalia, iar toate cele adiacente sunt trimise în poziția corectă cu ajutorul brațelor.
 • Localizarea tuturor dinților este corectă, dar între ele există lacune - tremură. Pentru mușcătura dinților copilului aceasta este norma. Dentiții dinți dulci se dispersează în mod special, eliberând spațiu pentru premolarii permanenți, molari, canini și incisivi, care au dimensiuni mai mari și, prin urmare, au nevoie de mai mult spațiu. Cu toate acestea, în cazul în care muscatura a fost deja format, iar cei trei sunt marcate, intervalele dintre început să se înfundă cu resturi alimentare care declanseaza inflamatie a gingiilor sau a cariilor dentare.

Pentru a corecta toate patologiile de mai sus, durează aproximativ 12 luni. Totuși, aici contează și alți factori, designul corect și vârsta pacientului.

Timpul de folosire a bretelelor pentru anomalii mai semnificative de mușcătură pe Engel este mult mai mare - clasa a doua și a treia. Formele de date privind apariția patologiei mult mai grave. În timpul formării lor, nu numai un dinte special are o locație incorectă, dar sunt observate încălcări ale dezvoltării întregii oase maxilare.

Clasa a II-a și a treia a patologiei

Aceste patologii sunt marcate de astfel de anomalii:

 • Principalele indicații pentru utilizarea parantezelorAcțiune musculară - subdezvoltarea maxilarului de sus. În acest caz, maxilarul inferior se extinde considerabil înainte, din cauza căruia fața persoanei poate avea o formă deprimată.
 • Tipul distal este subdezvoltarea maxilarului dinspre partea inferioară, când prevalează maxilarul superior.
 • Unghiul încrucișat - în timpul închiderii danturii, incisivii încrucișate.
 • Deep type - dentiția superioară se suprapune semnificativ cu cea inferioară. Din ocluzia mesiană este diferită prin faptul că fălcile sunt dezvoltate în mod egal.
 • Tip deschis - dentiția între ele nu se închide în partea laterală sau anterioară a danturii.

Aceste cinci forme de patologie dezvoltarea muscării va necesita o corecție mai lungă. În acest caz, este necesar nu numai să se fixeze poziția unui dinte special, ci și să se creeze un arc al fălcii în mod direct. Utilizarea armăturilor poate dura până la 3 ani, apoi se vor cheltui alți 2-3 ani pentru a remedia efectul.

Timpul de uzură asociat modelului instalat

Majoritatea pacienților au sisteme de consolare care nu sunt atât de vizibile pe dinți, și nu toți oamenii iau în considerare faptul că timpul de corectare a anomaliei va depinde în mod semnificativ de modelul sistemului. Pentru a defini mai bine, despre ce vorbim, comparați caracteristicile modelelor populare.

 • Caracteristicile utilizării armăturilorSuporturi din plastic. Prețul scăzut. Varietate de culori. Se disting prin fragilitatea lor. Poate fi vopsit cu alimente. Purtați-l timp de 1-2,5 ani.
 • Lănțișoare linguale. Instalarea se face pe interiorul dintelui, ceea ce face posibil ca sistemul din jur să fie invizibil. Cost ridicat. Ele diferă în forță de încredere. Imposibil de instalat cu dinți scurți anteriori. Purtați-l timp de 1-2,5 ani.
 • Paranteze din ceramica. Discret în detrimentul posibilității de a alege culoarea naturală a smalțului dintelui. Forță bună. Prețul ridicat. Ele sunt sigure pentru oameni (nu provoacă alergii). Poate fi vopsit cu diverse vopsele. S-ar putea să existe probleme cu dicția din cauza volumului mare. Nu pot fi vindecate încălcări grave. Purtați-l timp de 1,5-3 ani.
 • Scurgeri de safir Transparența acestui material permite ca designul să fie mai puțin vizibil. Nu răniți membranele mucoase și nu patați. Friabilitatea materialului. Îngrijire specială. Cost ridicat. Purtați-l timp de 1,5-3 ani.
 • Suporturi metalice. Cost redus. Forță bună. Poate irita și freca mucoasa orală. Foarte vizibil pentru alții. Purtați-l timp de 1-2,5 ani.

Cât de mult să poarte brațe pentru copii și adulți?

O mușcătură permanentă se formează înainte de vârsta de 27 de ani, când începe să crească dinții de înțelepciune. În acest timp, arcuțele maxilarului și dinții imediați își ia locul și se dezvoltă. Acest timp este cel mai potrivit pentru corectarea patologiei. Timpul de utilizare a armăturilor va depinde direct de vârsta pacientului, dar iată cum să luați în considerare în mod specific mai jos.

Utilizarea la adolescenți și copii

Atunci când este necesar să se poarte bretelePentru a pune arcuite copiilor, este posibilă numai de la 10 ani. Sistemul instalat înainte de aceasta poate dăuna numai dinților. Începeți să încetinească procesul de formare de la 10-12 ani și să înceteze complet în 27 de ani. În acest moment, dinții sunt suficient de dezvoltați pentru a rezista structurii masive ortodontice, precum și a încărcăturii sale. Dar, în plus față de criteriile de vârstă ale pacientului, există un alt factor important - erupția inevitabilă a celor doi molari. Cel mai adesea tratamentul nu începe fără ele. Când aceste dinți sunt tăiați, efectul întreg al relațiilor armăturilor poate fi redus la zero.

Când sistemul de console este setat la vârsta de un copil de 10 ani, acest lucru poate provoca o întrerupere a dezvoltării sistemului rădăcinilor în ansamblu și, uneori, duce la pierderea dinților. Dar pentru a pregăti dinții pentru formarea corectă, înainte de a instala structuri grele, folosiți purtarea unui capac. Pe viitor, acest lucru poate contribui la reducerea semnificativă a timpului de manevră al armăturilor.

Timpul de transport al adulților

Pentru adulți, nu există limită de vârstă în instalarea sistemelor de suport. Un obstacol poate fi disponibile numai boli comune, cum ar fi HIV, boli mintale, tuberculoza, patologia existentă a imunității, lipsa unui număr mare de dinți precum și a bolilor de sânge și a sistemului endocrin.

La adulți, durata sistemelor de purtare crește cu 7-9 luni. Motivul pentru aceasta este procesul natural care începe să apară în corpul uman după 27 de ani.

 • există o regenerare mai lentă a țesuturilor;
 • creșterea scheletului este finalizată și, în consecință, sistemul dentoalveolar;
 • toate procesele de schimb sunt încetinite.

Console și indicații pentru utilizarea lorRezultatul este probabilitatea corectăriio anomalie a ocluziunii, numai prin schimbarea dimensiunilor danturii și după deplasarea dinților care stau în mod corespunzător. De regulă, pentru a obține un efect pozitiv, un adult trebuie să îndepărteze mai mulți dinți. Deci, pentru ceilalți există un spațiu în care sunt mutați cu ajutorul construcției ortodontice.

De asemenea, factorul de creștere a timpului de rupere al parantezelor este un design greșit. Majoritatea pacienților utilizează sisteme ceramice sau safir pentru a ascunde întreaga procedură de tratament. Ele nu sunt atât de vizibile pentru ceilalți, dar măresc în mod semnificativ timpul de tratament.

La copii, durata sistemelor de purtare este redusă cu 6-8 luni. Timpul de retenție este de asemenea redus la jumătate, când capacul special este utilizat după sistemul bracket pentru a fixa efectul și pentru a nu permite dinților să se întoarcă în poziția inițială.

Purtați timp cu grija sistemului și instalarea corectă

Sisteme direct legate constau din: brațe (plăci cu canelură), un arc care trece în aceste ligaturi și plăci, fixând arcul în canelurile suportului. Fiecare brevet special se face sub un anumit dinte. În timpul creării sale este necesar să se ia în considerare cât de mult dintele trebuie să fie întoarse de-a lungul axei sau mutat în lateral. Când medicul dentist, din anumite motive, uneori întrerupe brațele și le fixează nu în locul potrivit, orice tratament va agrava situația și va merge prost. Apoi, timpul pentru corectarea ocluziunii poate crește semnificativ.

Arcul ortodontic joacă, de asemenea, un rol important în construcții. Sarcina sa este de a crea presiuni asupra plăcilor astfel încât să poată mișca dintele. Arcul are memoria efectului final al tratamentului și încearcă în mod constant să accepte această poziție, creând o presiune atât de mare. Cu toate acestea, fiecare arc este fabricat dintr-un material diferit: nichel și titan, aliaj de titan-molibden sau oțel. Toate aceste materiale au o anumită elasticitate. Cu cât este mai greu, cu atât este mai mare presiunea asupra dinților și, în consecință, crește și timpul de corecție.

Timpul pentru corectarea patologiei musculare poate crește datorită ruperii structurale. Persoanele care neglijează regulile de igienă și sfatul unui medic dentist de a avea grijă de sistem pot afecta integritatea acestuia. În timp ce se construiește o altă construcție, Efectul este redus la minim și totul va trebui făcut din nou.

Când durează timpul de îmbrăcare a armăturilor în perioada de păstrare?

Cum să ai grijă de bretelePerioada de reținere este o etapă indispensabilă a tratamentului corecției unei anomalii a unei ocluzii la care efectul primit este fixat. Acest lucru se întâmplă cu ajutorul unei retină - un dispozitiv ortodontic care arată ca un arc. Se aplică structurilor detașabile și plasat pe partea interioară a maxilarului. Fiecare pacient ar trebui să fie conștient de faptul că evitând perioada de păstrare, nu va fi posibil ca dinții să se întoarcă în poziția inițială.

Pentru a fixa efectul pozitiv, timpul de uzură al dispozitivelor de fixare este de două ori mai mare decât utilizarea sistemului de suport. În unele cazuri, o persoană trebuie să folosească acest construct pe toată durata vieții sale pentru a preveni o recădere a anomaliilor. Acești indicatori se aplică numai categoriei de persoane adulte. Totul este mult mai ușor pentru copii. Datorită sistemului rădăcină încă puternic, fixarea efectului pozitiv este mai rapidă. Pentru copii, perioada de păstrare este de 2,5-4 ani.

Timpul minim pentru bretele este de șase luni și maximum 5 ani. Diferența dintre aceste date va depinde de vârsta persoanei, de modul în care este tratat și de cât de mult se exprimă patologia mușcăturii. Adesea, chiar și un medic dentist nu poate determina intervalul exact de timp. Se întâmplă ca la începutul tratamentului să se stabilească un termen, dar după aceea întregul proces de corecție trebuie corectat și timpul să crească. Toate acestea în mod individual, deoarece întrebarea de cât de mult să poarte bretele, și rămâne fără un răspuns clar.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijireCe este un antrenor pentru dinți: caracteristici, purtare și îngrijire
Cum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliuCum să vă poziționați și să vă îndreptați dinții la domiciliu
Ce fel de bretele sunt pentru dinți și cum le punCe fel de bretele sunt pentru dinți și cum le pun
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Avantajele instalării armăturilor ceramiceAvantajele instalării armăturilor ceramice
Sistemul de suport lingual: instalarea de paranteze lingualeSistemul de suport lingual: instalarea de paranteze linguale
Caracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibileCaracteristici și indicații pentru purtarea de bretele invizibile
Ocluzia distală progenica: fotografii înainte și după breteleOcluzia distală progenica: fotografii înainte și după bretele
Ce sunt bretelele: tipuri de descriere și fotografiiCe sunt bretelele: tipuri de descriere și fotografii
Corectarea ocluziunii: metode de corectare a mușcăturii la adulțiCorectarea ocluziunii: metode de corectare a mușcăturii la adulți
» » Câte brațe ar trebui purtate pentru alinierea dinților
© 2021 amigdas.com