amigdas.com

Hrăniți un pui mic

Pisoi în casăCel mai bun susținător al pisicilor este mama și, prin urmare, ar trebui să recurgeți la hrănirea copilului numai în cazurile în care pisica nu o poate face singură (pierdute, pierdute etc.). Chiar și într-o astfel de situație, ar trebui să încercați să căutați orice pisică potrivită care a venit recent să se odihnească, care ar putea avea grijă de pisoi.

Mâncarea pisicilor acasă

Dacă nu puteți găsi o mamă nouă, va trebui să vă hrăniți singur copilul.

Hrăniți un pui nou-născut

Alimente pentru fiară după gust și hrănitor proprietățile trebuie să fie cât mai aproape de laptele matern. Ca o astfel de hrană, este adecvată o formulă specială de lapte, care poate fi achiziționată la magazinele de animale de companie. În primele zile de viață, ar trebui să devină baza nutriției copilului. Nu tratați animalele cu lapte de vacă obișnuit, deoarece nu o pot digera.

dreapta un mod de hrănire este hrănirea pisoilor printr-o sticlă cu un suzetă. Datorită acestei proceduri de aport alimentar, copilul va dezvolta un reflex natural de supt. În primul rând, trebuie să strângeți pisicul în gură 3-4 picături de amestec de lapte, apoi să-i puneți un buzunar pe buze și copilul va ghici treptat ce să facă. În absența unei astfel de sticle, puteți utiliza o seringă medicală obișnuită cu un ac scos sau o pipetă. Pe lângă această masă, pisoiul trebuie udat printr-o seringă sau pipetă cu apă caldă fiartă. Pentru a alimenta copilul, ai nevoie de o dată la 2-4 ore, inclusiv pe timp de noapte.

Hrănirea unui pui la vârsta de 1 săptămână

Baza alimente pentru copil în această perioadă trebuie să rămână o formulă de lapte. Această mâncare este făcută cu propriile mâini prin amestecarea:

 • Hrăniți un pisoi dintr-o sticlă50 ml de lapte de vacă natural;
 • 10-20 g lapte de vacă uscat;
 • 3-5 g de zahăr din struguri;
 • o jumătate de ouă de pui;
 • 1-2 ml de ulei de floarea-soarelui;
 • 2-3 g de drojdie uscată.

Sunt considerate proporțiile de mai sus universal recunoscut, iar neconformarea lor va duce la diaree sau alte afecțiuni ale procesului digestiv. Pisicile, în prima săptămână de viață, ar trebui să consume alimente din calculul a 30-40 ml de furaj pe 100 g de greutate în viu. După ce atinge vârsta de 2 săptămâni, bebelușul începe să dea mâncare în 4-5 mese pe zi pentru 2-4 lingurițe de produs. Toate alimentele ar trebui să fie moderat calde.

Hrănirea pisoii la vârsta de 1 lună

După ce ajung la copiii din această perioadă, ei pot trece la alimentele adulte. Luna fuzzy este deja, de regulă, capabilă să se hrănească independent de un castron. În această perioadă este de dorit să opriți hrănirea copilului cu produse semipreparate și să faceți o alegere în favoarea unei diete naturale. Cu toate acestea, unii veterinari recomandă la această vârstă să ofere copiilor hrană uscată sau hrană pentru pisici, deoarece conțin o serie de substanțe utile și vitamine pe care un pisic nu le poate obține întotdeauna de la o dietă normală la domiciliu. În orice caz, alimentele naturale nu ar trebui amestecate cu alimente.

La alimentarea pisicilor de vârstă de o lună, li se permite să le dea următoarele produse:

 • lapte praf dizolvat;
 • brânză de vaci, diluată cu lapte;
 • conserve de carne;
 • grâu pe apă sau lapte;
 • gălbenuș de ou (o dată pe zi);
 • legume fierte;
 • mărunțit, pește, carne de vită, păsări de curte.

Ce mănâncă pisicul?Toate produsele pe care copilul le consumă ar trebui să fie zdrobit pe un blender. Frecvența de a mânca la puii de o lună - cel puțin de 4 ori pe zi, cu speranța că norma zilnică de consum alimentar pentru el în jurul valorii de 200 este, de asemenea, necesar pentru a asigura accesul neîntrerupt la apă curată și proaspătă fiartă.

special atenție la Este necesar să se dea o rație a unei astfel de rase de pisici, ca o sfinxă. Ființele cu o lipsă de acoperire din lână necesită o cantitate mai mare de energie pentru a-și încălzi corpul. De aceea, meniul lor trebuie ajustat în favoarea alimentației proteinelor: carne, brânză de vaci, pește, ouă.

Sistemul nutritiv al bebelușului la o vârstă de o lună nu este încă gata de a digera sărat, dulce și afumat, așa că tratați pisoiul cu astfel de produse nu ar trebui să fie.

Mâncarea pisoii în 2 luni

Până la vârsta de două luni, dieta copilului ar trebui să includă, în mod ideal, brânză moale, lapte de capră amestecat cu lapte de vacă sau cu apă într-un raport de 4: 1. Tratamentul animalelor cu lapte de vacă nediluat nu este recomandat. corect Meniul pentru copii trebuie să includă:

 • lapte sau apă kashki;
 • pui gătit cu conținut scăzut de grăsimi;
 • produse lactate (lapte copt fermentat, smântână, smântână, kefir);
 • carne de vită;
 • brânză de vaci cu conținut scăzut de calciu;
 • gălbenuș de ou;
 • pește fiert;
 • hrana uscată diluată cu apă;
 • legume zdrobite crude sau fierte (verzui, varză, morcovi etc.).

Hrăniți pisicul cu 3 luni

Aceste animale au o schimbare a dinților și, prin urmare, se recomandă includerea alimentelor solide în dieta lor. De asemenea, bebelușilor li se permite să consume carne crudă, în timp ce este necesar să se ia măsuri preventive împotriva apariției viermilor. E mai bine hrană pisoi în acest moment:

 • perne de lapte-Curățenie pentru pisoi
 • carne slabă sau gătită cu conținut scăzut de grăsimi;
 • brânză de vaci;
 • pește fiert fără oase;
 • legume moi fără tratament termic;
 • iaurturile.

Copiii cu vârsta sub 3 luni nu sunt familiarizați cu conceptul de saturație și, prin urmare, nu se supun unei supravegheri adecvate. Este necesar să se respecte procesul de consum al alimentelor.

Hrănirea pisicilor de la 4 luni la 6 luni

Furnizați alimente pentru puii de această vârstă este mult mai ușor. În această perioadă, bebelușul începe să crească în mod activ greutatea în viu, astfel încât hrănirea pisicilor trebuie să vizeze creșterea componentei musculare a corpului și nu a stratului de grăsime. Dinții formați de pisoi sunt deja capabili la această vârstă mesteca nu măcinate, ci tăiate în bucăți de carne. Din produsele lactate se recomandă iaurturi, lapte de copt fermentat. Dacă este posibil, se recomandă tratarea copilului cu iarbă, care va servi drept sursă suplimentară de vitamine pentru el. Într-o ședință, pisicul trebuie să absoarbă aproximativ 120-150 de grame de provizii. Pisicile sunt deja capabile să satureze cu alimente, iar controlul asupra consumului de alimente poate fi slăbit.

Hrăniți pisicul în 6-10 luni

Puiul de pisici nu mai crește considerabil în dimensiune, dar preferințele gustului încep să se manifeste clar și nu întotdeauna sunt utile. Nu este nevoie să mergeți și să alimentați bebelușul cu produse dăunătoare din tabelul maestrului. La această vârstă, este de obicei un accent deosebit pe hrănirea peștilor de mare.

Produse care nu ar trebui hrănite cu pisoi

Unii proprietari de fuzzy mici, fără să știe ce să hrănească pisoiul, încep să-l alimenteze cu aproape orice mâncare. Cu toate acestea, există alimente care nu se recomandă distrează copii:

 • laptele de vacă. Până la o anumită vârstă, un astfel de produs gras nu este absorbit de sistemul digestiv slab al sigiliului;
 • râul brut de pește poate fi un purtător de diverse paraziți, așa că în loc de acesta, pisoful ar trebui să fie hrănit cu pește marin, aproximativ o dată la 3 zile;
 • Contraindicație la pisoicartoful este absolut nu digerate Pisici gastrointestinale de orice vârstă;
 • carnea de porc nu va face nimic bun pentru organismul pisicilor și, în plus, poate să-i facă rău, deci merită să renunțați la ea;
 • special Alimente pentru câini, pe care unii proprietari uneori încearcă să le trateze puii;
 • pește sau pui cu oase. Înainte de a vă alimenta acest animal de companie, trebuie mai întâi să extrageți din produs toate oasele la cel mai mic;
 • vinete, roșii;
 • sub interdicție este, de asemenea, orice alimente de la om tabel: cârnați, cârnați, untură (datorită conținutului ridicat de săruri și mirodenii), dulce, făinoase (în special cu prezența drojdiei).

Trebuie amintit că pentru organismul pisicilor, ca orice alt animal, este utilă o dietă variată. Nu vă bazați numai pe un anumit tip de hrană. De asemenea, nu se recomandă amestecarea alimentelor uscate și a produselor naturale, trebuie să alegeți un singur lucru. Proprietarul trebuie să-și amintească faptul că o dietă necorespunzătoare poate provoca diabet, alergii, deficit de vitamine, intoxicații și alte boli.

concluzie

norme, care ar trebui să fie respectate atunci când hrănești bebelușul, sunt foarte simple și fiecare proprietar de pisici se poate lipi de ele. Organizarea unei diete complete cu drepturi depline va creste un frumos animal sanatos, care va recompensa mai tarziu proprietarii cu dragoste si afectiune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?Cum să hrăniți iepurii rămași fără îngrijirea iepurelui?
Hrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzătorHrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzător
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
De ce noul nascut scuipa adeseaDe ce noul nascut scuipa adesea
Cum să alimentați copilul nou-născut dintr-o sticlăCum să alimentați copilul nou-născut dintr-o sticlă
Cum să hrăniți un iepure fără un iepure: instrucțiuni și recomandăriCum să hrăniți un iepure fără un iepure: instrucțiuni și recomandări
Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?Cum va trăi ocelotul, o să facă o pisică acasă?
Cât ar trebui să mănânce un copil în 2 luniCât ar trebui să mănânce un copil în 2 luni
Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adultaCe se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
Cat timp laptele matern poate fi depozitat in frigiderCat timp laptele matern poate fi depozitat in frigider
» » Hrăniți un pui mic
© 2021 amigdas.com