amigdas.com

Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta

Caracteristici ale Maine Coon Maine Coon FeedingMaine rase de coon sunt mari în dimensiune, comportament și caracter. Este destul de greu să păstrezi un astfel de animal în casă, deoarece pisicile cu rasă pură necesită o grijă deosebită și o dietă echilibrată.

O atenție deosebită ar trebui acordată pisoiului de maine care tocmai sa așezat în casă, care ar trebui să fie luat de mâncarea potrivită.

Caracteristicile rasei

Maine Coon Coon se disting printr-o acoperire de lână groasă, cu urechi cu ciucuri, un corp muscular cu lungimea de un metru, membre mari și o coadă lungă. Un animal destul de mare necesită o nutriție bogată și nutritivă și mănâncă de 1,5-2 ori mai mult decât o pisică normală.

Pentru ca un animal să aibă un aspect atractiv și să devină sănătos, trebuie să ai grijă de igiena sa, să o faci la timp și să alegi mâncarea potrivită. Animalele de origine animală sunt foarte sensibile și se pot îmbolnăvi de malnutriție. Cel mai adesea suferă de ficat și rinichi. Le puteți hrăni atât cu produse alimentare pregătite, cât și cu produse naturale. Dar, înainte de a vă alimenta Maine Coon, ar trebui să studiați ce puteți și ce nu vă puteți mânca animalul.

Ce să hrănești pisicul Maine Coon?

Când cumpărați un pui, trebuie să întrebați crescătorul ce a hrănit copilul și cum să îl hrănească în mod corespunzător pe animalul de companie. În primele zile pentru a schimba dieta de pisoi nu poate. După ce puiul intră în casă, este hrănit cu aceeași hrană ca și crescătorul. Dacă a fost decis să se schimbe hrana, apoi la noua dietă, animalul de companie ar trebui să fie obișnuit treptat.

Dacă puiul are vârsta de 1 lună

Sfaturi pentru hrănirea unui pisoi Maine CoonLa această vârstă, copilul descoperă treptat laptele pisicii și începe să se familiarizeze cu noul produs alimentar. Dacă pisica mamei nu are suficient lapte, atunci de la vârsta de trei până la patru săptămâni copilul poate începe să fie hrănit special lapte pentru pisoi.

De asemenea, animalul de companie ar trebui să fie dat carne de vită, curcan sau carne de iepure. Carnea este pre-uscată și apoi arsă cu apă clocotită. În primul proces, carnea ar trebui să aibă o dimensiune cu un mazăre. Și dacă în timpul zilei nu există semne de stomac supărat la animalul de companie, atunci poate fi hrănit în viitor cu carne. Porțiunea ar trebui crescută treptat.

Lure este cel mai bine să înceapă nu cu terci de lapte, dar cu carne, pentru a învăța pisoi să mestece. În fiecare săptămână este introdus un nou produs:

 • după carne - brânză de vaci;
 • apoi gălbenușul de ou fiert din prepeliță sau din ouă de pui;
 • Laptele de lapte (laptele este diluat pe jumătate cu apă).

Toate produsele sunt administrate treptat și mai întâi în doze foarte mici. Proteina din ou nu poate fi administrată animalelor, deoarece poate provoca alergii.

Masa principala timp de 2 luni

Este mai bine să iei pisicile de la crescător la vârsta de doisprezece săptămâni, dar dacă ai un pui de două luni în casa ta, atunci va trebui să fii hrănit de șase ori pe zi. Pentru o zi, pisoful ar trebui să mănânce de la o sută cincizeci la două sute de grame de mâncare, la care este obișnuit.

Cum să hrăniți un pisoiDacă a fost selectat un aliment uscat pentru Maine Coons sau conserve, atunci nada începe cu ei. alege hrană specială pentru pisoi iar în primele luni, mâncarea uscată este înmuiată și, în loc de carne, se dă conserve.

Prima dată când trebuie să dai puțină mâncare și să vezi dacă se va potrivi un pisoi. Dacă totul este normal, atunci creșteți treptat cantitatea și volumul de hrană la rata recomandată de producător.

Maine Coon dieta la 3-4 luni

La această vârstă, bebelușii se hrănesc încă cu laptele mamei de pisică, care consolidează sistemul imunitar și este foarte util pentru sănătate. În trei luni, crescătorii încep să ofere mai multor mâncăruri complementare animalelor lor, pregătindu-le să se mute într-un nou loc de reședință.

Pisicile sunt hrănite de patru până la șase ori pe zi. Puteți conduce produse naturale:

 • pește de mare cu conținut scăzut de grăsimi;
 • verdeață;
 • morcovi, varză, dovlecei, dovleac;
 • cereale;
 • unt și smântână.

La această vârstă, copiii au un apetit bun, deoarece cresc în mod activ. Prin urmare, dacă se pare că pisoiul mănâncă foarte mult, dar este în regulă cu digestia, atunci nu este necesar să se limiteze produsele alimentare în alimente.

Norma aproximativă a hranei pentru Maine Coon peste vârsta de 2 luni pe zi:

 1. Cereale uscate - 15 grame (pot fi înmuiate sau fierte în apă).
 2. Lactate sau produse lactate - 40 grame.
 3. Legume - 40 de grame.
 4. Pește sau carne - 130 de grame (o zi puteți da carne, iar pe de altă parte - pește).

Alimentația pisicilor trebuie să fie vitaminizată, prin urmare suplimentele vitaminelor minerale sunt adăugate la regimul alimentar. Dar ce anume și cât ar trebui să recomande medicul veterinar?

Ratiune pentru pisoi de la 4 luni

Maine Coon Coon sunt animale destul de mari, astfel încât până la vârsta de patru luni, mărimea acestora a ajuns la dimensiunea unei pisici obișnuite. Creșterea intensivă necesită o dietă completă, care trebuie să conțină suficientă proteină și să fie calorică.

La ce vârstă ar trebui să i se administreze mâncarea uscată Maine CoonPână la această vârstă, pisoii sunt deja treceți complet la alimente uscate și sunt gata să se mute într-o casă nouă. De la hrana uscată pentru Maine Coons, se recomandă să alegeți o alimentare super-premium sau holistică. Producătorii produc produse speciale care sunt potrivite pentru pisici de rasă mare. Mâncarea uscată este convenabilă deoarece poate fi turnată într-un castron și părăsită de casă. Hrăniți pisoiul cu cel puțin patru până la cinci ori pe zi. Dacă mănâncă alimente naturale, atunci la prânz ar trebui să li se dea fermecător, deoarece ar trebui să fie doar proaspete.

Pe lângă pește și carne, un copil în vârstă de patru luni poate primi subproduse sub formă de iepure sau ficat de pui, stomac, inima. Produsele secundare pot fi hrănite animalelor de companie o dată sau de două ori pe săptămână.

Hranirea unui Maine Coon la vârsta de 6 luni

Pisicile de șase luni nu sunt atât de active, încât frecvența hrănirii pe zi este redusă la trei ori. Cu toate acestea, în același timp, volumul unei singure porțiuni crește. Pentru o zi, monezile trebuie să mănânce de la două sute la două sute cincizeci de grame de furaje. În acest caz, ponderea produselor din carne ar trebui să fie o cincime.

În dieta unei pisici aproape adulte ar trebui să existe legume (cu excepția castraveților proaspeți și cartofi) și suplimentele de vitamine și minerale, care sunt prescrise de un medic veterinar.

Atât un pisic cât și un animal adult ar trebui să aibă întotdeauna apă curată, care se toarnă într-un vas separat.

La vârsta de șapte luni, animalul de companie este transferat la un furaj adult. După zece luni de vârstă, alimentele ar trebui să fie de două mese pe zi. Animalele animale castrate și sterilizate sunt selectate printr-o dietă specializată.

Rația pentru un adult Maine Coon din produse naturale

Hranirea animalului de companie urmărește numai acele produse care sunt utile pentru el. Dieta din Maine Coon ar trebui să includă:

 1. măruntaie sub formă de stomac de pui, ficat, inimă. Plămânii și rinichii mănâncă pisicile prost și, atunci când își hrănesc ficatul, merită să țină cont că slăbește. În plus, utilizarea ficatului poate duce la întunecirea stratului la animale cu o culoare deschisă.
 2. Carnea are un conținut scăzut de grăsime. Puteți alimenta Maine Coons govin, miel, iepure, curcan sau carne de pui.
 3. legume pot fi date crude sau fierte. Utile pentru pisici dovleac, conopidă, dovlecei, morcovi. Dacă animalul nu mănâncă separat legumele, acestea pot fi adăugate la orez sau la hrișcă. Unele animale de companie cum ar fi fructele, care pot hrăni și pisici.
 4. Curd pentru Maine Coonouă sunt un produs util, dar puiul poate provoca alergii, astfel încât acestea sunt hrănite animale nu mai mult de două ori pe săptămână. Cel mai bine este să introduceți ouăle de prepel în dietă.
 5. Produse lactate fermentate ar trebui să primească un Maine Coon o dată sau de două ori pe săptămână.
 6. Laptele de capra este un înlocuitor pentru vaca. În cazul în care pisoi fără probleme băut laptele de vacă, atunci nu este digerat de pisici adulte.
 7. verdeață sub formă de boabe încolțite de grâu sau ovăz. Iarba de pe străzile animalelor de companie nu poate fi hrănită.
 8. fructe de mare. În loc de carne, de câteva ori pe săptămână, pisicile pot fi hrănite cu pește marin. Ca o promovare a Maine Coon, calmarul poate fi dat. Masculul uscat sau crud al mării este foarte util pentru animale, deoarece conține oligoelemente.

Alături de castron, de la care mănâncă pisicile, trebuie să existe întotdeauna apă cu apă. Nu se recomandă turnarea apei fierte la pisici. În practică nu există săruri de potasiu, din cauza cărora dinții se deteriorează la animale.

Ce fel de alimente sunt interzise pentru pisici?

În nici un caz nu ar trebui să hrăniți animalele cu alimente din masă, deoarece unele alimente pot fi dăunătoare pentru sănătatea animalelor de companie. Maine Coons nu sunt recomandate pentru hrănire:

 1. Carne de rațe, gâscă și carne de porc. În forma lor brută, pot provoca boli infecțioase. Dar chiar și în formă fiartă, aceste tipuri de carne grasă nu sunt recomandate. Utilizarea lor dă o mare încărcătură ficatului.
 2. Oasele nu trebuie administrate pisicilor, deoarece pot să rănească stomacul și să înfunde intestinele.
 3. Peștele brut nu este doar o sursă de viermi, ci și capabil să provoace înfrângerea animalului cu urolitiază. În plus, conține o substanță care distruge vitamina B.
 4. Legumele emit gaze și provoacă balonare.
 5. Cartofii pot provoca indigestie, deoarece pisicile nu digera amidonul.
 6. Hercules este capabil să provoace dezvoltarea bolilor de piele și să perturbe metabolismul carbohidraților.
 7. Dulciurile (prăjituri, dulciuri, zahăr etc.) reprezintă o cale directă spre dinții răi și slăbirea imunității. Pentru pisici, otravă este teobromina, care este conținută în ciocolată. Prin urmare, chiar dacă animalul de companie mănâncă o mică bucată de ciocolată, poate otrăvi.
 8. Alimentele sarate, ascuțite și grase, conservele și cârnații din stomacurile pisicilor nu sunt digerate. Utilizarea lor constanta duce la boala organelor interne.

În plus, carnea pentru animalul de companie este cel mai bine luată de la vânzătorii dovediți. Produsele semifabricate pentru animale sunt mai bine să nu cumpere, deoarece sunt fabricate din carne slabă de calitate.

Cum să hrănești coinii din Maine?

Pisicile care mănâncă alimente naturale trebuie să fie hrănite în conformitate cu anumite reguli:

 1. Produsele nu sare, nu ardeți și nu folosiți condimente și condimente.
 2. Maine Coon Kitten FeedingAlimentele trebuie administrate într-o formă caldă.
 3. Pentru a evita constipația, carnea într-un raport 1: 1 este amestecată cu legume.
 4. Animalele sunt hrănite cu carne, care se află în congelator timp de câteva zile. După decongelare, acesta trebuie ars cu apă clocotită.
 5. În dieta din Maine Coonii trebuie să fie în mod necesar vitamine și minerale. elevii de zi cu zi ar trebui să aibă aminoacizii Omega-6 și Omega-3, precum și vitaminele A și grupa B.

Pentru pisicile care mănâncă alimente gata preparate, produsele ar trebui să fie selectate nu mai mică decât clasa premium. Pentru rasele mari și Maine Coons, celebrele producători Royal Canin și Bosh Sanabelle Grande produc furaje speciale. Compoziția acestor furaje include toate substanțele nutritive necesare pentru animalele de companie, vitaminele și mineralele.

O alimentație echilibrată adecvată ca un pisoi Maine Coon și un animal adult este cheia sănătății unui animal de companie. Dacă pisica va primi toate substantele nutritive necesare si nu vor manca junk food pentru el, atunci el va crește frumos, sănătos, pisica încrezător sau o pisică cu o haină strălucitoare și un caracter vesel.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Numele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestoraNumele celor mai populare rase de pisici și fotografiile acestora
Coon negru de maine: caracteristicile raseiCoon negru de maine: caracteristicile rasei
Caracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștriCaracteristicile raselor de pisici albe cu ochi albaștri
Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?Afla care pisica este cea mai scumpa din lume?
Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?Cea mai mare rasa de pisici: maine coon sau asher?
O rasă de rasă domestică și alte pisici similareO rasă de rasă domestică și alte pisici similare
Rasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luniRasă `Maine Coon`: greutatea unei pisici adulte de luni
Câte pisici trăiesc în medie?Câte pisici trăiesc în medie?
» » Ce se hraneste cu Maine Coon: dieta pentru un pisoi si o pisica adulta
© 2021 amigdas.com