amigdas.com

Pagina principală arici pitic african

African arici piticOmul a ales animalele de companie timp de multe secole ca prieteni. Cineva îi place papagalii și pisicile, cineva preferă câinii sau rozătoarele drăguțe.

Acum, animale neobișnuite și chiar exotice sunt foarte populare, de exemplu, African arici cu pirghii. Această specie a fost retrasă în mod artificial de specialiști pentru a permite oamenilor să păstreze casele unor astfel de animale.

Merită să ținem cont de acest lucru Hedgehog decorativ - formă hibridă de acasă, prin urmare, în nici un caz nu ar trebui să fie eliberat la libertate, el nu este în măsură să supraviețuiască în mediul natural al strămoșilor sălbatici.

descriere

Acvariu pitici acasăAfrican arici cu piramide este teribil un animal mic de dimensiuni mici, blocat cu ace moi. Dacă ați văzut poze ale acestor creaturi sau chiar ați întâlnit vii, atunci vă dați seama că sunt capabili să cucerească inima oricărei persoane la prima vedere.

Aricii pitic sunt animale foarte sociabile și prietenoase, mai ales în ceea ce privește oamenii. Ei devin repede atașați noului lor stăpân și întregii familii.

O astfel de fiară poate fi ținută în siguranță într-o copie, nu au nevoie de rude sau de un cuplu pentru a se simți perfect acasă. Dar, dacă vă decideți să aibă o singură, și două sau mai multe animale de acest tip, este necesar să se știe că fiecare Hedgehog trebuie să aibă propria casă separată, sau pot ceartă foarte mult și chiar lovituri între ele.

Ariciul se naște foarte mic, dar apoi începe să crească rapid. Adulții pitici arbori pitic, de asemenea, nu diferă în dimensiune, acestea ajung la o lungime de maximum douăzeci de centimetri, cu o greutate de trei sute cincizeci și cinci sute de grame.

De la aricii sălbatice, africanii se disting nu numai de faptul că nu sunt apți să trăiască în sălbăticie, dar și:

  • Apariția lui.
  • Are nevoie.
  • Caracter și temperament.
  • Comportamentul.
  • Condiții necesare de detenție.

Caracterul ariciului africanPrincipala diferență față de asociații liberi este incapacitatea unor arici decorativi de a se îndoi și o burtă albă.

Crescătorii europeni au lucrat mult timp la crearea acestei rase și la sfârșitul secolului al XX-lea, și anume în 1995, au obținut încă succes.

Specia rezultată a fost numită arici african pitic și a început rapid să câștige popularitate în rândul adulților și copiilor. Deoarece culoarea acestor creaturi minunate este predominant albă, mulți îi numesc arici albi.

Africanii arici nu pot fi numiți de lungă durată, în medie, ei locuiesc undeva cam cinci ani. Comparativ cu frații sălbatice este un pic, deoarece acestea supraviețuiesc la fel de mult in salbaticie, dar casa se poate întinde până la zece ani. Crescătorilor în vânzarea aricilor pitice de multe ori explica modul în care să aibă grijă în mod corespunzător pentru aceste animale mici, și dacă urmați toate recomandările și sfaturile pe care animalul poate avea trai mai mult, și este de șase până la opt ani.

Caracterul și natura

African ariciNu puteți oferi o descriere generală a acestui tip de animale domestice, fiecare arici african este individual și are propriul său caracter și caracter.

Unele animale preferă tăcerea și singurătatea, alții preferă să comunice cu oamenii și să se afle în lumina reflectoarelor. Desigur, o caracteristică comună în rândul tuturor reprezentanților de acest gen este că trată oamenii bine și nu manifestă agresiune dacă nu sunt ofensați.

African arici iubesc când sunt mângâiați și stoarși, dar dacă animalul dvs. preferă să-și petreacă timpul în casă și nu este foarte fericit în perimetrul său, atunci va trebui să încerce să-și atingă respectul și dragostea.

Când cumpărați acest animal, acorde atenție ariciilor, care exprimă ei înșiși dorința de a comunica și de a ajunge la voi în brațe. Deoarece, dacă obțineți fag, va fi dificil să vă împrieteniți cu el și să obțineți locația acestuia. Cei mai mulți arici pitici - calm și prietenos creaturi, dar uneori, printre ele, există și creaturi îndoite sau îndurerate. Astfel de reprezentanți ai acestei specii vor încerca să scape și să mușcă sau să sară dacă încearcă să-i ridice.

Pitici decorative Ariciul este capabil să vă ofere un sentiment de căldură și confort, și oferă, de asemenea, o dispoziție optimistă. Pentru a achiziționa această fiară spectaculoasă și neobișnuită, patru până la cinci mii de ruble.

Conținut la domiciliu

Întreținerea în casa sau apartamentul ariciului africanAfrican arici pitic - o rasa crescuta special pentru păstrarea într-o casă sau un apartament. Are nevoie de îngrijire și de supraviețuire unui astfel de animal capabil numai de om, în natura sălbatică a acestor creaturi nu există un loc potrivit.

După ce ați cumpărat un astfel de animal de companie, nu-l strângeți imediat cu atenția și lăsați toată familia să strângă animalul. O casă nouă, oamenii și mirosurile pot provoca stres în arici.

Pentru inceput, sa-l obisnuiasca cu noul mediu, oferindu-i animalului o placere si liniste. Adaptarea la animal va dura aproximativ o săptămână. În acest moment, nu trebuie să-l păstrați în mâinile dvs. mult timp sau să încercați să jucați cu el.

Cum de a alege un loc pentru o casă

Un loc pentru o casa arici africaneÎnainte de a cumpăra un arici african, gândiți-vă unde vă veți așeza cusca. Locul trebuie să fie confortabil pentru animal și nu provoacă neplăceri. Proiecțiile puternice pot provoca o răceală, iar lumina directă a soarelui poate duce la un șoc termic.

Toate acestea afectează negativ starea de sănătate a animalului și pot duce la deces sau boli grave.

De aceea, în nici un caz nu puneți cușca pe pervazul ferestrei, acesta este unul dintre locurile cele mai nefericite care pot fi alese atunci când plasați un arici african.

Arici - animale nocturne, Vârful activității lor se încadrează în timpul întunecat al zilei. Prin urmare, pentru ca el să nu interfereze cu șoaptele lui și să alerge într-o colivie pe timp de noapte, pune-l cât mai departe de un pat sau chiar într-o altă încăpere.

Cum sa alegi o casa potrivita

Casa pentru un arici piticCa o casă, nu este necesar să cumpărați o cușcă, ea se va potrivi perfect terariu din plastic sau sticlă.

Atunci când alegeți, să acorde o atenție la zona de jos, nu ar trebui să fie mai puțin de șaizeci la șaizeci de centimetri. Pereții trebuie să aibă o înălțime mai mare de treizeci de centimetri și suficient de alunecoși încât animalul să nu poată ieși din casă și să scape.

De asemenea, poate fi pur și simplu închis din partea de sus, terariile din plastic au un capac, îl puteți face singur pentru sticlă.

În cazul în care terariul nu vă place să vă obișnuiți cu cusca pentru iepuri, va fi, de asemenea, destul de confortabil pentru arici. Înainte de a cumpăra, asigurați-vă că inspectați cușca - podeaua nu trebuie să fie formată din bastoane, deoarece animalul va cădea constant între ele și nu va putea să se miște în mod normal. De asemenea, acordați atenție zidurilor, dacă există decalaje prea mari între bare, ariciul va rămâne blocat sau va ieși și va fugi.

African arici sunt foarte curate și preferă să meargă la toaletă în același loc. Prin urmare, este necesar să se aranjeze o tavă arici, o cutie mica, umplut cu rumeguș, se va potrivi perfect. Va trebui să fie curățată în fiecare zi. Folosiți rumeguș de mesteacan sau aspen, dar rumegușul de cedru nu este potrivit - este periculos pentru sănătatea ariciului, deoarece poate provoca o reacție alergică. Chiar și pentru toaleta ariciului, pisicile sunt adesea folosite.

Nu uitați să curățați cușca, faceți-o cel puțin o dată pe săptămână. Utilizați un detergent blând, fără ingrediente agresive și puternic mirositoare. Ariciile decorative sunt mari fani ai jocului și se bucură foarte mult de toate tipurile de jucării. Proprietarii unor astfel de animale sfătuiesc să se obișnuiască cu bunurile pentru pisici, de exemplu, o minge de plastic de apel va avea un arici pe suflet.

Africanii africani sunt mari iubitori de mâncare delicioasă și densă, motiv pentru care sunt predispuși la supraalimentare și obezitate. În sine, ele conduc un stil de viață pasiv, deci este recomandat să instalați o tijă specială pentru rozătoare în casa lor. Animalul va alerga cu bucurie în el și va afecta bine forma sa fizică. Alegeți un dispozitiv cu un diametru de cel puțin treizeci de centimetri.

rație

Rag de arici africanÎn secolul douăzeci și unu, gândiți-vă la ceea ce trebuie să hrăniți cu un arici african nu este necesar. Ei sunt buni la alimentarea hranei pentru pisici premium. Doar atent la compoziție - nu ar trebui să conțină produse de amidon, cum ar fi porumb sau cartofi.

de asemenea aceste animale sunt contraindicate:

  • Produse lactate.
  • Fructe uscate.
  • Produse care conțin acid: ananas, citrice, usturoi, ceapă etc.
  • Avocado - ariciul poate fi otrăvit de acest fruct, deci este mai bine să nu riscați și să nu îl includeți în dietă.
  • Nuci și semințe în cochilie. Poate să vă rănească gura sau să vă strică dinții.

Păstrați aricii pitici simplu și plăcut. O astfel de fiară poate aduce confort casei dvs. și poate deveni un adevărat favorit pentru copii și adulți.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să antrenezi un papagal ondulatCum să antrenezi un papagal ondulat
Papagalul este papagal lacom sau african griPapagalul este papagal lacom sau african gri
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Mini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativiMini Pigi - descrierea și caracteristicile crabilor decorativi
Șoarece alb - un animal de companie excelent decorativȘoarece alb - un animal de companie excelent decorativ
Speranța de viață a iepurelui decorativSperanța de viață a iepurelui decorativ
Hedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciulHedgehog alimente acasă: ce să hrănești ariciul
Cum să aibă grijă de un iepure decorativCum să aibă grijă de un iepure decorativ
Ce înseamnă un vis de arici: interpretarea unui visCe înseamnă un vis de arici: interpretarea unui vis
» » Pagina principală arici pitic african
© 2021 amigdas.com