amigdas.com

Creolină pentru animale - compoziție, instrucțiuni de utilizare

Cum se utilizează CreoleMai recent, plângerile privind apariția paraziților care afectează bovinele domestice și culturile agricole au devenit mai frecvente. Agricultorii suferă pierderi, serviciile veterinare și-au pierdut picioarele, căutând soluții la probleme. Specialiștii își amintesc de preparatul uitat anterior "Creolin".

Structura preparatului

Despre apariția Creolinei - o substanță vâscoasă, cu un miros pronunțat de creosol, o culoare maro închis. Compoziția acestui medicament include componente care pot elimina animalele și plantele de la atacarea paraziților:

 • colofoniu;
 • ihtiola;
 • săpun;
 • substanțe alcaline caustice;
 • gudron de gudron;

Compoziția creolelorAcest medicament a fost obținut prin distilarea uscată a cărbunelui englez. Apoi se adaugă apă la masa obținută după distilare și se obține o substanță lichidă de culoare albă. Acest preparat a fost pus în producție în 1948, de atunci nu s-au făcut modificări ale preparatului.

Compoziția acestui medicament există unele substanțe chimice toxice, dar ele sunt absolut sigure pentru sănătatea organismelor vii. Doza este calculată cu atenție, chiar și oamenii pot folosi acest medicament ca agent antifungic. Acest medicament este vândut numai în farmacii veterinare, astfel încât nu există o diviziune clară a creolinului în "om" și "animal". Cu același succes, Creolin ajută o persoană să scape de o astfel de boală neplăcută ca o ciupercă.

Creolin-X este folosit exclusiv în exterior. Nu uitați că substanțele din formulare sunt toxice.

Medicamentul este produs în canistre de 5 și 20 de litri, în butoaie de fier de 200 de litri. Atunci când este convenit cu cumpărătorul, medicamentul poate umple un recipient cu o capacitate de 0,5-40 litri.

Ordinea de aplicare și indicația

Creolin-X înainte de utilizare Este necesar să se testeze mai multe animale pentru a detecta prezența unei reacții alergice. Dacă nu există semne de toxicoză la animale după 24 de ore, puteți începe prelucrarea întregii populații de animale.

Prelucrarea animalelor trebuie efectuată sub supravegherea medicului veterinar și în conformitate cu instrucțiunile. Cantitatea de cantitate necesară de medicament trebuie calculată de un specialist.

mărturie

Creolin-X este utilizat pentru următoarele boli:

 1. Aplicarea CreoluluiPsoroptoză ovină (tratament și prevenire);
 2. Psoroptoză, corioptoză, sarcoptoză, sifunkuljatoz la efectivele de animale cu coarne mari (întreținere și tratament preventiv);
 3. Sarcoptic și hematolinoză la porci;
 4. Carne de pui și acarieni persan în păsări și, de asemenea, ca dezinfectant al spațiilor unde se află pasărea;
 5. Boala sarcofatică, noctroidoza, otodectoza la vulpi, vulpi arctici și alte animale purtătoare de blană;
 6. Psoroptoza și nooteroza de iepuri;
 7. Împotriva insectelor de sânge și a muștelor de pășuni;

Medicamentul este adesea prescris de medicii veterinari pentru tratamentul bolilor parazitare la animalele domestice. De exemplu, câinii de multe ori suferă de scabie, iar pentru vindecare este necesar să se facă un concentrat de 2-3% din medicamente. Lichidul rezultat este încălzit la 50 de grade, coborât în ​​soluția câinelui timp de câteva minute. Dacă câinele este o rasă mare, soluția este scrisă într-o găleată și udă câinele, evitând obținerea medicamentului în cavitatea nazală și orală. După ce animalul trebuie să-l înmânați, împachetați-l într-un prosop mare și țineți-l timp de 15 minute. Apoi câinele trebuie clătit cu apă caldă.

Contraindicații și efecte secundare

Efecte secundare atunci când se utilizează acest medicament nu este dezvăluit. Cu intoleranță individuală a unor componente la animale, iritarea pielii, lacrimare excesivă, salivare poate să apară. Dacă aceste simptome sunt detectate, medicamentul trebuie clătit cu săpun și apă. Nu s-a observat supradozaj la testarea Creolin-X.

Contraindicații și instrucțiuni speciale

Medicamentul este contraindicat categoric la animalele aflate în pragul epuizării și infectate cu boli infecțioase. Contraindicat la femelele gravide, precum și la animalele care sunt hipersensibile la anumite componente ale medicamentului.

Ar trebui să vă amintiți câteva instrucțiuni după ce ați aplicat Creolin-x:

 • sacrificarea bovinelor este permisă la 15 zile după ultima utilizare a medicamentului;
 • Sacrificarea porcilor este permisă la 25 de zile de la ultima cerere;
 • sacrificarea păsărilor de curte este permisă la 48 de ore după aplicarea Creolino-X;

Dacă a existat o măsură forțată în sacrificarea animalului și termenii recomandați nu au trecut încă, carnea nu poate fi folosită ca hrană. Poate fi folosit ca hrană pentru animale sau pentru prepararea făinii de carne și oase. Ouăle din carnea de pui procesate pot fi consumate imediat.

CREOLINA PENTRU ANIMALEPersoana contact agenții au nevoie de îmbrăcăminte specială și echipament individual de protecție: un halat, șorț, cauciuc, cizme de cauciuc, articole pentru acoperirea capului (fular), un aparat de respirație. Ar trebui să existe truse de prim ajutor, în cazul primului ajutor. În timpul procesării, contactul cu alimentele, băuturile și produsele din tutun este complet exclus. Contactul cu medicamentul nu trebuie să dureze mai mult de 6 ore. După finalizarea procedurii de tratament, salopetele trebuie îndepărtate, mâinile și fața spălate cu apă curgătoare. Dacă soluția Creolină intră pe piele, trebuie clătită cu apă sau tratată cu grijă cu o soluție slabă de alcalină.

Dacă Creolean a ajuns în cavitatea bucală și apoi în organism, victima trebuie să se spele în mod necesar stomacului. Spălați persoana afectată cu o soluție slabă de permanganat de potasiu și provocați vărsături. Dacă o persoană care a fost tratată cu Creolină are semne de otrăvire (amețeli, greață, slăbiciune), trebuie să consultați imediat un medic.

Medicamentul este depozitat timp de 12 luni de la data fabricației. Nu lăsați la îndemâna animalelor și copiilor, la o temperatură de cel mult 25 de grade Celsius.

Creolin: instrucțiuni de utilizare pentru oameni

Creole, așa cum am menționat mai sus, este considerată o proprietate antiparazitară și antiseptică. În plus, poate ajuta la oprirea sângerării și la oprirea procesului inflamator. Oamenii sunt prescrisi acest medicament în cazul bolilor ginecologice, când apare o infecție fungică pe unghii, cu inflamație a intestinului și chiar cu ciroză. Până în prezent, medicamentul utilizează pe scară largă Creolin în tratamentul infecțiilor fungice și chiar a cancerului la om. Doctorii-dermatologi îl sfătuiește pe Krinolin cu eczeme, scabie, psoriazis. Înainte de a începe tratamentul, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare.

Tratamentul creatin bolilor umane

Când este detectat psoriazis tratamentul are loc în mai multe etape:

 1. Suspensia trebuie diluată cu apă;
 2. Umezește un tampon de bumbac în medicament, lubrifiază suprafața deformată;
 3. Lăsați soluția pe piele timp de 5 minute;
 4. Spălați soluția cu apă caldă, ștergeți suprafața cu un țesut;
 5. Lubrifiați zona tratată cu cremă;

Trebuie avut în vedere faptul că acest tratament trebuie efectuat o dată pe zi. Cursul tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile. Creolinul nediluat este periculos pentru piele.

Infecția fungică este tratată cu Crohnoline cu următoarele recomandări:

 1. Soluția trebuie aplicată numai zonei afectate;
 2. Evitați contactul cu pielea sănătoasă;
 3. Aplicați cu un tampon de bumbac;
 4. Dozajul nu poate fi depășit (1 procedură 1 dată pe zi).

Cursul nu durează mai mult de 2 luni. Imediat ce crește unghii sănătoase, tratamentul poate fi considerat complet.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Instrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelorInstrucțiuni pentru utilizarea albenului pentru tratamentul animalelor
Tylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinarăTylosin-50-instruire, descriere și aplicare în medicina veterinară
Enroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisiciEnroxil în medicina veterinară: manual de instrucțiuni pentru câini și pisici
Medicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizareMedicamentul "bytril" în medicina veterinară: instrucțiuni de utilizare
Utilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilorUtilizarea unguentului aversectin pentru tratamentul pisicilor și pisicilor
Farmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizareFarmacină pentru păsări: instrucțiuni de utilizare
Eureka pentru câini: instrucțiuni de utilizareEureka pentru câini: instrucțiuni de utilizare
Preparatul "travmatin" pentru pisici și câini: instrucțiunea privind aplicareaPreparatul "travmatin" pentru pisici și câini: instrucțiunea privind aplicarea
Prepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizarePrepararea nucleopeptidelor: instrucțiuni de utilizare
Cum acasă să aducă bug-uri de patCum acasă să aducă bug-uri de pat
» » Creolină pentru animale - compoziție, instrucțiuni de utilizare
© 2021 amigdas.com