amigdas.com

Ventilatoare pentru desen în baie - descriere tehnică

Condensarea în baie ca motiv pentru instalarea unui ventilator pentru extragereBaia este cea mai umedă cameră din apartament. Cel mai adesea nu există nici o fereastră în ea, iar ieșirea și fluxul de aer sunt prin găuri speciale de ventilație. În cazul în care în timpul adoptării procedurilor de apă pe pereți se formează forme de condensare și oglinzile se opresc, atunci sistemul de ventilație cu funcția sa nu poate face față și este necesar să instalați un ventilator de evacuare pentru baie.

Extracția băii: Clasificare și funcții

Descrierea proprietăților funcționale ale ventilatoarelor pentru extracteExtragerea ventilatoarelor de uz casnic asigură în cameră o hota și o sursă de aer curat. De obicei, acestea sunt montate într-un orificiu situat pe tavan sau pe perete sau sunt instalate în deschiderea ferestrei.

Până în prezent - este un echipament indispensabil, care datorită performanței și puterii sale asigură în baie circulația normală a aerului.

Instalarea unei capace bune va rezolva problema chiar dacă pereții sau pereții despărțitori ai apartamentului sunt confecționați din beton gazos sau materiale de ipsos predispuse la absorbția umezelii.

Nu distrugeți ventilația suplimentară și nu instalați mobilier din lemn în baie. O glugă bună în baia unei case din lemn este garantarea siguranței și a integrității a întregii clădiri.

Tipuri de ventilatoare de evacuare pentru băi

În mod obișnuit, ventilatoarele de uz casnic sunt realizate din plastic și sunt divizate în mod structural în funcție de aplicația lor la tubulatura și acoperișul centrifugal, axial.

Centrifugal (tavan și perete).

Astfel de dispozitive sunt ușor de implementat și convenabil de utilizat.

 • Ventilatoarele centrifuge sunt instalate în încăperi cu o suprafață de peste 15 metri pătrați.
 • La un nivel scăzut de zgomot, dispozitivele sunt suficient de puternice.
 • Acestea sunt instalate în sistemul de ventilație.
 • Cel mai adesea acestea sunt instalate sub tavan și se ascund în spatele panourilor din tablă de gips.
 • Sunt produse dispozitive centrifuge cu secțiune transversală circulară sau dreptunghiulară.

Axial (tavan și perete). Pe axa motorului electric al unui astfel de dispozitiv este instalată o elice cu lame, datorită mișcării căruia aerul circulă în încăpere.

 1. Viteza și calitatea capotei depind de dimensiunea palelor, configurația și viteza acestora.
 2. În comparație cu alte dispozitive, modelele axiale prezintă o eficiență suficient de ridicată. Productivitatea lor este de peste o sută de metri cubi pe oră.
 3. Cu toate acestea, funcțiile de presiune ale ventilatoarelor axiale sunt mici.
 4. Dispozitivul nu are un nivel de zgomot mai mare.
 5. Dispozitivele sunt montate direct pe perete în orificiile arborelui de ventilație.

Construcții radiale. Astfel de ventilatoare sunt o roată de lopată găzduită într-o carcasă spirală.

 • Pentru baie, se folosesc cele mai silențioase ventilatoare de aspirație unică sau dublă.
 • Lamele dispozitivului pot fi îndoite înapoi sau înainte.
 • Ventilatorul cu lamele curbate înapoi permite economisirea a până la douăzeci la sută din puterea electrică și transferurile ușoare de supraîncărcare prin consumul de aer. Creează mai puțin zgomot și ocupă puțin spațiu.
 • Dispozitivele de baie cu lamele curbate în față, cu un diametru mai mic al roții lamei și o viteză redusă de rotație, oferă caracteristici tehnice similare ventilatorilor cu lamele curbate în spate.

Dispozitive de acoperiș. Construcțiile constau dintr-un ventilator, un motor electric, dispozitive de comandă automată și garnituri de izolare a vibrațiilor:

 • acoperișurile cu agregate de acoperiș sunt instalate pe acoperișurile clădirilor rezidențiale;
 • instrumente radiale sau multi-lame sunt instalate în aparat.

Verificarea sistemului de ventilație din baie

Pentru a diagnostica eficacitatea aerisire a camerei la grilele de hota trebuie să fie atașat o foaie de hârtie subțire. Dacă sistemul funcționează bine, "Stick" la gaura. Dacă rămâne staționar, înseamnă că nu există nici un flux de aer.

 1. Sfaturi pentru experți cum să verificați funcționarea hotelor în baieDacă forța este restabilită când ușa este deschisă, problema desenării poate fi rezolvată destul de simplu. Pentru a face acest lucru, creșteți spațiul dintre podea și ușă sau forați mai multe găuri în partea inferioară.
 2. Dacă ușa este deschisă și împingerea nu este îmbunătățită, atunci conducta de ventilație este blocată. Este posibil să eliminați o astfel de problemă numai dacă blocajul este situat în apropierea grilajului.
 3. Dar chiar și un sistem de ventilație care funcționează normal nu se descurcă întotdeauna cu funcțiile sale. Principiul funcționării sale se bazează pe diferența de temperatură de pe stradă și în baie, deci în sezonul cald, ventilația naturală practic nu funcționează. Alegerea perfectă este un ventilator de baie.

Selectarea unui ventilator pentru extragerea în baie

Dispozitivul de extragere din baie este supus unor cerințe speciale. Puteți afla puterea necesară a aparatului pentru desen prin intermediul unor calcule speciale.

 • Descrierea nuanțelor de alegere a tipului de ventilator pentru tragerea în baieÎn primul rând, se calculează volumul camerei. Pentru aceasta, lățimea sa este înmulțită cu lungimea și înălțimea.
 • Apoi rezultatul este înmulțit cu un număr care indică de câte ori ar trebui să se schimbe aerul într-o oră. Acest indicator depinde de tipul de spații. Pentru baie, este de șase până la opt. Dacă baia este utilizată de cel mult trei persoane, atunci se ia un indicator mai mic.
 • Alegerea unui ventilator în conformitate cu calculele, este recomandat să cumpărați unul care are parametri tehnici deasupra parametrilor necesari.

Dispozitive de siguranță pentru desen

Această cerință este una dintre cele mai importante, deoarece baia este întotdeauna umedă, iar ventilatorul este un aparat electric.

Selectați numai fanii proiectați special pentru băi. Aceste dispozitive sunt în plus instalate protecția împotriva pătrunderii apei.

În plus, în dispozitivele pentru camerele umede este utilizată o tensiune de douăzeci și patru de volți.

Nivelul de zgomot

Fiecare ventilator este echipat cu un motor electric, al cărui lucru este însoțit de zgomot mecanic sau aerodinamic.

 • Zgomotul mecanic se propagă prin canal și pătrunde în cameră.
 • Zgomotul aerodinamic este cauzat de vibrația conductelor de aer și a pereților protecției ventilatorului.
 • Indicatorul zgomotului produs de aparat nu trebuie să depășească 30 de decibeli. Nivelul de zgomot de treizeci și cinci de decibeli și de mai sus afectează în mod iritant psihicul uman. Indicatorii de zgomot pot fi văzuți în datele pașaportului ventilatorului achiziționat.
 • O opțiune bună pentru reducerea zgomotului este atenuatorul de sunet. Are două construcții de bază: placă și tubulară.
 • Atenuatorul de sunet din spatele ventilatorului este instalat.

Funcționalitatea ventilatoarelor de evacuare

Hotele pentru baie sunt împărțite în mod automat și standard.

Aparatură standard lucrați pur și simplu: sistemul începe să tragă aer după ce pornește lumina, iar când este oprită, ventilatorul nu mai funcționează. Acest principiu al dispozitivului nu este întotdeauna convenabil. Ventilatorul nu poate îndepărta aerul umed din cada de baie într-o perioadă scurtă de timp.

Dispozitive de extracție automată mai perfectă. Acestea sunt efectuate cu temporizatoare de instalare pentru un anumit timp de oprire și cu senzori de umiditate. Un astfel de ventilator se va aprinde când umiditatea va crește peste limita setată și va fi oprită după o anumită perioadă de timp.

Atunci când alegeți un ventilator de evacuare pentru o baie, amintiți-vă că o mașină bună nu trebuie să fie întotdeauna costisitoare. Adesea, cel mai simplu și mai ieftin fan de pe piața internă se poate descurca perfect cu sarcina de cinci ani.

Sfaturi pentru instalarea unui ventilator

Pentru fiabilitate și eficiență, dispozitivul este cel mai bine instalat sub tavan.

 1. Descrierea procesului de instalare a unui ventilator pentru extragerea în baieLa locul de instalare a dispozitivului, cablajul este întins, care este ascuns în canalele de cablu sau pe țevi ondulate.
 2. În peretele opus canalului de ventilație, grila este îndepărtată sau este realizată o deschidere corespunzătoare dimensiunilor ventilatorului.
 3. Hota este introdusă în orificiul gaură și fixată pe clei sau șuruburi.
 4. Sloturile sunt etanșate cu etanșare și se fac conexiuni electrice.
 5. Se instalează o grătare decorativă, care trebuie curățată periodic de praf.

Astfel, prin instalarea unui sistem de schimb de aer forțat, aveți posibilitatea să efectuați eficient și rapid rezolvați problema umiditate ridicată în baie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Coșul de fum - ceea ce este necesar și ce esteCoșul de fum - ceea ce este necesar și ce este
Cum sa alegi ventilatorul potrivit in baieCum sa alegi ventilatorul potrivit in baie
Cum să dotați în mod corespunzător ventilarea pivnițeiCum să dotați în mod corespunzător ventilarea pivniței
Cum se face în mod corespunzător ventilarea în baieCum se face în mod corespunzător ventilarea în baie
Cum de a crea confort: ventilație în apartamentCum de a crea confort: ventilație în apartament
Ventilator centrifugal: dispozitivul și principiul funcționăriiVentilator centrifugal: dispozitivul și principiul funcționării
Ventilatoarele duct sunt cea mai bună opțiune pentru hota de interiorVentilatoarele duct sunt cea mai bună opțiune pentru hota de interior
Tavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologieiTavane întinse în baie, plusuri și minusuri ale tehnologiei
Ventilația în casa de găină, realizată de mâiniVentilația în casa de găină, realizată de mâini
Corectați instalarea capotei în bucătărie cu propriile mâiniCorectați instalarea capotei în bucătărie cu propriile mâini
» » Ventilatoare pentru desen în baie - descriere tehnică
© 2021 amigdas.com