amigdas.com

Ce medicamente de durere pot lua cu sarcina?

Medicamente analgetice în timpul sarciniisarcină

- un moment minunat pentru majoritatea femeilor. Realizarea faptului că dezvolți o viață nouă, inspiră, o face mai atentă. Dar sarcina este, de asemenea, și constrângerile de timp. Lista medicamentelor care pot fi utilizate în timpul perioadei obișnuite de viață este redusă drastic. La urma urmei, multe dintre ele pot afecta negativ dezvoltarea copilului. De aceea femeile sunt sfătuite să se îngrijească de ele în timpul sezonului rece și, de asemenea, consultați imediat un medic în cazul simptomelor neplăcute.

Durerea în timpul sarcinii

Când există durere în corpul viitoarei mame, se creează o situație stresantă care afectează în mod direct copilul. Durerea duce la tonus muscular, incluzând mușchii uterini, ceea ce poate avea un efect negativ asupra cursului sarcinii.

Dar, cu o durere constantă, persistentă, cuppingul cu medicația durerii nu este o opțiune. O femeie are un semnal că ceva este în neregulă în corp și luarea de pilule poate masca cauza acestui semnal. De exemplu, durerea din partea dreaptă poate indica o apendiceală inflamată. Durere de ameliorare va ascunde un simptom neplăcut, iar între timp starea generală a femeii însărcinate se va înrăutăți, ajungând treptat la un nivel critic. De aceea, atunci când aveți dureri frecvente, persistente, acute sau traumatice, trebuie să vă adresați întotdeauna unui medic. El poate diagnostica și elimina cauza.

Pentru o viitoare mamă, luarea oricăror medicamente este posibilă numai în caz de urgență. Dar apoi apare întrebarea, ce medicamente pentru durere pot bea în timpul sarcinii?

În ce cazuri poate fi necesară anestezia?

Femeile gravide sunt oameni obișnuiți care sunt susceptibili la diverse leziuni: fracturi, entorse, vânătăi.

În timpul dezvoltării fetale toate elementele necesare pe care le primește de la corpul mamei, ceea ce poate duce la lipsa lor în cel din urmă. De exemplu, un copil cu creștere activă are nevoie de calciu. În consecință, o femeie poate începe să-i rănească sau să-i rănească dinții.

Durerile de spate, durerile de spate, durerile abdominale, asociate cu creșterea uterină și tulpina musculară sunt departe de a fi o listă completă a ceea ce o femeie se poate îngrijora în perioada prenatală.

Perioada cea mai periculoasă

Tablete ParacetamolÎn primele luni de sarcină, organele vitale sunt plasate și copilul crește în mod activ. În acest caz, placenta nu este încă complet formată, pentru a îndeplini pe deplin funcția unei anumite barieră.

Prin urmare, primul trimestru este considerat perioada cea mai periculoasă de sarcină. Orice proces extern poate afecta negativ formarea fătului, în special, această afirmație se referă la medicamente. Intrarea în corp, pe sistemul circulator sunt transmise copilului.

Analgezicele în timpul sarcinii în primul trimestru al mamei viitoare sunt contraindicate.

analgezice

Până în prezent, datorită eforturilor companiilor farmacologice, există o întreagă gamă de analgezice, produse sub diferite forme - lumanari, unguente, tablete.

tablete

"Paracetamol" - cele mai frecvente tablete pe care le puteți bea în timpul sarcinii. Acestea nu au numai efect analgezic, ci și antipiretice și antiinflamatoare. În ciuda unei game largi de acțiuni terapeutice, Paracetamolul nu dăunează fătului atunci când pătrunde în placentă, prin urmare este considerat în mod rezonabil cel mai sigur mijloc.

Cunoscută de mulți "Analgin", poate fi băut în doze mici și numai în cazuri excepționale. Deoarece cu utilizare prelungită poate avea un impact negativ asupra dezvoltării copilului și, de asemenea, diluează sângele, care este plin de scăderea nivelului de hemoglobină.

Nu este contraindicată în timpul sarcinii aplicare a Nurofen. Dar numai cu respectarea strictă a instrucțiunilor și dozajelor. În al treilea trimestru al acestor pastile, este mai bine să refuzați, în legătură cu influența lor asupra cantității de lichid amniotic: "Nurofen" își reduce cantitatea.

Gel anestezic"No-shpa" și "Riabal" se referă la medicamentele permise în timpul purtării copilului. Ele au un efect antispasmodic și sunt excelente pentru a face față durerii. Și "No-shpa" slăbește și tonul uterului, așa că în unele țări medicii recomandă cu insistență ca mamele viitoare să aibă întotdeauna aceste tablete împreună cu ele.

Dar femeile gravide pot fi contraindicate de orice analgezice nu numai în legătură cu cursul sarcinii. Refuzul acestora este uneori direct legat de starea de sănătate a unei femei sau, mai precis, de prezența bolilor cronice. Acestea includ:

 • boli hepatice;
 • boli de rinichi;
 • ulcerații ale tractului gastrointestinal;
 • astm bronșic.

În aceste cazuri, analgezicele nu vor da efectul dorit. În plus, ele pot provoca alte simptome neplăcute:

 • febră;
 • umflare;
 • durere în stomac.

În cazul apariției acestora este necesar să se adreseze imediat medicului și să se anuleze primirea comprimatelor.

unguente

Femeile insarcinate se confrunta adesea dureri de spate, întinzându-și mușchii, ei pot fi de asemenea stunși. Prin urmare, se pune problema dacă utilizarea de unguente speciale în această perioadă este permisă pentru a calma senzațiile neplăcute?

Răspunsul cel mai competent la această întrebare poate fi dat numai de către medicul care conduce sarcina. El cunoaște starea generală a pacientului său, cât de bine este sarcina.

Medicamente antiinflamatoare DiclofenacÎn general, în timpul perioadei de purtare a bebelușului pot fi permise următoarele preparate sub formă de unguente:

 • "Fastum - gel";
 • "Doctor mama";
 • "Traumeel".

Poate fi prescris unguent "Diclofenac". Dar acest lucru se face numai în cele mai extreme cazuri și numai după consultarea unui specialist!

lumânări

Lumanarile sunt caracterizate printr-o forma convenabila de utilizare, actiune rapida, si multe medicamente nu afecteaza copilul in crestere.

Sub formă de supozitoare produse unele medicamente care au fost cunoscute de mult timp tuturor oamenilor:

 • „Paracetamolul“;
 • "Riabal";
 • "No-Spa";
 • "Nurofen".

Cu un ton mai ridicat al uterului și senzații dureroase, se pot folosi și lumanari "Buskopan" și "Papaverin".

Dar, în ciuda aparenței siguranța aportului de supozitoare, numirea lor este mai bine să se încredințeze medicului. De exemplu, lumânările "Papaverin" sunt contraindicate la pacienții care suferă de constipație și de scăderea tensiunii arteriale. Și femeile însărcinate se confruntă adesea cu astfel de afecțiuni din cauza schimbărilor în fondul hormonal, dezvoltarea și creșterea mărimii fătului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ceea ce face femeile să sufere de articulații de șoldCeea ce face femeile să sufere de articulații de șold
Ce medicamente pentru durere pot să beau în timpul sarcinii?Ce medicamente pentru durere pot să beau în timpul sarcinii?
Ce medicamente pentru durere pot să fac cu alăptarea?Ce medicamente pentru durere pot să fac cu alăptarea?
Tablete din cauza unei dureri de cap în timpul sarciniiTablete din cauza unei dureri de cap în timpul sarcinii
Cefaleea în timpul sarciniiCefaleea în timpul sarcinii
Durerea înapoi în timpul sarcinii timpuriiDurerea înapoi în timpul sarcinii timpurii
Decât pentru a trata un gât în ​​timpul sarciniiDecât pentru a trata un gât în ​​timpul sarcinii
Tablete din cauza durerilor de cap în timpul alăptăriiTablete din cauza durerilor de cap în timpul alăptării
Partea stângă doare în timpul sarciniiPartea stângă doare în timpul sarcinii
Analgin în timpul sarcinii: este periculos pentru viitorul copilului?Analgin în timpul sarcinii: este periculos pentru viitorul copilului?
» » Ce medicamente de durere pot lua cu sarcina?
© 2021 amigdas.com