amigdas.com

Insuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteia

Pisicile și bolile renalePisicile, ca orice vietuire, pot suferi de diferite tipuri de boli

. Una dintre acestea este insuficiența renală cronică la pisici. Această patologie, care apare destul de des. În timpul dezvoltării sale, apare disfuncția sistemului excretor, care este adesea însoțită de durere și alte simptome neplăcute. Dacă pisicile dezvoltă insuficiență renală, activitatea organelor cele mai importante este întreruptă.

Cel mai adesea, animalele se îmbolnăvesc de această boală, dacă înainte de aceasta au existat boli ale sistemului urinar. Această tulburare poate apărea dacă există infecții sau vătămări corporale grave.

Rinichii efectuează o activitate importantă în organism - curăță toate sistemele prin eliminarea elementelor dăunătoare. Dacă brusc un sistem de rinichi a eșuat, poate fi foarte periculos. Este necesar ca animalul să fie livrat imediat medicului veterinar pentru examinare și tratamentul necesar. Dacă ezitați și contactați un medic cu întârziere, poate duce la consecințe ireversibile și chiar la moartea unei pisici.

Complica situația în definiția bolii poate fi faptul că insuficiența renală cronică este aproape nu se manifestă într-un stadiu incipient și este uneori foarte greu de observat apariția simptomelor sale. Dacă îl recunoaște într-un stadiu incipient, puteți încerca să rezolve problema fără utilizarea de medicamente, care aderă la modul corect, și să instaleze un regim alimentar special. Pentru a putea în timp să se aplice astfel de măsuri, este necesar, din când în când ia examenele preventive speciale în clinicile veterinare, timp în care se pot identifica și debutul diferitelor boli.

Formele bolii

Eșecul renal este împărțit în două tipuri principale - acute și cronice.

Cauzele bolii pot fi diferite:

 • Tratamentul cu medicamenteDeteriorarea țesutului renal;
 • Încălcarea funcțiilor de deturnare a urinei;
 • Blocarea fluxului sanguin în țesuturile renale;
 • Ingestia substanțelor toxice pentru animale.

Principala caracteristică a formei acute de insuficiență renală este că, dacă începeți tratamentul la timp, puteți evita consecințele grave și puteți vindeca aproape complet animalul. Dar, de asemenea, nu țineți seama de faptul că, dacă se repetă insuficiența renală acută, se poate ajunge la stadiul cronic.

simptome

Cele mai frecvente simptome nu sunt imediat evidente și pot fi greu de observat. O pisică poate duce o viață normală fără a se plânge, dar la un moment dat boala se va simți simțită.

Semnele de insuficiență renală pot fi:

 1. O pisică poate deveni lentă și inactivă, refuză să joace, devine somnoros și dispare apetitul ei;
 2. Un animal poate avea vărsături. Poate fi repetată de mai multe ori sau devine o boală cronică. Este important de reținut că nu se produce ușurință, dimpotrivă, starea pisicii se va deteriora;
 3. Simptomele boliiUn animal se simte deseori sete, ceea ce poate agrava starea generala a animalului;
 4. S-ar putea să fie sânge în urină. Acest fapt poate indica faptul că vasele tractului urinar pot fi înfundate. Pisica incearca constant sa mearga la toaleta, dar totul este ineficient. Este important să monitorizați cantitatea de urină care se excretă din organism, poate fi departe de a fi normală. Există o scădere accentuată a urinei sau, în caz contrar, o creștere semnificativă a cantității;
 5. convulsii - aceasta se manifestă prin contracția dureroasă și involuntară a țesutului muscular. O pisica poate avea o tulburare de constiinta sau coma;

Apariția mirosului ascuțit din gură. Dacă vă acordați atenție animalelor de companie, puteți observa un miros neplăcut - se poate spune că a existat o intoxicare puternică și o terapie imediată necesară urgent.

Fiecare dintre aceste simptome în sine nu poate indica faptul că pisica a dezvoltat o insuficiență renală. Dacă animalul a început să se comporte diferit decât înainte sau dacă există tulburări de natură nedeterminată, este necesar să se adreseze unei clinici veterinare speciale pentru a afla motivele.

Etapele bolii

Insuficiență la pisiciMedicii pot identifica mai multe etape principale ale insuficienței renale cronice la pisici:

 • timpuriu sau latent.

Această perioadă a bolii nu se manifestă aproape. Nivelul de creatină nu crește în organism și acest lucru nu afectează viața animalului. Animalele de companie nu simt aproape nici o schimbare, munca rinichilor nu este aproape spartă și pisica se simte bine.

 • etapa inițială.

Principalele caracteristici ale acestei perioade sunt schimbările de început ale comportamentului animalului. Apariția pierderii poftei de mâncare, somnolența, scăderea gravă a greutății și înrăutățirea stării generale încep să se manifeste. Un animal poate avea vărsături care se repetă în mod repetat. Această etapă a bolii poate dura câteva luni.

 • etapa conservatoare.

În acest moment, funcția principală a rinichilor este redusă - cea de filtrare. Pisicile pot începe deshidratarea, încălcări grave în activitatea tractului gastro-intestinal și scăderea nivelului de hemoglobină.

 • terminal.

boalăAceastă etapă este foarte gravă, deoarece nivelurile de creatină și uree cresc în sângele animalului. Pisicile au crampe puternice și un miros rău de acetonă din gură. Dacă boala în această etapă este întârziată puternic de animal, va fi foarte dificil să ieșiți din criză. Sprijinirea funcțiilor vitale ale corpului este foarte dificilă fără transplantul unui nou organ sănătos.

Semne ale bolii:

 • Bradicardie și tahicardie;
 • Apariția ulcerelor mici în cavitatea bucală a pisicii;
 • Înmuierea oaselor craniului;
 • Mărimea variabilă a rinichilor;
 • Creșterea bruscă a presiunii;
 • tremor;
 • Calitate slabă a lânii;
 • O scădere bruscă a imunității;
 • Coagularea sanguină slabă;
 • Starea de comă.

Aceste simptome pot apărea pe oricare dintre etape, este important să le acordați atenție la timp și să luați măsurile cele mai urgente.

cauzele

Simptome la pisiciInsuficiența renală poate începe să se dezvolte din cauza tulburărilor deja existente și a diferitelor patologii. Tracturile urinare suferă în primul rând. Principalele motive pentru care există insuficiență renală acută:

 • urolithiază;
 • Tumorile țesuturilor renale;
 • pielonefrită;
 • Diabet zaharat sau alte procese metabolice afectate;
 • Subdezvoltarea țesuturilor renale.

Tratamentul insuficienței renale cronice

Cel mai bun tratament Este atunci când cauza apariției este clar identificată. Dacă etimologia rămâne neclară, va fi foarte dificil să se prescrie tratamentul corect.

Atunci când se organizează dieta corectă și regimul zilei, pisica poate trăi mai mulți ani fericiți. Pentru a elimina complet simptomele și boala în general, este necesar să se efectueze teste de laborator de sânge, urină și altele.

De multe ori, perfuzii de soluții de electroliți sunt prescrise pentru tratament. Dar puteți utiliza și medicamente care reduc atacurile de greață și vărsături. Acest lucru poate ajuta foarte mult animalul, deoarece ajută la evitarea deshidratării. Efectiv pot fi fitozete, precum și suplimente minerale și vitamine, care, atunci când sunt utilizate în mod corespunzător, elimină simptomele obsesive.

Dieta pentru animale

Acesta este cel mai important lucru care ar trebui să fie în viața unei pisici cu simptome identificate de insuficiență renală. Medicii recomandă să acorde atenție celor trei puncte principale din sfera rației animalelor.

proteină

Proteina din noua dietă ar trebui să fie cât mai mică posibil. În cazul insuficienței renale, alimentele care conțin proteine ​​sunt slab procesate și diverse componente toxice se acumulează în corpul animalului, provocând un rău iremediabil.

apă

Este important să se asigure că pisica care a îmbolnăvit cu această boală primește o cantitate mare de umiditate. Pentru a face acest lucru, puteți lua mai multe etape, în primul rând, este de a refuza utilizarea de hrană uscată, lichid va ajuta la a face pentru echilibrul de apă, și în al doilea rând pentru animale de companie dopaivat apă curată simplu.

Cantitatea corectă de lichid poate întârzia evoluția bolii pentru o anumită perioadă și va permite luarea măsurilor necesare în tratament.

fosfați

Dacă proteinele trebuie să fie limitate, cantitatea de fosfat trebuie să fie mare. acest lucru va ajuta pisica sa activeze procesele de protectie ale corpului. Utilizarea principală a alimentelor care au o cantitate crescută de astfel de substanțe, o astfel de dietă va contribui la prelungirea vieții unui animal mare timp de mai mulți ani.

Există un număr mare de furaje terapeutice, care sunt concepute special pentru animalele care suferă de diverse afecțiuni. Această hrană este, de obicei, îmbogățită cu ingrediente speciale și minerale.

Veterinarii recomandă să nu treacă brusc la unele alimente medicale, hpn la pisici poate fi complicat de diverse boli, incluzând o încălcare a sistemului digestiv și o mai ușoară trecere la o dietă diferită, cu atât mai bine pentru organismul animal.

Comentarii:

Când pisica mea a început să se comporte diferit, avea simptome neclare, mi-am dat seama că are nevoie de ajutor. Privind specialiștii foarte îngrijorați brusc, el va dezvălui CPN. Am citit că această boală este foarte teribilă pentru animale și poate duce la moarte. Au efectuat inspecțiile necesare și au decis că asta este. Dar, de când am fost la clinică la timp, medicul a spus că, în cazul nostru, corpul pisicilor poate învinge insuficiența renală cronică dacă se respectă reguli speciale și diete. Mulțumesc tuturor pentru ajutorul lor și că au contribuit la salvarea prietenului meu cu patru picioare.

Când pisica mea a început să se comporte diferit, m-am gândit că acesta este doar fenomenul de vârstă sau de vreme, așa că îl afectează. Dar el a devenit doar un aspect cronic obosit și o tulburare digestivă. A început să citească despre diverse boli, sa dovedit că o boală foarte frecventă este insuficiența renală cronică, sau cum este numit insuficienta renala la pisici, simptomele coincid complet cu ceea ce am observat în pisica mea. Sa adresat medicului veterinar, au confirmat boala. Încurajată de faptul că insuficiența renală la pisici este tratată dacă luați toate măsurile necesare și respectați recomandările. Noi cu animalele mele de companie am început să luptăm la timp și am învins acest teribil diagnostic de insuficiență renală cronică.

Avem un animal de casă în casa noastră, care a devenit practic membru al familiei noastre. Când medicii au descoperit insuficiența renală la pisică, toți au fost foarte supărați. Principalul lucru este că CRF este dificil de tratat și este recunoscut și timpul pierdut. Fiica mea a încercat să organizeze o dietă specială, ma dus la examene și s-au făcut îmbunătățiri, deși nu imediat. Vreau sa spun ca insuficienta renala la pisici nu este o conditie inca, principalul lucru nu este sa renunti si animalul sa va multumeasca.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este anura, simptomele și tratamentul?Ce este anura, simptomele și tratamentul?
Hydronephrosis a rinichilor: ceea ce este, tratamentul rinichilor drept și stângHydronephrosis a rinichilor: ceea ce este, tratamentul rinichilor drept și stâng
Stop-stres: instrucțiuni de utilizare, de ce pisicile au nevoie de ea?Stop-stres: instrucțiuni de utilizare, de ce pisicile au nevoie de ea?
Cum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbațiCum suferă rinichii? Simptomele bolii la bărbați
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Pratel pentru câini: manual de instrucțiuniPratel pentru câini: manual de instrucțiuni
Peritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentulPeritonita virală la pisici, simptome. Diagnosticul, tratamentul
Catantar pentru pisici - manual de instrucțiuniCatantar pentru pisici - manual de instrucțiuni
Chlamidia la simptomele pisicilor, tratamentChlamidia la simptomele pisicilor, tratament
Anandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizareAnandin pentru pisici, instrucțiuni de utilizare
» » Insuficiența renală la pisici pentru tratamentul și simptomele acesteia
© 2021 amigdas.com