amigdas.com

Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați

Cum se trateaza o tumoare canceroasaTumorile vezicii urinare necesită o atenție maximă, deoarece în stadiul inițial simptomatologia poate fi ascunsă. Numai o cercetare în timp util va oferi o oportunitate de a determina în ce stadiu se află boala, ce tratament ar trebui să se facă în fiecare situație specifică.

Pentru bărbați, este foarte important să se efectueze examinări periodice, în special atunci când există suspiciuni privind o tumoare a vezicii urinare. Motivele pentru dezvoltarea acestei boli pot fi multe. Printre acestea, cum ar fi bolile cronice ale organelor urino-genitale și modul greșit de viață, obiceiurile proaste.

Cauzele apariției unei tumori

Factori care provoacă această patologie, poate fi:

 • Contactul cu substanțe chimice nocive, de exemplu, amine. Șansele de morbiditate cresc de 20 de ori.
 • Fumatul creste riscul de tumori de 8-12 ori.
 • Efectul radiațiilor are un efect extrem de negativ asupra stării generale de sănătate, șansa de apariție a bolii crescând cu un factor de 5.
 • Utilizarea apei clorurate ca băutură crește riscul unei tumori de 3 ori.
 • Prezența cistită acută, stagnarea cronică prelungită a urinei, de exemplu, în bolile prostatei. În acest caz, riscul este mărit de 3 ori.
 • Prezența unei astfel de boli ca schistosomiaza vezicii urinare, șansa apariției unei noi creșteri este crescută de 7 ori.

Pentru a diagnostica în mod corespunzător boala, bărbații au nevoie cel puțin o dată pe an efectuați o examinare generală. Un specialist poate atribui ultrasunete separat vezicii urinare sau organelor pelvine. Numai în acest fel, va fi posibilă recunoașterea bolii în timp, pentru a dezvolta un tratament fără a se recurge la intervenții chirurgicale.

Simptomele unei tumori

Etape de dezvoltare a bolilorSemnele specifice ale unei tumori canceroase a vezicii urinare apar doar în etapele ulterioare. Un semn explicit - prezența sângelui în urină, este deja obligat să alerteze orice om. Sângele nu poate fi întotdeauna văzut, adesea este necesar să se efectueze teste de laborator. Din acest motiv, trebuie să efectuați un examen medical complet cel puțin o dată pe an.

În plus față de sânge, semnele unei tumori vezicale canceroase sunt dureri abdominale inferioare, incontinență urinară, disconfort la urinare. În timp, durerea din partea de jos a abdomenului începe să treacă în regiunea inghinală. După care se pot manifesta simptome de cistita acuta.

Cancerul vezicii urinare este definit după cum urmează:

 • Ecografia întregului pelvis mic și a vezicii urinare. Acest lucru vă permite să cunoașteți tipul și dimensiunea tumorii.
 • Realizarea testelor biochimice și a altor analize de sânge, numirea unor analize speciale.
 • Imaging. În acest caz, se folosesc diferite metode, de exemplu, rezonanța magnetică sau calculatorul.
 • Cistoscopie - examinarea cavității interne cu ajutorul unui cistoscop.
 • Executarea tomografiei intravenoase excretoare.
 • Cystografia este radiografia zonei afectate.

Etapele dezvoltării bolii

Vezica urinara, care este afectata de cancer, poate fi in diferite stadii de manifestare a bolii. Medicii disting trei dintre ei: superficial, invaziv, generalizat. În timpul diagnosticării tumorii, trebuie luat în considerare faptul că peretele vezicii urinare are următoarele straturi:

 • Metode de tratare a bolilor de cancerStratul submucosal sau conjunctiv este așa-numita bază mucoasă sub forma unei plăci fibroase. În farfurie există un număr mare de rădăcini și vase nervoase. Tumora începe să se răspândească în timp în acest țesut.
 • Epitheliul sau mucoasa - acest strat este în contact cu urina. Aici creste cancerul.
 • Peritoneul și adventiția sunt straturile exterioare ale vezicii urinare. În timpul apariției metastazelor în aceste straturi, este necesară o examinare detaliată, după care specialistul va prescrie tratamentul.
 • Detrusor, adică stratul muscular al vezicii urinare. Principala sarcină a acestui strat este ca mușchii să distileze urina în cavitatea organului. Dacă apare răspândirea tumorii în acest strat, se recomandă efectuarea unei operații chirurgicale.

Tratamentul în timpul tumorilor vezicii este foarte diferit. Alegerea cursului de tratament va depinde de stadiul de dezvoltare a patologiei.

Dacă tumoarea nu trece în organele sau structurile vecine, este posibil să se renunțe la utilizarea unui anumit tip de medicament.

Dacă se declanșează o tumoare canceroasă, începe să se dezvolte în țesuturile vecine, apoi în doar chirurgie. Înainte de începerea tratamentului, este necesar să se efectueze un diagnostic, după care medicul poate începe să ia măsurile necesare.

Stadiul de suprafață

În cazul unei tumori superficiale a vezicii urinare, formarea este în regiunea epiteliului organului, dar nu-i infectează cochilia mușchiului elastic. Prognosticul tratamentului este cel mai favorabil. Terapia principală în acest caz este utilizarea electroresecției transuretrale peretele infectat al vezicii urinare, care este TUR. Cu această metodă de tratament în timpul unui cancer, se realizează simultan două sarcini:

 • Pentru diagnostic, puteți să ridicați țesuturile, adică pentru a studia dacă formațiunile sunt benigne sau nu, în ce etapă se află patologia.
 • Partea infectată a vezicii urinare este îndepărtată.

Cu toate acestea, în acest caz există o nuanță. Atunci când se efectuează TUR, posibilitatea recidivării este de aproximativ 40%, ceea ce reprezintă o cifră destul de mare. Pentru a reduce procentajul, este recomandat în general diagnosticul fotodinamic. Introducerea BCG sau a unor astfel de medicamente pentru chimioterapie, cum ar fi doxorubicina, mitomicina și altele. Aceste medicamente sunt injectate în vezică.

Când efectuați TUR, trebuie să efectuați toate controalele de control al timpului, pentru a împiedica un bărbat să recidiveze o tumoare canceroasă în vezică. Dacă există mai multe recidive, expertul recomandă cu tărie să recurgă la o astfel de metodă de tratament ca cistectomia, adică înlăturarea vezicii. Apoi, o vezică nouă este creată din partea alocată a intestinului. Această intervenție chirurgicală este recomandată pentru a fi făcută atunci când stadiul cancerului de vezică urinară este inițial. Rata de supraviețuire de cinci ani a bărbaților este de aproximativ 70%, iar acest lucru este un rezultat destul de bun.

Stadiu invaziv

Cum se dezvoltă boala sistemului genito-urinar?În timpul prezenței unei tumori invazive a vezicii urinare, neoplasmul se extinde pe întregul înveliș al mușchilor, dincolo de zonele organului infectat. Tumora în acest caz începe să treacă la okolapuzyrnuju o fatty celule, în stadiile inițiale - asupra structurilor și organismelor vecine. În această etapă a bolii, există o mare șansă ca metastazele să apară în ganglionii limfatici.

Tratamentul principal pentru acest cancer invaziv al vezicii urinare este că specialistul recomandă cystectomie radicală. Adesea se efectuează limfadenectomie, adică îndepărtarea zonelor limfatice infectate. În cazuri rare, se efectuează TUR, dacă leziunile vezicii urinare sunt mari, poate fi prescrisă rezecția deschisă.

Pentru majoritatea bărbaților care au tumori de acest tip, crește eficiența tratamentului, Prin urmare, medicamentele chimioterapice antineoplazice sunt prescrise. În timpul acestui tratament complex, rata de supraviețuire de cinci ani la oameni este de aproximativ 52-56% din numărul total de operații.

Atunci când metastazele au început să apară, adică, screening-ul tumorii în alte ganglioni limfatici și organe, atunci tumora canceroasă a vezicii urinare este deja numită generalizată. Tranzitia cancerului este posibila in astfel de organe precum oasele, ficatul, zonele limfatice regionale, plamanii. Până în prezent, singura modalitate de a trata, ceea ce face posibilă prelungirea vieții unui bărbat, este utilizarea unor agenți chimioterapeutici puternici, de exemplu, fizplatina, metotrexatul, doxorubicina și altele. Dar aceste medicamente sunt nesigure, în timpul utilizării lor rezultatul letal este de aproximativ 3-5%.

Uneori, intervenția chirurgicală este prescrisă astfel încât pacientul să nu moară de efectele secundare care însoțesc dezvoltarea tumorii. Pentru acești pacienți, rata de supraviețuire de cinci ani este de numai 25%.

Tratamentul conservator

O astfel de metodă de tratare a unei tumori vezicale canceroase se face prin introducerea unor medicamente speciale. Aceste medicamente sunt injectate în cavitatea organului infectat, contribuie la distrugerea tumorii, activează restaurarea sistemului imunitar al țesuturilor acestui organ.

vezică urinară este supus următoarei acțiuni:

 • Cancerul vezicii urinareImunoterapia intracavitară se efectuează prin injectarea BCG, care se efectuează în cavitatea vezicii urinare. Acest vaccin are un efect benefic, tratamentul unei tumori canceroase este mai activ, aproximativ 80% dintre bărbați au o absență absolută de recăderi. Dar această metodă nu este întotdeauna posibilă, este necesară efectuarea unei examinări preliminare pentru prezența tuberculozei. Dacă această boală este detectată, vaccinul este interzis. În acest caz, vor fi utilizate metode complet diferite de tratament, dar exact ce poate determina numai medicul după o investigație completă.
 • Efectul antitumoral, care are agenți chimioterapeutici. Dimensiunea formării cancerului începe să scadă, intervenția chirurgicală nu mai este necesară.

Cum altfel poate fi tratată o tumoare canceroasă?

Tratamentul operativ al unei tumori canceroase a vezicii urinare este că specialistul îndepărtează partea infectată a vezicii urinare în organele sănătoase.

În acest caz, un chirurg se efectuează următoarele acțiuni:

 • Cauze ale cancerelorTUR a zonei infectate se efectuează cu ajutorul unui cistoscop - un dispozitiv special de operare. Cu toate acestea, această metodă este utilizată atunci când tumora nu a trecut mai departe decât în ​​submucoasă.
 • Electrocoagularea sau coagularea cu laser a părții afectate. Se folosește numai în cazul în care există mici papilome care trebuie îndepărtate.
 • Punerea în aplicare a cistectomiei radicale de la sine este înțeleasă ca excizia completă a întregii vezicii urinare, când tumoarea a crescut într-o zonă destul de mare, implicând uretra în acest proces patologic.

În timpul tratamentului unei tumori canceroase, este important să se utilizeze astfel de medicamente ca urosepticele, care permit restaurarea urodynamicii și reduce în mod semnificativ site-ul de inflamație. Prescrie antibiotice, nitrofurani și alți agenți antibacterieni, preparate din plante, cum ar fi fitolizina sau kanefronul. Toate aceste medicamente prezintă rezultate excelente, dar tratamentul trebuie să fie pe o bază cuprinzătoare.

Creșterea canceroasă a vezicii urinare poate fi tratată prin metode și metode diferite, totul depinde de locul în care patologia este în prezent, dacă sunt posibile efecte secundare și contraindicații. Acest tratament este prescris numai după un diagnostic complet al pacientului. Leziunile leziunilor, care sunt de dimensiuni mici, pot fi eliminate cu ajutorul terapiei conservatoare, Cu toate acestea, atunci când răspândirea tumorii este destul de semnificativă, atunci este utilizată doar intervenția chirurgicală.

La momentul este necesară cea mai mică suspiciune privind apariția de cancer pentru a se proteja de efectele factorilor externi negativi: substante cancerigene, fumatul, substanțe chimice anilina, contactul cu elemente nocive, și de alți factori. Creșterea crescătoare a vezicii urinare la bărbați nu este absolut verdict și un rezultat pozitiv este garantat atunci când tratamentul este efectuat în timp util.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Urologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femeiUrologul: ceea ce îngrijește acest specialist îngust pentru bărbați și femei
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Inflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratamentInflamația vezicii urinare: cauze și simptome, metode de tratament
Cancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratamentCancerul vezicii urinare la bărbați: supraviețuirea în tratament
Simptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femeiSimptome, simptome de boală a vezicii urinare la bărbați și femei
Durere puternică și dureroasă de a urinaDurere puternică și dureroasă de a urina
Senzații neplăcute la femei: durere în uretraSenzații neplăcute la femei: durere în uretra
» » Tratamentul cancerului vezicii urinare la bărbați
© 2021 amigdas.com