amigdas.com

Carii profunde: simptome și tratamentul bolii

Tratamentul cariilorCariile profunde sunt o boală, cauzele cărora se pot ascunde în malnutriție, iar tratamentul eficient va depinde de simptomele caracteristice. Direct, procedura de tratament este un proces costisitor și complicat, prin urmare trebuie acordată o atenție deosebită măsurilor preventive și pot fi utilizate și metodele de tratament ale oamenilor.

Carii profunde: descrierea bolii

cariile adânci numite înfrângerea mare de mari porțiuni de țesut dentare dure cu răspândirea ulterioară a dentina, este pentru acest motiv, boala este adesea confundat cu pulpita, dar acesta din urmă - doar complicațiile sale.

Doar un dentin, separarea cavității carioase și a celulozei, nu poate preveni pentru mult timp răspândirea bacteriilor patogene și distrugerea acesteia duce la dezvoltarea pulpitei.

O altă trăsătură distinctivă a cariilor adânci este stratul destul de subțire de dentină, distrugerea treptată a acesteia fiind ultima etapă a acesteia. Aceasta este stadiul cel mai grav al bolii, care va necesita o îngrijire dentară de calitate și un tratament deplin.

Apariția bolii provoacă disconfort considerabil și există riscul de infectare a dinților învecinați și trecerea infecției în cavitatea bucală. În timpul prelungirii sau tratament incorect, o persoană poate rămâne fără dinte.

Tipuri de boală

Există mai multe tipuri carii adânci, care sunt împărțite în funcție de locația și forma bolii:

 • Tipuri de cariiProcesele acute - distructive trec destul de repede, deoarece dentina nu are timp să se recupereze, ceea ce duce la o leziune nervoasă rapidă și senzații puternice de durere. Cavitatea carioasă este acoperită cu produse de dezintegrare a țesuturilor dinte și un strat considerabil de dentină.
 • Cronică - în zona afectată există o scurtă durere de dinți. De obicei, senzațiile Bole apar după acțiunea asupra factorilor externi: dinte pentru băutură rece sau la cald, o cavitate pentru contactul cu produsele alimentare solide într-o cavitate în care a observat vizual dentină. Este direct cu margini deschise larg și este vizibil. Apare pe dinți puternici, a căror rezistență la boli a fost definită de resurse, motiv pentru care senzația de durere slabă, chiar și în cazul în care boala este în ultimul stadiu de dezvoltare.

carii profunde cu localizarea poate fi în contact cu porțiunea de coroană a gingiilor, este numit de col uterin. De regulă, cariile apare pe dinții din față și este însoțită de dificultăți în diagnostic, deoarece acestea nu provoacă disconfort estetic și durere, dar este de asemenea considerată formă periculoasă și cu aceeași viteză afectează interiorul dintelui, precum și alte tipuri de boli.

Cauzele bolii

De ce apar cariile?Care este etiologia cariilor adânci? și de ce apare? Boala apare ca primar sau pe dinte, care a fost deja tratată. Procesul de dezvoltare este tipic pentru toate bolile carioase și se formează datorită prezenței focarelor acide, erodând în timp emailul și deschizând coroana dintelui. Ca urmare, complexul de protecție al dintelui este rupt, și rapid începe să se deterioreze.

Motivul fundamental este îngrijirea incorectă a cavității orale (sau absența completă), vizite neregulate la medic. Din acest motiv, cariile dentare afectează, de obicei, dinții de mestecat și dinții de înțelepciune.

Placa este cel mai adesea localizată pe o parte, în acele zone în care este dificil să se curețe dinții. Dinții frontali sunt, de asemenea, la risc, dar mult mai puțin, datorită îngrijirii mai atente și a vizibilității vizuale a primelor simptome de carii.

Viteza de apariție a proceselor carioase poate fi influențată de proprietățile salivei umane, care pot opri dezvoltarea numărului de bacterii patogene.

De ce încă mai există această boală? Observați separat câteva dintre următoarele motive:

 • Carii de glucozălocația genetică;
 • nutriția necorespunzătoare și calitatea slabă a apei potabile;
 • patologia formării și creșterii dinților;
 • activitate profesională;
 • în organism există un dezechilibru mineral.

simptome

Principalele simptome ale bolii sunt următoarele:

 • un miros neplăcut din gură, care este cauzat de procesul de descompunere a țesuturilor dintelui afectat și de activitatea microorganismelor dăunătoare.
 • defectul suprafeței dentare - cu cât este mai vizibil dintele afectat în timpul unei conversații sau cu un zâmbet, cu atât mai repede pacientul se întoarce la medicul dentist pentru ajutor. Când se află într-un loc îndepărtat, persoana se adresează medicului numai din cauza unui sindrom de durere puternic, care este mai caracteristic pentru pulpită;
 • sindromul durerii nu este întotdeauna un simptom, și chiar și atunci când o persoană are plângeri de durere, este de scurtă durată și nu este puternică. Pacientul începe să simtă dureri severe dacă cariile adânci se transformă în pulpită și afectează nervul;
 • disconfort în timpul unei căderi puternice de temperatură - alimente foarte calde sau reci pot provoca atacuri de durere pe termen scurt care apar din cauza lipsei de smalt în zona infectată.

Datorită faptului că dintele este mai puternic și compoziția sa minerală este mai calitativă, cu atât mai mult timp va rezista cariilor, dar procesele de distrugere sunt ireversibile.

Diagnosticul bolii

Diagnosticul bolii nu este dificil, dar atunci când cariile adânci trebuie distinse de alte boli similare, pot apărea dificultăți. Metodele comune de diagnostic diferențiat sunt radiografia și sondarea.

Adesea, carii profunde confundate cu diferite tipuri de pulpită:

 • Cum să tratați cariile dentarecu pulpită acută - aspectul zonei afectate este similar, totuși, în timpul examinării, persoana simte dureri ascuțite și severe;
 • cu aspect hipertrofic - pentru diagnostic este necesară examinarea cu atenție a cavității carioase. Când amvonul era locul de a fi, atunci este posibil să se observe partea de jos a țesăturii roz, care poate fi fie cultivate într-o gumă defect, iar pulpa expandat;
 • o formă fibroasă, timp în care a indicat o ușoară durere, chiar și în contact direct cu un obiect străin, cavitatea, în unele cazuri poate fi sângerarea.

În toate celelalte cazuri de diagnostic, este recomandat să folosiți un raze X care cariile adânci pot ajuta la distingerea de la mijloc sau direct de la parodontită. În timpul cariilor medii stratul de dentină va fi destul de mare și dens și în timpul cariilor adânci va fi practic absent în zona afectată. Pe raze X în timpul parodontitei, se vor detecta modificări în țesuturile parodontale.

Tratamentul cariilor profunde

În tratamentul cariilor adânci principalele sarcini ale medicului vor fi: îndepărtarea țesuturilor care au suferit de necroză, precum și umplerea cavității carioase. Tratamentul are loc în mai multe etape de bază:

 • Tipuri de cariiInițial, dentistul este obligat să evalueze starea dintelui și severitatea daunelor sale prin procese necrotice.
 • Anestezia se efectuează prin injectare și prepararea ulterioară a locului infectat.
 • Apoi, se efectuează un tratament antiseptic și dintele este reevaluat. După aceasta, sunt pregătite locuri neterminate.
 • Pulpa este izolată de materialele de umplere prin intermediul unei garnituri speciale. Dacă acest lucru nu este făcut, atunci acesta va reacționa dureros la schimbările de temperatură și la efectul sigiliilor imediate.
 • Montarea sigiliului în sine.

La adulti se vindeca complet carii profunde este posibilă și o vizită la dentist, deși destul de mult timp, dar se poate face numai în cazul în care există cavitate perete gros și direct de pastă de procese necrotice complet uimit în caz contrar este necesară o umplere temporară cu medicamentul, iar tratamentul va dura 4-7 zile.

În ceea ce privește medicamentele: stomatologii aleg între paste, în care baza este calciu sau zinc. Preparatele de zinc care sunt blând cu privire la celuloză sunt fiabile în utilizare, iar pastele de calciu pot fi utilizate pentru a fi instalate sub etanșarea plăcuțelor izolatoare.

Tratamentul cariilor adânci la copii

Adesea părinții gândesc greșit, că nu este necesară tratarea dinților bebelușilor, dar sănătatea molarilor este direct legată de starea laptelui. Riscul dezvoltării cariilor adânci la copii este asociat cu consumul frecvent de dulciuri, precum și cu influența obiceiurilor dăunătoare din copilărie.

Caracteristicile tratamentului cariilor adânci la copii:

 • De ce sunt carii pe dințitratamentul dinților bebelușului este cel mai bine făcut într-o singură mișcare, pentru a nu răni din nou psihicul copilului, în timp ce acesta vă permite în totalitate să faceți caracteristicile structurii dinților copilului;
 • factor psihologic - pentru copii aceasta este prima experiență cu medicul dentist, deci este important ca acesta să fie pozitiv.

Atunci când un dinte copil este mult mai lovit de procese necrotice, medicul dentist îl va sfătui să elimine, dar acest lucru ar trebui să se facă, în cazul în care în curând copilul în același loc va începe să înmugurească dinte permanent, în caz contrar este posibilă deformarea musculară.

Metode tradiționale de tratament

Carii profunde, spre deosebire de stadiile incipiente ale bolii, necesită un tratament dentar excepțional. Este imposibil să o vindeci acasă, dar asta nu înseamnă că nu pot fi folosite căile oamenilor. Ei pot opri dezvoltarea bolii sau pot fi o modalitate excelentă de prevenire.

Cele mai populare rețete:

 • Tinctura de obligeana si vodca - 500 ml de vodca este nevoie pentru a adăuga o jumătate de ceașcă de rădăcini uscate de pavilion dulce și lăsați infuzat timp de o săptămână într-un loc răcoros, întunecat, și apoi se clătește gura înainte de a merge la culcare, timp de 2-3 minute. Când cavitatea carioasă a lovit pulpa, ea nu poate fi folosită cu tinctură de vodcă și aură, deoarece o persoană va simți o durere puternică.
 • Tinctura de propolis nu va permite răspândirea microorganismelor patogene, nu folosiți o soluție farmaceutică, ci propolis natural. În ce scop trebuie aplicată bila propolis pe zona dinților, deteriorată de carii, timp de 8-10 minute. Atentie: Propolisul se aplica numai atunci cand caria in pulpita nu sa dezvoltat inca.
 • Ulei de brad - aplicați ulei pe lînă și, la rândul său, aplicați pe părțile opuse ale smalțului. Aceste comprese pot ameliora durerea dureroasă.
 • Usturoiul poate ajuta la stoparea durerii de dinți - pentru care este necesar să se facă o pastă specială prin aceasta prin zdrobirea mai multor dinți. Pasta trebuie aplicată pe o bucată de vată de bumbac și aplicată într-un loc deteriorat, ținând-o până când durerea dispare.

Aplicarea oricărei căi populare, nu uitați că nu sunt folosite pentru a trata cariile adânci, ci pentru a atenua simptomele înainte de a merge la medicul dentist.

Complicațiile bolii

Deoarece caria adâncă este ultima etapă a procesului carious, în absența tratamentului adecvat, se transformă în pulpită, caracterizată printr-o durere mai intensă. În acest caz, medicul va trebui să acopere țesuturile necrotice ale dinților, precum și tratamentul pulpei.

În timpul unei intervenții incorecte a medicului dentist, pot apărea carii recurente. Cavitatea carioasă apare la joncțiunea părții sănătoase a suprafeței dintelui și a sigiliului. Consecințele complicației sunt îndepărtarea umplerii și curgerea repetată a tratamentului.

O altă consecință a erorii stomatologii pot fi o autopsie a cavității dentare, din cauza căreia se dezvoltă pulpita. Puteți preveni complicațiile dacă observați acest lucru la timp și luați măsurile necesare (îndepărtarea sau izolarea pulpei).

Măsuri preventive

Evitarea dezvoltării cariilor adânci este mult mai ieftină și mai ușoară decât tratarea acesteia. Pentru ce este necesar să aderați la un număr de reguli:

 • Cum să ții cariile afarămergeți periodic la recepție la medicul dentist - acest lucru va crește șansa de a diagnostica cariile în stadiul inițial și, bineînțeles, boala nu va intra într-o formă mai complexă;
 • urmăriți meniul zilnic și cantitatea de dulciuri din el, încercați să nu consumați înainte de a merge la culcare dulce și controlați cantitatea de dulciuri din dieta copiilor dvs.;
 • păstrați igiena orală, periați dinții corect - aplicați nu numai o pensulă și o pastă, ci și clătiți și ața dentară. Nu uitați că principalul motiv pentru dezvoltarea cariilor este placa.

Carii profunde - acesta este ultimul stadiu al bolii, în acest stadiu este necesar să contactați imediat dentistul și să faceți tratamentul adecvat. Asistența acordată în timp util poate ajuta la prevenirea complicațiilor grave și la menținerea dinților.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?Ce ar trebui să fac dacă există o gaură în dintele meu?
Carii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratareCarii dentare: etapele și cauzele dezvoltării, modul de tratare
Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?Cum sa prevenim cariile dentare la un copil?
Cum să tratați cariile dentare acasă?Cum să tratați cariile dentare acasă?
Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Argintarea dinților la copii: pentru și împotrivaArgintarea dinților la copii: pentru și împotriva
» » Carii profunde: simptome și tratamentul bolii
© 2021 amigdas.com