amigdas.com

Cabana de vacă: semne ale modului în care o vacă dă naștere

O vacă cu un vițel pe iarbăSub rotație înțelegem etapa finală a sarcinii bovinelor, consecința căreia este nașterea unui vițel. În așteptarea apariției unor noi locuitori ai șeptelului, orice crescător de animale se confruntă cu o mare entuziasm. Fără îndoială, pentru un agricultor, acesta este un moment extrem de important, la care toată lumea se pregătește în felul său.

În această perioadă, este necesar, cu îngrijorare și îngrijorare deosebită pentru animale. Atenția dublă este necesară atât de adulți, cât și de viței. Acestea sunt hrănite și împiedicate de diverse boli. Cineva încearcă să furnizeze animalului o hrană cu conținut ridicat de calorii, astfel încât viitoarea mamă și descendenții săi să nu sufere de lipsa vitaminelor și a oligoelementelor utile. Alții fac exact contrariul - nu permit vacilor să se oua prea mult, fiind siguri că probabilitatea complicațiilor în timpul nașterii va scădea atât de mult. Fie ca atare, acest eveniment semnificativ necesită o pregătire amănunțită cu mult înainte de a fi descoperite primele harberi ai fătării.

Ce trebuie să știți despre așezarea Bureanki? Cât de repede să scapați animalul de la nașterea stresului?

Semnele care indică situația care se apropie

În primul rând, gazda responsabilă începe un calendar de sarcină și de făt, pentru a avea o idee despre momentul în care să se aștepte o creștere a numărului de animale.

Este urmărită relația dintre viitoarea fătare și comportamentul vacei. Dacă animalul a început să evite alte vaci, să se teamă de sunete străine, să refuze să mănânce și să bea - toate acestea pot indica indirect livrarea rapidă.

Supraviețuitorii agricultori cred într-un semn: dacă o vaci gravidă este umflată cu sfârcuri în partea din față a ugerului, atunci merită să așteptați o pui, dacă de la taurul din față.

Cu cât este mai aproape de ore, cu atât mai pronunțat este un număr de simptome de sarcină:

 • Diagramă de poziționare fetalăAproximativ două-trei zile înainte de nașterea vițelului, corpul vacii începe să producă în mod activ colostru.
 • Se observă o cădere puternică a cavității abdominale.
 • Odată cu apropierea fătării, mucusul care iese din bucla dobândește o consistență groasă.
 • Un os mare, care leagă bazinul cu chiulasa coloanei vertebrale, iar ligamentele șoldului devin mai moi.
 • Genitalia externă se umflă și pielea devine o nuanță albăstrui.

În cazul în care fătări a scăzut pentru perioada de vară, și Burenka pășunat în lunca, este posibil ca ea whacks din turma și să se ascundă într-un loc sigur, undeva în tufișuri sau iarba înaltă. Pentru a evita o astfel de situație și a nu supune animalul la oțel prelungit și disfuncțional, ar trebui să monitorizeze îndeaproape nașterea viitoare, Încercarea de a nu pierde din vedere acțiunile suspecte din partea vacei.

Divizia de vaci: etapa pregătitoare

Pregătirea corectă a vacilor pentru naștere este deja jumătate din succes, deoarece satele atent planificate sporesc automat șansele de a avea un copil sănătos și un randament ridicat al laptelui. Înainte de naștere, animalul trebuie să se odihnească. Prin urmare, agricultorii ar trebui să fie conștienți de când să înceapă o vacă, adică să nu mai mănânce. Faceți acest lucru nu imediat, dar reduceți treptat numărul de docuri. De îndată ce se reduce la o probă de lapte pe zi, mulgerea se efectuează zilnic.

După aproximativ 5-7 zile, producția de lapte de vacă nu va depăși 500 ml de lapte pe zi. Acest lucru sugerează că bovinele pot fi conduse (opriți complet mulgerea).

Vaca, care se va naște, de regulă, nu ar trebui să primească excedente de alimente. Nu puteți tolera obezitatea animalului. Vaca este foarte grasă atunci când greutatea sa crește cu aproximativ 60-80 kg.

Trei mese pe zi pentru o vaca gravida va fi de ajuns. În primele luni de sarcină, la oi se mai pot da sfeclă, cartofi, dovleac și boabe de porumb. În produsele alimentare se recomandă adăugarea de crumburi de cretă și sare de masă. Apă curată proaspătă este administrată înainte de alimentație. Se interzice strict folosirea apei cu gheață.

Două sau trei luni înainte de făt, burbonul ar trebui să se obișnuiască treptat cu o singură moarte, datorită căreia va reglementa echilibrul vitamin-mineral al organismului. Dieta nu trebuie să mai conțină furaje concentrate, furaje mixte, rădăcini suculente și alte concentrate. Vaca va fi în cele din urmă transferată complet pe iarbă uscată, chiar dacă începutul a început în vară și pășunea este plină de verdeață. Limitați băutul.

Condițiile de întreținere a vacilor joacă un rol important în rezultatele nașterii. De exemplu, Hambarul trebuie să fie ușor, uscat și bine ventilat. Podeaua este acoperită cu atenție cu paie. Un loc răcoros și rece, adesea devine vinovatul inflamației.

Mersul în aerul curat, ca și în cazul oricărei mame viitoare, este extrem de important. Fiind pe stradă, vaca primește ocazia de a satura sângele cu oxigen, ceea ce afectează în mod pozitiv activitatea tuturor organelor interne.

Nu trebuie să uităm de igienă. Mizeria din piele se îndepărtează cu o perie.

Procesul de furajare a vacilor: evidențiază

Finalizarea munciiVaca în sens literal prevede o zi în care vițelul va ieși din ea. Explicații explicite despre ceea ce vaca va da naștere în orice moment:

 • Anxietatea este în creștere.
 • Picioarele posterioare ale vacilor încep să se ciocănească, călcând de la un picior la altul.
 • Animalul se grăbește, se uită în jur și încearcă să găsească un loc în care să te poți culca în mod convenabil.
 • Coada se ridică, apoi cade.
 • Există o înverșunare lungă.

La primele simptome ale fătării, vaca trebuie pregătită imediat:

 • O bucată de săpun de rufe.
 • Bazinul cu apă caldă.
 • Curățați prosoapele.
 • Iod și mangan (soluții pentru prelucrarea organelor genitale ale animalului).
 • Paie uscată (pat lângă vacă).

După cum arată practica, Vacile preferă să se calce, așezându-se pe partea stângă. Vechea vacă uneori dă naștere într-o poziție în picioare.

Scurt, cu o periodicitate mică, lupte, manifestate și cu câteva zile înainte de făt, chiar înainte de nașterea vițelului devin mai frecvente și mai intense.

După ce cervixul este deschis, o vezică fetală de culoare gălbuie-gălbuie apare din vagin. Fluidul amniotic ajută vițelul să se deplaseze de-a lungul canalului de naștere. Încercările puternice duc la ruperea vezicii fetale, dar dacă acest lucru nu se întâmplă, este necesară intervenția umană. De îndată ce picioarele vițelului apar, vezica este ruptă.

Natura a arătat aspectul vițelului la lumina înainte cu picioarele, în timp ce copitele trebuie îndreptate în jos și capul este apăsat pe picioare. Nu este considerată o anomalie fiziologică atunci când fătul se mișcă cu picioarele posterioare, menținând copitele în sus. Acestea sunt poziții naturale, în care animalul va ieși calm din canalul de naștere fără ajutorul din afară. În principiu, cu astfel de dispoziții ale fătului, satul trebuie să se întâlnească în 20-30 de minute. Vacile subțiri, molidul și animalele de trunchi pot trăi puțin mai mult.

Procesul de naștere a vacilorDacă vaca nu poate împinge singur puiul, deșeurile de apă se termină cu 30 de minute în urmă, iar fătul este blocat în canalul de naștere, animalul are nevoie de ajutor, de preferință calificat.

Păstrate integritatea lor, cordonul ombilical trebuie tăiate cu foarfece steril, lăsând lungimea cordonului de 10 cm. Stoarce de sânge rezidual este cufundat într-o soluție de permanganat de potasiu. Dezinfectarea cordonului ombilical este obligatorie pentru câteva zile.

Reguli de îngrijire pentru vițelul născut

Vaca după naștereNu încercați imediat să separați vițelul de vaca. Trebuie să rămână cu ea pentru a-și linge limba, îndepărtând astfel porii și îmbunătățind circulația puiului copilului.

Pentru câteva zile, un nou-născut trebuie ținut într-o cameră protejată de frig și de pescaj, hrană de colostrul mamei. Secretul glandelor mamare ale vacii este foarte hrănitoare: conține un ansamblu de anticorpi care întăresc sistemul imunitar al unui copil slab, care în primele ore de viață este susceptibil la diverse bacterii. În acest sens, crește importanța primului aliment complementar. Imediat după nașterea unui copil, dați un litru de lapte matern. În fiecare zi vițelul trebuie să primească cel puțin cinci porții de colostru încălzit. În intervalele dintre hrănirea vițelului se dă apă caldă fiartă.

Un vițel de două săptămâni începe să se obișnuiască cu senatorul. Acestea sunt hrănite în porții mici. Din acest furaj suculent pe acest termen se află morcovi în siguranță. Când vițelul atinge o lună, el trebuie să mănânce deja cu putere și principală, ca și rudele adulte. Și mâncarea ar trebui să fie de trei mese pe zi. Pentru a compensa lipsa de vitamine, este util ca bebelușul să lingă cretă și sare de masă.

Prostokvasha este dăunătoare creșterii tinere, deoarece laptele acru provoacă adesea probleme cu stomacul. Cu scaun lichid pronunțat, trebuie să beți mai multă apă atât cu lapte proaspăt cât și cu lapte proaspăt adăugat.

Este important să se monitorizeze starea bebelușului, pielea trebuie curățată în mod regulat cu o perie moale. Și, bineînțeles, schimbați în mod constant așternutul în stilou.

Grijă pentru o vacă care tocmai a sosit

Un vițel nou-născut, care se ridică literalmente pe picioare, începe să arate un reflex sugativ. Înainte ca vacile să înceapă să hrănească bebelușul cu lapte, ar trebui să aibă grijă de igiena ugerului, clătiți-l cu apă caldă și ștergeți-l cu un șervețel steril. În plus, este important să exprimați câteva jeturi de colostru în stagnare, după care deja vă mutați vițelul în mama.

În primele două săptămâni după naștere, trebuie să fii extrem de responsabil. Vaca, mai ales prima vacă, se confruntă cu cea mai mare stres pentru prima dată. Pentru ca vaca să se întoarcă la starea obișnuită cât mai curând posibil, nu ar trebui să fie nepoliticos.

Vaca din vițelLa început încercați să limitați rația animalului. După câteva zile, alimentele pot fi diversificate cu alimente de calitate și ușor digerabile. Este necesar să se respecte măsura, altfel datorită alimentației abundente în timpul alăptării, vaca poate fi supărată prin digestie și chiar mai teribilă - inflamarea ugerului.

Pe măsură ce animalul revine la normal, acesta returnează porțiunile obișnuite ale vârfurilor, culturilor de rădăcini și silozului.

Dacă atingeți ugerul în primele zile după făt, provoacă senzații dureroase, iar glandele mamare sunt ferme și edeme, trebuie să facă un masaj ușor, dând tot laptele. Respectarea acestor recomandări și hrănirea adecvată a vacii vor contribui la dispariția rapidă a umflăturilor.

La aproximativ o săptămână după nașterea vițelului, vaca este eliberată pentru călătorii scurte (nu mai mult de două ore), apoi timpul petrecut pentru pășunatul deschis este crescut treptat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți ani trăiește vacă și ce afectează?Câți ani trăiește vacă și ce afectează?
Nașterea la casa de pisici: primele semne cum să luațiNașterea la casa de pisici: primele semne cum să luați
Cum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițelCum să alegeți numele potrivit pentru o vacă și numele de vițel
Cum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medieCum să aflăm fără cântărițe câți cântărește o vacă medie
Cât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelorCât cântă o vacă, cum se calculează greutatea în viu a bovinelor
Structura stomacului vaginului în sistemul digestivStructura stomacului vaginului în sistemul digestiv
Câte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestivCâte stomacuri are o vacă, structura sistemului digestiv
Câte zile merge iepurele gravidăCâte zile merge iepurele gravidă
Simptomele și tratamentul cetozei la vaciSimptomele și tratamentul cetozei la vaci
Ce viseaza vaca - ce spun cartile populare de vis?Ce viseaza vaca - ce spun cartile populare de vis?
» » Cabana de vacă: semne ale modului în care o vacă dă naștere
© 2021 amigdas.com