amigdas.com

Ce arata un neg si cum sa-l vindece?

Cum se trateaza un negPe pielea unei persoane, sub influența mai multor factori, pot apărea neoplasme - atât benigne, cât și maligne. Negii apar cel mai frecvent. Sunt formațiuni benigne, care diferă în mărime. Ele pot avea aspect și aspect diferit. Negii pot fi localizați pe diferite părți ale corpului. Acestea sunt cauzate de papilomavirus uman (HPV).

Ce este un negÎn majoritatea cazurilor, apariția acestor formațiuni are loc pe:

 • picioare;
 • se confruntă;
 • în locuri intime.

Motivul principal al apariției lor este infecția cu HPV umană. În prezent, există aproximativ 90 de soiuri ale acestui virus.

Aspectul negilor pe corpul uman
Cum să scapi de negiCum se trateaza un negCe este un negCum să scapi de negiCum se trateaza un negCe este un negCum să scapi de negiCum se trateaza un negCe este un negCum să scapi de negiCum se trateaza un negCe este un negCum să scapi de negiCum se trateaza un negCe este un negCum să scapi de negi

Tipuri comune de veruci

Există mai multe tipuri de negi. Fiecare dintre ele are caracteristici proprii.

 • Ordinare. Cel mai des întâlnit este tocmai acest tip de neg. Ele apar, de regulă, pe mâini, față sau în apropierea cuiului. Acestea din urmă se numesc neglijeni okolonogtevymi. Aceste neoplasme diferă în dimensiuni mici, la atingere sunt greu.
 • Cum să scapi de negiPlantară. Ele cresc, de regulă, din stratul profund al epiteliului. Acest lucru se datorează faptului că masa corpului se apasă constant asupra lor. Prezența unor astfel de formațiuni dă un mare disconfort unei persoane, pentru că atunci când merge pe jos, simte senzații dureroase. Particularitatea unor astfel de neoplasme este prezența unui strat cornificat, pe care sunt prezente puncte neagră. Aceste formațiuni sunt plane în aparență. Grosimea lor este de câțiva milimetri.
 • Genitale. Aceste formațiuni provoacă și virusul papilloma. Locul principal al localizării lor este organele sexuale.
 • Seniori. Neoplasmele de acest tip se formează la persoanele care au vârsta peste 50 de ani. Principalele locuri ale apariției lor sunt fața, pieptul și spatele. În forma lor ele pot fi rotunde și ovale. Uneori ajung la o dimensiune destul de mare. În ceea ce privește culoarea, acesta poate varia de la gri-brun la negru. Suprafața acestor veruci este dură. Acestea nu sunt numite HPV, deci nu sunt contagioase. Odată cu vârsta, numărul acestor formațiuni crește. Frecvența expunerii la soare duce la creșterea lor.

Cum apare infecția?

Cum se trateaza un negVirusul papilloma este, de obicei, transmis prin mâinile tremurânde. Cu toate acestea, există și alte modalități de al răspândi. Pe obiectele publice, virusul este bine conservat. Prin urmare, acei oameni care se plimbă desculți în piscine și saune sunt expuși riscului de a contracta HPV.

Acest virus poate fi infectat și în timpul actului sexual. Nu contează dacă persoana este protejată sau nu. Prin fisuri mici virusul pătrunde în membrana mucoasă. De asemenea, pentru penetrarea în corpul uman pentru el pot fi vătămări prezente în stratul superior al pielii. Infecția penetrantă, apare în celulele individuale ale pielii. Ca urmare, ele încep să crească incorect.

Cu toate acestea, nu orice persoana care este un purtator al virusului se poate confrunta cu problema de negii pe corpul sau. Pentru apariția lor, este necesar un număr de factori predispozitivi.

 • oameni adesea transpirând sau purtând pantofi închisi, care nu respira, au cel mai mare risc pentru apariția acestor formațiuni.
 • Un alt factor care crește probabilitatea acestor afecțiuni maligne este un sistem imunitar slăbit.
 • Persoanele care suferă de o astfel de boală ca atopică dermatită, Cel mai vulnerabil la infecția cu HPV. Și, prin urmare, ei au adesea negii pe corpul lor.
 • În plus, crește probabilitatea acestor forme de fumat și diabet.

Specialiștii au confirmat faptul că HPV este principala cauză a dezvoltării cancerului de col uterin la o femeie. Experții spun că cele mai periculoase soiuri ale acestui virus sunt HPV 16 și 18.

Alți viruși conduc, de asemenea, la apariția unor veruci, dar riscul ca malignitatea care apare pe piele să devină malignă este minimă. Probabilitatea tumorilor maligne există doar dacă negi au apărut în locuri intime. În majoritatea cazurilor, aceste formațiuni apar la copii și adolescenți. Acest lucru se datorează faptului că sistemul imunitar al copiilor nu poate rezista virusului papilomului, astfel încât acestea să devină ușor de infectat.

Simptome de negi

Ce este un negNegii de pe corpul uman pot duce la mâncărime și durere. Este deosebit de neplăcut pentru o persoană cu presiune asupra neoplasmului. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, nu există simptome. Pentru apariția pruritului poate duce și verucilor genitale. Acest lucru se datorează faptului că ele apar, de obicei, pe zone sensibile ale pielii.

Dacă o persoană are un negel plantar, atunci poate duce la durere atunci când mersul pe jos. În plus, negi sunt un defect cosmetic grav, a căror consecință poate fi disconfort psihologic. Prezența unor veruci în locuri proeminente poate duce la faptul că o persoană va speria oamenii. Este puțină plăcere să comunici cu o persoană care are niște negii mari pe față sau pe mâini.

Diagnosticul verucilor

Cum să scapi de negiNegi au o anumită formă, deci este extrem de dificil să le confundăm cu alte tumori care apar pe piele. Dacă ați găsit acest corp pe corpul vostru, atunci trebuie să vadă un doctor, pentru a determina calitatea noii creșteri. Adesea, o tumoare care apare la cancerul de piele este dificil de distins de o negi normală. Prin urmare, nu abandonați vizita la un dermatolog. Adesea, acești oameni de educație sunt confundați cu semnele de naștere. În astfel de cazuri, toate se termină cu un tratament greșit.

Dacă un medic are dificultăți în diagnosticarea unei afecțiuni maligne care apare pe piele, atunci în acest caz, recurgeți, de obicei, la utilizarea unui echipament special. Microscopul de lumină este utilizat în principal. Dacă negii sunt localizați pe mucoasă, atunci pentru studiul lor se utilizează o soluție slabă de acid acetic. Dacă tumoarea emergentă este benignă, atunci se va schimba culoarea albă. În acest caz, pielea înconjurătoare va rămâne aceeași. Dacă medicul are îndoieli cu privire la negi, atunci în acest caz ia mostra, care este apoi studiat în laborator. După aceasta, diagnosticul final este deja făcut.

Tratamentul verucilor

Mulți oameni care au întâlnit negi pe tot corpul, rețineți că, după un timp, ei dispar. Acest lucru se întâmplă destul de des. Că au dispărut, este necesar doar să aștepte ceva timp. Cu toate acestea, dacă vă faceți griji în legătură cu acumularea corpului, atunci, în acest caz, trebuie să vă consultați un medic.

Tratamentul cu acid salicilic sau acid lactic

Cum se trateaza un negNegii pot fi tratați cu plăci sau soluții speciale. Tratamentul local se aplică tumorilor normale, plate și suspendate. Componenta principală în compoziția majorității medicamentelor este prezentă acid salicilic sau acid lactic. Destul de des acestea sunt prezentate în combinație, exercitând un efect de înmuiere asupra pielii.

Negi sunt tratați cu apă caldă și apoi se aplică acidul. Adesea, acest lucru poate duce la sângerare. Apare pe vasele de sânge superficiale. Ele nu reprezintă un pericol major pentru sănătatea umană.

Ulterior, straturile superioare ale acestei formări sunt îndepărtate. Această procedură este repetată periodic până la apariția eroziunii complete a acumulării. Îndepărtarea tumorii în acest fel poate dura câteva săptămâni. Acei oameni care folosesc un astfel de tratament la domiciliu ar trebui protejați pielea înconjurătoare înainte de începerea procedurii pentru a evita efectul nociv al acidului asupra acestuia.

Protecția poate fi asigurată prin acoperirea pielii din jurul neoplasmei cu vaselină sau prin utilizarea unui unguent gras. Când procedura este finalizată, instrumentele utilizate în procedură trebuie să fie dezinfectate. În plus, trebuie să vă spălați bine mâinile. În acest caz, răspândirea virusului în alte părți ale corpului va fi exclusă.

Indiferent de metoda utilizată pentru a trata negi, bineînțeles, HPV în organismul uman nu o distruge. Prin urmare, dacă eliminați negii de pe corp, atunci nu există nicio garanție că acestea nu vor apărea din nou. Dar chiar dacă reapareți, puteți să îl eliminați în același mod.

Crioterapia - îndepărtarea eficientă a verucii

Ce este un negÎn prezent, metoda de eliminare a acestor noi formări cu azot lichid este populară. În timpul procedurii, medicul face o frotiu de verucă cu un tampon care este saturat cu azot lichid. După un astfel de impact, acumularea începe să scadă treptat. Acest lucru se întâmplă de ceva timp. De obicei durează mai multe zile. Dacă o persoană are negii pe degete, atunci în astfel de cazuri, azotul este pulverizat din sticlă.

Cu un număr mare de neoplasme pe corpul uman Se utilizează un laser sau se folosește o metodă chirurgicală cu ajutorul unui bisturiu. Dacă o persoană are veruci plantar după îndepărtare, procesul de vindecare poate dura câteva săptămâni.

Prevenirea negi

Există un vaccin care poate ajuta împotriva HPV. Vaccinarea evită infecția cu acest virus, ceea ce duce la consecințe neplăcute. Dacă nu sunteți vaccinat, atunci nu veți fi împiedicat să urmați anumite reguli.

Pentru a minimiza riscul de infecție, trebuie:

 • Cauzele formării negilorÎn timp ce în orice loc public - piscina sau sauna, ar trebui să utilizați cu siguranță pantofii de schimbare. De asemenea, trebuie să vă uscați mâinile și picioarele după înotul în piscină.
 • O atenție deosebită trebuie acordată nutriției lor. Este necesar să se mănânce alimente sănătoase și sănătoase care să consolideze sistemul imunitar. În plus, este necesar mers pe jos regulat și joacă sport. Dacă aveți negi, atunci nu folosiți accesorii de igienă care aparțin altor membri ai familiei dumneavoastră. Dacă nu respectați această regulă, ei pot deveni infectați cu un virus. Prosoapele și hainele trebuie spălate cu atenție. Acest lucru este valabil mai ales pentru articolele de dulap care contactează negi. Când spălați, asigurați-vă că temperatura este de cel puțin 60 de grade Celsius.
 • Protejați-vă, puteți dacă faceți o inoculare împotriva HPV. În acest caz, femeile pot reduce riscul de a dezvolta cancer de col uterin. De asemenea, puteți evita verucile genitale. În special vaccinarea este recomandată fetelor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, deoarece în această perioadă se află în relații sexuale.

concluzie

Deseori, pe corpul uman există noi creșteri, cum ar fi negi. Ele pot arata ca un neg si in acelasi timp, atat benigne si maligne. Dacă o găsiți pe corpul vostru, atunci trebuie să vadă un dermatolog, pentru a efectua un sondaj și pentru a stabili dacă un veruț normal a apărut pe corpul dumneavoastră sau este o tumoare malignă.

Warts provoacă HPV, care a infectat un număr mare de persoane. Dar dacă sunteți infectat, nu înseamnă că pe corpul vostru vor apărea niște negii. Apariția lor se produce sub influența anumitor factori.

Pentru a evita apariția lor în sine, este necesar să se depună eforturi pentru consolidarea sistemului imunitar. Este, de asemenea, important urmați regulile igienei corporale și mâncați bine. Nu interfera cu sportul. Toate acestea vă vor ajuta să vă consolidați sănătatea și să vă evitați verucile pe corpul dumneavoastră.

Dacă vă confruntați cu această problemă, atunci nu vă supărați. Există multe modalități prin care puteți elimina negii din corp. Pentru a scăpa de un neoplasm, trebuie să-l vezi pe un dermatolog. După examinare, vă va oferi o metodă adecvată pentru tratarea verucilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de negi într-un loc intim?Cum să scapi de negi într-un loc intim?
Cum acasă este tratamentul negi pe brațCum acasă este tratamentul negi pe braț
Cum să scapi de negi pe mâini și degete acasă?Cum să scapi de negi pe mâini și degete acasă?
Ceea ce este periculos este acumularea pe tocuri sub formă de negiCeea ce este periculos este acumularea pe tocuri sub formă de negi
Caracteristicile eliminării verucilor genitaleCaracteristicile eliminării verucilor genitale
Tipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corpTipuri de negi și cauzele apariției acestora pe corp
Negi pe picioare: formațiuni foto pe picioare și tratamentul acestoraNegi pe picioare: formațiuni foto pe picioare și tratamentul acestora
Descrierea și fotografia nevusului viermeDescrierea și fotografia nevusului vierme
Negi plantari: tratament și fotografiiNegi plantari: tratament și fotografii
Negi pe mâini, de ce aparNegi pe mâini, de ce apar
» » Ce arata un neg si cum sa-l vindece?
© 2021 amigdas.com