amigdas.com

Cum să pregătești un câine acasă

Câini de pregătireFormarea în primele etape este lecții

acasă, când câinele nu are nimic de distras și deranjat. În acest stadiu, câinele trebuie să învețe să înțeleagă proprietarul, iar proprietarul să găsească o limbă comună cu animalul său de companie. În procesul de antrenament, câinele va trebui să stăpânească cele mai necesare comenzi pentru viață.

Cum să pregătești un câine acasă

În primul rând, trebuie să înțelegeți că nu există câini proști și netratați, dacă animalul nu este bolnav psihic. poet succes formarea depinde în întregime de corectitudinea abordării și a acțiunilor gazdei. Lucrul cu catelul este necesar chiar din momentul înființării acestuia. De la vârsta de două luni, catelul este deja capabil să-și stăpânească abilitățile simple și tocmai atunci îi absoarbe perfect datorită tinereții și curiozității sale. Animalele adulte absorb noi cunoștințe mai mult decât puii. Dar vă puteți descurca cu modul de a antrena un câine adult, dacă îl apropiați corect și cu răbdare.

Dintre punctele importante ale primului antrenament:

  1. Cel mai mult primele lecții de formare nu ar trebui să dureze mai mult de zece minute.
  2. O asemenea pregătire de zece minute ar trebui făcută de două sau trei ori pe zi.
  3. Întotdeauna trebuie să începeți lecția cu repetiție echipele deja studiate, apoi trecem la cele noi.
  4. Câinele trebuie să fie instruit după ce a aruncat energie, a făcut o plimbare.
  5. Nu este nevoie să vă pregătiți imediat după masă, după un vis sau târziu seara.
  6. Sancțiunile poate fi doar în cuvinte, intonațiile trebuie să arate că câinele a acționat incorect.
  7. Scream la un animal sau, chiar mai mult, folosirea forței nu este în niciun caz imposibilă.

Învățați câine să se culceToate formarea la domiciliu ar trebui să aibă loc într-un format de joc, astfel încât animalul de companie să fie interesat și vesel să perceapă noi cunoștințe. Nu trebuie să forțați un animal, nu trebuie să repetați comenzile mai mult de două ori. Dacă câinele a efectuat corect și la timp independent comanda, atunci ar trebui să fie lăudat în mod corespunzător. Întotdeauna la început ar trebui să vă bucurați cu sinceritate și mult succesul animalelor de companie, atunci câinele va avea stimulent și data viitoare pentru a executa corect comenzile și, în consecință, pentru a le aminti.

Astfel de cursuri scurte timp de zece minute se vor potrivi perfect primelor etape ale antrenamentului. Trebuie să monitorizăm cu atenție gesturile, intonațiile și starea de spirit. Câinii captează toate acestea foarte sensibil și pot fi confundați, de exemplu, prin diferite gesturi în timpul aceleiași echipe. De asemenea, ar trebui să suneți aceleași comenzi, nu trebuie să schimbați sau să rearanjați cuvintele când catelul doar învață.

Cum să intereseze un animal de companie prin antrenament

Proprietarul trebuie să primească de la cursuri de formare plăcere și să le trateze cu entuziasm. Animalele simt foarte subțire starea de spirit a proprietarului și cu mult mai mare zel îndeplinesc echipa, în cazul în care înțeleg că proprietarul este fericit. Nu trebuie să începeți greu să dominați animalul de companie și să prezentați liderul, dacă nu este necesar. De asemenea, nu trebuie să existe agresiune față de animal.

Pentru ca animalul de companie să fie interesant, trebuie să aplicați metoda de recompense. Puteți încuraja în multe feluri:

  1. Treat.
  2. Jocul.
  3. Atenție sporită.

Un copil pregătește un câineEfectul de formare este cel mai bine asigurat în cazul în care, după executate corect de comandă și ascultare din partea câinelui, proprietarul exprimă emoțional bucurie și laudă, și în același timp, oferă animalului de companie un tratament. Dar nu suprasolicitați animalul în procesul de astfel de încurajare, bucățile ar trebui să fie date foarte mici, simbolice. Jocul ca stimulent funcționează cel mai bine cu câinii de vânătoare și de serviciu.

La începutul antrenamentului puteți da un animal de companie aluzie despre promovarea viitoare. De exemplu, agățați o pungă pe curea cu o tratație pe care câinele nu o vede în restul timpului. Obțineți jucăria preferată înainte de antrenament. După un timp, câinele se va descurca deja fără astfel de solicitări.

Lauda laudă

Câinele conectează lauda și încurajarea cu execuția echipei și ascultarea doar dacă aceștia urmează exact la momentul executării echipei. Dacă lăudați cu întârziere - aceasta va fi o mare greșeală, deoarece animalul poate efectua în acest moment o acțiune care nu are legătură cu echipa.

De exemplu, în timpul executării comenzii "To Me", lauda ar trebui să aibă loc exact în momentul în care a fost câinele următor cu proprietarul. Nu puteți lăuda când ea sa așezat deja, a stabilit sau a făcut o altă acțiune.

rihtuitorExistă echipe și abilități de formare, cu care este dificil de încurajat imediat. Apoi puteți folosi clickerul - este un breloc cu clicuri mici. Câinele trebuie să fie învățat la aceste clicuri - pentru a da gustări unui clic. Apoi animalul de companie se conectează pentru el însuși clic și emoții pozitive. În viitor, clicul va fi suficient pentru a confirma câinelui că face totul bine și că este fericită.

Setul de bază de comenzi pentru lucrul în condiții de casă

Mai întâi trebuie să înveți cele mai simple comenzi și apoi să treceți la cele mai dificile. Din aceasta și acolo va fi un curs de formare acasă.

Una dintre cele mai importante echipe este "Pentru mine". Poate salva viața câinelui în viitor și o cunoaște neapărat. La inceput, aceasta comanda se pronunta atunci cand catelul se indreapta deja spre proprietar. Apoi se folosește atracția - o jucărie sau un tratament arătat de departe. În primul rând, merită să dați echipa de la o distanță scurtă, crescând treptat. Inclusiv opțiunea de completare atunci când câinele nu-l vede pe proprietar (de exemplu, el este într-o altă cameră). Este necesar să îndemnăm ferm, dar foarte calm și pozitiv. Nu este necesar să chemi un câine cu emoții negative și să pedepsești.

Învățați câinele să steaO altă echipă foarte importantă - "Sit". Poate fi folosit la început în loc de comanda "stand", în cazul în care trebuie să opriți câinele de pe stradă, de exemplu.

echipă "Stand" este necesar pentru câinii de vânătoare și este suficient ca câinii orașului să "stea". La început, echipa este pronunțată, prinzând momentul în care catelul se așază singur. După aceasta, încep să învețe să se așeze pe o comandă. Pentru a face acest lucru, în plus față de voce, gesturile sunt folosite - o palmă ridicată vertical. În mână trebuie să începeți să apucați delicatețea și să o arătați câinelui. Nu vă puteți înclina mâna astfel încât câinele să ajungă la mâncare. Acordarea de încurajare este necesară numai după ce câinele se așează în fața mâinii. După aceea, o poți lăuda în siguranță.

Aceste două comenzi trebuie ca câinele să învețe în mod necesar înainte de a deveni adult și să interpreteze cu ascultare completă. În caz contrar, plimbările fără plumb pentru animalele de companie vor fi imposibile. Și lesa pentru animale de companie trebuie să fie învățată. Pentru a începe cu un cățel de mers pe o lesa în jurul apartamentului cel puțin de trei ori pe zi timp de cinci minute. Câinele nu ar trebui să tragă plumb, dă-i stăpânului să o gestioneze. De asemenea, câinele ar trebui să meargă în mod voluntar, dacă merge în direcția greșită, atunci îi este dat un semnal printr-o leșie - o pereche de frați slabi. Nu este nevoie să trageți un animal de companie violent.

De asemenea, la domiciliu, puteți învăța astfel de comenzi ca "voce", "anport", "barieră" și alte aptitudini utile pentru câine în condiții urbane. Dacă câinele vânează sau este servit, atunci ar trebui să fie instruit cu ajutorul unui cynolog profesionist, deoarece orice greșeală din educație va fi mult mai greu de corectat mai târziu.

Câinele aduce mingeavoce - Asigurați-vă că observați că câinele este lăudat după ce a latrat. Inițial, puteți provoca lătrat cu o fisură ascuțită pe ușă sau pe muzică, după ce ați folosit doar comanda vocală.

barieră - O echipă în care un câine trebuie să depășească un obstacol, sărind peste el. Câinele trebuie să fie atras de o jucărie sau de un tratament, apoi arătând mâna peste obstacolul de a-l induce să sară și să pronunțe simultan comanda. Dacă totul sa dovedit, trebuie să-ți lăudăm cu siguranță animalul.

Porto - O echipă destul de complicată în studiu. În primele etape, atunci când pronunți comanda, trebuie să desciți ușor dinții câinelui și să puneți o jucărie în ele și, după câteva secunde, cu cuvintele "permiteți" ridicarea ușoară a jucăriei. După ce câinele învață să-l ia și să dea jucăria la comandă, va trebui să fie luat și apoi aruncat deja pentru ca câinele să-l aducă.

Când toate comenzile sunt învățate acasă, va trebui să fie reinstalate deja pe stradă. Prima dată într-un mediu neobișnuit, unde există multe distragere a atenției, chiar și un câine adult poate deveni confuz. Dar acest lucru este normal și va trece cu timpul. Principalul lucru este să nu pierdeți entuziasmul și să continuați să vă antrenați animalul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să pregătești o pisică acasăCum să pregătești o pisică acasă
Cum să înveți un câine comanda `da o laba`Cum să înveți un câine comanda `da o laba`
Cum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un anCum să educați în mod corespunzător un catelus timp de până la un an
Cum să înveți un câine comanda `voce`Cum să înveți un câine comanda `voce`
Cum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradăCum să înveți un cățel la toaletă: în apartament și pe stradă
Cum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bazăCum să înțărcați câinii să scrie acasă? Reguli de bază
Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?Cum să înveți câinele comenzile de bază acasă?
Cum să înveți un cățel să meargă la un scutec specialCum să înveți un cățel să meargă la un scutec special
Cum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruiriiCum să înțărcați un cățeluș să muște prin mâini sau picioare cu ajutorul instruirii
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
» » Cum să pregătești un câine acasă
© 2021 amigdas.com