amigdas.com

Acoperirea dentară fluorurară: ce este?

Preparatul FtorlacSănătatea dinților depinde nu numai de respectarea regulilor de igienă orală, ci și de conținutul de elemente minerale necesare țesutului osos. Cel mai dur țesut din corpul uman este smaltul dinților. Este expus mediului agresiv și alimentelor solide.

Când este șters, sensibilitatea dinților crește, ceea ce provoacă durere. Pentru a restabili smalțul dinților, se folosește un medicament dentar modern - Ftorlak.

Ftorlak pentru dinți este cel mai nou produs utilizat în stomatologie pentru prevenirea cariilor, parodontitei și restaurării smalțului dinților. O compoziție atent dezvoltată permite nu numai restaurarea emailului deteriorat, ci și întărirea acestuia și salvarea acestuia pentru o perioadă lungă de timp.

la acoperire Ftorlak formează un mineral care depășește duritatea smalțului dinților și îl protejează mult timp. Crearea unui strat mineral sau fluoridarea se referă la metode utilizate pe scară largă în stomatologia modernă.

Pasta de dinți cu un conținut ridicat de fluor nu posedă cicatrizare astfel încât utilizarea fluorului pentru a întări suprafața dinților este necesară.

Fluorul, de asemenea, ca și calciu și fosfor, este necesar pentru corpul uman. Lipsa acestei substanțe minerale în organism face ca țesutul osos să fie fragil, afectează procesul de hematopoieză, încetinește dezvoltarea corpului copilului. Fluorura protejează smalțul dinților. Acest lucru este dovedit științific, motiv pentru care se oferă o gamă largă de paste de dinți conținând fluor și medicamente care conțin fluorură dentară.

Ftorlak pentru dinți este preparare, care se aplică la smalț pentru protecție împotriva influenței agresive a mediului extern. După acoperirea dinților cu fluor, se formează un film care îndeplinește funcții protectoare și terapeutice. De asemenea, Fluorac are următoarele proprietăți:

 • Medicamentul Fluoracprotejează smalțul dinți de deteriorare și subțiere;
 • restabilește structura dinților;
 • reduce activitatea microorganismelor patogene;
 • crește elasticitatea țesuturilor moi ale cavității orale;

Utilizarea Fluorolac este recomandată pentru hipersensibilitatea suprafeței dentare, care nu este asociată cu încălcarea funcțiilor sale de protecție.

Avantajele Fluorolacului

mijloace previne distrugerea smalțului dinților contribuie la recuperarea acestuia. Compoziția unică a medicamentului îi permite să fie utilizată pentru a întări suprafața după curățarea cu ultrasunete, precum și pentru a trata fisurile și micro-traumele. Fluorolac este utilizat pentru a trata și a preveni căderea dinților la copii și adolescenți.

Compoziția lui Ftorlac

Principala componentă activă a medicamentului este fluorura de sodiu și include, de asemenea, componente suplimentare: șelac, cloroform, balsam de brad, alcool etilic.

mijloace reprezintă un lichid vâscos de culoare închisă cu un miros conifer specific. Medicamentul este sigur pentru organismul uman. Pentru aplicarea sa se utilizează un aplicator special, astfel încât probabilitatea supradozajului este exclusă.

Pe piața farmaceutică, medicamentul este reprezentat de producători ruși.

Cum funcționează fluorura

După acoperirea dinților cu fluor, se formează o peliculă protectoare subțire, care saturează emailul cu fluorură și are un efect dăunător asupra bacteriilor patogene care secretă acid în timpul procesării zahărului.

Ftorlak este capabil să reducă microcrasurile pe smaltul dinților. Aceasta se întâmplă când medicamentul este expus la saliva care conține calciu. mijloace se scoate calciu și îngustă fisurile de pe suprafața smalțului.

Indicații pentru utilizare

 • sensibilitate crescută a smalțului dinților;
 • Defecțiune în formă de vânătoaredefect în formă de defect;
 • prevenirea cariilor cu conținut redus de fluor în apă;
 • Petele cretoase și o suprafață brută a smalțului
 • leziuni mecanice și leziuni dentare;
 • după curățarea cu ultrasunete a suprafeței dintelui;
 • când se întoarce înainte de proteze;
 • în timpul sarcinii;
 • în vârstă înaintată.

Contraindicații

Nu se recomandă utilizarea Fluorolac în endemică fluoroza - Creșterea conținutului de fluor în țesutul osos, precum și creșterea sensibilității la componentele individuale ale medicamentului.

Învelirea dinților Fentolakom în clinica dentară

Înainte de a utiliza remedia, medicul trebuie să curețe cu atenție suprafața dentară a pietrelor și plăcii. În plus, aplicarea medicamentului este efectuată în cele ce urmează ordinea:

 • Îmbinarea dințilorsuprafața este izolată folosind tampoane de bumbac;
 • un aplicator special Ftorlak aplicat pe suprafața dinților. Nu permiteți produsului să atingă suprafața gingiilor, a limbii și a obrajilor.
 • medicamentul este uscat în câteva minute.

După utilizarea Ftorlak, alimentele solide nu sunt recomandate. Pentru a spori efectul după câteva zile, puteți repeta procedura.

Instrucțiunile Ftorlak pentru utilizare acasă

Medicamentul poate fi achiziționat la o farmacie sau comandat la un magazin specializat. Utilizarea unei remedii la domiciliu este destul de simplă, deoarece nu este necesar un echipament special.

Utilizarea unui medicament la domiciliu se efectuează într-o astfel de procedură ordinea:

 • Uscați temeinic suprafața dinților cu un șervețel de țesut sau de bumbac;
 • izolați suprafețele mucoase din dinți;
 • cu ajutorul unui aplicator sau a unui tampon de bumbac începând de la maxilarul inferior, aplicați un strat subțire;
 • Uscați lacul timp de 5 minute, așezat cu gura deschisă.

După ce utilizați Fluorolac timp de 24 de ore, nu vă spălați dinții și nu mâncați alimente solide. O dificultate specifică poate determina aplicarea produsului pe suprafața laterală. Două zile mai târziu, procedura poate fi repetată. Utilizarea ulterioară a medicamentului în scopuri preventive este posibilă în șase luni.

După utilizarea fluoroului în smalțul dentar, conținutul este semnificativ crescut fluor. Acest lucru este foarte important în stadiile inițiale ale cariilor bolii.

Utilizarea Fluorolac în copilărie

Utilizarea FluorolacDinții din lapte necesită o atenție sporită, deoarece sănătatea dinților permanenți al copilului depinde de starea lor. Utilizarea unui preparat în copilărie întărește dinții de lapte, să mențină structura smalțului, reduce activitatea microflorei patogene în cavitatea orală a copilului.

Într-o clinică dentară, medicamentul este aplicat pe dinții unui copil și iluminat lampă specială.

Dacă este necesar, se poate efectua fluorurare profundă, în care se aplică o compoziție de săruri de calciu și magneziu în smalțul dintelui, urmată de un preparat cu fluor și cupru.

Atunci când se utilizează metoda de fluorurare expresă, se utilizează o tavă de unică folosință cu fluor.

opinii

Acum ceva timp am început să observ sensibilitatea crescută a dinților. Durerea a fost simțită chiar și în timpul curățării dinților, apoi au apărut pete albe, care au crescut în dimensiune. La recomandarea medicului a folosit Ftorlak. Realizarea a cinci proceduri. Starea dinților sa îmbunătățit, sensibilitatea a scăzut, nu apar pete noi.

După naștere pe suprafața dinților au apărut crăpături, smalțul a început să se desprindă, a devenit dureros de băut și de mâncat. Doctorul a procedat cu Ftorlak, a ținut mai multe sesiuni. Statul a devenit ceva mai bun.

Ftorlac a fost folosit pentru copil după scindarea dintelui. Medicamentul a fost aplicat o dată. Copilul sa oprit să se plângă de durere, mâncând normal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este curățarea igienică a dinților?Ce este curățarea igienică a dinților?
Cum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasaCum sa scapi de sensibilitatea dintilor acasa
Rating-ul bunurilor de albire dintiRating-ul bunurilor de albire dinti
Remineralizarea dinților la domiciliu: indicațiiRemineralizarea dinților la domiciliu: indicații
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Ateu dentar ceară: beneficii și utilizăriAteu dentar ceară: beneficii și utilizări
Refacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dințilorRefacerea smalțului dinților: metode de restaurare a smalțului dinților
Ce este util pentru fluorizarea dinților?Ce este util pentru fluorizarea dinților?
Profesional igienă oralăProfesional igienă orală
Argintarea dinților copilului la copiiArgintarea dinților copilului la copii
» » Acoperirea dentară fluorurară: ce este?
© 2021 amigdas.com