amigdas.com

Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?

Cum să înfrumusețezi un pui mareTitul mare este considerat o pasăre comună a familiei de țâțe. Marele Titmouse a venit de la un grup de trecători. De regulă, în sălbăticie, țâțe mari trăiesc în diferite păduri, în principal în zona deschisă și de-a lungul malurilor râurilor și a altor corpuri de apă.

Habitatul acestor păsări este obișnuit:

 • în Europa;
 • în Asia;
 • în Orientul Mijlociu;
 • în unele părți ale Africii.

Acest titlu se referă la păsări nemigrative. Migrează foarte rar. Zborul poate fi cauzat de pupa iernii înghețate. La fel ca multe păsări și animale, specia de titmouse este împărțită în subspecii. Dar cel mai mare este cel mai mare reprezentant de acest gen.

Mulți oameni nu știu cum arată un tit. Recunoașteți că este destul de simplu. O trăsătură distinctivă a titului mare este că capul și gâtul sunt absolut negre. Obrajii sunt albi. Partea inferioară a trunchiului are o culoare galbenă. În sezonul cald, titusul preferă să mănânce insecte exclusiv mici. În timpul iernii, dieta crește semnificativ.

Bird of the Tit, spre deosebire de majoritatea păsărilor, se adaptează foarte bine la influența omului. Acestea pot fi găsite adesea nu numai în zonele populate, ci și în mega-zone.

apariție

Descrierea Marelui TitO pasăre din această specie este considerată un specimen foarte activ al familiei sale. În Europa, cel mai mare cocoș, de mărimea unei vrabii, are o coadă relativ lungă. Greutatea medie a păsării este de 17 grame. Aripile sunt de aproximativ 24 de centimetri. În comparație cu alte păsări ale acelei familii, titulația se evidențiază cu penajul său luminos, în special burta galbenă. Partea superioară a capului este excepțional de neagră. În lumina strălucitoare, capul titlului strălucește cu o nuanță metalică. Pene de pe aripile și coada au o nuanță de albastru deschis.

Din punctul de vedere al sexului indivizilor detașarea este extrem de dificil de recunoscut. Femelele au o culoare mai slabă a penei. Capul și pieptul femeii sunt, de obicei, cenușii, iar zona sub coadă este mai albă decât cea a bărbaților. Sânii au o culoare diferită în funcție de locația geografică.

Datele voce

Repertoriul sunetelor vociferoase emise de tit este destul de amplu. Există mai mult de 40 de opțiuni diferite de sunet pe care aceste păsări le pot reproduce cu propria voce. În plus, aceste păsări pot alterna sunete într-un singur cântec, schimbând timbrul sunetului.

În sălbăticie, un chiflin este înzestrat cu o chirring similară. Dar, în comparație cu finch, titmouse-ul are o voce mai sonoră.

Unde sunt sânii obișnuiți?

zonă

Această specie locuiește pe întreg teritoriul Eurasiei și poate fi găsită și în nordul Africii. Singurul loc din Europa în care nu întâlniți pasărea este Islanda. Pe teritoriul Asiei nu locuieste in regiunile polare ale Siberiei.

habitat

Ce arata marele tit?În timpul perioadei de cuibărit se găsesc păduri de diferite specii, dar se încearcă alegerea zonelor cu copaci de foioase. În Europa, cel mai adesea o pasăre Vă puteți întâlni în pădurile plantate cu stejari. În pădurile întunecate aproape că nu trăiesc.

Foarte des se găsește în parcuri. Acest lucru se datorează faptului că păsările se adaptează perfect oamenilor. În plus, oamenii hrănesc aceste păsări, care îi afectează în mod favorabil în timpul iernii, când nu este atât de ușor să obțineți alimente.

reproducere

Această specie aparține tipului monogamic. Cele mai multe perechi au existat împreună de mai mulți ani. Perioada de împerechere este pentru o perioadă care începe în ianuarie și se încheie cu începutul lunii septembrie. Oamenii de știință din Marea Britanie au dezvăluit că, recent, păsările din această specie încearcă să pună ouă mai devreme decât de obicei. Acest fenomen este cauzat de încălzirea globală, datorită căruia o delicatesă preferată - omizi - pare mult mai devreme. Trebuie remarcat faptul că ouarea direct depinde de disponibilitatea alimentelor.

Barbatul are grijă de femeie în felul următor. El, sărind de la ramură la ramură, încearcă să atragă atenția femeii în vocea sa. Și, de asemenea, o trăsătură distinctivă a curtenirii este hrănirea masculilor masculi de către femei.

Nest în păsările principale din holurile copacilor. În cazul în care un astfel de spațiu este în aprovizionare scurt, apoi ca o casa poate fi folosit în fiecare gaura, inclusiv mouse-ul si crapaturile de case sau de orice alt spațiu gol și întunecat.

Într-un sezon, ouăle sunt depuse de mai multe ori. Prima zidărie are loc în aprilie, al doilea pe parcursul lunii iunie. Zidăria maximă este formată din 12 ouă. Se pun cel puțin 5 ouă. Trebuie notat că numărul de ouă din a doua zidărie este mai mic decât în ​​primul.

Femelele incubează ouă timp de 14 zile. În acest moment, familia alimentează bărbatul. Puii nou-născuți sunt acoperiți cu o culoare gri deschis. Ambii părinți sunt implicați în hrănirea copiilor. În medie, părinții produc aproximativ 7 grame de hrană pentru fiecare pui. După vârsta de șaisprezece zile, puii sunt capabili să zboare. Dar pe tot parcursul săptămânii sunt complet dependenți de părinții lor.

Puii care au apărut ca urmare a celei de-a doua zidări, rămân împreună cu părinții timp de 50 de zile. Speranța medie de viață este de aproximativ 15 ani.

Sursă de alimentare

În sezonul de împerechere, baza dieta de dulceata include nevertebrate mici și o varietate de larve. Păsările acționează ca protectori ai naturii, distrugând un număr mare de dăunători.

Principalele alimente consumate sunt:

 • fluture;
 • omizi;
 • diferiți păianjeni;
 • furnici;
 • acarieni.

Pentru puii lor, părinții captează exclusiv omizi care nu depășesc 1 centimetru. În perioadele de toamnă și de iarnă dieta este alimentată cu furaje vegetale, care includ:

 • grâu;
 • secară;
 • ovăz;
 • semințe de mesteacan, cenușă de munte, tei și pin.

Mare TitPasărea nu furnizează provizii pentru iarnă, dar cu plăcere fură alimente de la alte păsări.

Ei nu disprețuiesc să mănânce carouri. Ele pot fi adesea găsite lângă cadavre. Din întreaga familie, doar o ticăloasă mare, care atacă victima, îi prăjește creierul. Una dintre aceste victime este o bat. În ciuda aproximativ aceleași dimensiuni, pasărea depășește cu ușurință prada sa.

Astfel, putem concluziona că, în ciuda tuturor grației sale și a vocii frumoase, această pasăre este un prădător periculos pentru majoritatea locuitorilor faunei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește pasărea și aratăCum trăiește pasărea și arată
Cate flori de cireșe și când începe înflorireaCate flori de cireșe și când începe înflorirea
Lentila care este o pasăre în care o pasăre are linteLentila care este o pasăre în care o pasăre are linte
Totul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițeTotul despre bufniță: ce mănâncă o bufniță, cum arată, specii de bufnițe
Roșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagalRoșu roșu și pestriț: cum să înfrumuseța un papagal
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Cocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproduceriiCocoșul de munte supranatural: o descriere a păsării, a habitatului acesteia, a reproducerii
» » Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
© 2021 amigdas.com