amigdas.com

De ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbați

Cum să verificați cantitatea de testosteronUnul dintre principalele hormoni steroizi la bărbați este testosteronul. Această substanță este prezentă și în corpul unei femei, dar în doze mai mici. Testosteronul în sexul mai slab este produs de ovare și cortexul suprarenalian, iar la bărbații cu testicule. Acest hormon este foarte important și îndeplinește o serie de sarcini în organism - controlează funcționalitatea stabilă a funcțiilor sexuale, procesul de pubertate și semne secundare.

Starea și rolul testosteronului

Testosteronul din sânge o persoană se află într-un complex cu o proteină și doar 2-3 procente din acesta se află într-o stare liberă. Hormonul începe să acționeze în timpul perioadei de dezvoltare intrauterină.

Testosteronul în sânge - norme, tabelMai presus de toate, rolul testosteronului este văzut în timpul pubertății. Este acest hormon care provoacă creșterea părului în funcție de tipul de sex masculin și schimbă vocea copilului băiatului într-un timbru mai adult. În aceeași perioadă, activitatea glandelor sebacee crește.

În afară de toate acestea, un steroid afectează formarea scheletului masculin și dezvoltarea masei musculare. Puțini știu, dar testosteronul produce un hormon de bucurie - serotonină. Testosteronul din sângele femeilor exercită funcții puțin diferite. La un nivel ridicat al acestei substanțe biologice, există o creștere puternică asupra corpului, dezvoltarea acneei.

Indicatii pentru furnizarea de niveluri hormonale

Dacă este necesar, pacientului i se face un test general pentru testosteron. În cazul unei deviații de la normă, este necesar să se facă SHGG - o analiză mai detaliată a nivelului de testosteron din sânge. Această procedură este ieftină, iar prețul poate fi întotdeauna clarificat de către medic. Este posibil să fie necesar un sondaj pentru astfel de probleme:

 • obezitate;
 • infertilitate;
 • acnee;
 • glanda suprarenale;
 • osteoporoza;
 • bolile masculine - disfuncția erectilă, prostatita cronică, scăderea libidoului;
 • boli ale femeilor - sângerări uterine, avorturi permanente, menstruație neregulată.

atribui să treacă o astfel de analiză poate medicul-ginecolog sau urologul, endocrinologul sau reproducologul.

Pentru a efectua un test de sânge pentru testosteron la bărbați, este necesar să se utilizeze sânge venos.

Reguli pentru pregătirea pentru analiză

 1. Corectarea citirii testului de sânge pentru cantitatea de testosteronContraindicat să efectueze un test de sânge într-o zi după radiografii, ultrasunete, fluorografie, proceduri rectale sau fizioterapie. Acest lucru se datorează faptului că toate aceste manipulări pot schimba nivelul hormonului.
 2. Înainte de a lua testul, medicul trebuie informat despre administrarea de medicamente hormonale sau contraceptive orale de uz local. Poți să donezi sânge numai după 2 săptămâni de renunțare la aceste fonduri.
 3. Cu o zi înainte de procedură, medicii sunt sfătuiți să renunțe la exerciții, să bea alcool și alimente grase.
 4. Sângele trebuie luat pe stomacul gol. Femeile trec diagnosticul în ziua 7-8 a ciclului menstrual.

Recomandări generale și recomandări pot fi obținute de la un medic care oferă instrucțiuni pentru efectuarea unui test de sânge.

Depistarea rezultatelor testului pentru testosteron

Principiul interpretării oricărei analize este de a compara datele pacientului cu norma. Fiecare laborator utilizează unitatea de testosteron - nmol, ng / ml, etc.

Merită să spunem că nu întotdeauna aberație poate fi o problemă majoră. Lucrul este că concentrația maximă a steroidului este observată dimineața devreme și scade până la seară. Timpul anului poate afecta de asemenea nivelul testosteronului, de exemplu, în primăvară este maxim, iar în sezonul de iarnă nivelul acestuia scade.

Nivel ridicat

În unele cazuri testosteron ridicat nu indică o problemă serioasă. Problema este că nivelul steroidului la femei se ridică în timpul sarcinii și ia contraceptive. La pacientul de orice sex, nivelul unei substanțe hormonale poate fi crescut din cauza unei epilepsii sau a oricărui medicament.

Nivel ridicat de substanță hormonală o femeie poate depune mărturie despre prezența anomaliilor genetice, a problemelor cortexului suprarenale, a tumorii ovariene, a miomului uterin. Nivelul ridicat de testosteron din jumătatea bărbaților vorbește despre astfel de boli cum ar fi cancerul de prostată, hiperplazia cortexului suprarenale, patologia hepatică.

Diagnosticul de laborator - un test de sânge pentru numărul de hormonireduce concentrația hormonului în sângele bărbaților trebuie să vedeți un medic, deoarece auto-medicamentul poate exacerba numai situația. În primul rând, pacientul trebuie să-și monitorizeze dieta și să limiteze consumul de grăsimi. În mod favorabil, organismul este afectat de legume și fructe neîndulcite, deoarece scade nivelul de testosteron din sânge.

Normalizarea sistemului hormonal va ajuta la plimbarea în aerul proaspăt și un stil de viață sănătos.

Nivel scăzut

scăzut nivelul testosteronului la bărbați cel mai des asociate cu modificările legate de vârstă în organism, iar acest fenomen este considerat drept.

Un nivel sever scăzut al hormonului poate vorbi despre prezența cirozei hepatice, a insuficienței hormonale, a diabetului zaharat, a disfuncției testiculare.

Analiza GSG trebuie prescris pacienților, care suferă de obezitate sau un exces de androgeni. Merită spus că anomaliile pot apărea din cauza malnutriției, a obiceiurilor proaste sau a imunității slăbite.

Scăzut pentru femei nivelul hormonului de sânge nu este o problemă teribilă. Astfel de fenomene pot fi observate la femeile de vârstă matură, în care începe menopauza. Dar există și boli care reduc nivelul hormonilor la femei - insuficiență renală.

ridica testosteron scăzut la concentrația normală la o vârstă fragedă este mult mai ușor decât pentru persoanele în vârstă. În primul rând, medicii recomandă să se acorde atenție modului de viață - o alimentație adecvată, un exercițiu ușor și un refuz de obiceiuri proaste.

Test de sânge - test de testosteronBarbatii cu un nivel scazut de hormoni din sange ar trebui sa aiba un somn odihnitor, pentru că este atunci când o persoană doarme, sistemul endocrin crește cantitatea de melatonina si testosteron.

Deformarea testosteronului în ambele direcții poate vorbi despre prezența unor probleme de sănătate, dar nu întotdeauna. Lipsa sau excesul de hormon dintr-un organism al femeii sau al omului poate face foarte mult rău. Prea multă concentrare a substanței biologice duce la chelie și acnee, infertilitate, patologii cardiace și tulburări ale sistemului reproducător.

Lipsa unui hormon poate afecta negativ sistemul cardiovascular, duce la obezitate, probleme sexuale și tulburări psihoemoționale.

Creșterea medicamentelor la nivelurile de testosteron

Trebuie imediat să spuneți că orice medicament trebuie luat strict conform prescripției medicului. Medicina moderna ofera multe modalitati de a ridica nivelul scazut de testosteron in sange pentru barbati si femei:

 • testosteron patch;
 • gel;
 • injecție intramusculară;
 • medicamente orale.

Deci, este clar că în farmacie o mulțime de medicamente și medicamente sunt vândute pentru a crește nivelul hormonului din sânge. Ce modalitate de a normaliza sistemul hormonal este decisă de către medic, prin coordonarea deciziei cu pacientul.

Merită să spunem că un astfel de lucru terapie hormonală este interzisă pentru pacienții care suferă de cancer, deoarece testosteronul poate provoca o creștere rapidă a tumorii. În cazul neoplasmelor, nivelul testosteronului, dimpotrivă, este redus.

Treceți-vă test pentru testosteron în sânge este necesar doar pentru prescrierea medicului, și nu întotdeauna o abatere de la normă poate indica prezența unor probleme de sănătate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Testiculul este un testicul masculin. Ce este?Testiculul este un testicul masculin. Ce este?
Care este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilorCare este hormonul lg și pentru ce funcții răspunde bărbaților și femeilor
Ce este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteiaCe este aceasta - gonadotropina corionică umană, aplicarea acesteia
De ce aveți nevoie de zinc în corpul unui bărbatDe ce aveți nevoie de zinc în corpul unui bărbat
Medicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbațiMedicamentele din farmacie care cresc testosteronul la bărbați
Estradiol: ce este, descrierea și scopul hormonuluiEstradiol: ce este, descrierea și scopul hormonului
Lista de produse care cresc testosteronul la bărbațiLista de produse care cresc testosteronul la bărbați
Finasteride: preț, manual de instrucțiuni, recenzii pentru bărbațiFinasteride: preț, manual de instrucțiuni, recenzii pentru bărbați
Libido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățeascăLibido la bărbați: ceea ce este și cum să-l îmbunătățească
Norma testosteronului hormonal la bărbați în funcție de vârstăNorma testosteronului hormonal la bărbați în funcție de vârstă
» » De ce să luați un test de sânge pentru testosteron la bărbați
© 2021 amigdas.com