amigdas.com

Bird înghiți. Cum arată și ce mănâncă

Descrierea păsării de la înghițireDin cauza cunoștinței umane lungi cu înghițite, au apărut multe mituri și legende. Oamenii au crezut că prezența acestor păsări protejează animalele de fermă de boli și blesteme și clădiri de la incendii. Conform superstiției, aceste păsări sunt un semn bun pentru cei care sunt pe mare. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că înghițiturile sunt păsări terestre, astfel încât aspectul lor le spune marinarilor, apropierea de țărm.

În timpul secolului al XIX-lea, Jean Desbouvri a încercat să-i îmblânzească și să-i pregătească pentru a fi folosit ca păsări poștale. El a reușit să mențină instinctul migratoare în păsări tinere și să convingă guvernul francez să efectueze testarea inițială, dar celelalte experimente sunt blocate, ca randunelele nu face o captivitate și doar unul dintre în sălbăticie.

Bird înghiți

inghite, sunt o familie (cu un număr mare de specii) într-un grup de păsări passerine. Ei trăiesc în întreaga lume pe toate continentele, cu excepția Antarcticii. Foarte adaptate pentru a hrăni în zbura, au un aspect ciudat. În 19 genuri, există aproximativ 83 de specii, cu cea mai mare diversitate în Africa. Aceste păsări se întâlnesc, de asemenea, pe o serie de insule oceanice. Specii europene și nord-americane sunt păsările migratoare, dimpotrivă speciile occidentale și sud-africane nu migrează.

Una dintre cele mai frecvente specii din Eurasia este orașul înghițit sau pâlnie. Orașul înghițit este o specie migratoare și zboară în Africa și Asia pentru iarnă.

descriere

Ce mănâncă înghițiVlacii au forma evolutiv conservatoare a corpului, care diferă de celelalte păsări în ordinea trecerilor. Ei s-au adaptat pentru a prinde insecte în zbor, astfel încât acestea au un corp subțire, raționalizate și aripi aripi lungi, care oferă o mai mare manevrabilitate. Forma corpului oferă o rată foarte eficientă de zbor-metabolism în rândul înghițite în timpul zborului fiind cu 49-72% mai mică decât în ​​cazul păsărilor parazite echivalente de aceeași mărime.

Lungimea corpului variază de la 10 la 24 cm și greutate de la 10 la 60 g. Aripile sunt lungi, ascuțite și au nouă pene primare. Coada este profund bifurcată, ceea ce mărește manevrabilitatea.

Picioare scurte. Ele sunt adaptate pentru plantare, nu pentru mers, deoarece degetele frontale sunt parțial conectate la bază. Aceste păsări sunt capabile să meargă și chiar să alerge, dar o fac, chibzuind mersul.

Cel mai comun penaj de înghițite urbane și rurale - lucios albastru închis. Specii care trăiesc în burrows sau care trăiesc în zonele uscate sau montane au adesea o culoare brună mată. Podelele au dimorfism sexual limitat sau lipsă de dimorfism sexual, iar pene externe caudale mai lungi la un bărbat adult sunt probabil cea mai comună diferență.

Distribuția și habitat

Răsunatele au o răspândire cosmopolită pe toate continentele, cu excepția Antarcticii.

Familia asta utilizează o gamă largă de habitate și depinde de insectele zburătoare care pot fi găsite în orice habitat deschis, inclusiv:

 • pajiști;
 • o pădure deschisă;
 • savană, mlaștini;
 • mangrove și tufișuri;
 • de la mare la munți.

Multe specii trăiesc în peisaje artificiale, inclusiv terenuri agricole și chiar zone urbane. Modificările în utilizarea terenurilor au dus, de asemenea, la faptul că unele specii și-au extins zona. Cel mai impresionant exemplu este floarea care a colonizat Noua Zeelandă în anii 1920 și este acum o pasăre comună pentru această țară.

Speciile care locuiesc într-o regiune temperată migrează în timpul iernii. Există mai multe specii tropicale care sunt migranți parțiali sau care fac migrații mai scurte.

comportament

Bărbații aleg locația cuibului, și apoi atrage femeia, folosind, cântec și zbor. Mărimea teritoriului variază în funcție de specie, în cazul păsărilor coloniale, cuiburile tinde să fie mici. În afara sezonului de reproducere, unele specii pot forma turme mari. Se crede că aceasta oferă protecție împotriva păsărilor de pradă. Speciile non-sociale nu formează turme, dar puii pot rămâne cu părinții lor pentru o perioadă de timp după sezonul de reproducere.

Ce alimentează înghițirile

În cea mai mare parte, înghițitul este insectivoros, prinde insecte care zboară în aer. Compoziția producției în dietă variază în funcție de tipul și anotimpul anului. Speciile individuale pot fi selective, nu captează fiecare insectă în jurul lor, ci aleg o pradă mai mare. De asemenea, se evită anumite tipuri de producție, în special insecte precum albine și viespe.

Ce mănâncă înghiți

Înghițiți practic vânătoarea:

 • Modul de viață al înghițitelorpe gandaci;
 • zboară;
 • țânțari;
 • Horseflies;
 • musculițelor;
 • fluturi;
 • lăcustă, etc.

Uneori aceste păsări prindeau păianjenii care zburau prin aer pe o pânză de păianjen.

În plus față de insecte, uneori consumă o serie de specii fructe și alte plante. În Africa, au fost înregistrate cazuri când aceste păsări au fost hrănite cu semințe de copac.

În cazul în care mai multe specii de înghițite se alimentează împreună, ele vor fi împărțite în nișe diferite pe baza înălțimii de la sol.

reproducere

În cazul în care vâslele trăiescUnele specii, cum ar fi vâltorile urbane, cuib în cavități de construcție existente, și alte specii săpe găuri într-un substrat moale, cum ar fi plaje cu nisip. Dulapuri cu noroi Cele mai frecvente în Lumea Veche și în Africa. Multe specii de peșteră, de coastă și roci de cuiburi de înghițire formează colonii mari. Prizele sunt construite atât de bărbați, cât și de femei.

În vremurile istorice, introducerea structurilor de piatră artificială, cum ar fi hambarele și podurile, a condus la o abundență de locuri de cuibărit în întreaga lume, ceea ce a sporit considerabil reproducerea unor specii.

Păsări care trăiesc în colonii mari, este necesar să se lupte atât cu ectoparaziți, cât și cu parazitismul cuibărit.

Perechile acestor păsări sunt monogame, iar perechi de specii nemigrative rămân adesea în apropierea zonei de cuibărit pe tot parcursul anului, deși locul de cuibărire este cel mai activ protejat numai în timpul sezonului de reproducere. Speciile migratoare se întorc adesea în aceeași zonă de reproducere și pot alege același loc de cuibărit.

Toate înghițitele își protejează cuiburile de prădători. În general, contribuția bărbaților la îngrijirea părintească este cea mai mare dintre toți parinții.

Înghițiți ouăle, de regulă, alb, deși unele cuiburi de nămol sunt neclintite. Dimensiunea medie a zidurilor variază de la patru la cinci ouă în regiunile temperate și două până la trei ouă în tropice. Taxele de incubație sunt distribuite la unele specii, în altele ouăle sunt incubate exclusiv de către femei. Dintre speciile în care bărbații ajută la incubație, contribuția variază între specii, iar unele specii, cum ar fi roșu înghiți, împărtășesc responsabilitățile în mod egal.

Chiar și în cazul în care speciile de masculi nu se incubează ouăle, masculul poate sta pe ele atunci când femela părăsește pentru a reduce pierderile de căldură (acest lucru este diferit de incubare, deoarece nu include încălzirea ou, dar numai pentru a preveni pierderea de căldură).

Tocmai au apărut puii nu au pene și nici puf. Ochii sunt închise și deschise după aproximativ 10 zile. În general, puii de înghițire se dezvoltă lent în comparație cu alte păsări paserine.

Înghițiți cântatul

Înghițirile pot produce multe sunete diferite care sunt folosite pentru a exprima excitare, pentru a comunica cu alte înghițite ale aceleiași specii, în timpul curtării sau ca o alarmă atunci când prădătorul se află în zonă. Cântecele bărbaților sunt legate de starea corpului păsării și se presupune că sunt folosite de femele pentru a judeca starea fizică și starea de fitness pentru bărbați de împerechere. Un cântec tipic de înghițituri este un chirp simplu, uneori muzical.

Relațiile cu oamenii

Rândunele sunt binevenite de oameni datorită rolului lor util de ucigaș de insecte, iar înghișăturile urbane se adaptează ușor cuiburilor în interiorul și în jurul locuinței umane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Totul despre păsări se schimbă: cum arată, unde locuiesc și la ce se hrănescTotul despre păsări se schimbă: cum arată, unde locuiesc și la ce se hrănesc
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Câți ani poate trăi o cioară și o cioarăCâți ani poate trăi o cioară și o cioară
Câți ani trăiesc porumbeii în diferite condițiiCâți ani trăiesc porumbeii în diferite condiții
Evaluarea celor mai rare păsări din lumeEvaluarea celor mai rare păsări din lume
Păsări cu piept roșu și cioc galbenPăsări cu piept roșu și cioc galben
Habitat și aspectul păsărilorHabitat și aspectul păsărilor
Habitat, cât de mult trăiește și ce mănâncă rața sălbaticăHabitat, cât de mult trăiește și ce mănâncă rața sălbatică
» » Bird înghiți. Cum arată și ce mănâncă
© 2021 amigdas.com