amigdas.com

Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii

Leul - trăsături ale unui animalPână în prezent, există o mulțime de legende și povestiri despre viața unui leu - regele fiarelor. Pentru a înțelege ce - un basm și ce - adevărul, trebuie să înțelegeți cu atenție acest lucru. Aceste animale diferă de celelalte prin puterea și puterea lor. Frumoasa indescriptibilă a coamei și urletul rău dă leului un aspect cu adevărat regal. Și chiar și în obiceiurile acestei ființe există obiceiuri regale.

Pradă severă

Descrierea leului este previzibilă. Nu contează unde locuiește regele fiarelor - în libertate sau în captivitate - rămâne mereu un leu. Un prădător mare și puternic, cu un corp puternic. Leii sunt alergători foarte buni. Aceste pisici au asemenea mandibule puternice, că ele păstrează cu ușurință în gurile celor mai mari animale. Datorită ghearelor puternice, ei distrug pradă. Apropo, limbajul regelui fiarelor este acoperit cu spini mici, care îl ajută să se îngrijească de el însuși. Cu ajutorul acestor spini, fiara îndepărtează cu ușurință insectele de la sine.

Bineînțeles, modul de viață al unei pisici depinde de locul în care locuiește leul. În mare parte acest prădător trăiește în Africa și Asia.

Mândria animalelor vii - un fel de familie. Ca parte a familiei, de regulă, unul sau doi bărbați și mai multe femei cu copii mici. taxele bărbați adulți include protecția familiei de la bărbați singuri, care adesea încalcă drepturile altora. Femelele sunt implicate în obținerea alimentelor, vânătoarea, precum și creșterea leilor. Prădătorii mici acționează activ, se distrează și se dezvoltă, pregătindu-se pentru maturitate.

În medie, mândria constă în aproximativ 20 de persoane. Teritoriul posesiunilor leului ajunge la zeci de kilometri. Pentru o viață normală, este extrem de important ca în acest domeniu să fie păstrate diferite animale ungulate. Acest lucru va permite mândria să mănânce bine.

Leul asiatic

Acolo unde trăiesc prădătorii asiatici, e ușor să ghicești după numele lor. Locuiesc pe teritoriile pădurii indiene Gir. Prădătorul asiatic are alte nume:

  • Cum arată un leu asiatic ca un bărbatpersană;
  • Indian;
  • Bengali.

Leul asiatic, în principiu, este foarte asemănător cu cel african, dar este puțin mai mic în ceea ce privește dimensiunea și greutatea. Culoarea lânii lor poate fi fie maro, fie gri. Vânătoare de pradă în păduri și câmpuri. La ce oră locuiesc leii în aceste teritorii nu se știe cu certitudine. Principala parte a acestor păduri este luată din ce în ce mai mult de oameni. Câinele trebuie să plece și să-și împartă posesiunile cu omul.

Dar pentru a-și împărtăși posesiunile, leul nu este numai cu omul, ci și cu alte animale. Și cu multe secole în urmă au fost stăpânii pământului până în Grecia. Există cazuri când leul a fost întâlnit pe malurile râului Don.

Eforturile neumane costă oamenii conservarea populației tigrilor din Bengal. Astăzi, în rezervele specializate, există familii de leu și specialiști care se luptă cu forță pentru viața lor.

Leul african

Leul african - fotografie a unui animalAcest pradator locuiește în Africa Centrală. Ei dețin terenurile de savană, care au în mod necesar un loc de udare. Cartea de vizită a acestei ființe este, desigur, o haină de lux, care acoperă întregul cap și pieptul fiarei. Post leu este de 2,5 metri, iar greutatea leului este de 240 de kilograme. Femelele sunt întotdeauna puțin mai mici. Blana principală a animalului este scurtă, dar foarte groasă. Culoarea este de nisip sau în nuanțe galbene.

O problemă foarte mare era vânătoarea de lei. Oamenii distrug populațiile acestor animale și, dacă acum două decenii, populația a totalizat peste 200 de mii indivizi, în momentul în care sunt de zece ori mai mici. Și vina acestui om. Din cauza atacurilor frecvente ale regei animalelor asupra animalelor, oamenii se luptă cu otrăvuri și momeli.

Cât timp trăiește leul?

Care este speranța de viață a regelui fiarelor? Este diferită în libertate și în sălbăticie? Desigur, da! De fapt, ciclul de viață al unui leu, în comparație cu alte animale, este relativ mic. Foarte rar un leu, care trăiesc în sălbăticie, atinge vârsta de treizeci de ani. La vârsta de cincisprezece ani, acești prădători tind să slăbească și chiar să înceteze să domine mândria. Lionele trăiesc puțin mai mult.

Deseori leii de sex masculin mor în luptă cu crocodilul, care este considerat aproape singurul dușman al regei fiarelor. Se luptă constant și, dacă leul atacă ușor crocodilul pe pământ, crocodilul este mult mai puternic în apă.

Sursă de alimentare

Bineînțeles, ca și în cazul oricărui animal dăunător, carnea este principala sursă de nutriție. Pentru un an calendaristic, un leu adult mănâncă o medie de cincisprezece animale adulte, cântărind aproximativ o sută de kilograme.

Așa cum am spus mai devreme, vânătorii de sex feminin din mândrie sunt femelele. Dar prima masă este întotdeauna masculul, dominând mândria. El primește mereu cea mai bună piesă, iar restul este mâncat de copii și leoaică.

Leo în vacanță - fotografieLeii mănâncă la fiecare trei sau patru zile. Fiecare membru al mândriei mănâncă aproximativ 20 de kilograme de carne la un moment dat. Imediat după prânz toată mândria merge pe cale amiabilă la locul de udare. În plus, toți au o odihnă și această odihnă poate dura până la douăzeci de ore în cele din urmă.

Este interesant faptul că hienele și șacalii se rătăcesc mereu în exploatațiile mândriei și mănâncă prada leului, care de obicei nu o împiedică.

vânătoare

Cea mai obișnuită victimă a vânătorii de leu este:

  • cerb;
  • girafe;
  • antilope;
  • zebră.

Dar aceasta este o listă incompletă. Leul vânează și alte animale ca cele de mai sus.

În timpul zilei, toți membrii mândriei se odihnesc și câștigă forță și, de îndată ce vine primul amurg, ei merg în vânătoare. De obicei, o mândrie formată din cinci persoane, o dată pe săptămână, aduce cu ea vânătoarea unei ființe mari.

În timpul vânătorii, leii distribuie roluri. Unul distrage victimă, alții se ascund în ambuscadă și atacă invizibil. Cel mai sângeros lucru, de regulă, este realizat de cei mai tineri lei. Dar toate leoaicele sunt principalii vânători. Ei iau în mediul victimei și se apropie încet de ea. La un moment dat, una dintre femele lovește victima cu viteza fulgerului cu laba, cade și apoi leoaica ucide animalul, mușcându-și dinții în gât.

Odată ce victima este prinsă, apare imediat bărbatul mai în vârstă, care are dreptul să încerce mai întâi alimente.

Descoperire și reproducere

Regele animalelor este foarte iubitor, motiv pentru care procesul de reproducere are loc indiferent de sezon și de sezonul anului. pereche Leii pleacă mereu departe de locul de mândrie. Câți țari pot avea o femeie? Fiara africană poate avea până la șapte leoaică.

Când femeia este însărcinată la 3,5 luni, ea lasă mândria și dă naștere unui leu într-un loc retras, pe care îl găsește pentru prima dată.

Bebelușii se naște complet orbi. Pielea nou-născutului este acoperită cu pete întunecate care se opresc după expirarea termenului ceva timp. În medie, se nasc trei-cinci lei și doar jumătate dintre ei supraviețuiesc până la maturitate.

Lionii mănâncă laptele mamei și când ajung vârstă în șapte luni copiii încep să mănânce carne. Copiii intră în familie în două luni. Un prădător este considerat un adult atunci când atinge cinci ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ursuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrăneșteUrsuleț urs: unde trăiește, ce are și la ce se hrănește
Lynx: unde animalul trăiește și locuieșteLynx: unde animalul trăiește și locuiește
Jaguarul misterios de animale și unde locuieșteJaguarul misterios de animale și unde locuiește
Ursul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuieșteUrsul grizzly sau gri: hrana, reproducerea, unde locuiește
Un puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o pumaUn puma de animale: o descriere a locului in care locuieste, unde locuieste, cum arata o puma
Pisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europenePisica forestiera: modul de viata al pisicii salbatice europene
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?Cine este mai puternic: un tigru, un urs sau un leu?
Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?
Care este visul unui leu în visuri?Care este visul unui leu în visuri?
» » Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
© 2021 amigdas.com