amigdas.com

Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?

Dinții unei pisici - câți dintre ei ar trebui să fieAnimalele domestice au nevoie constantă de îngrijire și atenție din partea proprietarilor. Animalele sănătoase sunt mai puțin supărătoare. Cu toate acestea, puțini dintre proprietari acordă atenție stării dinților animalului de companie. De exemplu, statutul de dinți la pisici poate determina vârsta și bunăstarea sa. Pentru a face acest lucru, trebuie să vă uitați în gura animalului și să examinați periodic dinții. Câți dinți are o pisică, cum îi monitorizați pentru a rămâne sănătoși?

Câți dinți au pisici?

Când proprietarii au grijă de animalele de companie, se simte bine. Îngrijirea se oprește la hrănire, scăldat, mersul pe jos, inoculări și puțini oameni se uită în gura pisicii. Din moment ce pisicile sunt animale de pradă, dinții pentru ei sunt de o mare importanță.

După ce au apărut în lume, pisicile mici nu au dinți. Primii incisivi de lapte din ele apar doar după 2-5 săptămâni de viață. toate erupție incisivii durează aproximativ 8 săptămâni. După aceasta, creșterea activă a tuturor începuturilor ulterioare. Apare mult mai intens decât la om.

În 1-1,5 luni, pisicul are colții de lapte și apoi premolarii laptelui. Când atinge vârsta de 3-4 luni, are deja 26 de persoane nepermanente, dintre care 14 sunt superioare și 12 sunt mai mici. În maxilarul superior este:

  • Dinții din pisică - studiem starea caninilor6 incisivi inferiori în centru;
  • 1 fang pe ambele părți;
  • 3 molari pe fiecare parte.

În maxilarul inferior, ele cresc în mod similar și sunt după cum urmează:

  • 6 incisivi în partea superioară;
  • 1 canin pe ambele părți;
  • 2 molari pe fiecare parte.

Dinții pisoii sunt ascuțiți, ca acele și provoacă multă încurcătură oamenilor din jur, precum și pisicii mamei. Este necesar să se monitorizeze un animal de companie mic, astfel încât să nu crape obiecte periculoase în casă.

Aparate dentare la pisici adulte

După 3-6 luni la animale, începe procesul de înlocuire a produselor lactate cu cele permanente. Animalele nu suferă senzații dureroase în această perioadă. Locuri unde cresterea dintilor copilului incepe sa mancarimi, asa incat pisoii incepe sa roade tot ce se intampla in campul lor de viziune. Dinții de lapte la pisici încep să se scalde și să cadă neobișnuit. Primele care cad la incidenta sunt laptele.

Aproape imediat sunt înlocuite cu cele permanente. Ele diferă ușor de culoare și structură de la temporare. Spre deosebire de lapte, culoarea nu este atât de albă. Transparența laptelui nu este respectată. Ele sunt mai dense în structura și cea mai mare dimensiune.

Foarte des se întâmplă ca laptele să fie înlocuit cu unul permanent, dar acesta din urmă nu a căzut încă. Noii dinți la pisici cresc intensiv și cresc rapid în mărime. În acest caz, este recomandabil să vizitați medicul veterinar cu animalul dvs. de companie, astfel încât el să poată ajuta animalul.

Uneori, procesul de schimbare a dinților temporari la permanenți trece cu complicații. În cavitatea bucală a gurii poate apărea procese inflamatorii, așa că trebuie să te uiți și să-i examinezi periodic gura. Dacă există un proces inflamator, o umflătură și o culoare este puțin mai întunecată decât de obicei, atunci este necesară îngrijirea medicală.

Dacă totul se întâmplă fără complicații, atunci animalul nu are nevoie de ajutorul unei persoane. În această perioadă, pisicile au un apetit sărac. Toți dinții permanenți apar la vârsta de 7-8 luni.

Cati dinti au o pisica?

Dentiția unei pisici adulte nu este foarte diferită de cea a unui pisoi mic cu dinți. Foarte repede, dentiția de lapte este actualizată și animalul rămâne numai constante. Numărul lor total este de 30 de unități. În maxilarul superior există 16 unități, iar pe maxilarul inferior există 14 unități:

  • 12 incisivi;
  • 10 premolari;
  • 4 canini;
  • 4 molari.

Întrucât în ​​perioada dentiției imunitatea animalului slăbește, medicii veterinari nu recomandă vaccinarea pisicilor. Pisica adultă are acum o maxilară complet formată și nu se va mai schimba.

Îngrijirea orală

Ne pensăm dinții - cum și de ce să o facemProprietarii atenți ar trebui să inspecteze periodic gura unui mic prădător. Dacă dinții pisicii sunt în regulă, el poate fără probleme apucați o bucată de mâncare și mestecați fără a vă răni sănătatea. Starea dentiției este întotdeauna dependentă de îngrijirea și îndepărtarea în timp util a tartrului.

Rămâne de alimente și săruri pe smalț dentar contribuie la apariția calculului dentar. Practic, ele sunt localizate în regiunea rădăcinilor. Din acest motiv, gingia este inflamată datorită bacteriilor. Gingiile încep să se desprindă treptat și să expună gâtul caninului sau al incisivului. În cavitatea bucală din cauza infecției există senzații dureroase și mirosuri neplăcute. În această stare, dinții se sparg rapid și cad. Un animal de companie cu dinți răi este dificil de a face față mâncării, mestecați-l. Pisica își pierde pofta de mâncare și pierde în greutate.

Pentru a evita placa pe smalțul dintelui, trebuie să oferiți pisicilor o mâncare solidă. Promovează curățarea mecanică a smalțului. De asemenea, puteți curăța dinții pentru a evita distrugerea lor.

La această procedură, ar trebui să obișnuiești un pisoi în timp ce e încă foarte tânăr. Curățarea se face folosind un bandaj înfășurat în jurul unui deget sau o periuță de dinți pentru copii. Există, de asemenea, accesorii speciale pentru animalele mici.

Produsele speciale de curățare sunt vândute în magazine specializate. Acestea sunt sigure pentru sănătatea animalelor, au un gust atractiv și miros pentru animal. După procedura de curățare, nu este nevoie să fie spălate cu apă.

Sarcina principală este preluată de incisivi, astfel încât acestea sunt mai rapide decât restul dinților fiind șterși. Restul persistă timp de 20 de ani. Dinții puternici și sănătoși ai pisicii o vor ajuta să rămână sănătoși și activi, într-o stare bună.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este o pensulă și unde să obțineți un pieptene pentru pisici?Ce este o pensulă și unde să obțineți un pieptene pentru pisici?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Cum se determină vârsta unui pisic la domiciliuCum se determină vârsta unui pisic la domiciliu
Cum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisiciCum să determinăm corect vârsta unei pisici sau a unei pisici
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
Cea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii GuinnessCea mai veche pisica din lume - titularii de inregistrari ale cartii Guinness
Câți dinți la un adultCâți dinți la un adult
» » Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
© 2021 amigdas.com