amigdas.com

De cate ori pe zi sa hraneasca pisica

Cât de des să hrănești pisicileCel mai preferat animal de companie este o pisica. Este iubit atat de adulti cat si de copii. Se poate menține atât într-un apartament, cât și într-o casă privată. Mulți proprietari de pisici care locuiesc în clădiri înalte se confruntă cu problema cât de des trebuie să fie hrăniți. Lucru este că proprietarii de la locul de muncă toată ziua, iar animalul mănâncă doar alimente uscate. Când seara întreaga familie se adună în casă, pisicile nu pot mânca dintr-un anumit motiv. Cât de multă mâncare nu le dă - încă puțin.

De câte ori trebuie să mănânc pisica de o zi

Pentru bunăstarea animalelor de companie era la nivelul adecvat, alimentația lor ar trebui să fie echilibrată. Este foarte important să luăm în considerare acest lucru în fiecare an viața unei pisici, cu modificările fiziologice care apar în corpul ei.

Pisicile și pisicile nu pot fi suprasolicitate, astfel încât acestea să nu aibă obezitate. De asemenea, nu trebuie să permiteți animalului să-i fie foame - trebuie să observați o anumită cantitate de mese.

Regulile alimentelor

Hrănirea animalului ar trebui să fie în același timp în fiecare zi. Apoi nu va exista probleme cu comportamentul și sănătatea sa.

Dacă un pisic obișnuiește să mănânce la fel în fiecare zi și chiar din castron, atunci nu se va teme să rămână foame. Și în timpul mesei oștirilor nu va cerca, pentru că va fi bine hrănită.

Este imposibil să se determine momentul exact al hrănirii animalului fără ambiguitate, deoarece depinde de alimentele la care este hrănit. Poate fi:

 • alimentele de la masă pe care le consumă;
 • produse alimentare naturale;
 • hranei pentru animale.

Mâncarea de pe masă.

Hrăniți animalul cu alimente de pe masă - foarte dăunător pentru animalul de companie, și unii oameni nici măcar nu știu despre asta. Multe alimente pe care oamenii le consumă sunt categoric contraindicate animalului. Printre aceste produse:

 • Hrănirea pisicilor domesticeprăjită;
 • sare;
 • marinat;
 • alimente cu condimente;
 • dulce;
 • coapte.

Când o pisică primește un mic mâncare de la masă, ea va fi întotdeauna lângă masă, când proprietarii stau să mănânce. Chiar dacă ea nu este foame, ea va mai întreba - și cere. Tot ce i se va da nu-i va face decât să-i rănească trupul. Pentru a suferi, în primul rând, vor fi ficatul și rinichii, stomacul și intestinele. Este posibil - umflături și spasme, dar este vorba de maeștrii ei, nu va spune.

Multe probleme asociate cu sănătatea unei pisici necesită un tratament chirurgical, care nu merge rapid, devine stresant pentru animal și foarte "lovește" portofelul proprietarului. Este clar că un astfel de rezultat nu dorește niciun proprietar.

Mâncare naturală.

Până în prezent, nu există opinii comune ale medicilor veterinari și ale crescătorilor, despre cel mai bun mod de a hrăni o pisică: alimente profesionale sau alimente naturale.

Întregul punct este că dieta alimentelor naturale ar trebui să fie atât de diversă încât pentru aceasta pur și simplu proprietarii să nu aibă suficienți bani, nici o putere, nici un timp. Prin urmare, rareori ce fel de proprietari ele aleg hrana naturala pentru animalele lor.

În dieta pisicilor trebuie să existe carne de vită, carne de pui, rață sau iepure. Pentru a obține o diversitate în dietă nu poate fi decât prin alimente naturale. Meniul trebuie făcut foarte scrupulos, prin urmare - este nevoie de mult timp. Pentru a găti mâncare pentru o pisică după toate regulile, aveți nevoie de mult timp și produse diferite. Pentru a nu pierde timpul liber prețios, fiecare persoană care muncește preferă alimentele gata preparate din pliculețe.

Din produsele naturale, există și cele care sunt categoric contraindicate pentru pisici. Acestea sunt:

 • Cât de corect să furați pisoiiceapa, usturoi;
 • carne de porc;
 • ciuperci;
 • ciocolată;
 • oua crude;
 • pește crud.

Mulți oameni, care nu știu acest lucru, trată ocazional secțiile lor cu pește crud și ouă - în formă brută sau fiartă.

O pisica are nevoie de proteine ​​de cinci ori mai mult, decât un câine. Prin urmare, dacă pisicile și câinii trăiesc în casă, atunci nu pot fi hrăniți cu aceeași hrană.

De asemenea, trebuie să luați în considerare faptul că pisicile sunt foarte capabile să mănânce. Ele sunt lizibile, prin urmare, că oribilul nu va exista.

Iată o listă de produse naturale, care ar trebui să fie incluse în dieta pisicii zilnic:

 1. Inima. Este foarte util pentru o pisică, deoarece include taurina, la rândul ei, utilă pentru funcționarea completă a corpului.
 2. Rinichi, ficat și splină.
 3. Orez brun. El este o sursă de carbohidrați.
 4. Dovleac.
 5. Morcov și spanac.

hrană

Într-o hrană specială pentru pisici și pisici sunt toate vitaminele și mineralele necesare de care au nevoie.

Fluxurile sunt împărțite în trei clase, care diferă în calitate și preț:

 • economie;
 • premium;
 • super-premium.

De câte ori va hrăni pisicile pe ziClasa economiștilor include astfel de hrana ca Kitiket, Darling, Whiskas și Friskas. Pentru fabricarea lor, se folosesc componente ieftine: produse secundare din carne, soia, conservanți, vopsele și substanțe de ameliorare a aromei. Ei nu au vitamine necesare animalelor, pe lângă faptul că au calorii scăzute.

Proprietarul animalului trebuie să înțeleagă, că animalul nu poate fi satisfăcut de o astfel de hrană, chiar dacă partea este mare. În paralel cu această hrană pentru animale, trebuie să oferiți vitaminele și mineralele necesare.

Pentru producția de alimente premium, producătorii folosesc carne și organe naturale. Proteina este folosită numai din origine vegetală - porumb și conservanți.

Pentru alimentele premium sunt: ​​"Meow Mix", "Cat Chau", "Sheba" și "Leonardo". De asemenea, nu au suficiente vitamine și minerale, care trebuie cumpărate suplimentar.

Feed-uri premium premium - "Royal Canin", "Hills", "Nutri Mix", "Ekanuba" și "Bozit". În plus față de carnea naturală, componentele furajelor sunt toate vitaminele, mineralele și acizii grași necesari pentru animal.

Compoziția hranei pentru animale din această clasă include vitamina E, datorită căreia sunt considerate mai utile.

De câte ori pe zi să hrănești pisica?

Dacă hrăniți animalul când dorește, atunci există o posibilitate de obezitate. Este necesar să se dezvolte o anumită dietă, care va depinde de următorii factori:

 • vârsta pisicii;
 • sănătate;
 • mod de viață;
 • Preferințe.

Dieta depinde de varsta. Dacă a apărut un pui mic în casă, apoi pentru dezvoltarea și creșterea ei necesită o masă completă. De câte ori pe zi o hrănești un pisoi - este imposibil să răspunzi fără echivoc la această întrebare, deoarece depinde de mulți factori. Un lucru este clar: pisoiul trebuie hrănit mai des decât pisica adultă.

Un pui trebuie hrănit de trei ori pe zi timp de până la șase luni. Când pisicul devine mai în vârstă, este suficient să-i oferiți două mese pe zi. Un animal adult mănâncă o dată sau de două ori pe zi.

Apetitul pentru animal este afectat de căldura verii, când pisica se află doar în timpul zilei și, uneori, bea apă. Dar noaptea, când se răcește pe stradă - o pisică poate cere mâncare și de trei ori.

Sănătatea animală îi va afecta și apetitul. Dacă animalul este bolnav, atunci cu alimentele, el trebuie să dea medicamente. Un medic veterinar care prescrie medicamente unui animal va explica în detaliu cum să hrănească o pisică bolnavă.

Dacă pisica are probleme cu dinții, este mai bine să-l hrăniți cu alimente umede. Această hrană este recomandată pentru animalele îmbătrânite, care nu numai că le strică dinții, ci și gingia.

Dacă locuiți într-o casă de țară și pisica dvs. se plimbă liniștit de-a lungul străzii, atunci este suficient să o hrăniți de două ori pe zi. Va găsi ea însăși vitaminele, dacă vrea.

O pisica care traieste constant intr-un apartament si nu merge nicaieri in afara ei ar trebui sa primeasca o dieta cu drepturi depline: mancare, apa, vitamine si microelemente.

Cele mai multe pisici sunt foarte înfricoșătoare. Nu cumpărați multă mâncare pentru testare, deoarece animalul său nu poate mânca. Dacă lăsați un pahar cu astfel de mâncare pisicii toată ziua, atunci nu este un fapt că o va mânca. Cel mai probabil se va deteriora și animalul va rămâne foame.

Animalul trebuie să fie obișnuit cu un anumit program de nutriție. Nu e ușor, dar în timp, și el și tu vei fi foarte confortabil.

Pe lângă mâncarea gustoasă și sănătoasă, pisica trebuie să aibă întotdeauna apă curată. Un bol cu ​​el ar trebui să fie pus lângă un bol de mâncare. Dacă apa din vas este terminată, animalul poate bea apă direct din robinet, din bazin sau din găleată. Acest lucru ar trebui să fie amintit și să păstrați în aceste recipiente doar apă curată.

Dacă animalul oprește să bea apă sau îl bea mai mult decât oricând, atunci trebuie să fie arătat medicului veterinar.

Sfaturi utile

Cum să hrănești corect pisicileDacă mâncați după masă, a rămas pe o farfurie, atunci ar trebui să fie aruncat. El nu poate minți ca acesta toată ziua, pe cînd el riscă și poate strica următoarea porție de hrană.

Dacă cantitatea de hrană specială pentru pisici rămâne în mâncare - aceasta indică faptul că supraîncărcați pisica, iar porțiunea ar trebui redusă.

După fiecare masă, castronul pisicii trebuie spălat și lăsat la o parte până la următoarea masă.

Experții nu recomandă amestecarea alimentelor pisicilor cu alimente naturale.

Pentru a hrăni o pisică veche cu dinți răi, puteți înmuia alimente uscate în apă.

Pisicile care preferă să mănânce mai multă hrană uscată decât umedă vor bea mai multă apă. Trebuie să știți despre asta.

Pentru a determina ce fel de pisică aveți și dacă consumă destule alimente, trebuie să-i simțiți coastele. Dacă acestea ies în evidență - pisica este foarte subțire, dacă nu deloc - grăsime. Dacă pe coaste există un strat mic de grăsime și nu "strălucește" prin piele, atunci animalul dumneavoastră mănâncă moderat.

concluzie

Odată ce veți începe o pisică sau o pisică, trebuie să citiți aceste informații. La urma urmei, starea de sănătate a viitorului dvs. va fi acum numai în mâinile voastre. Aveți grijă de el, hrăniți mâncarea potrivită, dați vitamine și bucurați-vă de ea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
De ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de eaDe ce pisicile se tem de apă: motivele principale și cum să se ocupe de ea
Hrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzătorHrană pentru pisicile stearate: cum să hrăniți animalul în mod corespunzător
Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?Cât durează pisica pentru pisică și cum este determinată?
Cum să numiți o pisică neagră o pisică în familieCum să numiți o pisică neagră o pisică în familie
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?Până la ce vârstă cresc pisicile și pisicile?
» » De cate ori pe zi sa hraneasca pisica
© 2021 amigdas.com