amigdas.com

Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă

Ce este pasărea asta?Cele mai frecvente specii de păsări

, legate de familia de târnăci, acest lucru este un plictisitor obișnuit. Se întâmplă în multe țări din Europa, Japonia, China, Coreea și Rusia. În Federația Rusă, diferite subspecii de păsări sunt comune în toate părțile țării. Întregul habitat de la coasta atlantică până la țărmul Pacificului. Această specie de păsări se remarcă prin viteza sa. Și, de asemenea, se poate mișca vertical, chiar cu capul în jos.

Prin natura în majoritatea cazurilor, nisipul este foarte curios. Dacă vedeți o pasăre sărind ușor cu mișcări ușoare în direcții diferite, va deveni imediat clar de ce a fost ales acest nume. Această pasăre este foarte activă și neliniștită. În același timp, oamenii au o pauză de ordinul și o altă poreclă: coachman. Cine a dat acest nume este necunoscut, dar este atribuit sunetelor caracteristice publicate.

Principalele caracteristici ale nuthatch-ului

Păstarul unui organism obișnuit are o lungime între 10 și 16 centimetri. În același timp, există un gigant nobil de subspecie. Acest subspeciet este comun în China și Thailanda și poate avea o lungime de până la 20 de centimetri. Și în funcție de deschiderea aripilor în lățime de la 21 la 28 de centimetri. Greutatea nuanței este de aproximativ 25 de grame. Capul acestei păsări este mare, corpul în sine este dens, coada este scurtă. Există un cioc în formă de drept, vopsit într-o culoare gri închis. Ciocul are o lungime medie și seamănă cu ciocul ciupercilor. Folosind ciocul său, un năpârliș poate sparge piulițele sau semințele grele. Culoarea penei depinde de locația păsării.

În păduche, care trăiește în nordul și vestul Europei, în Caucaz și în pădurile din Asia de Vest, gâtul este alb. În nordul Europei, abdomenul său este maro, iar în partea de sus a culorii corpului este o nuanță de gri-albastru. În pădurile din vestul Europei și din vestul Asiei, abdomenul nuielei este roșu obișnuit. În latitudinile nordice, aceste păsări au, de obicei, un abdomen alb, pe părțile laterale ale unui roșu maroniu și coada de culoare maro, cu pete albe. Într-o pasăre aflată în estul Chinei, trunchiul este vopsit cu o nuanță de culoare brun deschis de jos.

Bird Nuthatch CommonÎn Orientul Îndepărtat în nucale, spre deosebire de alte regiuni, culoarea albă a abdomenului. Și culoarea penei de pe vârful cozii este evidențiată de urme de culoare albă. Caracteristica recunoscută a acestei păsări este prezența unei benzi înguste înguste pe cap, care trece prin întregul cioc și până la gât. Picioarele cu gheare lungi și vopsite în culoarea gri-maro. Bărbații de la femei diferă în mărimea corpului. Bărbații sunt mai mult decât o femeie. Din alte motive, nu se pot distinge unul de altul.

Locul de reședință

Cel mai adesea ele aleg pentru pădurile de conifere vii, foioase sau mixte, parcuri, grădini artificiale. S-au așezat în copacii vechi înalți. Din locurile locuibile nu zboară. Nuthatch nu este o pasăre migratoare. Excepțiile se regăsesc numai în unele subspecii care trăiesc în zonele din regiunile nordice. Ele sunt pentru sezonul rece, nu rămân iarna și zboară spre marginea sudică a habitatului lor. Dar cele mai obișnuite pui de găină trăiesc și rămân în timpul iernii numai pe un teritoriu. Din acest motiv, acestea nu sunt încă considerate a fi zbor.

Alte păsări nu sunt permise în locurile lor de reședință, dar nici în alte domenii. Dacă vine sezonul rece, uneori sunt bătuți de turme de alte păsări. În același timp, în pachete nu există birdieni obișnuiți.

Propulsorii obișnuiți în sălbăticie se poate deplasa rapid în orice direcție de-a lungul trunchiurilor de copaci. Ei au o astfel de oportunitate datorită prezenței ghearelor lungi și foarte tenace. Adesea, aceste specii de păsări trăiesc lângă casele oamenilor. Majoritatea acestor păsări pot fi ușor îmblânzite. Pentru ei se construiesc case speciale, în care se înmulțesc și se înmulțesc.

Ascensoarele sunt frecvente la frecvențe diferite. În ciuda dimensiunilor mici, pot produce zgomote puternice, acoperind o gamă largă de frecvențe. Compoziția sunetelor cântării lor constă în fluierări, bâlbâieri și diverse melodii. În timpul sezonului de împerechere, cântatul, de obicei, sună ca un apel, cu toate acestea, mai mult. Dacă pasărea caută alimente, atunci produce mai multe fluiere scurte. Pentru aceste sunete a primit un al doilea nume în "coachman" de oameni.

Bird NuthatchCând este agitat, reproduce sunete tari care sunt similare cu "mici" sau "tjeg". Acestea suna cu repetari frecvente si au mici pauze. De asemenea, un hanorac obișnuit poate produce diferite trilițe la frecvențe diferite, cum ar fi "tiyuy-tiyuy-tiyuy". Mai presus de toate, sunetele obișnuite de pene, emise de sunete, înainte de începutul perioadei de reproducere. Această perioadă începe la sfârșitul iernii și se termină în primăvară.

Dieta de nutriție standard

Meniul principal Alimentele sunt alcătuite din următoarele produse alimentare:

  • insecte;
  • omizi;
  • larve;
  • nuci;
  • semințe.

Ce se hrănește cu nisipurileCa obicei de mâncare pentru insecte, năpustele comunei aleg fluturi, gândaci, muște, ploi, furnici, omizi, șuvițe. Folosind ciocul lui ascuțit la capăt, îi scoate din diverse fisuri sau mici găuri în coaja copacului. În unele pomi, snagurile obișnuite pot chiar să rupă o coajă mică în căutarea hranei. În vara și toamna este angajată în extracția de semințe, ghindă, fructe, nuci. Întreaga perioadă caldă a anului completează rezervele și le ascunde în crăpăturile scoarței copacilor, acoperind partea de sus cu lichen. Dacă în apropiere nu există lichen, folosiți bucăți de coajă. Condițiile de iarnă sunt, de asemenea, fericite să folosească alimentatoarele pe care le-au pregătit oamenii pentru ei.

Perioadele de viață ale năuciderii obișnuite

Viața acestei păsări pot fi împărțite în mai multe etape:

  • Femelele nu se varsă încă în jur de 13-15 zile;
  • până la 4-5 săptămâni poate dura un cuibar;
  • la vârsta de 1 an vine pubertatea;
  • durata de viață a unei pisici obișnuite este de până la 11 ani.

Păsări de hrănire cu păsări în lunile de primăvară aproximativ din aprilie până în iunie. Ele pot fi atribuite tipului monogam, pentru că se găsesc odată un cuplu și trăiesc întreaga lor viață împreună, având grijă unul de celălalt. Ca cuib, alegeți un gol gol, cel mai adesea în cuibul stâng al unui ciocănitor sau într-o crestătură naturală din trunchiul unui copac. Cuibul ales pentru a trăi este situat la o înălțime de cel puțin 3 și nu mai mult de 8 metri. Intrarea cuiburilor are un diametru de aproximativ 4 centimetri.

Ce fel de păsărică e asta?Dacă este necesar, ciocanul reduce gaura din cuib, folosind lut. În partea de jos se află frunze și mici bucăți de coajă de pin sau mesteacăn. Dacă nu există asemenea copaci în apropiere, atunci puteți folosi bucăți de scoarță de pomi fructiferi.

Într-un singur ou, se depun o medie de aproximativ 7 bucăți. Ouăle cu o coajă mată și pictate în alb. De asemenea, pe ouă se găsesc pată roșie-maronie. Numai femeia rămâne în cuib. Poate să-și lase puii viitori numai dacă viața ei este în pericol. În cazul unei nevoi puternice de a zbura din cuib, ouăle sunt acoperite cu o așternută. Procesul de incubare a ouălor durează 13-15 zile. Chicklele de incubație de la naștere sunt acoperite cu puf lung.

Masculul și femelele sunt implicați în producția de alimente și hrănirea puilor. După ce s-au născut puii, îi hrănesc până la 4-5 săptămâni. Douăzeci de zile după naștere, puii știu deja cum să zboare. Aproape toate puii adulți de la sfârșitul verii au deja timp să aleagă locul de reședință. Dar, în același timp, alegerea finală a teritoriului pentru cuib și partenerul permanent este deja în următorul sezon de reproducere.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Păcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbatPăcii obișnuiți: cum arată, diferențele dintre femeie și bărbat
Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?Cine este o pasăre atât de mare și cum arată?
Duck mandarin: unde locuieste si ce este interesantDuck mandarin: unde locuieste si ce este interesant
Bird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrăneșteBird joke-mockingbird: cum arată și ce se hrănește
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Duck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesantDuck rață mandarin în cazul în care există o pasăre de tangerine interesant
Cine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteiaCine este o pasăre grișă: o descriere a rasei, a habitatului acesteia
Liste de păsări rusești din enciclopedieListe de păsări rusești din enciclopedie
Păsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăieștePăsări de curte comune: descrierea din fotografia în care trăiește
» » Ce fel de păsărică este acest noroc și unde se iarnă
© 2021 amigdas.com