amigdas.com

Cum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesului

Descrierea tehnică a țevilor din plastic pentru instalarea unui sistem de alimentare cu apăRatele semnificative de înlocuire a sistemelor vechi de alimentare cu apă cu analogi mai perfecți și mai practici au dus la apariția țevilor de polipropilenă de pe piață, care au câștigat rapid o popularitate în construcții.

Prin urmare, fiecare proprietar economic trebuie să înțeleagă avantajele unui astfel de material și ale secretelor instalării sale. Cu toate acestea, înainte de a începe lucrările de reparații, trebuie să înțelegeți ce instrumente vor fi necesare și cum să lipiți țevile?

Avantajele țevilor din plastic și utilizarea lor

Avantajele țevilor din plastic și utilizarea lor Utilizarea țevilor din materiale polimerice pentru instalarea unui sistem de alimentare cu apă permite să se facă fără sudură electrică sau cu mecanisme complicate de filetare, ceea ce facilitează foarte mult lucrările de instalare.

În primul rând, vreau să înțeleg în detrimentul a ceea ce calitățile unei țevi de polipropilenă au devenit rapid una dintre ele materialele cele mai populare pentru construirea conductelor de apă sau a sistemelor de încălzire.

Acest lucru sa întâmplat, deoarece un astfel de material are o serie de avantaje în comparație cu alte analogii.

 • O durată de viață semnificativă de 50 de ani sau mai mult.
 • Tubul din plastic rezistă presiunii apei de până la 25 de atmosfere, cu o temperatură maximă admisă de până la 110 ° C.
 • Țevile de polietilenă sunt suficient de rezistente la efectele diferitelor reactivi chimici.
 • Un factor important care influențează popularitatea unui astfel de material este costul său destul de scăzut și ușurința de instalare.

Aș dori să menționez că este mai bine să folosiți țevi armate pentru un sistem de încălzire, când o țeavă de plastic mai ieftină este potrivită pentru o conductă de apă. Furtunul blindat este alcătuit din folie de aluminiu, care mărește rezistența țevilor, păstrând o formă îndelungată pentru o perioadă lungă de timp.

De asemenea, în procesul de selectare a materialelor, trebuie luate în considerare și caracteristicile sale externe:

 • produsele de calitate au forme geometrice clare;
 • plasticul trebuie să aibă o structură omogenă;
 • Lungimea întregului produs trebuie marcată.

Dacă luăm în considerare zona de utilizare a țevilor din plastic, atunci este și destul de largă. Acestea sunt folosite la montarea următoarelor sisteme de trunchiuri:

 • instalarea țevilor de apă caldă și rece;
 • amenajarea sistemelor de încălzire;
 • căi tehnologice pentru pomparea diferitelor substanțe lichide;
 • sisteme principale de pompare a tuturor tipurilor de gaze sub presiune.

Singura condiție fără care este imposibilă ouarea este corecte de lipire țevi din plastic. Acest lucru se datorează în primul rând necesității de etanșare a materialului la articulații.

Instrument pentru lipirea țevilor din plastic

Lista instrumentelor necesare lipirii țevilor din plasticImportant în ceea ce privește calitatea așezării conductei de apă din plastic este o unealtă utilizată pentru lipirea țevilor. Pentru a efectua lucrări de instalare cu propriile mâini, un set de instrumente pentru buget este destul de potrivit.

În primul rând - este un fier de lipit, a cărui sarcină principală este încălzirea suprafeței elementelor din plastic care urmează a fi asamblate la o temperatură suficient de ridicată de 260 ° C. Numai la astfel de parametri de temperatură este posibilă sudura prin difuzie, datorită căreia se formează o îmbinare permanentă, nu inferioară în caracteristicile sale principale față de o singură țeavă de plastic.

Înainte de a decide cu privire la un anumit dispozitiv de sudare pentru țevi din polietilenă, trebuie să stabiliți domeniul de aplicare al aplicării ulterioare. Pentru uz casnic, este suficient un model de până la 1200 W.

Dacă instrumentul este destinat utilizării regulate în scopuri profesionale, atunci merită considerat dispozitive mai puternice și costisitoare. În plus, instrumentul trebuie să aibă anumite elemente constructive.

 • Manipulați cu posibilitatea de lipire a țevilor în greutate. În plus, trebuie să respecte toate cerințele de siguranță.
 • Stand, care asigură stabilitate, fier de lipit pentru lipire staționară.
 • Modelele de uz casnic sunt echipate cu cel mai simplu regulator de putere, care nu are mai mult de două poziții. La rândul lor, modelele profesionale au un control al temperaturii netede, care vă permite să efectuați lucrările cât mai exact posibil, selectând modul de lipire adecvat.
 • Fierurile de lipit de calitate pentru țevi din plastic trebuie să fie echipate cu un instrument automat de decupare după atingerea regimului de temperatură necesar pentru lipirea și răsucirea dispozitivului după răcire până la valoarea minimă.

Seturile de instrumente de buget sunt în majoritatea cazurilor echipate cu 3-4 duze pentru lipirea țevilor din plastic cu diametre diferite. Dacă este necesar, atașamente suplimentare pot fi achiziționate separat.

Caracteristica principală a acestor elemente este acoperire neaderenta. În majoritatea cazurilor, Teflon este utilizat în acest scop, în timp ce în fierul de lipit profesionist stratul este mult mai gros și mai bun și, prin urmare, lipirea plasticului în timpul lipirii este aproape imposibilă.

De asemenea, pentru auto-așezarea conductei vor fi necesare foarfece de plastic. Un astfel de dispozitiv are o structură armată, permițându-i să taie chiar și o țeavă armată. Astfel de instrumente sunt disponibile în aproape toate fabricile de construcții și adesea sunt dotate cu un fier de lipit.

Atunci când se lucrează cu o țeavă armată din plastic armat, este de asemenea util un dispozitiv special, care elimină teșitura împreună cu stratul de aluminiu din piesele de prelucrat. Lipiți țevi armate fără a îndepărta stratul de folie categoric contraindicat.

Firește, este posibil să eliminați stratul armat cu un cuțit standard, dar acest lucru este mult mai complicat și durează mult. Din păcate, un astfel de instrument va trebui să fie cumpărat separat, deoarece nu este inclus în setul standard.

Cum să lipiți țevi de plastic

Metoda de ardere. Pentru a vă asigura că rosturile au o etanșare și o rezistență de înaltă calitate, se folosesc trei metode principale de lipire, pe care doriți să le luați în considerare în detaliu și să începeți cu metoda clopotului, care are o serie de anumite etape.

 1. Descrierea căilor de lipire a țevilor din plasticLipirea țevilor din plastic cu un diametru mic este destul de fezabilă cu cel mai simplu dispozitiv portabil. Dar pentru a conecta țevi cu un diametru mare, aveți nevoie de un dispozitiv echipat cu un dispozitiv de centrare.
 2. Două duze de încălzire în formă seamănă cu un manșon, pe care este montat un tub de plastic. Un alt astfel de design este echipat cu un mandr, în care este introdus un cuplaj.
 3. Fierul de lipit este instalat pe o suprafață plană orizontală și este conectat la rețea pentru încălzire până la temperatura dorită. În acest caz, încălzirea poate fi de la 10 la 20 de minute, în funcție de puterea dispozitivului.
 4. Înainte de lipirea produselor din plastic, acestea sunt curățate la îmbinări de burturi și de contaminanți diferiți. Dacă este necesar să lipiți țevile armate, atunci stratul superior al materialului este îndepărtat de la acestea, astfel încât îmbinările să fie așezate pe fiting. Forfecarea se face în funcție de adâncimea intrării tubului în cuplaj.
 5. Țeava și fitingul se pun pe atașamentul adecvat al dispozitivului de sudură și se păstrează în această stare înainte de încălzirea materialului. Timpul de lipire al țevilor din plastic depinde direct de puterea fierului de lipit și de temperatura din încăpere. Parametrii timpului și temperaturii de înmuiere sunt specificați în instrucțiunile furnizate împreună cu dispozitivul.
 6. Părțile încălzite sunt îndepărtate rapid din fierul de lipit și sunt unite unul cu celălalt.

Docked parts păstrat staționar o anumită perioadă de timp, astfel încât să nu apară deformarea lor. După ce sa racit punctul de racordare, conducta poate fi acționată în scopul dorit.

Metodă de îmbinare pentru lipirea țevilor din polipropilenă

Conductarea conductelor cu țevi cu diametrul mai mare de 50 mm se realizează printr-o metodă specială de îmbinare a fragmentelor.

Această metodă este utilă la sudarea țevilor din plastic cu pereți de 4 mm groși și mai mari.

 1. Înainte de începerea lipirii țevilor la capete sunt aliniate calitativ.
 2. La lipire, este necesar să se utilizeze un dispozitiv pentru centrarea țevilor.
 3. Pentru a încălzi suprafețele care urmează să fie îmbinate, sunt utilizate elemente de încălzire pentru discuri.

Toate etapele ulterioare de lipire sunt identice, ca în cazul metodei clopotelor.

Cum sa lipiti o conducta de plastic de diametru mare

Nuanțe de lipire a țevilor de plastic de diametru marePentru lipirea corectă a țevilor de plastic cu diametru mare se utilizează exclusiv cap la cap. La etapa inițială, priza fitingului este introdusă în duza încălzită și, prin urmare, tubul însuși. Compusul este apoi ținut la temperatura pentru timpul necesar.

După lipire, este important să verificați calitatea conexiunilor. De asemenea, dacă a apărut un flux de polipropilenă în deschiderea produsului, atunci la următoarea îmbinare nu este introdus prea adânc în duza.

Principala regulă de îmbinare de calitate a țevilor cu diametru mare este timpul de încălzire material, care este mult mai mare decât cel al analogilor cu pereți subțiri, dar plasticul nu este, de asemenea, permis să se supraîncălzească.

Principalele caracteristici ale lipirii

Această metodă de lipire implică utilizarea unei șa speciale, având un clopot cu un unghi de 90 de grade. Procesul în sine este similar cu metoda comună de lipire, dar după răcirea prizei în suprafața tubului, se trece o gaură prin șa. După aceea, a doua parte a tubului este sudată la șa.

În cele din urmă, ar trebui să se întâmple Construcția în formă de T. Dacă aceasta este prima lipire independentă a produselor din plastic, atunci este mai bine să practicați pe piesele inutile făcând mai multe articulații de încercare.

Nu este prea dificil să lipiți produse din plastic cu propriile mâini, însă este un proces care necesită o anumită răbdare și atenție. Principalul lucru este aderarea la timpul de încălzire și răcirea pieselor care urmează să fie îmbinate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apăCum să lipiți țevi de plastic pentru alimentarea cu apă
Fitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoareFitinguri pentru țevi de alimentare cu apă: principalele tipuri de adaptoare
Parametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenăParametrii tehnici, caracteristicile țevilor și fitingurilor din polipropilenă
Montarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și videoMontarea conductelor de polipropilenă manual: lipire și video
Cum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâiniCum să sudați țevile de polipropilenă cu propriile mâini
Instalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și videoInstalarea țevilor de polipropilenă pentru alimentarea cu apă: fotografie și video
Adezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalareAdezivi pentru țevi din PVC: tipuri și caracteristici de instalare
Sudarea video a țevilor din polipropilenăSudarea video a țevilor din polipropilenă
Caracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlăCaracteristicile țevilor din polipropilenă armate cu fibră de sticlă
Țevi din PVC și accesorii necesare pentru conductele de apă pentru eleȚevi din PVC și accesorii necesare pentru conductele de apă pentru ele
» » Cum să lipiți țevi de plastic - caracteristicile procesului
© 2021 amigdas.com