amigdas.com

De ce apasă fălba la deschiderea gurii?

Jaw clesteExistă multe lucruri despre care o persoană nici măcar nu se gândește. Exprimându emoțiile, oamenii gesticuleze și în mod activ să implice mimetism: căscat gura larg deschisă de plictiseală, etc caz, o astfel de situație, atunci când în zona pomeților începe să se rupă maxilarul, și se întâmplă în fiecare zi ... Mulți nu înțeleg de ce se întâmplă acest lucru. Să analizăm în detaliu de ce făcând clic pe maxilar atunci când deschideți gura.

motive

Falla poate face clic din cauza faptului că a întrerupt articulația temporomandibulară. Un astfel de clic, din punct de vedere medical, apare din ieșirea capului de la deschiderea în care este întotdeauna localizată, adică din sacul comun. Ieșirea este verticală, orizontală și diagonală. Există o mulțime de motive pentru acest lucru. Lista celor mai elementare:

 • diverse leziuni la nivelul maxilarului;
 • o stare de dislocare obișnuită;
 • boli neurale și inflamatorii care favorizează tensiunea ligamentelor, a mușchilor faciali și a nervilor faciali;
 • O mușcătură incorectă, care duce la ștergerea dinților ca urmare a frecării;
 • caracteristicile congenitale ale structurii maxilarului;
 • uzura cartilajului;
 • Un dinți carios care a atins întreaga dentiție;
 • spasme involuntare și comprimarea musculaturii maxilarului;
 • tensiunea puternică a mușchilor de față datorită alimentelor de mestecat solid, activității fizice, stresului;
 • stai mult timp într-o poziție incomodă în scaunul dentar cu o gură deschisă;
 • artrita articulației maxilarului inferior, care sa dezvoltat datorită infecțiilor purulente.

Cauze ale crizelor maxilareToate aceste motive conduc la faptul că încărcarea corectă a maxilarului este întreruptă, în urma căreia planurile dintelui sunt deplasate și articulația sare. În plus, maxilarul absoarbe la deschiderea gurii din cauza următoarelor cauze indirecte:

 • lipsa de calciu în organism;
 • probleme cu coloana vertebrală în regiunea cervicală;
 • infecția urechilor, fața inferioară.

Asemenea probleme se simt la orice vârstă. La copiii mici, apariția unei boli este asociată cu infecții și creștere disproporționată, la adolescenți - ca rezultat al pubertății. Adulții și persoanele în vârstă sunt adesea expuse la traume, procese inflamatorii și boli care afectează cavitatea cervicală și cavitatea bucală.

Ce sunet poate să apară?

Faceți clic pe fălcile de intensitate a sunetului trei tipuri principale:

 • ușor;
 • medie;
 • puternic.

Un ușor clic este resimțit numai de către pacientul însuși, dar un clic de intensitate medie sau puternică se aude de cei din jurul lui. În plus, există o clasificare care împarte această problemă prin instantul de clic. Poate să apară în timpul deschiderii gurii sau atunci când fălcile sunt închise.

Din cauza a ceea ce abdomenul abdomenul?Clicul care apare când se deschide gura are loc atunci când este deschis ușor sau când este intens. Sunetul care apare în primul caz este liniștit, surd, dar se întâmplă foarte des indica artrita, când apare o subțiere a meniscului sau se dezvoltă un proces inflamator. Această afecțiune poate fi asociată cu o tumoare sau slăbirea ligamentelor. Uneori există o îmbinare locală a cartilajului cu articulația maxilarului. În acest caz, când deschideți gura, apare un sunet care seamănă cu o criză.

Dacă apare un clic atunci când gura este pe jumătate deschisă sau complet deschisă, indică faptul că au avut loc schimbări serioase în capul articulației. Când este diagnosticat, medicul poate detecta defectele articulației, cartilajului sau meniscului. În acest proces, poate participa întregul sac articular.

De ce se crăpește maxilarul atunci când gura este închisă? O astfel de stare indică despre entorsă sau probleme cu țesutul cartilaginos. Sunetul care apare atunci când gura este deja aproape complet închisă indică o dislocare datorată unei mușcături incorecte sau unor probleme cronice asociate cu dinții.

Când ar trebui să văd un doctor?

Dacă fălba a început să cedeze, atunci această stare nu poate fi neglijată, deoarece o boală neglijată duce deseori la consecințe grave, care sunt lungi și dificil de tratat sau complet incurabile.

Este urgent să vizitați un medic dacă maxilarul doare și abdomene în orice încercare de ao muta, de exemplu, în timpul conversației, deschiderii, căscării, mestecării. În timpul mestecării și mișcării, maxilarul poate produce și ea mișcări zig-zag datorită faptului că nu este posibil să vă deschideți ușor gura. Există un ton muscular, iar atunci când apăsați pe maxilar, apare durere, care se simte între obraz și ureche. La deschiderea gurii, asimetria sa este remarcabilă.

Dacă nu există posibilitatea de a vizita rapid un doctor și durerea nu suferă, pacientul are nevoie de primul ajutor. Pentru a face acest lucru, aplicați o compresă caldă umedă la nivelul locului inflamator și administrați 1 - 2 comprimate de analgin sau spasmalgon. Medicamentele antiinflamatorii trebuie evitate, deoarece utilizarea lor înainte de diagnostic poate distorsiona imaginea de ansamblu.

De ce este criza când deschizi compania?Nu este recomandat să determinați cauza bolii pe cont propriu. În acest caz, fără o evaluare calificată, nu este clar dacă criza este cauzată de o simplă acumulare de bule gazoase sau este un simptom al unei patologii grave. Uneori este necesară o intervenție chirurgicală, când apariția unei astfel de probleme apare pe fundalul traumelor cronice. Maxilarul se poate sparge din cauza unei dislocări complete sau parțiale și ar trebui să fie stabilit pe bază de ambulatoriu.

Când se crăpește maxilarul în timpul mestecării, medicul poate prescrie proceduri de acupunctură, măsuri fizioterapeutice sau purtând o pneu care să limiteze mișcarea și să scadă durerea.

Tratamentul la domiciliu

Dacă nu există posibilitatea de a consulta imediat medicul, puteți încerca să vă ușurați pentru o vreme. Atunci când apăsarea fălcii cauzează durere este necesar să luați orice medicament anestezic, de exemplu, Aspirina, Nurofen, Pentalgin, Baralgin. În plus, pe partea de problemă, puteți face o compresie umedă caldă, atașând o sticlă de apă caldă sau un pad de încălzire.

În cazul în care inflamația începe, atunci există o febră locală și roșeață. În acest caz, dimpotrivă, este necesar să se aplice gheața timp de 15 minute cu o pauză în jumătate de oră-oră. Îndepărtați bine durerea și efectul antiinflamator al infuzărilor de plante medicinale:

 • muguri de muguri;
 • musetel;
 • urzica;
 • afine;
 • Sunătoare;
 • Calendula.

Aceste băuturi trebuie să vă clătească gura, punând accentul pe acea jumătate a maxilarului care doare.

Ajută la masajul mușchilor din cap și gât, după care trebuie să utilizați tehnica relaxării musculare. Este necesar să se limiteze utilizarea alimentelor solide în dieta dumneavoastră: rusks, nuci, mere. Pentru a preveni recidiva, încercați să nu deschideți gura largă, și, de asemenea, tuse ușor, căscați și râdeți.

Dacă apăsarea fălcii nu cauzează multă anxietate, atunci în acest caz gimnastica specială vă poate ajuta. Exercițiile principale includ următoarele:

 • Cum să cosi fălcileDeschiderea ușoară a gurii. Ar trebui să înceapă cu o mică deschidere și să crească treptat distanța dintre dinți până la momentul limită, încercând să nu permită un clic. Trebuie să repetați 15 - 20 de ori, puteți chiar mai mult, dar numai dacă statul o permite.
 • Este necesar să împingeți încet în față dinții inferiori cu o gură închisă, repetând de 20 de ori. Același lucru se întâmplă și cu o gură pe jumătate deschisă.
 • Realizați cu atenție mișcările circulare ale maxilarului inferior de 10 - 15 ori.
 • Ar trebui să vă comprimați treptat dinții până la limită cu relaxare suplimentară - de până la 10 ori.
 • Trebuie să apăsați mâna orizontal pe fundul bărbiei, în timp ce maxilarul inferior ar trebui să exercite o rezistență rezonabilă - de 10 - 15 ori.

Aceste exerciții trebuie repetate de câte ori este necesar pentru 4 până la 6 abordări pe zi. Înainte de a începe sala de sport, partea inferioară a feței trebuie încălzită. Pentru a face acest lucru, aplicați o compresă caldă, care permite înmuierea ligamentelor și a mușchilor și îmbunătățirea circulației sanguine.

Dacă astfel de exerciții provoacă durere, atunci situația este destul de gravă și nu puteți face fără ajutorul unui medic.

Tratamente clasice

Tratarea disfuncției specialiștilor din partea inferioară a articulațiilor maxilare ale departamentului stomatologic. Metodele de terapie depind de cauza specifică a problemei:

 • absența dinților - ar trebui restaurate și, dacă este necesar, tratate;
 • mușcătura incorectă - trebuie corectată, deoarece această problemă se poate reveni după un timp;
 • inflamație - prescrie fizioterapia (galvanizare, ultrasunete, electroforeză), luând antibiotice și acupunctura;
 • spasme musculare - bine susținute de purtarea unei anvelope ortopedice speciale care restricționează mișcarea maxilarului.

Tratament operativ

Cu simptome mai serioase, se efectuează un tratament chirurgical.

Metoda minim invazivă

Cum sa scapi de criza maxilaruluiDestul de des, este prescrisă o metodă minim invazivă, în care intervenția chirurgicală este efectuată cu o penetrare minimă. Utilizați această metodă în cazul în care problema este neglijabilă și este efectuată sub anestezie locală.

Folosind câteva ace subțiri într-un loc problematic injectați un medicament care înnebunește puroi și celulele deteriorate. Există o curățare a suprafeței cartilaginoase și o normalizare a producției de fluide fiziologice. Comunul începe să se întoarcă treptat la locul său.

artroscopia

Artroscopia este prescrisă dacă metoda invazivă nu aduce un rezultat sau este insuficientă. În artroscopie se utilizează o sondă, un bisturiu miniatural și uneori foarfece, care elimină țesutul deteriorat, precum și cicatrici și aderențe. Cartilajul devine mult mai uniform, ca rezultat al mobilității normale a maxilarului.

Deschideți operația

O astfel de metodă de tratament chirurgical este necesară în cazul în care leziunea sau leziunea articulației mandibulare este foarte gravă și împovărată de procesele tumorale și moartea celulelor. Incizia chirurgicală se face în spatele sau în fața auriculei, zonele afectate sunt îndepărtate și, dacă este necesar, elementele articulației sunt înlocuite. Când operația este deschisă, se efectuează adesea proteze. În cazul în care capul este deteriorat grav, rămâne doar să eliminați și să instalați unul artificial.

Aplicarea tehnicii retroautice

Pentru a restabili funcționarea normală a maxilarului, se introduc șuruburi de fixare. Această metodă este utilizată în cazul în care corpul uman nu prezintă reacții alergice la materialele din care sunt fabricate șuruburile. După o astfel de operație, o persoană are astfel de senzații, ca și când fălcile sunt perfect sănătoase.

După tratament, nu puneți prea mult pe părțile inferioare ale feței. Contraindicat alimente grosiere, gumă de mestecat, activitate fizică excesivă. De asemenea, este de dorit să se utilizeze o garnitură de protecție între dinți în timpul somnului.

profilaxie

Pentru a evita problemele cu maxilarul, este necesar să se acorde o atenție deosebită acțiunilor legate de aceasta, precum și procedurilor dentare:

 • Cum să tratați o criză a maxilaruluiÎn caz de vătămare, trebuie vizitat un medic;
 • tratamentul în timp util al gingiilor și al dinților;
 • Chew food trebuie să fie atât stânga cât și partea dreaptă a dentiției;
 • dormi mai bine pe perna inferioară, ceea ce va permite coloanei vertebrale cervicale să nu se îndoaie și să nu tipeze mușchii;
 • ar trebui să se angajeze în mod regulat în educația fizică, în special în efectuarea de exerciții pentru departamentul de col uterin.

Astfel, mulți oameni nu acordă atenție disconfortului banal care apare atunci când gura este deschisă. Dând clic pe fălci După un timp, s-ar putea transforma într-o problemă serioasă. Pentru a scăpa de această problemă, utilizați diferite metode de tratament.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratamentDe ce reduce dinții și maxilarul. Cauze și tratament
Ce este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratamentCe este un dinte retinas? Imaginea clinică și metodele de tratament
Gnathology în stomatologie. Doctorul-gnatologGnathology în stomatologie. Doctorul-gnatolog
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Durere în articulația șoldului când mergemDurere în articulația șoldului când mergem
Tipuri și denumiri ale dinților la omTipuri și denumiri ale dinților la om
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Fractura maxilarului superior si inferior: cati vindeca?Fractura maxilarului superior si inferior: cati vindeca?
Îndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferiorÎndepărtarea dintelui de înțelepciune pe maxilarul inferior
Chemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușaChemarea urgentă a comandantului pentru a deschide ușa
» » De ce apasă fălba la deschiderea gurii?
© 2021 amigdas.com