amigdas.com

De ce apa din acvariu este verde: motivele

Cum să eliminați ecologizarea apei în acvariuPentru a elimina problema apei verzui, trebuie sa aflati motivele pentru aparitia acesteia. Cea mai ușoară cauză de înflorire a acvariului este iluminarea excesivă. Iluminarea incorectă sau abundența luminii naturale conduc la creșterea și reproducerea algelor specifice. Plantele sunt verzi și nu diferă în funcție de mărime, astfel încât apa capătă o nuanță mistuită.

Motive populare pentru care apa devine verde

Curățarea insuficientă a acvariului duce la ecologizarea spațiului. Dacă nu curățați deșeurile organice de pește care trăiesc în acvariu în timp, atunci în cele din urmă va trebui să vă ocupați de problema înfloririi. Desfășurarea curățării regulate, este posibil să scapi de încă un motiv de înflorire a apei.

Locuitorii acvariului nu consumă întotdeauna toate mâncarea aruncată de proprietar. Ulterior, resturile de alimente de pește se stabilesc între alge marine, pe pietre sau alte decorațiuni pentru acvariu. Cu o lungă ședere în apă, furajele excesive încep să putrezească, contaminând habitatul peștilor. Cazuri de ce mai multă apă poate deveni verde:

 • multe plante plantate;
 • rare sau, dimpotrivă, o întreținere prea frecventă a acvariului;
 • fără compresor;
 • temperatura peste 28 de grade.

Ce să faceți dacă apa a înflorit

Motivele pentru ecologizarea apeiPrimul lucru pe care nu ar trebui să-l faceți - încearcă să scape de apa înfloritoare, schimbând-o în mod constant pentru a curăța. Schimbarea ar trebui să fie în timp util, dar nu excesivă. Dacă schimbarea este prea frecventă, este încălcată "viața lumii acvariului": peștii și plantele din spațiul apropiat au propriile lor bacterii, atât utile cât și dăunătoare. Acestea din urmă sunt formate în apă putrezită, lipsă de spațiu. De aceea apa din acvariu este verde.

Cât de des schimb apa

Microorganismele utile ajută peștele să mențină un habitat specific. Apa care curge de la robinet nu conține substanțe prietenoase pentru pești. Apele uzate sunt considerate utile. Dacă acvariul are un compresor, înlocuirea se efectuează la fiecare 2-4 săptămâni. Frecvența procedurii de curățare a acvariului și a filtrelor depinde de următorii factori:

 • volumul de capacitate;
 • specii de pești;
 • număr de locuitori;
 • tipul de plante;
 • disponibilitatea echipamentelor speciale destinate aerării apei.

Mod corect de iluminare

Apă verde în acvariuEroarea tuturor iubitorilor de acvariu este că ei uită de ce l-au cumpărat. Încercând să vă mulțumim atât pentru pești cât și pentru plante, ca rezultat, este imposibil să creați condiții optime pentru toată lumea. Dacă plantele au nevoie de multă lumină, atunci trebuie să le mutați într-un alt recipient.

Acvariul nu trebuie să stea în întuneric, dar nu este necesar să-l expuneți la lumina soarelui. Locul ideal - în mijlocul camerei, pe raftul de bucătărie sau pe sertar, dar nu pe pervazul ferestrei. Optimum este distanța de cel puțin 1,5 metri de sursa de lumină naturală (fereastră).

Dacă acvariul luminează lampa mai mult de 14 ore pe zi, care este, riscul de alge verzi și înflorire. Puteți alege un sterilizator UV special - un dispozitiv cu raze ultraviolete direcționate care reglează creșterea algelor. Durata iluminării în funcție de timpul anului:

 • iarna - 10 ore;
 • în vara - 12 ore.

Hooked „vecini“

Mulți au auzit adesea despre creaturi neobișnuite, "purificatoare" naturale. Acestea includ "burete de mare", somn, melci. Fiecare creație își îndeplinește funcțiaîn curățarea spațiului:

 1. "Buretele de mare" servește drept filtru. Dacă te uiți la el sub microscop, poți vedea cum se scurge apa care intră, apoi trece prin găuri. Nu uitați că un astfel de asistent trebuie să fie curățat periodic, dar este foarte atent făcut.
 2. Pește și melci. Acești locuitori aleg resturile de alimente neterate pe plante, pereții acvariului, între pietricele și pietricele. Atunci când alegeți catfishes, trebuie să fiți atenți la aspectul speciei: hrăniți-vă cu alimente și trăind într-o atmosferă favorabilă, după ce acestea cresc la dimensiuni mari.

Recomandări pentru eliminarea apei verzi

Încetiniți creșterea algelor până când o curățare temeinică va "ajuta" întunericul: mutați acvariul în colțul neclintit al apartamentului. Deci, algele dăunătoare vor scădea. Alte sfaturi pentru curățarea acvariului:

 1. De ce apa a devenit verdeAtunci când cumpărați pește, trebuie să întrebați vânzătorul despre regimul și frecvența alimentelor - aceasta va ajuta la salvarea atât a bugetului familiei, cât și pentru a evita arderea rămășițelor de hrană.
 2. Achiziționarea unui filtru de diatomit va ajuta la menținerea acvariului curat. Acest dispozitiv întârzie poluarea datorită unei compoziții speciale a filtrului.
 3. Pulberea streptomicinei este considerată un instrument eficient care ar trebui să fie adăugat periodic. Este necesar să se ia streptomicină, să se zdrobească și să se dilueze în apă. Se adaugă următoarea proporție: 3 ml de soluție pe litru de apă.

Pentru ca apa să nu fie înflorită, este necesar ca acvariul și locuitorii săi să fie atenți. Curățarea regulată, regimul de temperatură corect, raportul optim de alimentare, suficient pentru spațiul de pește și plante - acestea sunt regulile de bază, observând cu ușurință care puteți evita problemele cu înflorirea.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditateDe ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
Cum să tratați algele într-un acvariuCum să tratați algele într-un acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Acvariu rechin catfang pangasiusAcvariu rechin catfang pangasius
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Curățarea acvariului la domiciliuCurățarea acvariului la domiciliu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Stiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariuStiluri moderne de design: cum să decorezi un acvariu
Plante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariuPlante de acvariu: fotografii, specii de plante pentru acvariu
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
» » De ce apa din acvariu este verde: motivele
© 2021 amigdas.com