amigdas.com

Cum arata bunicii si cum arata ei?

Ce mănâncă boabele?Ladybug este o insectă cunoscută de fiecare locuitor al planetei Pământ. Chiar și în cele mai vechi timpuri oamenii observat că habitatul acestor gândaci roșii luminoase cresc întotdeauna o recoltă bună. Și nu este de mirare, nu e de mirare numit gărgărițele asistente medicale, baza de dieta lor sunt dăunători gradina, mâncând care aceste insecte sunt salvarea culturilor de plantare de la distrugere.

Ladybirds aparțin ordinii de coleoptere și locuiesc aproape toate zonele climatice ale lumii. Până în prezent, sunt cunoscute aproximativ patru mii de specii din aceste insecte, dintre care două sute douăzeci și două trăiesc în Rusia.

Cum arata o bunicuță?

Speciile acestor insecte diferă una de cealaltă în funcție de culoare, forma corpului, mărimea și numărul de pete. În natură există atât gărgărițe galbene sau portocalii, cât și persoane cu flori roșii saturate și luminoase. Această culoare este necesară pentru ei pentru a proteja împotriva inamicilor naturali:

 • Păianjenii.
 • Broaste.
 • Alte insecte de pradă.

Păsările și alte animale nu se hrănesc cu insecte bovine, așa că nu reprezintă un pericol pentru ele. Un alt mijloc eficient, pe care natura acestor creaturi minunate le-a răsplătit, este un lichid galben-portocaliu parfumat. Se evidențiază de articulațiile picioarelor insectelor.

Cele mai comune specii de pe planeta Pământ au asemenea culori memorabile:

 • De ce a sunat ladybirdRoșu cu puncte negre.
 • Complet negru.
 • Portocaliu cu puncte negre.
 • Brown.
 • Complet roșu sau portocaliu.
 • Galben cu puncte negre.

Corpul de ladybirds constă dintr-un abdomen rotund, un cap cu două antene și un piept. Ei au o viziune facială, astfel încât ochii lor au un unghi mare de vizionare, sunt sensibili la razele ultraviolete și văd culori. Trei perechi de picioare segmentate sunt atașate la pieptul acestei insecte. Sub cochilie superioară, groasă și rigidă, colorate, sunt ascunse aripile subțiri suplimentare.

Mulți oameni cred că numărul de puncte de pe spatele cămășii indică numărul de ani de viață, dar acest lucru nu este adevărat. Acești gândaci strălucitori trăiesc maxim unu până la doi ani. În acest timp au depășit patru etape de viață:

 1. ou. Femelele stau între cinci și douăzeci de ouă pe frunze sau lame de iarbă.
 2. larve. La o săptămână după naștere, larvele apar din ouă. În acest stadiu, insecta mănâncă intens și, înainte de a deveni un pupa, reușește să consume până la patru sute de afide. Acest lucru este de mai multe ori mai mult decât nevoia unui gândac adult.
 3. pupă. Pupația se produce la o lună de la incubație.
 4. Gândacul tânăr. Larvele devin gândaci la o săptămână după naștere. Persoanele tinere sunt puțin asemănătoare adulților. Ele au o culoare mai strălucitoare, ceea ce descurajează prădătorii.
 5. Gândacul adult.

Toată primăvara și vara, gărgărița este îngrășată pentru a se pregăti pentru iarnă. Odată cu sosirea timpului rece, bug-urile sunt hibernetice, dar toată lumea poate supraviețui frigului. Supraviețuitorii depun ouă și apoi mor până la apariția noii generații.

Conform științelor, aceste insecte se numesc Coccinellidae (Cockcinellidae), însă această definiție poate fi auzită doar în rândul oamenilor de știință.

Grădinarii au dat numeroase nume acestui lucru util pentru crearea de activități:

 • Beetle a Fecioarei MariaBeetle a Sfintei Fecioare Maria.
 • Soarele.
 • Bunicul cu brad roșu (acest nume provine din Tadjikistan).
 • Beetle de Sf. Anthony.

Aceste denumiri ne permit să înțelegem cât de mult este apreciată și respectată ladybug în domeniul horticulturii.

Ce mănâncă boabele?

Diferite tipuri de păsări au preferințe diferite în produsele alimentare. Printre aceste insecte se numara specii carnivore si vegetarieni. Gandacii erbivorosi nu vor refuza sa manance mancarea vegetariana: ciupercile si frunzele. Dar vânătorii de carne vânează diverse dăunători de grădină care se hrănesc cu plante diferite.

În mediul natural, baza dieta a aproape tuturor soiurilor de ladybirds este pădurea de pădure. Deoarece afidele sunt capabile să distrugă aproape toate plantațiile, consumând un astfel de dăunător, coccinellide salvează fermierii și grădinarii de pierderea culturilor.

În plus față de afide, aceste insecte roșii mănâncă insecte diferite, care nu au piele tare sau cochilii.

 • insecte scara.
 • Psylla.
 • Sparanghel.
 • Viermii.

În unele regiuni în care, din motive necunoscute, au dispărut gărgărițele, dăunătorii au capacitatea de a distruge aproape întreaga recoltă de anumite culturi. Acest lucru sa întâmplat, de exemplu, în țările în care a fost accidental importat dăunătorul australian - viermelul vierme.

LadybirdPana in prezent, este un mit destul de comun ca larvele de ladybirds mananca astfel de plante cultivate ca fasole, mazare si alte leguminoase. Dar, de fapt, cele mai multe specii de cocinelide sunt prădători, așa că preferă mâncarea vie și frunzele nu le interesează.

Majoritatea grădinarilor se întreabă ce se hrănește cu gărgărițe, cu excepția insectelor.

Practic toate soiurile de ladybirds care preferă alimentele vegetale trăiesc în America Latină și în sudul Asiei de Est. În Rusia există doar trei soiuri ale acestor gândacuri, care pot fi considerate dăunători de grădină:

 • Cocinelidă non-nutritivă este distribuit în partea centrală a Rusiei. În plus față de afide, această dietă include lucernă, trifoi, trifoi dulce și plante similare.
 • Viermele de alfalfa, ei consumă plantarea sfeclă de zahăr și lucernă în partea de sud a Rusiei.
 • Douăzeci și opt de gărgărițe, trăiesc în Orientul Îndepărtat și mănâncă frunze de cartofi, castraveți, roșii și alte legume.

Dieta unui adult nu diferă de dieta larvelor de insecte. Singurul lucru care se poate observa este că au nevoie de cantități diferite de alimente. În trei săptămâni, o larvă poate mânca între șapte și zece mii de afide și alte insecte mici. Speciile fitofagi (vegetarieni), în acest stadiu al vieții, absorb și de mai multe ori mai multe alimente vegetale decât adulții de ladii.

Ce să hrănești păsările de casă în casă

Găllețele sunt adesea găsite pe plante care le place să mănânce afidele. Poate fi coriandru, muștar, hrișcă, trifoi și păpădie. Așteptați pentru bug-uri de iarnă caută locuri izolate și calde. Crăpăturile din coaja copacilor și din pereții caselor, frunze căzute, pietre și așa mai departe sunt excelente în aceste scopuri. Principalul lucru pentru pasari este de a gasi un adapost in care vantul rece nu va patrunde. Unele specii sunt foarte rezistente la îngheț și pot supraviețui chiar și la o temperatură de douăzeci de grade sub zero.

Atunci când bug-uri găsi un loc potrivit pentru a aștepta pentru iarnă, ei încep să se evidențieze substanțe speciale - feromoni. Aceste așa-numite "spirite" au un miros foarte ascuțit și puternic, pe care alți indivizi se pot simți la o distanță de până la cinci sute de metri. Astfel, gărgărițele comunică între ele, încurajând rudele să împartă o casă frumoasă pentru iernare. Înainte de hibernare aceste insecte se adună în grupuri mari.

bug-uriUneori, frigul vine în mod neașteptat, iar "asistenții grădinii" pur și simplu nu au timp să se pregătească pentru iernare și să găsească un adăpost. În astfel de cazuri, ei pierd oportunitatea de a trăi până la primăvară și mor din cauza înghețului și a temperaturilor scăzute. Singura persoană care poate să ajute vacile lui Dumnezeu să supraviețuiască în această situație este o persoană. Ei sunt destul de capabili să supraviețuiască iarna la domiciliu, și cu greu vor trebui să aibă grijă de ei.

Lista de alimente care pot hrăni ladybirds la domiciliu este neglijabilă. Sunt de acord, pentru a găsi acarieni păianjen sau afide în timpul iernii nu este posibil. Prin urmare, alegerea alimentelor pentru roșii este destul de mică:

 • Miere, diluat cu apă.
 • Îndulcit cu apă de zahăr.
 • Coccinellid - un vegetarian nu va renunța la stafide, frunze de castraveți, roșii, leguminoase și alte culturi de legume.

În hrănire, gărgărițele vor avea nevoie doar de câteva zile. În mod ideal, merită să alimentați bug-urile și să le plasați într-un loc răcoros, de exemplu, pe un pervaz sau între rame de ferestre. Acolo ei cad repede într-o hibernare și trăiesc liniștit până la sosirea căldurii.

Există viermi otrăvitori?

Bătăturile sunt absolut inofensive pentru oameni, dar pot avea efecte toxice asupra altor insecte sau animale, pentru a descuraja și a proteja împotriva dușmanilor naturali.

Cu toate acestea, persoanele care suferă de alergii și persoanele puternic susceptibile la mirosuri străine nu răspund întotdeauna bine la feromonii îngrijitorilor de grădină.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Tipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncăTipuri de lilieci în care locuiesc și ce mănâncă
Ce mănâncă luna mai?Ce mănâncă luna mai?
Ce arata o pasare de miel, alimente si speciiCe arata o pasare de miel, alimente si specii
Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?Firefly de insecte: ce se hrănește, unde trăiește și de ce strălucește?
Butterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică specieiButterfly Admiral: descriere, formă vernală, caracteristică speciei
Plantă-prădător care mănâncă insecte: descriere cu fotografiePlantă-prădător care mănâncă insecte: descriere cu fotografie
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Descrierea gandacilor Madagascar si a continutului lorDescrierea gandacilor Madagascar si a continutului lor
Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci RusiaInsecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
Cine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lorCine mănâncă furnici în natură, ce mănâncă furnicile, dieta lor
» » Cum arata bunicii si cum arata ei?
© 2021 amigdas.com