amigdas.com

De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate

Caracteristici ale eliminării turbidității apei în acvariuConținutul de pește din acvariu este un hobby comun al multor oameni. Turbiditatea apei, provocată de o varietate de cauze, provoacă iritații și anxietate constante. Pentru a scăpa de acest fenomen, trebuie să determinați sursa de turbiditate a apei și să o eliminați rapid.

De ce apa turbidă din acvariu

Descrierea cauzelor de apă turbidă în AkavriiumPentru a înțelege de ce apa devine rapid tulbure în acvariu, trebuie să înțelegeți cauzele apariției turbidității.

Apă murdară în acvariu imediat după pornire. Acest fenomen este frecvent. Lucru este că nu există încă un echilibru în astfel de apă. Din punct de vedere biologic, există o reproducere a infuzorienilor unicelulari. Se pare că laptele este turnat. În acest caz, trebuie doar să așteptați timp. Nu face nimic, toate ele însele vor fi ajustate.

Organismele unicelulare, consumă materii organice, iar acest lucru va continua până când stocul nu va fi epuizat. Apoi vor muri partial. În acest moment, puteți începe plasarea peștelui. În viitor, numărul de microorganisme va rămâne în astfel de cantități încât întregul sistem va ajunge la un echilibru general, care va dura mult timp.

Umpleți lichidul în acvariu, poate după repornirea acestuia. Motivul principal în performanță slabă de filtrare. Apa conține un număr mare de microparticule, care trebuie filtrate.

Un alt răspuns la întrebarea, de ce apa devine turbidă, este în creșterea nitraților datorită creșterii numărului de bacterii colorate. În acest caz, trebuie să așteptați timpul. Nu curățați filtrele. Va exista o creștere rapidă a numărului de microorganisme care vor înlătura singure nitrații inutili și sistemul va reveni la normal.

Turbulența, după înlocuirea parțială a lichidului. Motivul este în continuare același - dezechilibru al sistemului. Pentru o revenire mai rapidă la starea anterioară, este de dorit să se facă aditivul din rezervor. În acest caz, bacteriile prezente acolo vor aduce în curând porumbul de pește înapoi la normal.

Există recomandări pe baza cărora, de preferință, schimbul de apă face o dată pe săptămână, în timp ce cantitatea de lichid care trebuie reînnoită nu trebuie să depășească o treime din capacitatea acvariului.

Apa devine tulbure atunci când excesul de pești înota în mediul înconjurător număr mic de plante. În acest caz, este necesar să se evacueze o parte din pește, altfel suprapopularea poate duce la moartea lor, deoarece produsele metabolismului lor sunt alimente pentru microorganisme unicelulare.

Ghidat de reguli, este necesar să se populeze o bancă de litri cu nu mai mult de un centimetru pătrat de pește. Aceasta înseamnă că nu mai mult de trei persoane pot trăi într-un acvariu de zece litri.

Cauzele turbidității apei în acvariu

Motivele pentru care apa din acvariu devine tulbureApa poate deveni înnorată de excesul de alimente. Cantitatea de alimente nu trebuie să depășească norma. Este important ca peștele să o mănânce repede, în 15 minute, altfel mâncarea pe jumătate mâncată se va depune pe fund și va servi drept sursă de bacterii inutile.

Dacă acest lucru sa întâmplat, este mai bine, în general, opri hrana peștilor, pentru o anumită perioadă de timp, așteptând moartea microorganismelor formate.

Apa devine tulbure de la prezența melcilor. Adevărat, prezența lor purifică lichidul, deoarece mănâncă așezat pe fund și mâncare și îndepărtează stratul verde din părțile laterale ale acvariului. Când a fost întrebat de ce apa a început să crească plictisitoare, există un răspuns simplu - descompunerea melcilor moarte. Este necesar să se monitorizeze constant melcii nemișcați și, în caz de deces, să fie curățați imediat, deoarece aceasta va fi urmată de moartea peștilor.

Lichidul poate deveni nor de la prezența unei broaște țestoase într-un acvariu cu pește. De ce se întâmplă acest lucru? Volumul mare al țestoaselor, în comparație cu corpul peștilor, determină necesitatea hrănirii mai mari.

Ca urmare, se formează deșeuri excesive, care sunt însoțite de apariția bacteriilor și de descompunerea spațiului de apă. Pentru a împiedica acest lucru, în acvariul unde este prezentă broasca țestoasă, rămășițele nete ale mâncării sunt îndepărtate imediat. În plus, apa ar trebui să se schimbe în mod semnificativ mai des.

Turbiditatea apei poate provoca nisip. Acest motiv nu este periculos. Se întâmplă deoarece lichidul turnat de sus ridică tot ceea ce este pe fund. De-a lungul timpului, nisipul se va opri și rezervorul va fi curățat.

Cu toate acestea, trebuie să vă asigurați că nisipul nu era prea puțin, deoarece acesta nu se scufunde în fund și va pluti într-o stare suspendată, dăunând peștelui. Este mai bine să folosiți o mașină- curatate si second-hand in apa clocotita. Numărul bacteriilor emergente va fi semnificativ mai mic. Este de dorit să puneți pietriș pe fund.

Cum să scapi de turbiditate, ce să faci

Apă murdară în acvariu, ce să fac? Primul lucru de care aveți nevoie este să aflați motivul și să îl eliminați.

 1. Modalitati de a curata apa din acvariu de turbiditateUneori apariția turbidității verzi indică prezența unui exces de alge. Motivul este un flux excesiv de lumină, care determină o creștere a numărului de plante crescute. Este necesar să se limiteze fluxul solar sau iluminarea artificială. Puteți pune daphnia acvariului, care va curăța rezervorul de verde în exces.
 2. Adesea în acvariu există peisaje sub formă de lemn de pluș, care poate schimba culoarea rezervorului. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să faceți de multe ori o înlocuire a apei și să o faceți prin filtrare. Adăugați cărbune activ la acvariu pentru a absorbi materia colorantă.
 3. Este necesar să nu se permită o densitate mare de pește și să se soluționeze dacă este necesar.
 4. Nu utilizați cantități mari de alimente uscate, este mai bine să hrăniți peștele cu larve sau viermi mici. Mâncarea pulverizată conduce, în mod semnificativ mai des, la turbiditate. Dacă acest lucru sa întâmplat, peștii ar trebui să primească o dietă timp de trei zile.
 5. Curățați curând rezervorul și înlocuiți vegetația cu una nouă, mai ales dacă sunt acoperite cu pelicule de putrefacție.
 6. Utilizați întotdeauna filtrele și înlocuiți-le într-un mod planificat.
 7. Înlocuiți în mod regulat apă, în cantitate de o treime din volumul total.
 8. Saturarea lichidului turbid cu oxigen conduce la purificarea acestuia. Singurul lucru necesar aici are nevoie de o măsură, astfel încât zidurile navei, decorarea și lumea plantelor să nu fie acoperite cu bule.
 9. Utilizarea coagulanților dă rezultate bune. Uneori se utilizează biofiltri, care permit reducerea nivelului de nitrați.

Aplicații preparate pentru purificarea apei în acvariu

În caz de nevoie acută, puteți utiliza preparate chimice care curăță perfect rezervorul. Iată câteva amestecuri:

 • Mijloace eficiente pentru purificarea apei în acvariuSoluții TETRA. Acestea sunt preparate bacteriene, un spectru destul de larg. Ele pot fi folosite aproape în orice caz, pentru a scăpa de apa turbidă. Acestea includ preparatele: Bactozim, Biocoryn - care nu permit extinderea algelor și stabilirea unui echilibru în acvariu.
 • Soluții de ZMF. Aceste medicamente mențin integritatea substanțelor organice, iar formarea bolilor fungice devine imposibilă. Prin adăugarea lor la apă obișnuită de la robinet, devine imediat potrivită pentru peștii de acvariu.

Apă murdară, nu este o problemă. Sunt cunoscute toate sursele de posibile modificări ale culorii apei. Regulile lucrărilor de curățare sunt bine studiate, există pregătiri eficiente. Principalul lucru, pentru a înțelege cauza în timp și modul de a le elimina.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce apa din acvariu este verde: motiveleDe ce apa din acvariu este verde: motivele
Pește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariuPește-cuțit cum să îngrijească în mod corespunzător pentru peștii de acvariu
Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?Cum sa scapi de barba neagra intr-un acvariu?
Specii de somn: îngrijire, întreținere și reproducereSpecii de somn: îngrijire, întreținere și reproducere
Creșterea delfinilor peștilor din acvariuCreșterea delfinilor peștilor din acvariu
Reproducerea melcului prădător Helen, conținutReproducerea melcului prădător Helen, conținut
Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?Dacă murătura din borcan cu castraveți a devenit întunecată, ce ar trebui să fac?
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Care sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivităCare sol pentru acvariu și plante este mai bun - specia și alegerea potrivită
Pesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijirePesti de acvariu din spini. Întreținere și îngrijire
» » De ce apa din acvariu devine tulbure: motivele pentru cum sa scapi de turbiditate
© 2021 amigdas.com