amigdas.com

Pupulele perle: de ce apar oamenii?

Ce este papule perleUnii bărbați din penisul glandului pot avea noduli de culoare albă care se confundă cu o erupție de origine venerală. Astfel de formațiuni nodulare se numesc papule perle și sunt adesea confundate cu verucile genitale. Astfel de papule, care amintesc de o perlă, sunt perfect normale, incapabile să dăuneze sănătății corpului, cu excepția inconvenientelor cosmetice.

Ce sunt papulele perle?

Noduli mici de culoare albă, dimensiunea unui pinhead, sunt papule perlate. Acestea pot fi plasate într-unul sau mai multe rânduri în formă de inel în jurul penisului glancului. Ele sunt adesea confundate cu verucile genitale, dar astfel de erupții nu sunt clasificate ca boli cu transmitere sexuală și nu sunt transmise sexual. Este interzis să scapi de papule pe cont propriu. În mod normal, astfel de noduli nu ar trebui:

  • a sângera;
  • mâncărime;
  • pentru a produce mucus.

În prezența unor astfel de semne, este recomandat să vizitați un medic care va confirma sau va exclude o boală venerală.

Dacă nodulii unui bărbat sunt plasați în grupuri sau sunt la baza organului genital sau în zona scrotului, nu este vorba de papule perle, ci Granulele Fordis, reprezentând glandele sebacee, care apar pe suprafața pielii. Acesta este, de asemenea, considerat un fenomen normal, care nu necesită intervenția medicilor.

Cauzele apariției

Simptome ale bolii penisuluiAstfel de noduli se găsesc în 20-50% dintre bărbații cu vârsta sub 35 de ani. Potrivit statisticilor medicale, aceste formațiuni apar, de obicei, la bărbații cu organe genitale necircumcise. Oamenii de știință nu înțeleg pe deplin, din cauza a ceea ce provoacă perle perle apar. Există o versiune pe care formarea lor este facilitată de ocluzia și umflarea glandelor sebacee și a porilor.

Așa cum a fost explicat, astfel de noduli în nici un fel nu sunt asociate cu relații sexuale promițătoare sau lipsa igienei personale. Mulți bărbați nici măcar nu ghicesc că există leziuni papulare pe capul organului lor sexual care se găsesc în timpul unui examen medical.

Mulți medici asociază apariția nodulilor cu pubertatea la băieți. Această perioadă se caracterizează prin secreția crescută de smegma și o creștere accentuată a hormonilor sexuali. Aceasta duce la o formare sporită a glandelor secretoare, exercitând un efect iritant asupra pielii penisului. Acesta este motivul pentru care se formează papule perlate care încep să curețe capul penisului.

diagnosticare

De obicei, pentru a face un diagnostic corect, nu sunt necesare examinări speciale. Doctorul-urolog este suficient de sondaj obișnuit. Un specialist calificat poate distinge cu ușurință o asemenea erupție fiziologică de alte leziuni.

Uneori pentru un diagnostic precis efectuați o biopsie a pielii sau perle perle în mod direct.

Ar trebui să o șterg?

Deoarece papulele de pelerină nu reprezintă o amenințare pentru un bărbat și nu sunt însoțite de efecte secundare, numai pacientul însuși decide dacă să le îndepărteze sau nu. Este strict interzis să le eliminați în mod independent, deoarece stoarcerea acestor formări poate contribui la apariția complicațiilor care implică alte patologii. De exemplu, dacă o infecție penetrează într-o rană deschisă, atunci se dezvoltă un proces inflamator.

Dacă un om decide să scape de noduli, atunci ar trebui să înțeleagă că acest lucru se face doar chirurgical. În medicina populară, există mai multe rețete pentru a scăpa de papule perlate, dar ele sunt complet neconcludente. În plus, utilizarea metodelor tradiționale de tratament poate fi periculoasă, deoarece unele componente pot provoca o reacție alergică. În practica medicală, au existat cazuri în care noduli în mod independent a trecut la 40 de ani. Dar chiar dacă nu trec singuri, atunci cu anii ei încă nu devin atât de vizibili. În orice caz, dacă un bărbat are o erupție necharacteristică asupra organelor genitale, ar trebui să consulte un medic.

tratament

Cum se trateaza papulele perlatePapulele de pelerină pe zona genitală a câtorva bărbați sunt foarte jenante, ca urmare, aceștia pierd inima de sine. Din cauza unor astfel de noduli, mulți membri ai sexului mai puternic au probleme în viața lor personală. De aceea, pacientul decide intervenția chirurgicală pentru a scăpa de un astfel de defect cosmetic, îndepărtând astfel bariera psihologică.

În acest caz, se recomandă să solicitați ajutor de la un urolog sau un cosmetolog. Înainte de operație, omul este supus examinării necesare și oferă toate testele necesare. Acest lucru este necesar pentru ca în timpul operației să nu existe complicații.

Pentru a scapa de papule, există următoarele moduri:

  • terapia cu laser;
  • electrocoagulare;
  • crioterapia.

Metoda de tratament este determinată de medic. Dacă un bărbat, cu excepția papulelor mamă-de-perlă, este diagnosticat cu o altă patologie a sistemului genito-urinar, atunci mai întâi tratați boala de bază și numai după aceea efectuați procedura de îndepărtare a nodulilor.

Electrocoagularea furnizează utilizarea anesteziei locale. În timpul acestei proceduri, papulele sunt capturate de un dispozitiv special, echipat cu o buclă specială la sfârșit. Datorită curentului electric, această bucla se încălzește și formarea este întreruptă. O crustă uscată rămâne pe locul papulei îndepărtate. Această metodă de tratament este complet fără sânge, ca urmare a faptului că practic nu există complicații. După câteva zile, o astfel de crustă dispare de la sine.

Terapia cu laser este o procedură nedureroasă și nu necesită utilizarea anesteziei. Datorită fasciculului laser orientat spre punct, neoplasmul este îndepărtat și, în același timp, fasciculul dezinfectă locul impactului său. În timpul procedurii, adâncimea de expunere la fasciculul laser la micron este controlată de către medic, permițându-vă să scăpați complet de tumoare. Această metodă de tratament este considerată cea mai eficientă și mai sigură.

Tratamentul papulelor perlateCrioterapia este îndepărtarea nodulilor cu azot lichid. În acest caz, cu ajutorul unui dispozitiv special, se aplică temperaturi scăzute la locul de problemă. Azotul lichid este complet sigur pentru oameni. După procedură, pielea este restaurată foarte repede.

Chiar dacă un om nu face nimic despre papule perle, el nu va simți niciodată complicații.

Astfel, papulele perlate - educație perfect sigură, care nu arată decât plăcut din punct de vedere estetic. Astfel de noduli pe organele genitale la bărbați nu necesită nici un tratament și, după îndepărtarea chirurgicală, pot apărea din nou. Prin urmare, medicii cred că este mai bine să nu atingă aceste neoplasme.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Care este perla din Mallorca?Care este perla din Mallorca?
Tratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbațiTratamentul fisurilor la nivelul preputului la bărbați
Erupții cutanate pe corpul unui adultErupții cutanate pe corpul unui adult
Ce arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografieCe arată smegma pentru bărbați: descriere și fotografie
Descrierea și fotografiile verucilor senile (keratomii de vârstă)Descrierea și fotografiile verucilor senile (keratomii de vârstă)
Vreau să cumpăr margele naturale din perle, care este valoarea realăVreau să cumpăr margele naturale din perle, care este valoarea reală
Cauzele apariției bolii de boabe Fordis pe buzeCauzele apariției bolii de boabe Fordis pe buze
Trebuie să tratez boala lui Ford pe buze?Trebuie să tratez boala lui Ford pe buze?
Cauze de alb pe penisul glansului la bărbațiCauze de alb pe penisul glansului la bărbați
Erupții cutanate sifilistice la bărbați: cauzele apariției, speciilor și fotografiilorErupții cutanate sifilistice la bărbați: cauzele apariției, speciilor și fotografiilor
» » Pupulele perle: de ce apar oamenii?
© 2021 amigdas.com