amigdas.com

Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?

Descrierea girafeiGirafa este un animal foarte elegant și neobișnuit, a cărui frumusețe și grație este pur și simplu la scară. Un fapt interesant - chiar și cei care nu au văzut niciodată o girafă în persoană, simt o simpatie extremă pentru el.

Animalul aparține clasei mamiferelor și ordinului rumegătoarelor biongulate, familiei girafei și girafei.

caracteristici

Un interes mare pentru acest animal este datorat lui dimensiuni unice, deoarece girafa este cel mai mare mamifer din lume. Creșterea girafei poate ajunge la cinci metri și jumătate, iar unele persoane cresc peste 6 m. Lungimea gâtului reprezintă o treime din întreaga sa înălțime.

Un adult poate cântări până la două tone, în timp ce greutatea medie a unei girafe variază de la 500 la 1.900 kg.

Sângele pe vasele din corpul unei girafe scutură o inimă puternică, cântărind 12 kg. Acest organ puternic vă permite să pompiți până la 60 de litri de sânge pe minut, creând tensiune arterială de trei ori mai mare decât cea umană.

Având în vedere lungimea gâtului, se poate presupune că schimbarea bruscă a poziției capului, înclinarea sau rotirea girafa există disconfort și dezorientare din cauza deteriorării sănătății. Dar densitatea crescută a sângelui nu dă naștere la astfel de probleme. În plus, vena principală a gâtului este aranjată astfel încât, dacă este necesar, să fie declanșate supapele de blocare care se află în el. Gâtul lung nu este diferit în structură de gâtul altor mamifere și este alcătuit din 7 vertebre. Dar lungimea fiecăruia ajunge la o medie de 25 de centimetri.

Ce culoare este o girafă

Cum mănâncă girafaCuloarea girafei demn de luat în considerare în detaliu. Culoarea stratului este galben-portocaliu, cu pete maronii pronunțate pe tot corpul.

Modelul reperat este absolut unic în fiecare individ și nu se repetă niciodată. Puteți face o analogie cu amprentele umane. Ca un om, modelul de amprente este unic, astfel încât forma girafei și dimensiunea petelor pe corp sunt unice.

Pe cap se află o pereche de coarne mici, cu o blană scurtă caracteristică și pe toată lungimea gâtului este o coală mică de culoare mai închisă.

Limba girafei

Limba acestui mamifer nu este mai puțin unică, decât el însuși. În viața de zi cu zi, girafa folosește limba pentru următoarele proceduri:

 • prindeți și rupeți frunzele cu ramuri de la o înălțime mare;
 • curatati fata;
 • curățați urechile;

Deși înălțimea girafei îi permite să extragă orice frunze și ramuri care sunt gustoase pentru ea și ramuri de copaci, chiar și în cele mai înalte și mai dificile locuri, unele ramuri pot fi prea mari. În acest caz, el își folosește limba, care se poate întinde aproape o jumătate de metru și se îndoaie să apuce ticurile.

Picioarele girafei

Picioarele unui mamifer sunt foarte subțiri în comparație cu un corp mai masiv și mai voluminos. Cu toate acestea, nu este necesar să le considerăm subțiri sau slabi așa cum sunt. Animalul își păstrează încrederea în picioare și salturiază perfect, chiar și în ciuda greutății mari. În timpul săriturilor, un mamifer poate depăși obstacolele până la un metru și jumătate în înălțime.

În timpul alergării, animalul poate, de asemenea, să dea mai multor familii un început. Viteza pe care acest alergator de mare viteză poate atinge atinge 60 km / h. Dar el are o astfel de rapiditate numai în timp ce se află pe câmpie. În solul mlastos și în râu, nu se simte atât de confortabil și încearcă să evite aceste locuri.

Tipuri de girafe

Toate speciile, care numărau doar 5 bucăți, au dispărut. Acum puteți întâlni o singură specie, care este clasificată pe baza terenului în care trăiește girafa. O altă diferență este forma modelelor de pe corp.

Soiuri de girafe:

 1. Înălțimea girafei animaleNubian - diferă culoarea castanului de copertă neuniformă. Petele sunt marginite de linii albe clare. Mamele care prezintă acest subspeciat au o creștere caracteristică pe partea frontală a craniului. Habitatul este în vestul Etiopiei și în estul Sudanului.
 2. Ugandanul - unul dintre cele mai frumoase subspecii, diferă pete, care au viziuni mai distincte și un cadru alb. Habitat este Uganda. Într-un alt mod, acest subspeci este numit girafa Rothschild.
 3. Somali - care locuiește în partea sudică a girafei Somalia. Se poate găsi și în nordul Kenyei. Un alt nume al subspecii este plasa. Are o culoare foarte frumoasă a ochiurilor de plasă, cu muchii ascuțite care seamănă cu mult de o rețea.
 4. Angolan - locuieste in Botswana si Namibia. Diferă în pete mari.
 5. Kardofan - locuiește în Republica Centrafricană, puteți găsi această specie în vestul Sudanului. Diferența principală față de rude este patch-uri inegale cu densitate variabilă. Cu cat sunt mai mici membrele, cu atat densitatea petelor scade tot mai mult.
 6. Masaysky - locuiește în Tanzania și în sudul Kenyei.
 7. Africa de Sud - locuieste in Mozambic si Africa de Sud, Zimbabwe. Aceasta diferă de petele rotunde. Până la sfârșitul membrelor, de obicei nu ajung.
 8. Giraffe Tornikroft - preferă să locuiască în Zambia. Principala diferență dintre acești indivizi este sub forma unor pete care au margini zimțate.
 9. Africa de Vest - preferă să trăiască în Ciad. Din păcate, acest subspeciet este deja amenințat de dispariția totală. Începând cu anul 2007, erau doar 175 dintre ei.

Ce și cum să mâncați o girafă

Animalul consumă numai alimente vegetale. Stomacul său constă din patru camere, care vă permit să mâncați mai multă mâncare atunci când mâncați. Ramurile și frunzele groase, deja măcinate cu fălci și prinse în prima cameră a stomacului, se regurgit pentru re-mestecare.

Principala dietă a unui mamifer include:

 • acacia;
 • lăstari de caise sălbatice;
 • Mimosa.

Creșterea girafeiAnimalul folosește alimente aproape în mod constant. Pentru această ocupație, poate dura până la 20 de ore pe zi. Cantitatea de alimente consumate pe zi este destul de mare și poate cântări până la 30 kg.

Girafa pentru o perioadă lungă de timp face fără umiditate din cauza frunzele incluse în dieta sa. Lichidul conținut în ele îl ajută în acest sens.

Bea o girafă, picioarele mari și gâtul îndoit de apă. Pentru o abordare, el poate bea până la 40 de litri de apă.

reproducere

Ce mănâncă girafa?Din moment ce acest bărbat înalt, frumos preferă să trăiască singur, din motive de siguranță el locuieste in apropiere cu antelope sau zebre, care trăiesc într-un efectiv mare. Uneori, animalele intră în efectivul mai multor indivizi, dar bărbatul printre ei, de regulă, este unul.

Bărbații își păzesc foarte furios femelele, fără a le permite străinilor să li se alăture. În același timp, ei nu sunt dispuși să se împerecheze cu alte femei de sex feminin, dacă acest lucru este posibil.

Din iulie până în septembrie sezonul de împerechere durează o girafă, în acest moment în Africa, începe sezonul ploios. Datorită faptului că sarcina la femei durează până la 15 luni, puiul se naște în condiții de vreme uscată, ceea ce îi oferă ocazia de a ajunge repede în picioare.

Un fapt interesant este că, la naștere, puii tocmai cad dintr-o înălțime de doi metri. Acest lucru se întâmplă deoarece femeia ocupă poziția în picioare în timpul nașterii.

Se cântărește un tânăr cu o sută de kilograme, iar creșterea lui nu depășește un metru și jumătate. El nu are coarne, care sunt în animale adulte. În locul lor este un cartilaj mic, acoperit cu fire de păr negru.

Din păcate, nou-născutul este foarte mare riscul de a muri. Ei devin adesea victime ale atacurilor leoparzilor și leilor, precum și hienelor, care preferă să atace persoanele mai slabe, inclusiv puii mici.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum trăiește monstrul și cât de mult cântăreșteCum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
Leul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașiiLeul de animale: unde locuiește, alimentele și urmașii
Elefant elefant african: ce hrănește și cum trăieșteElefant elefant african: ce hrănește și cum trăiește
Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?Unde trăiește skunk: unde trăiește skunk-ul dungat?
Câte camere există în inima păsărilorCâte camere există în inima păsărilor
Balena este un pește sau este un mamifer?Balena este un pește sau este un mamifer?
Pinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipedePinniped mammals: reprezentanți ai ordinii de pinipede
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Albastrul albastru este cel mai mare animal din lumeAlbastrul albastru este cel mai mare animal din lume
Cele mai mici animale din lumeCele mai mici animale din lume
» » Unde trăiește girafa, ce hrănește și ce creștere are?
© 2021 amigdas.com