amigdas.com

Chaber: ce este folosit și ce este

Scraper instrumentLăcătușii profesioniști știu foarte bine ce este folosit scraperul și ce este. Un alt nume pentru instrument este împingătorul. Cu acest dispozitiv mecanic util, piesele metalice pot fi dotate cu un nivel ridicat de rezistență și duritate minimă. În plus, racleta este utilizată pentru a desena modele pe suprafață și pentru a prelucra marginile.

Caracteristicile tehnice ale dispozitivului

Termenul "răzuire" a apărut în țara noastră din Germania. În traducere, înseamnă "răzuire", care corespunde pe deplin esenței operației. Cu acest tratament, o răzuire a tuturor defectelor apare de pe suprafața metalului, ceea ce o face foarte netedă.

Răzuitoarele utilizate pentru această procedură sunt fabricate din aliaje de oțel pentru scule. Designul lor include un element de tăiere și un mâner care poate avea o formă de trei sau patru fețe. Pentru a conferi o duritate mare elementului de lucru al armei, acesta este supus unui tratament termic special.

Aplicarea racleteiÎn majoritatea cazurilor, uneltele au o lungime standard de douăzeci până la patruzeci de centimetri. Lățimea elementului de tăiere depinde de tipul de prelucrare și sarcină. De exemplu, un instrument de producție de razuire neagră cu o lățime a părții de lucru de la 15 la 30. Procedeul de finisare presupune o lățime de 15-20 mm.

De la tipul de răzuire, de asemenea, depinde unghiul de ascuțire a vârfului unghiului. Lăcătușii cu experiență recomandă următoarele unghiuri:

  • de la 90 la 100 de grade - pentru operațiunile care implică finisarea;
  • 90 de grade - pentru finisare (răzuire);
  • de la 75 la 90 - pentru răzuirea neagră.

De asemenea, nu uitați că unghiul de măcinare trebuie măsurat în raport cu axa sculei.

Caracteristicile geometrice ale racleta nu sunt determinate de GOST, deși unele handymen neexperimentați încearcă să găsească aceste informații în standardul 1465-80, care nu se referă la raclete, astfel cum sunt reglementate de parametrii de fișiere.

Soiuri de dispozitive pentru shabreniya

În prezent, lăcătușii folosesc diferite tipuri de dispozitive de răzuire, care au o mulțime de diferențe unele față de altele. În funcție de forma elementului de tăiere, răzuitoarele metalice sunt împărțite în formă, triere și plate. Partea de tăiere a pistoalelor formate, spre deosebire de elementele dispozitivelor triere și plate, repetă forma suprafeței tratate.

Tipuri de răzuitoareRăzuitorul triunghiular tratează adesea zonele concave și cilindrice ale suprafeței, iar o sculă plană este utilizată pentru a tăia canelurile și canelurile. Specialiștii pot folosi inelul și uneltele de disc, care permit prelucrarea pieselor rotunde și a suprafețelor largi.

Prin proiectare, racleta este clasificată în două și una față-verso, precum și pe dispozitive demontabile și solide. Cele mai durabile sunt modelele cu două fețe, care sunt echipate nu cu unul, ci cu două piese de lucru.

Elementul de tăiere poate avea o formă curbată sau plană. Armele curbate sunt foarte convenabile pentru manipularea detaliilor cu unghiuri ascuțite și aliaje de metale moi.

Cu câțiva ani în urmă, lăcătușerii au folosit doar un instrument de mână, acum producatorii produc dispozitive echipate cu acționare electrică sau pneumatică. Încă mai trebuie să gestionați aceste dispozitive cu propriile mâini, dar acestea necesită un efort fizic mai redus decât cu utilizarea unui racletor de tip manual.

Domeniul de aplicare al instrumentului

Chabers sunt folosite pentru îndepărtarea celui mai subțire strat dintr-o piesă metalică. Acest lucru face posibilă aducerea suprafeței la un nivel optim de rugozitate. O operațiune tehnologică similară este adesea folosită pentru elementele metalice, care vor fi apoi mobile. Acestea includ:

  • Elemente de dispozitive de precizie și mașini-unelte;
  • Detalii de lagăr;
  • toate tipurile de dispozitive de măsurare;
  • Lame de unelte pentru tăiere (acestea sunt ascuțite cu ajutorul unui scraper-sharpener).

Versatilitatea este unul dintre principalele avantaje ale muncitorilor. Cu ajutorul acestor dispozitive, se aplică gravoare, marginile sunt prelucrate și vechiul strat este îndepărtat. Scaberii sunt folosiți chiar și în sfera cosmetologiei de specialiști în manichiură, dar astfel de instrumente au caracteristicile lor constructive și funcționale.

Sfaturi pentru utilizarea de la profesioniști

Pentru a vă asigura că răzuitorul este durabil și eficient, este necesar să se respecte anumite reguli ale aplicării sale. Unul dintre cei mai importanți factori este alegerea instrumentului.

Specialiștii preferă să aibă la dispoziție un întreg set de schefferi pentru rezolvarea unor sarcini specifice. Puteți utiliza un dispozitiv universal cu atașamente, care se schimbă rapid în funcție de situație.

Unde să utilizați racletaNu începe decopertarea, dacă pe suprafața elementului prelucrat există defecte semnificative sub formă de zgârieturi, chipsuri etc. Pentru început, este mai bine să se ocupe cu o mașină de frezat.

După pregătirea suprafeței, este necesar să se identifice zonele cele mai problematice ale produsului. În acest scop, un strat de vopsea trebuie aplicat pe suprafață și o piesă de prelucrat purtată de-a lungul acesteia. Drept urmare, vor fi pictate proiecțiile și neregulile cu care trebuie să începeți răzuirea.

Pentru procesare, elementul este fixat în siguranță în vrăjitor. Părțile mari sunt procesate local. Nu uitați că răzuirea trebuie să înceapă cu cele mai convexe părți ale piesei. Numai în acest caz lucrarea va avea succes.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristicile și tipurile de oțel de călire ca metodă de tratare termică a metaluluiCaracteristicile și tipurile de oțel de călire ca metodă de tratare termică a metalului
Cum sa alegi un ferastrau de mana pentru metalCum sa alegi un ferastrau de mana pentru metal
Cum de a alege burghiele potrivite pentru metalCum de a alege burghiele potrivite pentru metal
Decuparea metalelor și a foilor din aliaje diverseDecuparea metalelor și a foilor din aliaje diverse
Oțel 20x: marcare, caracteristici și aplicareOțel 20x: marcare, caracteristici și aplicare
Oțeluri de unelte: grade carbon și aliajeOțeluri de unelte: grade carbon și aliaje
Taierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicareTaierea rapidă a oțelului p18: caracteristici și domeniu de aplicare
Întoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metaliceÎntoarcere: capacități tehnice, tipuri, produse metalice
Efectuați o răzuire pentru a curăța zăpada cu propriile mâiniEfectuați o răzuire pentru a curăța zăpada cu propriile mâini
Tratamentul termic al metalelor și aliajelorTratamentul termic al metalelor și aliajelor
» » Chaber: ce este folosit și ce este
© 2021 amigdas.com