amigdas.com

Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?

Îngrijirea câinilor și a pisicilorSaloane de înfrumusețare specializate pentru animalele din țara noastră au apărut destul de recent, dar sunt foarte solicitate. Aici pun în ordine nu numai câinii și pisicile înainte de expoziție, ci și animalele de companie obișnuite, care doresc să fie și frumoase. Fiecare zoosalon are igienă

și tratamente estetice, dintre care una este îngrijirea. Să vedem dacă este necesar pentru animale și ce proceduri trebuie îndeplinite.

Ce este îngrijirea?

Îngrijirea profesionalăÎngrijirea profesională Nu este numai eliminarea părului vechi și prea lung, ci și a părului complex de proceduri igienice, care sunt menite să asigure că animalul de companie arata bine și a fost perfect sănătos. Acesta include:

 • Curățarea atentă și spălarea ușoară a urechilor.
 • Gheare de manichiura necesare: tunsoare, obtachka, tratament cu produse speciale.
 • Spălarea și curățarea ochilor.
 • Băile sunt igienice și dezinfectante.
 • Tratamentul de la paraziți.
 • Decuparea este îndepărtarea părului mort pentru acele rase care nu pot să-și vâneze propriile. Această procedură este obligatorie pentru majoritatea câinilor cu părul căpătat, de exemplu: câine ciobănesc australian, greyhound rus, spitz pomeranian.
 • Tunsul de lână.
 • Curățarea sigură a dinților.
 • Împletindu-se, scăpând bobinele, formarea de lână strălucitoare și strălucitoare.

Cu cât începeți mai devreme să vă îngrijiți de aspectul animalului de companie, cu atât mai bine animalul dvs. va arăta și va fi nevoie de mai puțin timp pentru manipularea igienică.

Serviciile pe care saloanele le furnizează pot fi efectuate de dvs. personal, acasă. Pentru a face acest lucru, va trebui să cumpărați câteva unelte speciale și produse de igienă. Aveți grijă de animalele de companie ar trebui să fie regulat. aici lista procedurilor, care trebuie făcută:

 1. Făcatul zilnic.
 2. O tunsoare curată o dată pe săptămână.
 3. Curățarea atentă a urechilor - o dată pe lună.
 4. Circumcizia ghearelor de două ori pe lună.

Caracteristicile unei coafuri de animale

Caracteristicile tunsorilor câinilorDaca gospodinele iubesc sa viziteze saloanele de infrumusetare pentru a-si actualiza imaginea si pentru a scurta lungimea parului, atunci animalele lor de companie urasc aceste proceduri. Cu toate acestea, fără scurtarea la timp a hainei, îngrijirea pentru ea, animalul de companie va pierde toată frumusețea și farmecul. Și, de asemenea, poate provoca boli de piele și infecții de către paraziți.

Îngrijirea câinilor și a pisicilor include următoarele opțiuni pentru tăierea lânii:

 1. Tunsor de igienă, care asigură îngrijire ușoară pentru animal, mai ales că este important în căldura verii. Părul animalului este tăiat fie cu foarfece, fie cu o mașină în ambele direcții ale creșterii blănii. Înainte de procedură, comandantul va întreba întotdeauna despre dorințele dumneavoastră. Pentru fiecare rasă există un standard pentru lungimea stratului, chiar dacă animalul dvs. nu participă la expoziții.
 2. nivelare (amestecare) - procedura finală, datorită căreia părul de animale arată organic. În procesul de amestecare, tranziția vizuală de la noul strat scurt la cel vechi și mai lung dispare.
 3. Proprietarii câinilor decorativi cu păr lung fac în mod obișnuit noile note favorite. O astfel de coafură, cu o abundență de arcuri, coșuri de păr sau benzi de cauciuc, permite îmbunătățirea revizuirii animalelor de companie, alinierea unor încuietori excesiv de lungi și realizarea lor din exterior foarte frumoasă.
 4. Modelarea tunsoarelor se desfășoară atât pentru expoziții, cât și pentru viața obișnuită. Variante de creativitate, care pot fi realizate pe un strat inteligent de pisică sau de pisică, sunt uriașe. Fiecare proprietar este liber să aleagă pentru animalul său de companie orice opțiune interesantă. Pisicile se taie de obicei sub un leu, o puma sau un dragon. Cainii sunt adesea vopsiți cu vopsele sigure în nuanțe neobișnuite, creând modele interesante și imagini pe lână.

Sfaturi pentru tunsul animalului:

 1. Sfaturi pentru tunsoriPentru majoritatea animalelor, în special a animalelor domestice, nu pentru expoziții, tunsul în procesul de îngrijire este un stres puternic, prin urmare această procedură trebuie efectuată numai pe indicații externe. Lana trebuie să fie tăiată la animale care nu arată bine sau se simt din cauza rufelor și bobinelor deranjante.
 2. Anestezia sau sedativele sunt date strict în funcție de indicații - în acele cazuri în care animalul este prea agresiv sau fizic incapabil să reziste la întreaga procedură fără a fi forțat să adoarmă. Maeștrii de îngrijire încearcă să descurajeze gazda de ingerințe medicale inutile în organismul animalului de companie.
 3. Există momente când câinii și pisicile sunt nervoase nu atât din cauza tunsorilor, cât și din cauza unor condiții neobișnuite. Dar nu este întotdeauna convenabil și adecvat să se facă manipulări singure. Invitați un specialist din salon la casa lui. Dacă nu ați întâlnit acest maestru înainte și nu lucrează din salon, monitorizați calitatea muncii sale, păstrați toate verificările pentru a evita consecințele neplăcute.
 4. Merită să fiți gata, că după strivire, culoarea și textura lânii se vor schimba puțin. De exemplu, va deveni puțin mai întunecată și mai subțire.
 5. Uneori, după îngrijirea lânii crește foarte încet. Fiți pregătit să nu crească până la lungimea pe care sunteți obișnuiți să o vedeți.
 6. Nu poți să-ți lipsești vata de pe coadă. Nu tăiați părul în urechi, mustăți și sprâncene. Cu o tunsoare pe cap, ar trebui să fii și mai atent.
 7. Procedura de îngrijire implică nu numai spălarea și tăierea, ci și tăierea ghearelor. Pentru a vă asigura că procedurile sunt în siguranță pentru animalele de companie, este necesar, înainte de orice manipulare care poate părea neplăcută pentru el, să taie ghearele.
 8. Pisicile se taie foarte rar - o dată în 3-4 luni și apoi, dacă este necesar. Câinii sunt tăiați mai des - o dată în 2-3 luni sau o dată pe an, înainte de sezonul de vară. Acest lucru nu se aplică animalelor care participă la expoziții. Acestea sunt striate la cererea proprietarului înainte de competiții importante.
 9. Nu este recomandat să tăiați parul animalului în mod independent. Pentru ca dispozitivele convenționale nu sunt potrivite, va trebui să cumpărați o mașină specială pentru tăierea părului. Rezultatul poate supăra proprietarul și chiar poate dăuna animalului de companie.

Cum să taie corect ghearele?

Îngrijiți ochii și urechile pisicilor și pisicilorClap de tăiere - una dintre procedurile importante și utile, care trebuie efectuate periodic pentru animalul dvs. de companie. Independent la domiciliu este foarte dificil să se taie foarte repede, fără durere și în siguranță, mai ales pentru animalele cu gheare negre - pe placa de unghii a acestei culori, miezul nu este vizibil deloc.

Este deosebit de importantă tăierea ghearelor pentru câini - când acestea cresc, ele interferează cu mersul pe jos sau cresc în pernă, provocând o durere puternică animalului. Maeștrii de îngrijire folosesc mai multe foarfece speciale pentru tăierea excesului, se numesc gheare. Și, de asemenea, ghearele trebuie să fie șlefuite și cusute la timp.

Puteți să vă tăiați ghearele la pisicile adulte, datorită transparenței plăcii de unghii. Iată cum puteți face acest lucru singur:

 • Alegeți momentul când pisica este obosită și tinde să doarmă. În această perioadă, este cel mai puțin activ și nu va fi capabil să reziste puternic. Procesul trebuie să fie însoțit de explicații într-o voce calmă.
 • Pregătiți o gheară și peroxid de hidrogen - în cazul în care întrerupeți brusc excesul.
 • Transferați pisica într-un loc cald și bine luminat.
 • Accidentați pisica, puneți ușor.
 • Prin apăsarea degetelor pe suportul pentru picior, eliberați ghearele. Luând în considerare lumina, puteți observa că ele sunt eterogene - partea vie este vizibilă din partea de sus, cu vasele și capilarele, nu este necesar să o tăiați.
 • Decuparea ghearei trebuie făcută cu precizie, fixând fiabil pisica, ținând minim 1-2 mm la jumătatea roz. Coagulul trebuie să acționeze transversal la creșterea plăcii excitat, de sus în jos, ținând instrumentul perpendicular pe suprafața de tăiat.
 • Nu uitați de cea de-a cincea gheară - în creștere, el se poate săpați în pernă, dând o durere puternică animalului. Acesta este situat deasupra altor gheare și din partea din spate a labei.
 • Partea finală - lustruirea cu fișiere speciale de unghii nu se poate face pentru pisoii foarte mici.

În același mod, puteți îndepărta excesul de plăcuță excesivă la câini dacă puteți vedea țesut viu. Dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci este necesar ca dosarele să fie trimise periodic cu un dosar special plat o dată la fiecare 2-3 săptămâni.

Îngrijirea ochilor și a urechilor

Îngrijirea profesională a câinilor și a pisicilorÎn procesul de coafură igienică, specialistul în îngrijire acordă o mare atenție nu numai lânii de pe corp, ci și capului. Depinde de starea de sănătate a animalului de companie și de cât de bine va auzi și vedea.

În colțurile ochilor câinilor și pisicilor, în special cei care se plimbă adesea de-a lungul străzii, se acumulează în mod regulat murdărie și diverse descărcări. Pentru a curăța cu ușurință această zonă, trebuie să folosiți plăcuțe de bumbac și unelte speciale. Nu curățați mucoasa cu mâini murdare!

Preparatele speciale curăță cu atenție părul din apropierea ochilor, iar unele dintre ele luminează petele maronii caracteristice raselor ușoare. Îngrijirea pentru câinii cu prize convexe pentru ochi are nevoie de o specială - înlăturați în mod regulat alocarea din colțurile ochilor. Acestea sunt rasele ca Pekingese, Pugs, Chinas japonez, Griffins, Bulldogs, Brabansons etc.

Săptămânal, trebuie să eliminați cu atenție conținutul urechilor. Maeștrii din cabină fac această procedură rapid și fără durere, selectând un instrument special pentru fiecare rasă. La domiciliu, puteți folosi muguri speciale de bumbac, ulei vegetal, peroxid de hidrogen.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să aibă grijă de o pisică domesticăCum să aibă grijă de o pisică domestică
Cum să îngrijiți un câine: principiile de bază ale îngrijiriiCum să îngrijiți un câine: principiile de bază ale îngrijirii
Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?Petersburg orhidee: o descriere a rasei, ce fel de câine este asta?
Ce este o pensulă și unde să obțineți un pieptene pentru pisici?Ce este o pensulă și unde să obțineți un pieptene pentru pisici?
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum de a tăia un spitz la domiciliu: opțiuni pentru tunsoriCum de a tăia un spitz la domiciliu: opțiuni pentru tunsori
Cum să spăl o pisică acasăCum să spăl o pisică acasă
Cum să taie ghearele unei pisici acasăCum să taie ghearele unei pisici acasă
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Câți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijireCâți ani poate trăi un terrier Yorkshire: sfaturi de îngrijire
» » Îngrijirea câinilor și a pisicilor - ce este această procedură?
© 2021 amigdas.com