amigdas.com

Vitamine pentru pisici de la caderea parului

Ce vitamine sunt necesare pentru pisiciProprietarii de pisici trebuie uneori să solicite ajutor din partea medicilor veterinari. Una dintre cele mai frecvente probleme cu care se adresează specialiștilor este pierderea părului de la un animal de companie. Pierderea părului la o pisică poate apărea din cauza unei îngrijiri precare. De exemplu, alimentele incorect selectate, din cauza cărora animalul nu are vitamine și oligoelemente necesare. De asemenea, pierderea parului poate fi cea mai frecventă boală sezonieră.

Dacă apare căderea părului, medicii veterinari vă recomandă să oferiți pisicilor vitamine și suplimente speciale. Nu încercați alegeți-le singuri, necesitatea pentru unul sau celălalt element se datorează sănătății animalului de companie în ansamblul său, alimentația și cauzele pierderii părului animalului.

Principalele cauze ale caderii parului la pisici

Blană strălucitoare și sănătoasă nu este o caracteristică obținută la naștere. Starea blanii este unul dintre principalii indicatori ai sănătății și bunăstării pisicii. Animale, cum ar fi oameni din când în când, chiar dacă aveți grijă de ei bine. Ei pot prinde orice virus sau paraziți. Din aceasta nimeni nu este imun, chiar și animalele de companie pot obține ceva de la orice, deoarece aduceți o mulțime de bacterii patogene de pe stradă pe pantofi.

Dacă observați, că pisica ta a început pentru a turna o mulțime de păr, în primul rând, este necesar să se determine ce a cauzat această boală neplăcută.

Principalele motive pentru pierderea parului la animale, medicii veterinari cred că:

 1. Principalele motive pentru lipsa de vitamineNăpârlire. Poate fi natural - animalul scapă de lână inutilă. Sau poate este cauzată de sănătatea și boala proaste.
 2. Lipsa de vitamine. Animalele pot avea o avitaminoză din cauza lipsei de oligoelemente. Cel mai adesea cade pe toamna si primavara.
 3. Reacție alergică. Poate fi cauzată de alimente sau de anumite substanțe chimice pe care animalul le-a inhalat sau gustat.
 4. Zoster. Poate fi luat de la alte animale.
 5. Nutriție slabă. Alimentele cu conținut scăzut de vitamine necesare unei pisici pot provoca o pierdere puternică a părului.
 6. Depresie. Poate fi cauzată de stres.

năpârli

Principala problemă cu căderea părului este, de obicei, molotarea. Poate fi cauzată de un număr de boli grave sau să fie un proces normal de schimbare a capacului de lână. Înainte de a începe tratamentul, trebuie clarificat cu ce este exact pierderea părului la o pisică. Numai după motivul stabilit este posibil să se procedeze la eliminarea acestuia.

Există mai multe tipuri principale de moling:

 1. Supliment de vitamine pentru pisiciCasual. Sherstinky cad în mod natural, în loc să crească noi.
 2. O reînnoire naturală a stratului de blană. În lunile de primăvară și toamnă, pisica își schimbă stratul de lână într-unul nou. În primăvară, animalul se pregătește pentru sezonul fierbinte și, prin urmare, își diluează blana, eliminând excesul de lână. În toamnă, animalul de companie schimbă vechea lână într-una nouă și mărește suplimentar pentru a izola întregul organism înainte de iarnă rece. Dacă pisica se descurcă bine cu sănătatea, atunci molozul natural durează cel mult o lună sau două luni. În cazurile în care un animal de companie este oarecum bolnav, va dura mult mai mult.
 3. Imunitate slabă. Uneori, după boala unei pisici, lâna începe să se întărească. Acest lucru se datorează faptului că organismul slăbit primește toate microelementele și vitaminele pe care le primește pentru a restabili sistemul imunitar. În acest caz, pisica pur și simplu nu are suficiente minerale pentru a menține starea de sănătate a hainei și începe să cadă.
 4. Paraziți sau ciuperci. Boli ale pielii pot duce la o pierdere mare de păr de către animalul dvs. de companie. Withers, puffers și purici, precum și infecții fungice, cum ar fi trichophytosis și microsporia, au puternice efecte negative asupra pielii, și apoi pe blana animalului.
 5. Hormoni. Luarea unei pisici cu diverse medicamente hormonale, de exemplu, în timpul căldurii, poate provoca tulburări hormonale grave în corpul animalului. În acest caz, pancreasul sau sistemul endocrin pot suferi. Încălcarea activității acestor organe duce la încetarea creșterii lâii noi și la pierderea parului deja existent.

Pentru a ajuta la identificarea cauzei reale, care a cauzat pierderea părului de la pisică, numai un medic veterinar poate. Cel mai comun vinovat Un molt puternic pare, de obicei, să fie avitaminoză.

Lipsa de vitamine

Cauze ale caderii paruluiLa fel ca oamenii, pisicile suferă adesea de avitaminoză, mai ales în toamnă și în primăvară, când vine timpul să reînnoiască blana. În astfel de momente, este foarte dificil pentru proprietari să stabilească dacă lâna este colorată din cauza molotării sezoniere sau indică o lipsă de vitamine în corpul animalului. Un molt natural într-un animal sănătos se termină la una sau două luni după debutul acestuia. În cazul în care caderea parului a fost amânată pentru o perioadă mai lungă de timp - contactați un medic veterinar pentru a afla motivele.

Păsările gravide și care alăptează, de asemenea, suferă adesea de o astfel de boală. Vitaminele din corpul lor se duc la hrănitoare și mama nu are aproape nimic de a-și menține propria sănătate. În astfel de perioade, este foarte important ca pisicile să facă față lipsei de micronutrienți din alimente sau cu ajutorul aditivilor speciali.

alergie

O reacție alergică la o pisică poate provoca orice. Principalele alergene pentru animale sunt medicii veterinari:

 1. Produse chimice. Motivul pentru moult de pisici prematură poate servi ca mijloc pe care îl utilizați pentru curățarea în casă. O pisica se poate afla pe podea sau pe covor si poate pierde o bucata de acoperire din lana, devenind victima a mijloacelor pentru spalarea podelelor si curatarea covoarelor. Poate bea apă dintr-un castron, recent spălată cu un dispozitiv de îndepărtare a vaselor și suferă de componentele chimice ale acestui produs.
 2. Ecologie. Cu ecologia, după cum știm cu toții, am avut mult timp probleme mari. Zagazovannost orașe mari, emisiile de fabrici de deșeuri volatile - toate acestea afectează aerul și mediul. Nu toate pisicile pot suporta în condiții de siguranță starea ecologică a orașelor mari și să le plătească cu propriul lor păr.
 3. Putere. Unele pisici pot avea o alergie la alimente. Poate provoca orice componentă a hranei pentru animale, o calitate slabă a alimentelor sau un anumit produs. Mai mult, o astfel de reacție poate fi atât furajele naturale, cât și cele industriale. Depozitul de alimente rareori provoacă alergii, decât alimentele pregătite de proprietar. Dar, uneori, producătorii adaugă la produsul lor prea multă chimie sau aditivi de aromă, pe care corpul nu le place și care cauzează căderea părului.
 4. Supraalimentarea. Acest lucru este deosebit de comun printre pisicile leneș interne care trăiesc în apartament. Mâncarea abundentă și stilul de viață măsurat, fără a fi alergat activ în aer liber, cauzează obezitatea. De ce de multe ori lână de pisici începe să subție.

lichen

Lishai este o boala periculoasa a pisicii, pe care chiar si o persoana o poate obtine. Prin urmare, dacă constatăți că vă lipsiți animalul, contactați imediat medicul veterinar.

Cu aceasta boala totul este mult mai usor decat cu alte cauze ale caderii parului la animale - este usor de gasit si identificat. Cu leziuni îi lipsim o pisică Pielea nu sugerează toate, dar în anumite locuri, care în cele din urmă (destul de repede) își pierd parul complet. După aceasta, lichenul va arăta ca pete rotunjite și umede. Acest lucru nu va fi vizibil.

Această boală are multe specii diferite, reprezentând un nivel diferit de pericol atât pentru pisică, cât și pentru om. Prin urmare, este în interesul dumneavoastră să livrați animalului cât mai repede posibil medicului veterinar pentru proceduri medicale.

depresiune

Pisicile sunt, de asemenea, predispuse la tulburări mintale. Adesea ei sunt diagnosticați cu depresie. Această condiție provoacă mai multe stresuri. Aceasta este de obicei o mutare într-un loc nou, pierderea unei gazde iubite sau apariția unui nou chiriaș în casă - copil sau alt animal.

De asemenea, depresia se poate dezvolta într-o pisică lipsită de atenție. El începe să mănânce prost, apatia apare, el încetează să mai fie activ și rezultatul unor astfel de modificări este căderea părului, nu îl face să aștepte mult timp.

Vitamine pentru pisici de la caderea parului

Pentru sănătatea părului de pisică Un animal are nevoie doar de vitamine și oligoelemente.

 • Vitamine din păr negruSulf. Acesta servește pentru o strălucire sănătoasă a blănii. Dacă îl adăugați la rația animalului într-o cantitate acceptabilă, acesta va contribui la accelerarea creșterii părului, la prevenirea apariției mătcii și la îmbunătățirea metabolismului întregului organism.
 • Vitamine din grupa B. Dacă animalul dvs. are probleme cu acoperirea de lână, atunci trebuie să-l adăugați în mod necesar la alimentele sale. Experimentând o lipsă de astfel de vitamine, animalul nu numai că își pierde lâna, ci devine, de asemenea, foarte nervos și slab. Opriți-vă alegerea pe B2 și B5, acestea fiind cele mai importante vitamine pentru sănătatea pisicilor.
 • Zinc. Se adaugă la suplimentele de vitamine împotriva pierderii părului sau se administrează împreună cu acizi grași. Zincul are un efect bun asupra stratului de pisici și asigură protecția împotriva diferitelor boli ale pielii.
 • Calciu. Lipsa acestuia în organism cauzează pierderea și perversitatea părului de pisică. Dacă în timpul sezonierului adăugați acest element la rația animalului, acesta nu va dura mult timp și noul strat va fi în stare foarte bună.
 • Biotina. Are un efect bun asupra stării generale a blanii și a pielii animalului. Ajută corpul la regenerarea țesuturilor și la reglarea proceselor metabolice. Oferă lână o aspectă și o strălucire sănătoasă.
 • Uleiul de pește este un supliment excelent pentru un animal. Veterinarii îi prescriu, de regulă, pisicilor și pisicilor care suferă de alergii. Uleiul de pește are un efect benefic asupra întregului corp.

Vitaminele populare pentru sănătatea lânii

Preparatele pentru tratamentul și prevenirea căderii părului sunt alese de către medicii veterinari, luând în considerare sănătatea și cauzele îmbătrânirii unei pisici. Un număr mare de diverse complexe de vitamine pentru animale sunt în vânzare. Ele sunt disponibile în două forme de dozare - tablete și picături. Nu toate animalele sunt de acord există vitamine în tablete, astfel că picăturile sunt mai populare. Acestea sunt convenabile pentru a adăuga la delicatețea și mâncarea animalului.

 • Aditivi și vitamine pentru pisiciSherstevit. Produs în pachete cu o sută de comprimate. Ea afectează creșterea și starea stratului, normalizează sistemul nervos și digestia pisicii. Este utilizat în scopuri preventive de un comprimat pentru trei kilograme din greutatea pisicii. Compoziția lânii este compusă din sulf, acid folic, alge marine și biotină. Puteți cumpăra la o farmacie veterinară un pachet de aproximativ 100 de ruble.
 • Plantele sunt produse în tablete. Acesta este un remediu natural constând din plante cum ar fi plantain, celandine și fenicul. Are un efect benefic asupra stării blănurilor. Fitoaminele sunt administrate 1 comprimat pe zi pentru a preveni pierderea parului. Un pachet de 100 de tablete va costa aproximativ șaptezeci de ruble.
 • Pharmavit Neo este bogat în substanțe active. Se compune din fosfor, insulină, fier, drojdie de bere, magneziu și calciu. Medicamentul reduce abundența molotării și are un efect benefic asupra stării blănii pisicii. Producătorii de droguri promite, de asemenea, că Farmavit Neo îmbunătățește calitatea viitorului descendent al animalului. Un pachet conține șaizeci de tablete, costul fiind de o sută patruzeci de ruble.
 • Beafar este un supliment complex pentru a spori imunitatea la pisici. De asemenea, are un efect benefic asupra inimii și rinichilor animalului. Ar trebui să dați animalului un comprimat pe kilogram de greutate. Pachetul conține 75 de tablete, prețul fiind de 250 de ruble.
 • Wittri - constă dintr-un amestec de vitamine A, E și D. Promovează vindecarea leziunilor cutanate, previne deteriorarea vederii și dă strălucirea stratului. Produs sub formă de lichid uleios. Pisicile ar trebui să aibă două până la patru picături pe zi. Costul este de 130 de ruble pentru douăzeci de mililitri.

Selectați corect vitamina aditivii vor corecta starea de sănătate a animalului tău de companie și îi vor da blănului o strălucire și un aspect sănătos.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce mătreața la câini: cauza și tratamentulDe ce mătreața la câini: cauza și tratamentul
De ce cad parul dupa nastere?De ce cad parul dupa nastere?
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
Cauzele și tratamentul cheiliei la bărbațiCauzele și tratamentul cheiliei la bărbați
Cauzele și tratamentul pierderii parului difuzCauzele și tratamentul pierderii parului difuz
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Prima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenziiPrima alegere pentru pisici: compoziția festivalului choyus și specie, recenzii
Vitamine și complexe din căderea păruluiVitamine și complexe din căderea părului
Caracteristicile pieptenilor cu laser împotriva căderii păruluiCaracteristicile pieptenilor cu laser împotriva căderii părului
Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?
» » Vitamine pentru pisici de la caderea parului
© 2021 amigdas.com