amigdas.com

Cum să identificați și să tratați acarienii la urechi la pisici

Acarieni acarieni la pisiciTaurii purtători nu pot spune stăpânului lor despre probleme, chiar dacă ceva suferă foarte mult. Este bine ca unele boli să poată fi ușor urmărite vizual. De exemplu, infecția unei pisici cu un acarian. În acest caz, semnele bolii se manifestă foarte repede și sunt atât de evidente încât este puțin probabil ca cineva să lase lucrurile să meargă pe cont propriu. Pisicile nu pot scăpa de paraziți singuri, au nevoie de ajutorul tău. Tratamentul în condiții de siguranță a acarienilor la urechi la pisici prin remedii farmaceutice și folclorice este subiectul conversației noastre.

Caracteristicile bolii

Urechea acariană, care va fi discutată astăzi, este o rudă îndepărtată a unui păianjen. Artropodul are o dimensiune foarte mică, în limitele a 0,2-0,6 mm și un corp oval de culoare galben deschis. În urechile animalelor domestice, unde se păstrează un mediu umed și cald, se simte bine, așa că este atât de greu să scapi de ea. Ciclul complet al dezvoltării parazitului are loc în decurs de 15-20 de zile, în timp ce în afara corpului proprietarului (pisică sau pisică), el poate trăi mult mai mult - aproape două luni. Dacă în această perioadă nu găsește un habitat adecvat, el va muri.

Pisica infectată poate transmite paraziți altor animale - atât interne, cât și stradale. Cainii cu urechi lungi, dihori, caini ratoni, vulpi, vulpi arctici si multe alte animale pot participa la lantul de infectie. Și pisica în sine poate prinde infecția chiar de la o muscă sau purici care poartă larvele unui acarian de urechi pe corpul lor.

Există trei modalități principale de infecție:

 • Prin contact strâns cu animalul infectat - mai ales din cauza asta suferă proprietarii de animale care merg pe stradă.
 • Transferul de la obiectele de igiena personala - transporta, piepteni, jucarii, boluri.
 • Infecție de purici.

În urechile umane, acarianul nu se dezvoltă, dar proprietarul animalului infectat poate deveni un purtător de paraziți. Prin urmare, chiar și un animal care nu a ieșit niciodată pe stradă poate suferi de acest parazit. Este demn de luat în considerare, că în pisicile cu rasă pură și pisicile mici imunitatea este mai slabă, astfel încât acestea pot suferi foarte mult din acțiunea acarianului.

Acarianul acneic la pisici - simptome

 • Cum se identifică prezența căpușelorcomportamentul animalului se schimbă - el devine iritabil, scutură constant capul și își rupe urechile cu sânge în gheare;
 • pielea din interiorul urechii devine roșie, mai ales în pliuri;
 • din urechi vine un miros neplăcut, crește volumul de ceară de urechi, apare un lichid neplăcut întunecat;
 • într-o versiune neglijată, o uriașă masă foarte neplăcută iese din urechi, constând în acarieni, paraziți, sânge coagulat, sulf;
 • pisica nu aud bine - nu răspunde la chemarea proprietarului, nu acordă atenție zgomotului puternic;
 • o creștere semnificativă a temperaturii la animal;
 • Când starea se înrăutățește, pisica înclină în mod constant capul cu o ureche bolnavă în jos.

Este necesar să înțelegeți că acarienii nu trec atât de ușor și pisica le poate scăpa fără ajutorul dvs. Terminarea stadiului bolii - pluta in canalul urechii, ruperea membranei timpanice, moartea animalului din procesul inflamator din meninge.

Urechea urechilor la pisici este de două tipuri: ototdectes cynotus sunt depuse în canalul auditiv, simptomele de mai sus dezvăluie prezența lor. Un alt tip, un acariu de nuferă nu este așezat pe exteriorul auriculei. În acest caz, suprafața interioară va fi relativ curată, dar animalul de companie își perie urechea în sânge și nu se oprește. Tratamentul trebuie început atunci când există semne evidente ale bolii și cât mai curând posibil.

Cum să identificați un parazit

Dacă vă îndoiți de motive apariția de secreții groase și neplăcute, puteți încerca să luați în considerare conținutul luminii - astfel încât puteți vedea căpușe microscopice. Deși uneori această metodă nu funcționează și va trebui să aveți încredere în instinctul propriu și să începeți tratamentul sau să transferați alocația la cea mai apropiată stație, unde angajații pot recunoaște acarianul urechii.

 1. Cum să vindeci o pisică de acarieniPregătiți o suprafață plană cu o culoare neagră. Este dificil să vă gândiți la creaturi foarte mici, deci trebuie să vă simplificați maxim sarcina. Pe lângă acest loc, puneți orice sursă de lumină suficient de puternică pentru a detecta insectele mici și o pungă de celofan transparentă. Dacă este necesar, puteți utiliza o lupă.
 2. Utilizați un tampon de bumbac pentru a lua cât mai multă rădăcină posibil din urechea animalului într-o mișcare.
 3. Scoateți ușor capătul baghetei pentru a scutura excesul.
 4. Acum puneți bagheta în pungă și strălucește. Dacă vedeți mici puncte albe care se mișcă într-un spațiu închis, atunci nu vă înșelați în diagnosticul dvs. - într-adevăr, acarianul la pisici.

Tratamentul pisicilor din acarieni - medicamente

Dacă se găsește un parazit, tratamentul trebuie început. Ea are loc în trei etape:

 • scăderea numărului de paraziți datorită curățării regulate a urechilor;
 • aplicarea de remedii farmacologice și folclorice împotriva paraziților;
 • numirea antibioticelor, în cazul în care a început un proces inflamator purulent.

Farmaciile veterinare pot oferi o gamă largă de produse împotriva acarienilor - picături, unguente, spray-uri, injecții. Cursul de tratament ar trebui să dureze aproximativ trei săptămâni. După aceasta, animalul este din nou examinat sau arătat medicului veterinar pentru a lua decizia finală.

Ureche picături

Cele mai frecvent utilizate sunt picăturile, deoarece acest instrument este ușor de folosit pentru orice categorie de vârstă de animale de companie - pisoi, pisici gravide, pisici vârstnice.

Lista de picături populare pentru tratamentul acarienilor este destul de extensivă:

 • Tratamentul acarienilor la pisicibaruri;
 • Akromektin;
 • Anandin plus;
 • Amitrazin;
 • Otoferonol (Aur, Platină, Plus);
 • Oritsin;
 • Surolan;
 • Tsipam;
 • Linia frontală.

Medicamentele cu concentrație scăzută sunt prescrise în cazul în care tratamentul este stabilit la timp, iar urechea acută la pisici nu a reușit încă să se răspândească suficient. Aceste picături sunt preț scăzut și foarte populare: Baruri, Amitrazină, Amit. Ar trebui să se țină seama de faptul că medicamentele precum Anandin și Amitrazină au multe recenzii negative - ele cauzează adesea reacții alergice și iritații la nivelul pielii. Poate că acest lucru se datorează popularității picăturilor, motiv pentru care sunt adesea falsificate. Și, de asemenea, urmați cu strictețe instrucțiunile pentru a nu dăuna animalului de companie.

În cazul în care un animal tânăr sau gravidă a fost infectat, este mai bine să verificați, împreună cu un expert în cunoștință, ce medicament va provoca cel mai puțin daune sănătății. Putem recomanda picaturi de Vedinol Plus, Otoferonol (Gold sau Premium), Front Line.

În plus față de utilizarea picăturilor direct în canalul urechii, este de asemenea necesar să le aplicați la greabănul animalului - uneori paraziți încep să călătorească prin corpul pisicii din cauza lipsei de spațiu și de mâncare.

spray-uri

Care sunt remediile împotriva acarienilor?Sprayurile împotriva otodectozei sunt aplicate la urechea curată. Prin pulverizarea produsului pe suprafața auriculei, este necesar să se urmeze faptul că medicamentul este stabilizat uniform pe piele.

Din cauza corozivității spray-ului de droguri Spray fie în aer liber, fie într-o cameră ventilată. Dacă tratamentul unei pisici infectate are loc într-o cameră, atunci este necesar să eliminați și alte animale de companie, inclusiv păsări, reptile și pești.

Multe spray-uri se stabilesc nu numai pe suprafața infectată, ci și pe corpul pisicii. Că animalul nu este bolnav după un astfel de tratament, este necesar să se pună pe el un guler veterinar special.

Cele mai populare și eficiente spray-uri de la scabie ureche:

 • Acaromectin spray;
 • Ivermek Spray.

Unguente și geluri

Unguentele și gelurile din scabia urechii sunt folosite ca terapie suplimentară pentru picături. Medicamentul din tub este aplicat pe un tampon de bumbac, un tampon sau un baston și distribuit cu grijă pe suprafața interioară a auriculei. Manipularea medicală trebuie făcută foarte atent, pentru a nu afecta pielea și a nu transporta infecția. După aplicare, ochiul este coborât și masat ușor. Atunci când se auzesc clape tacoase, medicamentul pătrunde în canalul urechii.

Avantajul acestei metode de tratament este acțiunea prelungită a unguentului terapeutic, semnul "minus" este dificultatea de a obține medicamentul adânc în interiorul pasajului urechii, unde paraziți se ascund.

Cele mai eficiente sunt unguentele, în care principala substanță activă este sulf. Acestea sunt:

 • unguent sulfuric;
 • unguent Vișnevski;
 • sulful coloidal.

Există și medicamente moderne, conținând un întreg complex de substanțe antiparazitare:

 • Vedinol Plus;
 • Amidel-gel;
 • Oridermil;
 • Avertisin unguent.

Loțiuni pentru urechi

Preparate din acarieniÎnainte de a utiliza orice medicament, va trebui să eliminați auriculul produselor de acarieni, cruste de piele moartă, sânge uscat. Pentru a face acest lucru aveți nevoie foarte atent, folosind un tampon de bumbac. Mai întâi, câteva picături de loțiune medicinală picură în zona infectată (doza trebuie examinată conform instrucțiunilor); câteva minute mai târziu, cu un disc de bumbac îndepărtați murdăria de la auriculă. La lotiunea distribuită uniform, urechea pisicii a masat ușor la bază.

Cel mai eficient preparate sub formă de loțiune:

 • Otodin;
 • Epi-OTIK;
 • EAR CLEANE ";
 • Baruri.

Metode tradiționale de tratament

Ce metode pentru a trata pisicile din căpușeGăsirea unui acarian de ureche la pisici, tratamentul la domiciliu cu ajutorul medicamentelor poate fi suplimentat cu medicina populară. Utilizarea numai a metodelor netradiționale de tratament poate fi în stadiile inițiale ale bolii, atunci când simptomele nu sunt atât de pronunțate sau ca o măsură preventivă.

Pentru curățarea de murdărie În canalele urechilor puteți utiliza ulei - vaselină, camfor sau orice legume. După o astfel de procedură, va fi necesară ștergerea temeinică a pielii - reziduurile de ulei de pe piele pot interfera cu absorbția medicamentelor.

Pentru dezinfecție este recomandat să se utilizeze ceea ce se găsește în orice cabinet de medicină de uz casnic - peroxid de hidrogen. Aveți grijă - lichidul nu trebuie să intre în ureche! Plasați o cantitate mică de peroxid pe un tampon de bumbac sau un șervețel și curățați zona infectată.

Un efect antiseptic remarcabil va avea o infuzie puternică de ceai verde. În 100 ml de apă clocotită, puneți o porție dublă de ceai verde (două plicuri sau o linguriță cu o alunecare) și se lasă câteva minute. Când lichidul se răcește, se înmoaie o bilă de bumbac în ceașcă și se șterge urechea pisicii.

Rețetele populare sunt rareori însoțite dozare precisă, și de asemenea indică dacă această metodă este potrivită pentru pisici mici sau pisici gravide. Înțelegerea eficienței poate fi doar un experiment asupra unei ființe vii și nu toate se termină bine. De exemplu, o metodă populară de tratare a ceară de urechi cu un amestec de usturoi și ulei natural aromatic poate provoca mâncărimea și iritarea pielii la animalul de companie.

Rezumă

Pentru a trata rănirile trecut rapid și fără consecințe, vă recomandăm să îndepliniți toate numirile unui medic veterinar și să urmați reguli simple:

 • Cicatrice într-o pisicăo pisică bolnavă trebuie izolată de toți membrii familiei - atât animale cât și oameni;
 • Merită să respectați cu strictețe prescripțiile medicului sau instrucțiunile atașate la medicament;
 • curățați zilnic urechile unui animal bolnav de pe o placă;
 • că pisica nu pieptă rănile, pune un guler special pe ea;
 • este necesar să se utilizeze antihistaminice pentru a preveni pruritul;
 • pentru odihna de pisici bolnave, îngrijire, nutriție completă și corectă, grija și iubirea voastră sunt puse.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasăCum să recunoască și să identifice o rasă de pisici acasă
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?De ce pisicile iubesc valerienii și cum funcționează pisicile?
Alergiile la pisici - cauze, simptome, tratamentAlergiile la pisici - cauze, simptome, tratament
Nasul fierbinte și uscat într-o pisică: motiveNasul fierbinte și uscat într-o pisică: motive
Rasă de pisici nibelung și caracteristicile saleRasă de pisici nibelung și caracteristicile sale
Cele mai mari pisici din lume și istoria lorCele mai mari pisici din lume și istoria lor
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
Cicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratateCicatrice la câini: ce trebuie făcut dacă sunt detectate, tratate
Culorile principale ale pisicilor din Scottish FoldCulorile principale ale pisicilor din Scottish Fold
» » Cum să identificați și să tratați acarienii la urechi la pisici
© 2021 amigdas.com