amigdas.com

Cum pornesc porumbeii, cum se înmulțesc

Atunci când porumbeii se împerecheazăMulți fermieri de păsări sunt interesați de modul în care porumbeii se înmulțesc, cum se împerechează. Porumbeii pe care îi întâlnim în parcuri, pătrate, pe străzi, vedem pe acoperișurile caselor și pervazurile ferestrelor.

În oraș, porumbelul a venit din stepa. Un număr de oameni de știință numesc specia o siz, unele dintre ele - o stepă. Deoarece pasărea a fost ușor îmblânzită, au existat porumbei urbani. Rețineți că adulții sunt adesea găsiți, dar puțini au văzut puii. Să învățăm despre reproducerea porumbeilor, atunci când zboară departe de cuiburile părinților lor, pentru a începe o viață independentă.

Habitat, caracteristici

 • Porumbeii sunt destul de răspândiți pe întreg teritoriul Pământului. A fost posibil să se stabilească că patria lor originală era Europa sau Africa de Nord.
 • În natură, aceste păsări trăiesc în jur de 5 ani, iar indigenii domestici trăiesc până la 15 ani. Există chiar dovezi că porumbeii aveau vârsta de până la 30 de ani!
 • Din succesul procesului de împerechere a porumbeilor depinde dacă puii sunt sănătoși, dacă va fi posibilă reproducerea unei noi rase.
 • Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa afli ce porumbei iubesc, cum se comporta in natura, cum creeaza perechi sa se multiplice.

împerechere

 • Procesul de împerechere a porumbeilorPorumbeii se pot împerechea în diferite perioade, în funcție de climatul unei anumite regiuni. În Rusia, împerecherea porumbeilor are loc în primăvară.
 • Adesea, caracteristicile sexuale ale bărbaților și femeilor sunt dificil de deosebit. Cu toate acestea, primul lucru de făcut este să priviți la dimensiunea portbagajului. De regulă, porumbeii sunt mai mari și mai groși decât porumbeii. Femelele sunt fragile și delicate. Dar este mai bine să observăm comportamentul păsării pentru a-și determina sexul.
 • Relația poate fi naturală și forțată. În primul caz, femeia alege bărbatul, în al doilea - este pentru el să facă un om, pentru a scoate o altă rasă.
 • Cuplurile, formate în mod natural, sunt puternice și rămân împreună pentru viață, se înmulțește, pun ouă.
 • Cuplurile forțate sunt adesea agresive, bărbații sunt inadecvați la porumbei și, după împerechere, uită rapid despre ei. Mai târziu pot face alianțe cu alte porumbei.

Multiplicați gata

 • Împerechează porumbeiiMaturitatea sexuală a porumbeilor vine în șase luni, dar preferă să se înmulțească după ce ajunge la un an sau doi. Până la această vârstă se formează toate organele, imunitatea este puternică, iar adâncimea este gata să devină părinte.
 • Fertilitatea crește anual la vârsta de 5 ani. Vârsta păsărilor este determinată de creșterea ceară de la an la an. Cea mai mare rată a fertilității se înregistrează la păsările îngroșate, puternice și cu pene.
 • În cazul în care porumbeii sunt ținute în captivitate, în timpul iernii sunt cazate în case diferite, dau vitel și coaja de vitamine, astfel încât oasele și oasele puiilor sunt puternice.

Perioada de căsătorie

 • La fel ca toate animalele, porumbelul își desfășoară "ceremonia de căsătorie" când vrea să se împerecheze.
 • Alegerea unei femei, bărbatul începe să se învârtă în jurul ei. El umfla buricul, dizolvă coada și se învârte. Doves se pleacă, arătând disponibilitatea de a se împerechea și sunt selectați pentru bărbați pe coadă.
 • Puteți vedea doi bărbați de dans, dar acest proces se termină într-o luptă. Deci, poate în cazul unei activități mai mari a femeii și a împerecherii nu va funcționa.
 • Este interesant faptul că cuplurile sunt formate din păsări de un temperament similar. Astfel, la un bărbat slab activ și o femeie foarte activă, puii nu se pot naște. Același lucru este valabil și pentru femela slabă și pentru bărbatul în vârstă. Dacă perechea este potrivită corect, reproducerea este garantată.
 • Păsările care au găsit limbajul comun, se înghesuie unii pe alții, își strâng o pene în alta, își freacă ciocurile.
 • Porumbeii sunt monogame, iar dacă ai un cuplu într-o casă de porumbei altor păsări, ei vor rămâne împreună.

Procesul de îmbinare anatomică

Cum cresc păsările?Când femeia începe să pregătească zidăria, în țesuturile și organele sale există modificări corespunzătoare. Sângele ridică conținutul de carbohidrați, proteine ​​și grăsimi, precum și vitamine.

Femelele au un ovar și un oviduct, iar bărbatul are două testicule. Pe pâlnia oviductului, ouăle sunt fertilizate la sfârșitul împerecherii. Atunci porumbeii fac un zbor de căsătorie, femeia zboară în cuib pentru a pune testicul.

Exploatarea și nașterea puilor

După împerecherea cu succes, femela pregătindu-se să depună ouă. Cu privire la comportamentul păsării, puteți stabili dacă va fi o găină. Dacă porumbelul este inactiv și își petrece mult timp într-o poziție așezată, înseamnă că în curând va lua ouă.

Masoneria începe la două săptămâni după împerechere, dar durează câteva zile. De obicei, porumbelul ia un ou, cântărind 20 de grame, cu o pauză de 40-45 de ore. Apoi începe să incubheze puii. Un bărbat se poate angaja, de asemenea, în incubație, iar procesul în sine durează 20 de zile. După ce așezați porumbelul nu se recomandă să deranjeze timp de aproximativ o săptămână, după această perioadă ouăle vor fi sărate. De obicei, o pasăre tineri incubă cu succes 65% din pui și o persoană matură - 95%.

Nou-născuți

Sărbătoarea pentru porumbeiPuii se nasc in a 18-a zi dupa zidarie. Porumbelul înghite coaja din ou și după câteva ore este liber. Uneori este nevoie de o zi. Nestlings trapa fără pene și cu ochii închise, astfel încât părinții să le apere cu grijă, să le încălzească. Primele două săptămâni din viața puiilor le hrănesc cu lapte de la buric și apoi încep să hrănească boabele murdare. Prima pui ciocănit primește alimente 3-4 ore după naștere, iar al doilea deja după 15-16 ani. Această circumstanță prevede că dezvoltarea puilor este inegală. Pe părinți, cuiburile devin ca un câmp de naștere în 45 de zile, ele nu pot fi deosebite deloc în ambalaj.

Unde se ascund porumbeii de la noi?

O locuitoră a orașului poate fi nedumerită de creșterea numărului de porumbei. El vede numai păsări adulte pe stradă.

Parțial acest lucru se datorează particularităților de cuibărit: de regulă, porumbeii construiesc locuințe în locuri care amintesc de stânci și peșteri. În orașe, cuiburile sunt construite sub ferestre, sub poduri, pe acoperișuri.

De asemenea, motivul este că porumbeii nu părăsesc cuiburile la 4-6 săptămâni după naștere. Ei se alătură turmei deja crescută.

Pregătirea pentru reproducere

 • Cum porumbeii se împerecheazăPentru a reproduce porumbeii cât mai mult posibil, timp de 2-2,5 luni înainte de împerechere, este necesar să se despartă porumbeii destinați reproducerii. În această perioadă, păsările sunt îngrășate și se lasă să se odihnească, după care sunt pregătite pentru sezonul de împerechere.
 • În funcție de locația geografică și de vreme, porumbeii încep să fie curățați la sfârșitul iernii sau la începutul primăverii. Turma este eliberată în acest moment.
 • Camera este curățată, dezinfectată, uscată. Este important să dotați în mod corespunzător locul de cuibărit, astfel încât să nu existe surprize.
 • Cuiburile sunt organizate ținând seama de asta, că ar trebui să fie mai mult decât perechi de porumbei. Astfel, luptele pentru "creșele" sunt excluse.
 • Prizele trebuie amplasate la distanța maximă posibil una de cealaltă. Dacă zona nu este mare, cutiile pot fi instalate în mai multe etaje, pre-colorate și numerotate. Locurile de cuiburi nu schimbă sfârșitul sezonului.
 • Dacă este imposibilă instalarea cutiilor, cuiburile sunt montate pe rafturi, dar sunt făcute partiții între ele.
 • Păsările sunt prevăzute cu fân sau paie pentru construcția de locuințe. Materialul este plasat în cuiburi și împrăștiat pe porumbel, astfel că păsările îl pot folosi la discreția lor.

Pentru toți crescătorii de porumbei, reproducerea păsărilor - aceasta este o parte importantă și integrală a hobby-ului. La urma urmei, din corectitudinea împerecherii femelelor și masculilor, depind apariția unor descendenți puternici și reproducerea de noi rase de păsări. Prin urmare, crescătorul de păsări trebuie să cunoască toate subtilitățile procesului de reproducere a porumbeilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Bull vultur: cum arată și ce se hrăneșteBull vultur: cum arată și ce se hrănește
Cum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestreiCum pot să scap de porumbeii de pe balcon și de pervazul ferestrei
Porumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncăPorumbei buni: cum trăiesc și ce mănâncă
Cum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilorCum cresc porumbeii: împerecherea și nașterea porumbeilor
Ce porumbei mănâncă în sălbăticie și acasăCe porumbei mănâncă în sălbăticie și acasă
Ce hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradăCe hrănește un porumbel acasă decât să-l hrănească pe stradă
Owl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângătorOwl: Cum arată o pasăre cu un strigăt plângător
Dovecote: tipuri de cum să vă construiți propriile mâiniDovecote: tipuri de cum să vă construiți propriile mâini
Porumbei de porumbei: nume, descriere, pozePorumbei de porumbei: nume, descriere, poze
Nume de rase decorative de porumbei cu fotografiiNume de rase decorative de porumbei cu fotografii
» » Cum pornesc porumbeii, cum se înmulțesc
© 2021 amigdas.com